Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dr. Csont 1x07 - A halálraítélt

2011. március 14. 12:00 - o.n.

Bones fegyverviselési kérelmet nyújt be az FBI-hoz, Booth veszi fel az adatait és nagyon hivatalos. „Az igénylés oka?” „Hogy lőhessek.” Na, Bones legalább őszinte, mégis az kerül a papírra, hogy az FBI-jal megállapodásban végzett tevékenység során önvédelmet biztosítson az üldözendő bűnözőkkel szemben, ha szükséges. És egy szép piros pecsét is: megtagadva, mert Bones-t már vádolták bűncselekménnyel. Igaz, hogy a fickó épp fel akarta gyújtani, de hát a szabály az szabály, lehet jogorvoslatot kérni. Meg lövöldözés helyett halálra beszélni az embereket, szerintem ez Bones-nak simán menne ha megpróbálná.

Amy Morton, egy csini védőügyvéd vár Booth-ra az irodájában, annak ellenére hogy szólt hogy ne engedjék be, a rövid szoknya csodákra képes. Booth úgy tűnik tanult a Tessával történtekből, mert már a bemutatkozáskor közli a két nővel, hogy jobb szeretné ha sskk nem beszélgetnének. Meg is értem, rögtön látszik hogy Amy nem könnyű eset: Howard Epps védelmét vállalta el, akit anno Booth kapott el egy fiatal lány meggyilkolásáért. A fickónak másnap estére tűzték ki a kivégzését, ezt szeretné Amy elhalasztatni, egy azonosítatlan fanszőrzetre alapozva. Megkéri Booth-t, hogy menjen el és nézzen a szemébe.

Látogatás a börtönben, Epps mindent bevet: jajjmilyenszörnyűlesz, remegő ajkak. Sikerül Booth lelkiismeretére hatnia, most már biztos nem lesz nyugta amíg ki nem deríti, kié a szőrszál és mi volt az illető szerepe a gyilkossági ügyben. Epps nem halhat meg addig amíg nem tudják a teljes igazságot. Booth a laborba megy és megkéri Bones-t hogy hétvégi szabadidős elfoglaltság gyanánt segítsen neki. Mivel Hodgins és Zack azzal töltik a péntek estéjüket, hogy bogárversenyt rendeznek, valószínűleg ők is benne lesznek a dologban. Angelának viszont randija van, ezért ő balra el, jó szórakozást Angie.

29 óra a kivégzésig, megérkezett a laborba az összes anyag. Hodgins azzal szórakoztatja a kollégáit, hogy a középkori kivégzési módszereket részletezi. Zack egy cetlin számsort talál, egy random nénike telefonszáma, akinek semmi köze az ügyhöz. Az anatómia tankönyv úgy tűnik nyitva maradt a csuklónál, Brennan ugyanazon a három csonton talál sérülést, mint az előző epizód áldozatánál. Akad viszont más is a csuklóröntgenen, azonosítatlan darabkák, Brennan máris küldi Zack-et a helyszínre fotózni hogy rájöjjenek mik lehetnek azok és hogy kerültek oda.

Zack szerez egy sofőrt, mert nem tud vezetni (Booth jól ki is neveti), és miközben végigfotózza a helyszínt, ismerős számokra lel a parkolóban, a kapuk és parkolóhelyek számozva vannak: nem is telefonszámot jegyzett fel az áldozat, hanem egy találkozó időpontját és helyét. Alighanem azzal a személlyel, akitől a fanszőrzet származik.

Szükség van Angelára is hogy átnézze a röntgeneket, hogy legyen min röhögni jobb ötlete nem lévén hozza magával „jópasi” Troy-t, az aktuális randipartnerét is, utasítva hogy ne álljon szóba senkivel a laborból amíg rá vár, pedig Hodgins már épp nekiállt volna körbekísérni, egy befőttesüvegnyi kukac bemutatásával kezdve az idegenvezetést.

26 óra a kivégzésig, Brennan szilánkot talál April Wright ruháján, amit Hodgins sódermurvaként azonosít, de ahol a testét megtalálták, ott csak fű van, semmi murva. Ha a csuklójában is ugyanez a murva van, akkor máshol ölték meg. Exhumáltatni kell, hát ez nem lesz könnyű menet. April szüleinek a fülébe jut amit Amy tervez, hívják Booth-t, érthetően idegesek, a lányuk gyilkosáról van szó. Booth nyugtatja őket, kevés sikerrel. Bones felhívja és beszámol az új bizonyítékokról. A Wright-szülők ügyvédje elszólja magát, April az ő gyakornoka volt és vele találkozott akkor este a parkban, de a fickó nem mond semmi konkrétat.

Amy és Brennan a kocsiban, nem az első és várhatóan nem az utolsó „Szóval találkozgattok Booth-szal?” - „Á dehogy, csak kollégák vagyunk.” beszélgetés hangzik el. Amy szerint érezni köztük a vibrálást, Brennan azt mondja ez inkább feszültség. (Pedig téved, feszültség az nálam van, mikor Anyu pénteken csak úgy mellékesen szól hogy átszervezte a hétvégéjét és elutazik, jó hogy nem akkor tudom ezt meg miután utaztam szombat reggel 120km-t és kopogtatok az ajtaján ahogy megbeszéltük, ehh.) Amy csodálkozik, azt hittem azért segítesz mert rá vagy indulva, Brennan cáfol, ez egy érdekes ügy, meg hát Booth azt mondta „kérlek”, hátigen, ez perdöntő érv.

Booth eltölt néhány kellemetlen percet a főnökével Cullen-nel, Amy és Brennan is a bíróval, de azért mindenki megkapja amit akar: Booth kihallgathatja az ügyvéd pasit, a bíró pedig aláírja az exhumálási végzést, 21 óra a kivégzésig. Megérkezik a laborba April holtteste, kicsit zöld már, Amy kivan, Troy is meglátja, menekül is menten a zakkantnak titulált társaságtól, Angie összegez: „nehéz a neten leírni mivel foglalkozunk”. April csuklóján murvát, a koponyáján azonosítatlan anyagot találnak. Booth érkezik az ügyvéd gatyájával, a szőrzet vizuálisan stimmel, de a DNS-teszthez idő kell, az meg nincs. Amy szerint csak akkor tudnák meggyőzni a bírót a kivégzés elhalasztásáról, ha Booth azt mondaná meggondolta magát Epps bűnösségét illetően, Booth belemegy. Ugyan szerinte Epps gyilkolt, de az új bizonyítékok ezt kétségessé teszik, akár az is kiderülhet hogy ártatlan, Booth-nak meg van lelkiismerete.

A bíró konyhájában hőseink bevetnek mindent, eredménytelenül. Amy elveszti a reményt. Brennan-nek határozottan tünde-fülei vannak a felkelő nap adta háttérfényben. Booth a siralomházba viszi Amy-t Epps-hez, Brennan indul vissza a laborba, mert bár hisz a halálbüntetésben nagyon komoly bűnökért, de a tényeknek kell igazolniuk a bűnösséget, 13 óra van még hátra.

A koponyában talált részecskék pollenek, egy mocsári növényről származnak, akkor kerültek az áldozatra amikor agyonütötték a kerékkulccsal. A pollenben levő kemikáliákból azt is tudni lehet, hogy egy vegyi gyár melletti mocsár volt a gyilkosság helyszíne.

A csalfa ügyvéd csóka a riportszobában, nah, mondom én hogy nős férfival soha, csak a baj van belőle. A szexet végül beismeri, de a gyilkosságot nem. Aprilnek az volt az első alkalom, zaklatott lett, elrohant a parkban, a pasas órákon keresztül várt rá, aztán azt gondolta biztos felhívott valakit és hazament.

Este van már, 4 óra a kivégzésig. Booth és Bones nagy nehezen kapnak fémkereső radarokat és embereket és száguldanak a mocsárba megtalálni a kerékkulcsot. Cullan kiköti hogy Brennan semmiképpen nem kaphat pisztolyt, haha. Zack, Hodgins és Angela a lehető legpontosabban meghatározzák a gyilkosság helyszínét, megkezdődik a keresés. Vészesen fogy az idő, épp csak egy óra van hátra, amikor megtalálják a kerékkulcsot, 2 másodperccel később pedig valami furcsaságot a föld alatt. Bones és Booth ásni kezdenek, apró rétegenként. Két csontváz kerül elő, mindkettő fiatal nőé, tompa koponyatrauma okozta a halálukat; ez itt Epps kivégzőhelye. Aprilt azért vitte vissza parkba, mert látta mit csinált Ross ügyvéddel, és rá akarta terelni a gyanút.

Vöröslő szemekkel, két lapos pislogás közt összegezve a helyzetet hőseink arra jutnak, hogy Epps valódi gonoszember: akár Ross-t kapják el helyette, akár a holttesteket találják meg, a kivégzését mindenképp elhalasztják amíg az ügy le nem zárul. Amennyiben most telefonálnak. De nyilván jelentik az új fejleményeket, hiszen a megtalált áldozatok megérdemlik az igazság kiderítését, ez az ő dolguk, az ítélethozatal pedig az ügyvédeké.

Epps a börtönben, sorban rebegi a köszönömöket míg Brennan nem szól neki, hogy megtalálták ám a kerékkulcsot, el fogják ítélni. Epps Amy-re néz, ebben az esetben kell egy jó védőügyvéd, a gyilkossági ügyek nagyon hosszadalmasak, ki tudja, mire lezárul talán már halálbüntetés sem lesz, ugyanazt akarjuk az élettől. A Nagyhajú Rövidszoknyás sírva el, viszlát Amy Morton, és kösz a halakat. Brennan következik, olvastam a könyvét, amikor hallottam hogy Booth-szal dolgozik rögtön tudtam hogy maga kell nekem, mert maga a legjobb, még a kezét is megfogja, ejj ez hiba volt, Brennan már vágja is a kezét az asztallapba izomból, újabb csuklósérülés, gondolom a sorozat orvosszakértője ebből ír éppen cikket vagy valami ilyesmi. Persze most nem lesz vádemelés vagy akár letartóztatás tettlegességért, Booth csak azt látta önvédelem volt. Bones megjegyzésére, miszerint talán nem is kell neki pisztoly, Booth csak annyit kérdez: „Kéred az enyémet?”

Wong Fu, Sid hoz a párosnak jóféle kaját, nem kéne ám hétvégén is dolgozni, ő legalább hatféle törvényt szegne meg csak azzal ha elmondaná mivel töltötte a szombatot, és ezen nem lehet nem nevetni, Sid jó arc. Booth sajnálja, hiába volt a kétnapos futkosás, Bones szerint nem, ki kell deríteni az igazságot. Minden ember halálában mind osztozunk, nem költői ez hanem tény, közös a DNS-ünk. Booth mosolyog, azért ez a szöveg kicsit sok lesz a Nobel-díj átadón, inkább együnk (jó ötlet, fél 1 van és kész a sült céklám).

Ui.: MsHamilton, henusa: itt a kép a sebhelyről, és egy tetkós is ráadásnak :)

Címkék: dr. csont
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zoxó 2011.03.14. 13:03:38

Emlékezetes kezdet és vég volt, az biztos.
Booth: Nem lehet fegyvered.
Bones: Miért nem?
Booth: Mert egyszer vád alá helyeztek.
Bones: Írd oda azt is,hogy nem volt igazad.
:))

henusa 2011.03.19. 12:42:19

Köszi szépen a képeket :)
süti beállítások módosítása