Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sötét angyal 2x08 - A kis hableány

2011. március 07. 13:00 - teardrops

Eredeti epizódcím: Gill Girl
 

Reggeli rohanva rámolás - Max még beugrana Joshua-hoz munka előtt, de Logan kétségbeesett SOS-telefonhívása eltéríti. A lakásba érve felfordulást talál, már éppen kezdene kétségbeesni ő is, amikor Logan feje előbukkan az ágy mellől és közli, hogy azért kell a segítség, mert a Szempár emberére akadt: Logan feje mellett megjelenik egy másik fej, mely kisebb, szőkébb, két copfot visel és meglehetősen 'ellenséges' Maxszel is. Logan unokahugáról van szó, akit az anyja hagyott itt megőrzésre, de mivel Logan bácsira nem hallgat, elkél a női segítség. Max belemegy és egy kis csokis sütivel, illetve a meseolvasás ígéretével sikerül is megszelidíteni a kis Brittany-t. Logan egy Andersen-könyvvel tud szolgálni, melyből Max találomra a kis hableány meséjét kezdi el olvasni. Miközben hallgatjuk a mesét, úgy tűnik az valóra válik: a kikötőbe érkezik egy halászhajó, melynek hálójában a sok szemét mellett egy kopoltyús lány fekszik.

Megérkezett Anyu, hogy megköszönve a bébiszitterkedést, hazavigye Brittany-t, aki már olyannyira megkedvelte Maxet, hogy puszival köszön el tőle. Miután Logan bácsinak is jár a puszi, azért megkérdezi, mi lett a mese vége, melyet sajnos nem tudtak befejezni, mire Max kapásból rávágja a "boldogan éltek, míg meg nem haltak" mondatot. Logan, miután becsukta az ajtót a vendégek után, persze emlékezteti a lányt, hogy az ő általa ismert sztori nem ez, de Max azon tűnődik, miért írnak mindig tragikus véget az írók (jó kérdés!), miért ne lehetne legalább egyszer boldog a történet vége... Nem igazán tud tovább elmélkedni, mert Logan hirtelen úgy érzi, legalább egy tonnát nyom a 'lábgépe' és még melege is van. Á, biztos valami megfázás! Max viszont észreveszi a férfi csuklóján megjelenő kis kiütéseket. Mi történhetett, hisz' nem is értek egymáshoz?!

Vagy mégis? Óigen, Brittany mindkettőjüknek adott puszit. Logan szerint ez azért nem így működik, hisz a MaNticore (;-)) ugyan Maxet élő Logan elleni vírushordozóvá tette, de egy hatéves kislánnyal biztos nem számoltak. Max továbbra is agyal, de Logan egyre gyengébb, biztos, ami biztos alapon felfekszik a konyhaasztalra, a lány meg ideges, hiszen nem érhet hozzá, a férfinek egyedül kellene a székbe ülnie, hogy orvoshoz vigye. Najó, B-terv, telefonos segítség; Logan kinyögi még a megoldást: Asha. A kórházba érve Sam doki veszi kezelésbe Logant, akinek egyre magasabb a láza, így jól telepakolják jeges zacskókkal. Max elmondja a dokinak a manticore-os vírusfertőzés gyanúját, de mivel segíteni nem tud, kívül tágasabb...

A kihalászott sellő híre White-hoz is elér, aki meglehetősen mogorván fogadja a hírt, mert hiába a vörös kód, mégiscsak edzésidejében zavarták meg, de a munka az munka, nekiáll intézkedni.

Eközben Max teljesen maga alatt van és a kórház kis kápolnájában köt ki. Leül a hátsó sorban, nem akarja zavarni az ott ücsörgő öregnénit. Tudja, hogy nincs joga csodáért könyörögni, hisz' nem volt sosem igazi hívő, de hát mégiscsak a szerelméről van szó. Bármit megteszek, Kérlek, ne hagyd meghalni. Asha érkezik a hírrel, miszerint Logan rendbejön, merthogy ez csak... bárányhimlő. Max mosolyog, de mikor kimenne, észreveszi, hogy az öregnéni eltűnt. Az alku megköttetett?

A Jam Pony-ban éppen lejár a műszak, így Alec és Sketchy vigyorogva készülnek elmenni, amikoris Normal még rájuk sózna egy utolsó pillanatban befutott melót. Alec viszont tudja, mit kell mondani: meghívja a Főnököt a sztriptízbárba, ahol duplaajánlat van, ketten táncolnak ugyanarra a zenére. Ja, így mindjárt más, majd reggel megkapja az az ügyfél a csomagját. A szívélyes fogadtatásból ítélve, Alec nem először jár a klubban, de ezen már meg sem lepődünk. Ők viszont meglepődnek egy kicsit, amikor meglátják a hely legújabb és egyben legtutibb csaját, aki... egy akváriumban úszkál. Normal trükköt feltételez, hisz' nincsenek légzőcsövek, Sketchy-t végülis csak az érdekli, hogy mennyire tuti a csaj, Alec viszont egyből észreveszi a sellőlány tarkóján lévő vonalkódot.

A kórházban Sam doki meséli Maxnek, hogy Logan biztos az unokahugától kapta el a bárányhimlőt, de azért nem jöttek rá egyből, mert a férfinek ez már megvolt gyerekkorában, vagyis immunisnak kellett volna lennie rá. A doki újra csak óvatosságra inti Maxéket, hiszen ha tényleg a halálos vírus lett volna a baj okozója, nem tudtak volna segíteni. Max most már tényleg teljesen maga alatt van. Asha éppen odaér hozzájuk Logannel, majd veszi is a lapot és otthagyja őket, mondván, hogy hozza a kocsit. Logan közelebb menne a lányhoz, de Max hátrál, sőt még egy kocsiban sem akar utazni Logannel, inkább gyalog megy, hogy kiszellőztesse a fejét. Most már Logan is maga alatt van.

Max otthon éppen a fürdővizét készíti, miközben meséli a történteket Cindynek. Sőt, megosztja vele a gondolatát, mely nem hagyja nyugodni: mi van, ha tényleg ő fertőzte meg a férfit, csak az imája meghallgatásra talált és egyfajta csoda történt, hiszen Logannek már volt egyszer bárányhimlője, hogy' kapta el újra?! Mindenesetre ez egy második esély, amely nem terem minden bokorban, vagyis ha tényleg óvni akarja Logant, a legdrasztikusabb megoldás jár az agyában: jó messzire elkerülni a férfit. Cindy már éppen mondana valami vigasztalót, amikor az időzítés koronázatlan királya, Alec jelenik meg az ajtóban: segítség kell.

White-ék végre magkapják a megerősítés a vörös kódra: Sellőlány biztos, hogy génmanipulált, hiszen vonalkódja van. White beindítja az akciót, merthogy nem akar feltűnés az újabb manticore-os szökevénnyel kapcsolatban, ám lehet, hogy ezzel némiképp elkésett, ugyanis segédje épp most homályosítja fel, hogy a lány egy kilences szektorbeli bárban jelenti a legfőbb nevezetességet; de egyből bíztatót is mond: van egy emberük a helyszínen.

Alec és Max megérkezik a bárhoz, ahol már mindenfelé plakátokkal is hirdetik a kis hableányt, a srác szerint, így már biztos White is tud róla. Max máris indulna befelé, de Alec megállítja, ugyanis lányok csak akkor mehetnek be, ha ott dolgoznak, hátul van a felvétel. Max persze ellenkezik, de Alec megint csak tudja, mit kell mondania: "rendben, akkor hagyjuk itt White-nak." A lány dulifulin indul el a hátsó bejárathoz, de aztán koncentrál, felveszi a bájmosolyt, leveszi a pulcsiját és máris bent van. Amikor megtalálja az akváriumot, egyből hátramegy, megkocogtatja az üveget és bemutatkozik (=megmutatja a vonalkódját), majd activity-znek egyet. Nem beszélem ezt a nyelvet, ezért csak tippelek: vagy azt mondta Max, hogy tuti jó kis szerkód van, de késő van, mit keresel itt, vagy figyelmeztette őt a szöktetésre. Visszamegy a bárba és miután meglátja Alecet, aki már benne is van az álcában (=éppen az ölében táncol neki az egyik lány), odamegy hozzá, hogy elkezdjék az akciót, ám Alec egyből elkapja, hogy figyelmeztesse: észrevette White egyik emberét, amott egy srácot, aki nem iszik és nem is rendel semmit. Most Maxen a sor, hogy álcázzák magukat (bár Alec szerint a lány még sosem csinált ilyet, hiszen úgy vakargatja a fejét, mintha éppen tetveket írtana, még véletlenül sem erotikus a dolog), miközben a tervet szövögetik: Max szerint az lenne a legjobb, ha visszajuttatnák Sellőlányt az óceánba, Alec ellenkezik, épp onnan halászták ki, ez balga ötlet.

Hirtelen felgyorsulnak az események. Sketchy és Normal elköszönnek Alectől (Normal úgy beindult, hogy máris elverte az összes pénzét), amikor Maxet a srác ölében meglátva azért elkerekedik a szemük: Max, te is itt dolgozol? Épp eltávoznak a kollégák, amikor az akváriumnál támad egy kis mozgolódás, az egyik vendég elég erélyesen próbálja táncra bírni Sellőlányt. Erre a megfigyelő srác sem rest, elindul feléjük, ám Max ezt észreveszi és Alec-kel összejátszva már ki is vitték őt a klubból. A sikátorban csépelik egymást, majd hirtelen Max kezében marad a srác egy darabja. Mi a fene ez, valami cső? A földön fekvő srácra szerelt szerkentyűből ömlik a víz, miközben kilátszanak a ruhája alól az oldalán lévő... kopoltyúk. Szóval nem White embere, de sajnos nem lélegzik. Max Alecre hagyja az élesztést, mert közben lövések dördülnek bentről és elrohan, hogy megnézze, mi történt. A népek rohannak ki, az akvárium pedig üres, Sellőlány eltűnt.

Logan otthon lábadozik, Asha teáztatja és miután kiderül, hogy Logannek már láza sincs és a kiütések is elmúltak (de gyors lefolyású volt ez a himlő!), kimegy a konyhába összeüt valami kaját. Logan egyből nyúl a telefonért és tárcsáz. Ebben a pillanatban nyílik az ajtó, hallatszik a csörgés, Logan álla meg leesik, mert csak annyit lát, hogy Max jelenik meg és miközben Alec-kel sietősen átcipelnek valakit a szobán, odakiált neki, hogy csak egy perc és visszahívja. A jelenet csodás!

Sellőfiú a zuhany alatt próbál magához térni, eközben Max Logannak vázolja a helyzetet, miszerint jól eltolták: azt hitték, hogy a srác az ellen és amíg verekedtek, White jól elvitte, akit védeni próbáltak. Késő bánat, de legalább tudnák, hol a lány. Logan fél attól, hogy még ha megtalálják is, elkésnek, merthogy White nyilván nem hagyja életben egyik megtalált génmanipuláltat sem, de Max szerint előbb biztos tanulmányozni fogják az emberei és annak lesz nyoma, hisz' ha szállítani akarja, ahhoz speciális eszköz kell. Logan más nyomon indul el, a szektorrendőrség adataihoz betörve konvojok útvonalát keresi.

Egy telefonbeszélgetésből kiderül, hogy White is tud olyan szavakat, mint "Bocsáss meg, bébi!" és "Én is szeretlek", sőt a "Helló, Nagyfiú"-t is, ám ez csak arra jó, hogy megmutassa a jó éles kontrasztot például a jelen helyzetben. A ketrecbe zárt Sellőlány fölött állva White úgy beszél erről az "izéről", mintha ott sem lenne, hangosan elmélkedik arról, hogy vajon mit szívtak az ötletgazdák, amikor kitalálták ezt a kopoltyús megoldást, ugyanakkor sietésre szólítja fel segédjét, hiszen nem lehet tudni, meddig bírja víz nélkül és a tudósok még biztos meg akarják vizsgálni a boncolás előtt. Miután elmegy, Otto azért emberségesebbnek bizonyul és rálocsolja a lányra az odakészített vödör vizet.

Asha éppen végez Sellőfiú szerkójának javításával, amikor Alec ismét csak segítséget kér, ugyanis unatkozik a hallgatag srác őrzésében. Ismét jó az időzítés, Asha-val mennek öltöztetni. Max Logannel marad, aki szerint White-ék vélhetően a 12-es szektor régi gyártelepein vannak, de kellene még idő a keresés szűkítéséhez. Max szerint épp az nincs és ugyan Logan nem tartja jó ötletnek a szabadítást, merthogy mindannyian csapdába eshetnek, azért megkéri a férfit, hogy segítsen nekik átírni a mese végét. Mielőtt Logan bármit is mondhatna, megjelenik a kiscsapat az ajtóban, mert Sellőfiú olyannyira magához tért, hogy máris indulna, Maxet húzza is az ajtó felé, a lány szerint talán tudja, hol van a társa. Amikor egy folyópartra érnek, Alec egyből előadja a saját verzióját, miszerint tudta ő, hogy a srác inkább meglép, elúszik a folyóban és keres egy másik sellőt, ám, mikor a fiú a parton lévő gumiabroncs fölé hajol, megdőlni látszik az elmélete. Sellőfiú az abroncsban kis tojásokat kotorgat. Persze az Alec-verzió, miszerint talán meg akarja enni azokat, megint nem stimmel, Max ismeri fel a helyzetet: Sellőlány és Sellőfiú egy pár és ezek az ikrák jelentik a jövendő családjukat. Úgy tűnik, Logan is megtanult jól időzíteni, mert épp ebben a pillanatban csörög rá Alecre, hogy megvan a pontos hely.

Odaérve a kerítéshez, Max ismét telefonos segítséget kér. Logan szerint egyik bejáratot sem tudják használni, mert White őrizteti mindet, Max 'akkor-a-tetőn-át-megyünk' ötletét is leszavazza, mondván, hogy ott meg acélból készült, csak belülről nyíló tűzvédelmi ajtók vannak. Hála viszont a számítógéppel elérhető mindenfajta infónak, kiderül, hogy a víz alatt van egy elvezető csatorna (Max látja is a buborékokat) és mázlijuk van, hogy egy hablegény is van velük. Akció indul: Sellőfiú alul a vízen keresztül, Max és Alec felülről a tetőn keresztül, az ajtónál találkoznak. A szárazföldön nem egyszerű haladni, belebotlanak egy őrbe, akit leütnek és lefegyvereznek, majd Pókembert megszégyenítő módon másznak fel a falon a tetőre, ahova Sellőfiú is megérkezett, hogy beengedje őket. Belül hatalmas a tér, de meghallják a lányt, Sellőfiú érti is a sípolást, így mutatja az utat.

Közben White-ék már a fagyasztó kocsit készítik Sellőlány elszállításához, de rájönnek, hogy vendégek érkeztek: mivel az egyik őrszem nem válaszol, megnézik a kamerája felvételét. White felismeri a két arcot, az egyik betolakodó a 494-es, akinek egyébként halottnak kellene lennie, a másik pedig a 452-es.

A riasztó éppen akkor szólal meg, amikor a megmentő trió a helyiség fenti csőrendszerén és állványzatán bejutva már a láda fölé érnek, melyben épp elszállítanák Sellőlányt, így nincs idő tanakodásra, egyből akcióba lendülnek. Leverik, akiket kell, majd a ládát kinyitva, Sellőfiú karjaiba veszi az alig pihegő lányt és indulnak kifelé. Azaz csak indulnának, mert hirtelen golyózápor zúdul rájuk. Fedezékbe vonulnak, miközben jár az agyuk, hogyan tovább. Maxnek már meg is van az ötlete: miközben Alec fedezi a megszerzett pisztollyal, a targoncát White-ék felé irányítja, akik egy tartály fölött állnak. Alec ugyan kap egyet a vállába, de az akció végül sikerrel jár: a targonca kilyukasztja a gőztartály oldalát, mely kellőképpen "megzavarja" a támadókat, ezalatt az immáron quartetté bővülő csapat felhúzza a nyúlcipőt, White meg csak vicsorog utánuk és most kivételesen nem csak a méregtől piros a feje.

A folyóparton Max megköszöni Alecnek a segítséget és megkérdezi, el akar-e köszönni Sellőéktől (akik épp a vízben állva örülnek a ficánkoló ebihalaiknak), de inkább Asha-ra bízza magát, illetve sebesült vállát. Miközben Max odaül mellé, Logan mosolyogva summázza, hogy végülis megkapta a lány a mese boldog befejezését. Igen, ennek így kellett lennie. A boldog pár pedig, miután búcsút int nekik, beúszik az óceánba a telihold fényében.

 

Címkék: sötét angyal
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teardrops 2011.03.14. 09:22:31

Időzítés, időzítés... ejjj!

kekhalal21 2011.03.19. 10:52:30

Sziasztok már én is vagyok írok és szavazok rátok.
süti beállítások módosítása