Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dr. Csont 1x03 - Egy iskola titkai

2011. február 26. 16:02 - o.n.

Booth és Brennan a kocsiban várják Zack-et, aki egy szőke csajszival beszélget indulás helyett. Együtt töltöttek egy éjszakát, de a lány azóta nem áll szóba vele. Angela és Hodgins az unalmas labor-meló helyett inkább valami jó kis gyilkossági ügyön dolgoznának, ezért gyorsan meggyőzik társukat, hogy induljon, hozzon nekik valami érdekeset. Zack próbál tőlük tanácsot kérni nőügyben, de még Angie is reménytelennek ítéli a helyzetet, ajjaj, szegény Zack.

Útközben Booth tiszta ideg, egy flancos magánsuliba mennek, már most gázosnak tűnik az ügy. Bones jó reggelt – köszönésére sem reagál (Bones: „Azt hittem, a jó reggelt még divatban van.”), amikor pedig Zack kérné a segítségét, mint nőknél sikeres emberét, inkább javasolja, hogy az utazásból hátralevő 45 percet csendes meditációval töltsék. A suli tényleg durva, én sem jártam egy egyszerű gimibe, de nálunk azért nem volt beléptetőkapu, meg egy hadseregnyi biztonsági őr. Ja és az adataink sem voltak titkosítottak, de nem is nagykövetek a szüleim. Latin idézetünk viszont volt, mint itt is: „Omnia mea mecum porto.” Booth viccelődni próbál, szerinte azt jelenti, hogy normálisaknak tilos a belépés. Bones és Zack egyszerre darálják a hivatalos fordítást: „Mindig magammal hordom mindenemet.” OK Booth, én is utáltam a gimit.

A helyi seriff, a suliigazgató és a biztonsági főnök fickó mutatják az utat a holttesthez. Másnap vége a szünetnek, addigra jó lenne lezárni az ügyet, Karen seriff szerint öngyilkosság történt. Bones majd eldönti. Booth hiába sziszeg a fülébe, hogy legyen kedves a helyi erőkkel, Bones nem szereti a seriffeket, választott vezetők, akiknek az újraválasztás a céljuk, nem az igazság kiderítése. A hulla a fán lóg, és a varjak addig piszkálják a fejét, amíg leesik. Bones jó érzékkel elkapja, és kér egy bűnjelzsákot. Majd miután a test többi része is lepottyan, egy nagyobb zsákot is, laza.

A laborban a holttest vizsgálata zajlik, kamasz srác volt. Hodgins a fán élő hangyákból és farágó bogarakból próbálja megbecsülni a halál idejét és hogy fogyasztott-e gyógyszert vagy drogot. Angela szerint latin származású. Brennan fülcsiga-implantátumot talál, a gyári szám ismeretében könnyű lesz az azonosítás. Booth a suliban próbál jutni valamire, de az igazgató és a biztonsági főnök azt sulykolják bele, hogy ez öngyilkosság. Hát elég rossz fényt vetne az iskolára, ha a híres biztonsági rendszerük ellenére megölnének egy diákot.

A gyári szám alapján Nestor Olivos az áldozat. Booth érkezik a kancsikhoz, élénk csipogást váltva ki a biztonsági kapunál, mert nincs beléptetőkártyája. Bones-nak szól, hogy kér egyet. Bones meg egy saját pisztolyt. Jah, mert az micsoda sikerrel végződött a múltkor is. Nestor nyelvcsontja eltört, ez szokatlan, mert kamaszoknál a nyelvcsont még rugalmas. Bones nem tudja pontosan, mi történt. A telefonok egyszerre szólalnak meg, az FBI sürgeti őket szakvéleményért. Bones kimondja a gyilkosság tényét, hogy időt nyerjenek. Bár hangsúlyozza, hogy ezt nem zsigerből állapította meg, mert nem a tápcsatornájával gondolkodik. A suli a pszichológusukkal is elmondatja, hogy a srác depressziós volt és biztosan öngyilkos lett, elég már ebből. A szülőknek más a véleményük, végre. Az Anya azt sajnálja legjobban, hogy már sosem tudhatja meg, jó embert nevelt-e a fiából. Brennan megígéri neki, hogy kideríti az igazságot.

Zack épp Hodgins-t zaklatja hasznos tanácsokért nőügyben, listáért a bevetendő eszközökről, folyamatábrákért, bármiért ami segíthet. Hodgins inkább egy gyakorlatiasabb személyt javasol, majd az összes kancsi Bones és Booth után indul ebédelni a Wong Fu-ba. Viszik a munkát is, az egész asztalt beterítik az áldozat fotóival, nemcsak Booth akad ki, hanem Sid, a tulaj is. A rendeléssel nem kell foglalkozni, Sid megérzésből hozza a kaját, persze Hodgins nem hallgat rá, meg lesz ennek még a böjtje. A halál becsült ideje viszont nem stimmel, mert a szülők még utána kaptak egy mailt a sráctól. Tucker, Nestor szobatársa némi szülői nyomásra bevallja, hogy ő küldte a mail-t, Nestor kérésére, mert a barátnőjével akart lenni. De a lányról nem tud semmit. Minden infó jól jön pedig, mert a nyelvcsont törésére még mindig nincs magyarázat, Angela holografikus programjával sem. A srác nem tudott volna akkorát ugrani hogy eltörjön, így igazolást nyer a gyilkosság ténye.

Booth elviszi Bones-t a koleszba, hogy előálljon valami igazi antropológiai ötlettel. A CD-k között kutakodva házi szexvideóra lelnek, Nestor látható rajta egy lánnyal a koleszszobában. Így legalább Zack is kap némi gyakorlati tanácsot Hodginstól, ha mást nem csak azt, hogy a fülledt erotikát így ne. Hodgins talán többet is mondana, de a Wong Fu-ban rendelt levese végzi a dolgát, elég ramatyul van. Magának köszönheti, miért nem bízott a tulajban. Az igazgató és a biztonsági főnök nincs meglepve a szexvideók láttán, némi szájkarate után az összes elkobzott felvételt odaígérik Booth-éknak. A lány, Camden először tagadja az egész viszonyt, de a videó láttán sírva fakad, ő szerette Nestort. Anyuci nagyon vigasztalja, de hamarosan fordul a kocka, mert a kapott felvételek között Camden anyja látható Nestor szobatársával, Tuckerrel, hajj.

Tucker újra a riportszobában. Nestor ötlete volt, hogy zsarolják meg Camden anyját a felvételekkel, sikerült is kicsikarniuk némi pénzt tőle. A sikeren felbuzdulva Nestor újra próbálkozott volna, Tucker inkább a szüleivel akarta megbeszélni az egészet, még ha ki is csapják ezért. A laborban Zack épp Angelát kérdezi a nőkről, majd kicsit később Booth-t is, de sokkal érdekesebb, hogy Hodgins ketamint azonosított a bogarakból, tehát ezért nem küzdött az áldozat az akasztáskor. Hodginsnak viszont még mindig ég a gyomra a levestől, Booth szerint vissza kellene mennie a Wong Fu-ba és Sidre bíznia magát. Brennan végre megtalálja a választ a kérdéseire: a ketamin és a fulladás miatt Nestor öklendezett, de a kötél visszatartotta a gyomorsavat, ami szétmarta a nyelvcsontot, így tört el. Angela szimulációja szerint épp 8 nap alatt. Öngyilkosság lesz ez, Booth tiltakozik. Bones se repes az örömtől, de a tények ezt mutatják, az igazság kiderítése a legfontosabb. Reménykedni lehet benne, hogy nem fordult önmaga ellen, de bizonyítékok nélkül ilyet csak úgy elhinni – na ez az amit Brennan még sohasem tett. Angela indul bizonyítékot keresni, és talál is egy érdekeset Nestor számítógépén: a srác aranyos kis csikóhalas nyakláncot adott Camdennek, nyilván mert szerelmes (Booth szerint csak szerelemre vágyik, micsoda romantikus lélek...). Bones kiszúrja, hogy a lány kikacsint a kamerára, még a szemét is forgatja. Tudta hogy ott a kamera, benne volt az egész gázos ügyben.

Végre kiszedik Camden-ből az igazat: Tucker az ő beleegyezésével kezdett viszonyt az anyjával, majd közösen találták ki, hogy zsarolják meg a felvétellel. Aztán Tucker közölte, hogy most Camden következik, Nestor pedig épp megfelelt a célra: gazdag, katolikus, magányos, aranyos, és rajongott a lányért. De amikor látta a felvételt kiakadt, nem is annyira a fenyegetéstől, hanem hogy összetörték a szívét. El akarta mondani az egészet az igazgatónak, de Camden és Tucker telenyomták ketaminnal, majd meggyilkolták. A kötélről vett DNS-minta is igazolná ezt, de Camden inkább önként bevall mindent, főleg Tucker szerepét a történetben, csak hogy valami alkuval javíthasson a már amúgy sem rózsás helyzetén. Bones elmondja a nagykövet asszonynak, hogy a fia azért halt meg, mert rendesen akarta tenni a dolgát. Jó embert nevelt belőle. Booth-tól ezért egy „Szép volt Temperance, ezt jól eltaláltad” dicséretet kap, ami a „ne hívj Bones-nak” típusú mondatok után a lehető legjobbnak számít.

A Wong Fu-ban zárul az epizód. Hodgins megfogadja Booth tanácsát és a Sid által kihozott ételt fogyasztja, ami segít rajta. Angie pár hasznos ötlettel látja el Zack-et, de a srác szerint teljességgel ösztönellenes dolgokat mond. Booth új szabályokat állít fel: a pult az övé, az asztal a kancsiké. Bones kifejti Booth-nak, hogy a megérzései minden bizonnyal a testbeszéd, hangszín és ilyesmik megfigyelésén alapulnak, és ezentúl oda fog figyelni erre. Booth a maga részéről köszöni, de ha kell akár latinul is kifejti, hogy a pult az övé. Bones vissza is megy az asztalhoz, előtte azért még odacsúsztat neki egy beléptetőkártyát. „Ez is a tiéd.”

Bónusz David-kép Bergamottnak:

Zenék a részben:

- West Indian Girl: Miles from Montery

- Deep Audio: Sunshine everywhere

- Positive Flow: City Streets

- Brendan Benson: Cold Hands, Warm Heart

Címkék: dr. csont
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zoxó 2011.02.27. 13:16:39

Na azért ne ugorjunk át Naomin a paleontológiáról (a szőke csajszi), aki Zack valószínűleg első és egyetlen csaja (vagy valami ilyesmi), és akire több részben is utalás hangzik el, és aki képes volt egy maszkabál és Zack kedvéért felvenni egy tehén felét magára itt: hogyvolt.blog.hu/2010/02/03/dr_csont_3x05_mumia_a_labirintusban
süti beállítások módosítása