Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Nevelésből elégséges 1x02 - Dead Tooth

2011. február 24. 11:00 - Netuddkki

Szegény Hope-ot (akinek amúgy múlthéten még fekete szemei voltak, hiába a gyerekek gyorsan változnak) reggel az apja egy tükörrel ébreszti, nyugi, csak meg akartam róla bizonyosodni, hogy még lélegzel-e. Egyébként igen, ha kíváncsi vagy. Tudom, hogy nem egyszerű itt az életed, de hát a nagyszüleid se tudnak sokat segíteni, ők 15 évesen hoztak össze engem, az üknagyidat meg hagyjuk is… Jimmy-t a haverok hídról leugrálni hívják, jó volna, de nem mehet, most már felelősségteljes apa. Ügyelnie kell a gyerek légzésére, ha sír éjszaka be kell másznia mellé a kiságyba, stb.

Burt hívja Jimmy-t, gyere fiam, edd meg a reggeli teknősödet, kell az energia a munkához. Jimmy-nek azonban van nagyobb baja is, ez a gyerek folyton csak sír, sosem mosolyog, biztos utál. Burt is észrevette, múltkor vagy egy óráig vicsorgott rá, mint egy jobbféle szörny Stephen Kingtől, és semmi. Virginia megemlíti annak lehetőségét is, hogy talán simán csak egy kis ribi. Egy sorozatgyilkos lánya, valami ördögit kellett örökölnie. Érthetetlen miért nem mosolyog az a gyerek. Egyébként emlékeztek még az unokatesóra az első részből? Nem? Nem is kell, többet úgyse látjuk.

Jimmy rádöbben, hogy dolgoznia kell, de akkor mi lesz a gyerekkel? A szülei nem aggódnak, ők is megoldották ezt valahogy 20 évvel ezelőtt, hozzákötötték a gyereket a dédnagyihoz, és elé raktak egy őzikés képet, hogy szórakoztassa magát. Azontúl, hogy Jimmy elég korán önálló lett, milyen remek módja ez az agy stimulálásának. Órákig ültem ez előtt a kép előtt, és azt tetettem, hogy a kis őzike szülei otthagyták az erdőben, hogy engem bámuljon, míg ők elmennek dolgozni, közli Jimmy elég szánalomra méltón.

Az anyja már épp menne a munkába, de Jimmy elszedi tőle a cigijét, mondva, hogy nem dohányozhat a gyerek körül. De Jimmy, a füst felfelé száll, feleli anyja újonnan előkerülő fizikusi képességeivel, a gyerek pedig még nagyon sokáig nem lesz elég magas ahhoz, hogy belélegezze. Egyébként meg a dédnagyi is dohányzik. Burtnek sem tetszik már a dolog, mikor fiatalok voltak, még szexinek tartotta, olyan voltál, mint Sandy a Grease végéből, de most már nem szeretem a szád ízét. Jól van, alkut kötnek Burttel, ha leszoktatja a dédnagyit, Virginia is leszokik. Burt nagy magabiztosan hozzá is lát, finoman utal rá Maw Maw-nak, hogy talán ideje lenne végleg elnyomni a cigit, az el is nyomja, egyenesen Burt karján.

Meló van, Jimmy és Burt elkezdenek füvet nyírni a gyerekkel, már épp a slaggal fürdetnék meg, mikor kiérkezik a hatóság, és elmagyarázza, hogy ez talán mégsem volt a legjobb ötlet. Így nem marad más, kell keresni valakit, aki vigyáz Hope-ra. De előbb Jimmy még beugrik a boltba csevegni Sabrinával, aki mutat is valami murisat: nézd azt az őrült nőt, mindig bejön ide átragasztgatni az árakat a kenyéren, hogy kevesebbet kelljen fizetnie. Persze hogy Virginia az. Na ideje mennem, próbál menekülni Jimmy, de anyu utána szól. Szóóóóval… ő a feleséged? Kérdezi Sabrina, nem ő az anyám. Az anyád? Fiatalon szültem, magyarázza Virginia, nem ajánlom. Amúgy nem bébiszittelsz véletlenül? Sabrina nem, de az unokatesója igen, így ez a probléma meg van oldva.

 

Reggel Jimmy-t az apja ébreszti, gyerünk fiú, ideje kimászni a kiságyból. Jimmy menet közben megpróbálja rávenni Hope-ot, hogy mosolyogjon, tudom, hogy a börtönben ez a gyengeség jele volt, de most már kimutathatod az érzéseidet. Éééés Gooch is beugrott az ukuleléjével egy mellékszerepre, Sabrina unokatesóját alakítja, egyébként nekem is volt egy ilyenem gyerekkoromban, de soha nem jutott eszembe játszani rajta, talán azért, mert a 4 húrból csak 2 volt meg, hiába, ez a legkisebb gyerek sorsa, az Univerzum azzal kárpótol minket, hogy kialakít egy olyan x évig terjedő időszakot, ahol már a nagytesók is vesznek nekünk karácsonyi ajándékot. Nagyon örül a találkozásnak, Jimmy kevésbé, két éve már volt szerencséje a nyelvével megvizsgálni a lány nem kicsit szuvas metszőfogát, gyerekek, hallgassatok a hód bácsira és mossatok naponta legalább kétszer fogat. Gooch viszont odáig van Jimmy-ért, még az sem gond, ha nem fizet.

Jimmy délután érkezik a gyerekért, megbízza az apját, hogy dudáljon egyből, amint beér, nem akar sok időt eltölteni a szuvas fogú Shelly-vel. Burtnek persze arany szíve van, egyből el is hajt, így Jimmy kénytelen végighallgatni egy dalt, arról, hogy ne harapj, bár tudom, hogy így próbálod védeni magad, de könnyen elfertőződhet a varrat. Közben Burt sem unatkozik otthon, épített a dédnagyinak egy átlátszó sátrat, ha már nem sikerül leszoktatnia, legalább ne terjengjen a házban a cigifüst. Jimmy hazaállít Shelly-vel, aki ráadásul még meg is tudja nevettetni Hope-ot, Jimmy nem örül. Dédnagyi közben egy apró tervezési hiba következtében majdnem megfullad a sátorban, ez talán ismét nem volt a legjobb ötlet.

Shelly és Jimmy beugranak a boltba, hogy vegyenek 14 darab csokit, egy csomag kondomot, meg egy DVD-t. Sabrina látja Jimmy-n, hogy nem ez lesz álmai randija, olyan arcot vágsz, mint akit elraboltak, talán a mai újságot is magad elé kéne tartanod, így felajánlja, hogy csatlakozik a dévédézéshez, persze, az tök jó lenne, kap az lakalmon Jimmy. A srác útközben a hídról leugrálós haverjait is áthívja, biztos ami biztos alapon. Nagyon készül a Sabrinával való találkozásra, még V-nyakú pólót is csinál magának, közben Virginia a konyhában lefoglalja Shelly-t: szóval, mi a helyzet a rohadt fogaddal drágám? Vicces, hogy kérdezi, feleli Shelly, általában ezzel indítom a beszélgetéseket.

Megérkezik Sabrina, hozta az évek óta meglévő komoly kapcsolatát is, a srác New Yorkban tanul pénzügyet. Jimmy önbizalma a feneketlen mélységbe zuhan, Burt pedig mellkast villant, jelezve, hogy nem véletlenül volt benne a Sarah Connor Croniclesben, de biztos a medencetisztításhoz is kell a hasizom. Az este egész jól sikerül, mindenki szórakozik, kivéve Jimmy-t, aki magányosan üldögél a kanapén, míg nem csatlakozik hozzá a rettegett szuvas fogú. A srác elmagyarázza neki, hogy sajnálja, de nem huncutkodhatnak a törülköző alatt, mert neki Sabrina tetszik. Shelly meglepően gyorsan túlteszi magát a dolgon, továbbra is vigyáz Hope-ra, de most már persze pénzért, nem lehet ám minden ellenszolgáltatás nélkül rásózni egy gyereket.

Dédnagyi eközben megint magához tért, Burt meg is ragadja az alkalmat, hogy beszéljen a fejével, szeretnénk, ha leszoknál a cigiről. Dédnagyi felháborodottan közli, hogy már 1971-ben leszokott, ugye nem hagytok cigizni? Meg akartok ölni? Burt diadalittasan fordul az asszonya felé, most elkezdhet ő is leszokni, de mire visszafordul a dédnagyihoz, az már megint füstöl. Jimmy pedig a pénz miatt aggódik, nem tudja, hogy fogja kifizetni Hope bölcsijét. Mivel ez a sok hiba ellenére is egy összetartó család, Virginia felajánlja a cigi pénzét, micsoda népmesei fordulat, minden jó, ha a vége jó ugye, és még az is kiderül, mire bukik Hope: a dzsuvás fogak felvidítják.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása