Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dr. Csont 1x05 - Örökbefogadott halál

2011. március 07. 09:00 - o.n.

Brennan az egyetemen antropológus-hallgatóknak tart előadást az Intézet és az FBI kapcsolatáról. Booth is ott van, és mivel a fiatalokat úgyis a gyakorlati kérdések izgatják (pl. hogy mennyi pénz jött be a könyvből), kap az alkalmon és megkérdezi, kire alapozta Brennan a briliáns és találékony FBI-ügynök figuráját, mert nyilván rá. Találat, félmosoly. Booth már el is rabolja társát, új ügyük van a külvárosban, emberi maradványokat jelentettek egy pláza mögötti mezőn. Bones tuti kocsit kapott a kiadójától, Booth arcára egy pillanatra ráfagy az iménti félmosoly, de látszólag hamar túllép a dolgon: ezzel nem mehetünk a tetthelyre, oda lenne az FBI-os fellépés hatása, meg különben is mindenki idiótának néz, ha így parkolsz. És azért lett miénk az ügy, mert az áldozat egy eltűnt gyerek.

Zack-nek nem akarózik felvenni a hőképalkotót a maradványok kereséséhez, megértem, úgy tűnik csak azért nem Darth Vader-jelmez lett a cucc hivatalos neve, mert színes és nem full fekete. Booth poénkodik is vele egy sort, és nocsak, a Star Wars-t még Bones is látta kislánykorában, gondolom az írók azt hiszik nincs élő ember a Földön aki ne nézte volna meg, mert nem ismerik a kolléganőmet, ehh. Bár a mező tele van zseblámpával cirkáló emberkékkel, mégis Vader nagyúr az, aki kb. 10 lépés után rálel a csontokra.

Mivel az áldozat még kisgyerek, a laborban mindenki teljesen komolyan és szokatlanul csendes hangon dolgozik a maradványaival. Angela különösen meg van rendülve, de próbálja tartani magát és elkészíti a rajzot a gyerek arcáról. A rajz és a ruhák alapján bizonyossá válik, hogy az akinek gondolták, Charles Sanders. Mivel a ruhái épek és a teste mellett voltak, valószínű hogy szexuálisan is bántalmazták a kisfiút. Booth megy el Charlie Anyukájához közölni a rossz hírt és megtudni amit lehet. A nő egyedül élt a fiával és két nevelt gyermekével akik testvérek. Mindhárom fiú a parkban volt aznap amikor Charlie eltűnt. A szomszéd srác haza is hozza Shawn-t és David-et, a két tesót, Booth pedig videojátékot javít, hogy a bizalmukba férkőzzön.

Eközben Goodman a laborban összehívja a kis csapatot hogy közölje velük, bankettre kell menniük, bájcsevegni az Intézet támogatóival. Senki sem lelkes, de a parkolóhely-áthelyezés belebegtetésével sikerül meggyőzni majdnem mindenkit. Hodgins továbbra is hevesen tiltakozik. Zack a csontok megtisztítására készül, sorozatos bordatörést állapít meg amit valószínűleg egy tompa tárggyal okoztak. Brennan ad Zack-nek néhány tanácsot, amivel könnyebb elviselni a borzasztó tényt, hogy gyermekáldozattal kell dolgoznia. Az érzelmi visszahúzódás és a részletekre koncentrálás segít, de ezt igazából nem lehet megszokni, mint főemlősöknek a génjeinkben van a kicsinyeink védelme.

Booth jól halad a srácokkal, kideríti hogy Charlie igazából a plázából tűnt el, mert a fiúk találkoztak David barátnőjével és bementek játékgépezni. Angela előáll egy egyedfelismerő programmal és elkezdi keresni a fiúkat a biztonsági kamerák képein, Booth ezért rögtön agyasnak titulálja őt is. „Normálisan nézel ki, úgy is viselkedsz, de tényleg, te is agyas vagy.” - mondja Angelának, aki próbál tiltakozni, sikertelenül. Találat a képeken, az utolsó felvételek Charlie-ról amikor még életben volt. És hopp, nincs egyedül, de sajnos nagyon rossz minőségű a felvétel. Annyi bizonyos, hogy Charlie ismerte az illetőt, a szomszéd srác máris a gyanúsított listára kerül.

Angela romokban, Brennan újabb munkatársának nyújt lelki segélyt, ebben a részben szokatlanul megértő. Sajnos Angie nem kancsi mint Zack, ezért rá nem hatnak az antropológiai érvek. Ő művész, eddig pucér pasikat rajzolt, most darabokban lévő hullák arcait. Meg különben is ez a leghosszabb idő amit egy munkahelyen töltött, ezt is csak Brennan miatt. Jogosak az érvei, Brennan csak annyit kér ne döntsön semmiről amíg nem beszélt vele.

Az áldozat állkapcsán Hodgins kemikáliát talál, talán ezzel kábították el. A lábszárcsontokból és a több helyen eltört bordákból Zack és Brennan genetikai betegségre gyanakszanak, akkor pedig Margaret Sanders nem is a biológiai anyja. Máris a riportszobában a nő, könnyes vallomás következik: Charlie anyja drogfüggő volt, egyszer letartóztatták, akkor került a kisbaba Margaret-hez. De a vádakat hamarosan ejtették, és az igazi anyja elvitte. Margaret ezután kapcsolatban maradt velük, anyagilag segítette őket, hogy a gyereknek meglegyen mindene. De Karácsonykor az anya meghalt túladagolásban, Margaret pedig fogta a síró kisfiút és hazavitte, hogy ne kerüljön vissza a gyámügyhöz. Sajátjaként nevelte, és most halott.

A kihallgatáson megint Bones a megértő, Booth a tényeket nézi: Margaret beismert egy gyerekrablást, le kell tartóztatni, sőt gyanúsított is. Az antropológia és a törvények vitájából most az utóbbi kerül ki győztesen, Shawn és David visszakerülnek a rendszerbe. Bones dühös: „Van fogalmad róla milyen az állami gondozás?” „És neked?” „Azt akarom hogy engedd őket haza Margarettel!” „Lehetetlen.”

A laborban Hodgins fluoridot azonosít Charlie szájában. Brennan úgy érzi a kocsiért egy új könyvvel kell előrukkolnia, ezért telepakol egy falat cetlikkel és fura fejet vágva irkál. Angela Charlie elrablójának képét próbálja felismerhetővé tenni, közben Zack-et faggatja, szerinte miért olyan ideges Hodgins a bankett miatt. Pár lényegre törő kérdés és Booth megjegyzése után rádöbbennek, hogy Hodgins kőgazdag, annak a hídépítő vállalatnak az örököse amelyik az Intézetet is támogatja. Booth kajánkodva megjegyzi, hogy akkor bizony a főnökük, hehe. Kész a kép, az eredmény megdöbbentő: Charlie Shawn-nal hagyta el a plázát.

Booth hallgatja ki Shawn-t, de nem jut eredményre, pedig még a sebhelyét is megmutatja (ami szerintem irtózatosan szexi, és ha kell ezt antropológiai érvekkel is alátámasztom :) ). Hiába minden, a kissrác hátat fordít neki. Hodgins kideríti, hogy a fluoridos anyag hígítóból, fakezelő anyagból, autófényezőből származhat. Angela elmondja neki mire jöttek rá a magánéletével kapcsolatban, erre Jack titoktartásra kéri őket (najó, Zack-et kicsit megfenyegeti): ő szeret itt serénykedni a laborban, nem akar senki főnöke lenni, hadd maradjon ez továbbra is így.

Booth érkezik Bones-hoz, beszélt pár ismerősével, hogy a fiúk együtt maradhassanak. Bones-on látszik, hogy ez nem elég neki. Booth közli, hogy ha vele akar dolgozni, nem hagyhatja figyelmen kívül a törvényeket. „Ha a törvényeket nem is, téged tudlak tisztelni” – mondja erre Bones, az FBI-os szava elakad, hátigen. Beszélgetés közben Booth darabokra roppant egy ceruzát, ebből jön rá Bones, hogyan keletkeztek Charlie bordáján a sorozatos törések: összenyomással. Angie csodagépe megadja az elkövető súlyát, 86kg, felnőtt lesz ez. Minden észérv ellenére Booth enged Bones kérésének, és a nő beszél Shawn-nal, hogy megtudja kihez vitte Charlie-t. Abszolút érzékletesen írja le neki az állami gondozás árnyoldalait, és megígéri, visszakerülhetnek Margaret-hez, ha elmondja ki bántotta Charlie-t. Az üvegfal másik oldalán álló Booth már el is kezdi győzködni a morcos ügyésznőt, hogy ezt közösen elintézzék.

Shawn vallomása alapján letartóztatják a szomszéd srác perverz pedofil apját, az általa használt rovarirtóból származott a korábban azonosított fluoridos anyag. Zack remegő kézzel helyezi Charlie utolsó csontját a koporsóba, hogy elszállíthassák. Shawn és David visszakerülnek Margaret-hez, ennek legalább lehet örülni. Bones szomorúan néz, amikor Booth a sajnálatát fejezi ki: a kihallgatás során érezte, hogy társnője személyes tapasztalatokból beszél így az állami gondozásról. Így volt, a szülei eltűnése után került a rendszerbe, bővebben majd máskor, mert kezdődik a bankett. És benyomódott a kocsija ajtaja, mert hallgatott Booth-ra és nem ferdén parkolt, haha.

Goodman szépeket mond Angelának, hogy újra ráébressze: az Intézetben van a helye, ő emlékezteti mindannyiukat, hogy az oszló hullák valaha emberek voltak, és az élet a legfőbb érték. Hála Istennek, remélem nem lesz mostanában több szakmai válság a szereplők életében, elég nekem a sajátom. Booth kimenti Hodginst egy azonnali azonosítást igénylő anyagmintával, majd Bones-nál érdeklődik, miből gondolta hogy megtartja a Shawn-nak tett ígéretet. Sehonnan, hazudott, ezt Booth-tól tanulta; de mégsem, egyszerűen tudta hogy nem hagyja majd hazugságban, mert a mennybe akar jutni. Az sem számít, hogy nem hisz benne, mert Booth igen, hahh, jó lesz vigyázni.

A rész végén elhangzott dal: Starsailor - Some of Us

Címkék: dr. csont
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MsHamilton 2011.03.07. 13:38:08

Ööö...én sem láttam a Star Wars-t :-)

Szexi sebhely? Hol, mikor? Na, mondhatom, pont erről nincs kép :-)

henusa 2011.03.08. 13:10:17

@MsHamilton: Igen, én is szeretném látni azt a sebhelyet. Kérhetünk egy képet róla?
süti beállítások módosítása