Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dr. Csont 4x09 – Szélhámos a laborban

2011. február 28. 10:00 - Llew

Mr. Kemény, de jófej kiképző vagyok seriff egy bányató partján arról oktat egy rakás rendőr tanoncot, hogy miért nem szokás könnygázgránátot lőni egy metamfetamin labornak használt lakókocsiba. Hát azért, hogy a felrobbanó járműből ne repkedjen lángoló hulla a járőrkocsi szélvédőjére. Persze egy vérbeli rendőr nem esik pánikba, hanem nyugodt(nak szánt) hangon közli diákjaival, hogy szükségük lesz egy poroltóra meg esetleg egy szakemberre, aki segít feldolgozni a traumát.

A Dr. Sweets néven ismeretes szakember eközben Brennan társaságában arra vár, hogy Booth is hajlandó legyen megjelenni a soros foglalkozáson. Ügynökünk meg is érkezik, és roppantul fel van dobódva, mert végre lezárta a Rico ügyet, amiről partnerének nem is kéne tudnia, de legalábbis nem kifecsegnie a dilidokinak, és ami majd új magasságokba lendíti a karrierjét. Ráadásul a születésnapja is közeleg, amit Hawaii-on fog tölteni. Az áradozást a Brennan által is csak hallomásból, míg Sweets által még csak úgy sem ismert Jared nevű testvér telefonhívása szakítja meg, a szeánszot pedig egy munka ügyben érkező rekeszti be. Így a doki már csak a csukott ajtónak fejezi be mondandóját.

A darabokban repkedő, 45-50 éves férfi áldozat a lefoglalás óta eltelt három napban kerülhetett a lakókocsiba, a seriff pedig megnyugodva vonul el sírni, mert a halálát a robbanás helyett mellkaslövések okozták. Iratai persze nincsenek, viszont van egy naplója, tele műszaki rajzokkal. Többek között automata vécépucolóról és fűthető hólapátról, amint azt Hodgins és Angela az Intézetben megállapítják. Aztán a nem várt visszatérése alkalmából személyes információk tömegével hozzák zavarba
Clark Edisont. Aki ezek után alig kezd azonban dolgozni, befut Booth az öcskössel.

Cam, Seeleyvel közös múltja miatt régi ismerősként üdvözli Jaredet, ennek ellenére a jóképű tengerész egyenruhás – Angeláéhoz hasonlóan – az érdeklődését is felkelti, így nem csak a nosztalgia faktor miatt mond igent a meghívásra, hogy Jared kísérője legyen egy Pentagonos koktélpartin. Brennan az először csak antropológiailag érdekes, szimmetrikus arc megtekintése után a maga ügyetlen módján szintén jelentkezik a szerepre, de egyrészt Cam gyorsan lecsap a lehetőségre, másrészt Booth azonnal jelzi, hogy a másik nő tabu. Clark pedig újabb nem kívánt magánéleti információkkal gazdagodik Angela leszbikus kapcsolatáról.

A szabadalmak alapján Boothék eljutnak egy Paul Stegman nevű férfihoz. Az áldozat az apja, aki az ő kabátját viselte, ezért voltak nála vázlatok. A férfi elhagyta a családját, de nemrég ismét kapcsolatba kerültek. Mrs. Stegman szerint az öreg a halála előtt a férje korábbi üzlettárásával vitatkozott. Mike Cambell először terel, de a műhelyében találnak egy rácsot, ami illik az áldozat arcának sérüléseihez. Mivel az ügy nem oldódott meg, Cam úgy véli este is dolgozni kell, vagyis Jared kísérő nélkül maradt. Így aztán Brennan felajánlja társaságát, Booth pedig némi tiltakozás után kelletlenül, de rosszul leplezve eljátssza, hogy nem zavarja a dolog.

A kicsípett Brennan láttán még Clark is kiesik a csak munkával foglalkozunk szerepből, aztán megállapítják, hogy az alkoholizmus és lábtörés nyomainak hiányában az áldozat mégsem Paul Stegman apja. A partin hamar Seeleyre terelődik a szó, Jared pedig, hogy szemléltesse bátyjával ellentétben hajlandó kockázatot is vállalni az életben, megcsókolja Brennant. Másnap reggel, miközben a valódi áldozat, a többszörös csaló Anthony Pongetti kilétét beszéli meg Cammel, Booth agya inkább azon jár, hogy Bones vajon miért nem ért még be a munkahelyére. Majd ezután, mintegy szemléltetendő az öccse róla tett jellemzését, kérésre, majd burkolt zsarolás hatására sem hajlandó eltussolni az állami rendőrség hullarobbantgató bénázását.

Az Intézetben eközben a későn beérő Brennan – Clark zavart fültanúskodása mellett – tudatja barát- és kolléganőivel, hogy nem feküdt le Jareddel, mire Angela – Cam helyeslő támogatásával – kifejti, hogy az jó, mert nem kéne az öcsköst, mint pótlékot használni a bátyó iránti érzelmek levezetésére. Az ügy kapcsán pedig kiderül, hogy a valódi Jim Stegman, ismeretlen, mellbe lőtt vízi hullaként egy hete a Jeffersonian vendége. A lakásán talált nyomok és a helyi seriff elmondása alapján is felhagyott az ivással, viszont szintén ezek alapján kapcsolatban állt Anthony Pongettivel. A nyomozásnak Jared sms-e vet véget, aki valami zűrbe keveredett.

A zűr jelen esetbe ittasan baleset okozás, és mivel a politika mocsok dolog, az állami rendőrség fejese rögtön előkerült, mert most már kéz kezet mos alapon van mivel zsarolnia Seeleyt. Az Intézetben ezalatt rég látott jelenet zajlik, Hodgins miért is ne alapon Clark segítségével sikeres kísérletet folytat Paul Stegmen szemétválogatójával. Clark mellékesen tudatja Brennanel, hogy nem a Mike Cambellnél talált rácsot keresik. Paul Stegman le van sújtva, hogy a nemrég meglelt apja nem is az apja volt, ráadásul a valódi is halott. A nejének most jut eszébe, hogy az álfater náluk hagyott egy hátizsákot, és mint roppant béna írói húzással kiderül (Jé, mi ez? Had nézzek bele.) húszezer dollárt is.

A TV-ből megtudjuk, hogy az ittas lámpadöntögetés alaposan felverte a szívességek értékét, így a baleset eltussolásának ára már nem csak a hulla röptetés titokban tartása, hanem az egész Rico ügy dicsőségének az államiakhoz passzolása volt. Ez pedig még a Hawaaii-i úttól is elvette Seeley kedvét, és a dolog hátterét sejtő Cammel sem akar az ügyről beszélni. Az FBI épületében végre Sweets is összefut, a bátyjához hoki jegyekkel köszönetet mondani és bocsánatot kérni érkező Jareddel, és mivel a bemutatkozásnál elhagyja a Dr. előtagot, értékes magánéleti információknak jut birtokába az öccsét az apjától védelmező bátyról, akinek a legtöbbször még igaza is van, és ezt tudja is magáról.

A térd és váll lövések arra utalnak, hogy Jim Stegmant nem csak simán megölték, hanem kínozták is. Ami nem elképzelhetetlen egy olyan valakitől, akit Pongettivel közösen öt éve feldobtak, de nemrég feltételesen kiengedték. Kár, hogy a nyomkövetője biztos alibit ad neki. A kihallgatás után Bones is rákérdez a Rico ügyre, mivel azonban nem ismeri úgy az embereket, a Booth testvéreket meg főleg, mint Cam, azt hiszi társa félve a sikertől inkább háttérben maradt, ahogy Jared jellemezte. Ebből aztán befejezetlen veszekedés kerekedik. A pénzen az igazi és az álJim helyett
Mrs. Stegman ujjlenyomatát találták (tanárként benne van a rendszerben), aki a kihallgatásán be is vallja, hogy az álapós eltűnése után felbontotta annak csomagját, abban találta, további százötvenezerrel együtt.

Pongetti a ki tudja, hogy szerzett pénzt a fiához készülő haverra bízta, majd a halála után annak a bőrébe bújva akarta visszaszerezni. Cam és Sweets beszélgetésre hívják Brennant, aki először az apropót, majd azt nem érti, miért tartják magukat a szeretteinek. Jared elejtett információi elegek voltak ahhoz, hogy a dilidoki elméleteket gyártson, amiket a családot ismerő Cam aztán meg is erősített. Boothékat gyerekként verte az alkoholista faterjük (tv klissé), Seeley pedig folyamatosan kihúzta a szarból öccsét, és magára vállalta a hibáit. Cam szerint Jarednek biztosan köze van az elúszott Rico ügyhöz, Brennan azonban emberismeret hiányában nem tud mit kezdeni a feltételezésekkel.

A dolog azért nem hagyja nyugodni, így a maga módján jár utána, vagyis egyenest rákérdez Jarednél. Aki a jelek szerint nem ismerte a részleteket, de szerinte ez családi ügy. Brennant viszont nagyon rosszul érinti, hogy a messziről jött öcskösnek hitt a régóta ismert partner és barát helyett, így beolvas Jarednek és feszültség levezetés gyanánt lelöki a bárszékről. Pongetti pénzszállítónak kiadva magát tett szert a rendőrök által drogügyben lefoglalt pénzre, ami csak úgy mehetett, ha a seriff is benne volt, hiszen korábban letartóztatta csalásért, ezért felismerte volna. Booth pedig nemrég tudatta vele, hogy Stegmanéknél volt a pénz, így a család veszélyben lehet. A seriff a jó rendőrt játszva éppen távozna tőlük, ha Booth az ajtó előtt felesleges puskás keménykedéssel nem terelné túszejtésbe a helyzetet, aminek a vállon lőtt Bones és a sörétessel kilyuggatott seriff a vége.

Este Booth össznépi születésnap ünneplése során Bones arról mond beszédet, hogy az antropológiai megközelítéssel szemben a való életben nem a sikeres, feltűnő – általa többet figyelemre sem méltatandó – férfiak az igazi alfahímek, hanem a csendben háttérbehúzódó, de a családért, barátokért mindent megtevők. Aztán négyszemközt kihúzza Boothból, hogy mi történt ténylegesen, és pszichológiai maszlagba ágyazva elmondja, hogy be kell fejeznie a megmentősdit. Booth szerint fura ezt olyantól hallani, aki gyilkossági vád alól mentette fel az apját, de belátja, hogy igaza van, és közli Jareddel, hogy fejezze be az ivást, mert legközelebb nem húzza ki a bajból. Az öcskös persze bunkó, de szerencsére Bones mindig kész támaszt nyújtani társának, így egy közös utcai tortaevés közben az alkoholista fater sztorijába is beavatásra kerül.

Címkék: dr. csont
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

g-ko 2011.02.28. 15:19:26

kösz, jó volt mint mindig (és emélem, hogy a azért utoléred az rtl-es vetítést :-)

Llew 2011.02.28. 15:20:39

@g-ko: igyekszem, legalább az utolsó részre :D

g-ko 2011.02.28. 15:23:04

@Llew: :-)jaj de jó (a mait sajna úgyse fogom látni)
süti beállítások módosítása