Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dr. Csont 4x08 – Halálszobrász

2011. február 18. 10:00 - Llew

Az előző epizód két füvező hülye gyereke után, most két söröző hülye gyerek bukkan nem mindennapi holttestre, egy tömbbe préselt autó közepén. Angela egy bárba hívja Sweetset magán rendelésre, aztán az agyturkász szövegére szokás szerint nem igazán figyelve levezeti magának, hogy most már ideje belevetnie magát egy új kapcsolatba, főleg, hogy hat hete nem szexelt, és ilyen még nem volt.
A Jeffersonianben a csapat az ismét sorra került Mr. Wickkel kiegészülve azon agyal, hogyan nyissák ki a konzervet, miközben Brennan megint csak nem ért kulturális utalásokat, Angela pedig Hodgins szerelmi élete felől érdeklődik.

 

A roncstelep nyilvántartásából kiderül ki a beszállító, és bár maffia gyilkosság gyanúja is felmerül, a hatás kedvéért Bones és Booth, késő éjjel, kettesben törnek be a kérdéses címre, ahol aztán egy kimonóba öltözött idősebb nőt találnak, újabb roncsok és egy vértócsa társaságában. A helyszín egy műterem, a préselt autók szobrok, amiket Geoffrey Thorne készített és sok százezer dollárért igyekezett eladni roncsot közelről még nem látott gazdag sznoboknak. A vér pedig a banya szerint disznóvér és egy másik művész önkifejezése során került a padlóra.

Roxie Lyon, Geoffrey asszisztense elmondja, hogy a főnöke mostanában magát is a művészet részévé kívánta tenni, de Helen, a banya szerint az csak depressziós duma volt. A holttest gyűrűje alapján viszont mindketten egyértelműen azonosítják Geoffrey Thornet. A laborban Hodgins már előre örül, hogy egy – Cam szerint a szexuális frusztráltságát kifejező – feszítővágóval eshet neki a konzervnek, de az utolsó pillanatban megérkezik Caroline és leállítja, mivel művészkéék a bíróságon elérték, hogy nem babrálhatják a műremeket annak ellenére sem, hogy egy hulla rohad a belsejében. Szerencsére Mr. Wick még korábban szövetmintát vett belőle, és bár a toxikológia szerint Geoffrey szervezetében egy kisebb patika antidepresszáns és fájdalomcsillapító készlete kimutatható, ez öngyilkosság helyett lehet a régóta tartó pszichiátriai kezelésének az eredménye is.

Mindeközben Angela régi ismerősként üdvözli Roxiet. Bones és Booth meglátogatják Geoffrey riválisát, Anton DeLucát, aki sajnálkozás helyett kimondottan örül a kolléga halálának, mivel nagyon utálták egymást. Persze nem ő ölte meg. Szerinte inkább Roxie körmére kéne nézniük, aki nem csak asszisztens volt, és akire Geoffrey minden vagyonát hagyta. Mr. Wick megint csak halálra idegesíti Camet, aki endoszkóppal igyekszik megvizsgálni a roncsba zárt holttestet. A szövetdarabok miatt kevés sikerrel. Brennan azonban megoldja a problémát, mikor a szándékosságot legkevésbé sem leplezve, egy fazék húsevő bogarat borít a roncsra.

Booth kihallgatja Roxiet, figyelmen kívül hagyva Sweets tanácsait, és megtudja, hogy a nő nem is tudott az örökségről, és hogy nem volt viszonya Geoffreyvel, mert leszbikus. Utóbbit Angela is megerősíti, és nem hallomás, hanem közvetlen tapasztalat alapján, mivel a főiskolán egy évig együtt jártak Roxieval. Booth egy pillanatra elfantáziál az információ kapcsán, majd visszatérnek a gyilkosság kérdésére. A bogarak időközben lezabálták a húst, így Mr. Wick az endoszkóppal már szemügyre veheti a csontokat, de csak olyan sérüléseket talál, amik keletkezhettek akár a préselés során is. A húsevős akcióval viszont rossz pontot szereztek a bírónál, így két napjuk maradt a gyilkosság igazolására, utána a bíróság fogja eldönteni a kérdést.

Angela meglátogatja Roxiet, a nő festményeit nézegetve elmerengenek a múlton, neki meg beugrik, miként bizonyítsa Geoffrey öngyilkosságát. Másnap, miközben
Ms. Wicknek Yodát utánozva sem sikerül jobb fejnek tűnnie, egy ipari röntgengéppel átvilágítják a fémtömböt, aztán az adatokat beviszik az – ahogy Cam nevezi – „Angelátor”-ba, és kihókuszpókolják, hogy miként keletkeztek a törések. A gond csak az, hogy a csomagtartóba rakott és a kocsival együtt összehajtogatott hulla tarkóján van egy olyan törés, ami nem származhat a préselésből.

Így aztán megszűnt a roncs bírósági védelme, és Hodgins nekieshet konzervnyitóval, a túlbuzgó Ms. Wick azonban első mozdulattal összetöri a repedt koponyát. Kiderül, hogy Anton DeLuca hamisítással is foglalkozott korábban, így Booth Angela szakértői támogatásával megy ismét kihallgatni, útközben pedig megbeszélik, hogy semmi gondja a leszbikusokkal, mert a kedvenc nagynénje is az volt. DeLuca munkái alapján Angela megállapítja, hogy a fickó festette le Thorne autó szobrait, így bár üzletileg nem volt érdekelt a halálában, Booth mégis csak letartóztatja. Aztán mivel nem túl megnyerő módon még Angelára is rányomul, nem bánik vele finoman.

Angela később Brennannek önti ki a lelkét, mondván nem tudja mit kezdjen a Roxie iránt újfent feltámadt érzelmeivel, mikor első alkalommal is ő vetett véget a kapcsolatnak, ami a lányt jobban megviselte, mint Hodginst az ő szakításuk. Brennan közben összeragasztja a koponyát és megállapítja, hogy egy tűzoltófejsze a gyilkos fegyver. Hodgins a galéria betonpadlójának maradványait azonosította az áldozat ruháján, az állítólagos disznóvér pedig részben emberi, így az FBI technilusok ismét megrohanják a kiállítótermet. Megvan a fejsze, a vérnyomok alapján görgetéssel mozgatott holttest egy gyenge tettesre utal, az egymilliós indíték pedig még mindig csak Roxiera.

Angela és Sweets most Roxia kapcsán beszélgetnek a bárban, és az agyturkász azt hozza ki, hogy Angela valójában fél az elkötelezettségtől, így Roxie döntésére kéne bíznia, hogy újrakezdjék-e a kapcsolatot. Hodgins női verejték talált a fejsze nyelén, amit jó lenne összevetni Roxiéval, és ezt neki kéne közölnie Angelával. Cam eközben felkeresi Sweetszet az irodájában – rajta kívül már mindenki járt ott –, de a dilidoki félelemeivel szemben nem azért jött, hogy közölje az egész csapat idegesítőnek találja. Hanem, hogy tanácsot kérjen, mert ő találja idegesítőnek Daisy Wicket, így nem alkalmazza, de nem tudja ezt hogyan közölje. Sweets azonban nagylelkűen átvállalja a kirúgás feladatát.

Az áldozat ruhájám és a afejsze nyelén talált verejték egyezik, így valószínűleg mindkettő a tettesé. Továbbá Hodgins leukémia gyógyszerek nyomait találta benne. Vagyis nem Roxie a gyilkos, és mivel az egyik gyógyszer bőrelszíneződést okoz, Brennan már tudja is ki az illető. Helen Bridembeck, a galéria tulajdonos. Úgy okoskodott, hogy Geoffrey halála után felmegy a műveinek az ára, neki meg egy mexikói kórház kezelésére kellett a pénz. Hiába, mert Brennan szerint átverés. Roxie elég egyértelműen tudatja Angelával mit szeretne, mikor megcsókolja a műteremben. A többiek pedig a laborban gyülekeznek, hogy tanúi legyenek Sweets kirúgási technikájának. Ami abból áll, hogy közli Daiseyvel, hogy a kollégái nem kedvelik, ezért ugrott az állás. Viszont így legalább nem kell tovább titkolniuk a kapcsolatukat, és hogy eloszlassa a lány kétségeit, mindenki előtt megcsókolja, majd távoznak. Bonesék pedig megállapítják, hogy nem illenek össze.

Címkék: dr. csont
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

g-ko 2011.02.18. 11:37:26

Sweets a csődör:-)
Jó vót a hogyvót, mint miondig kösz.
süti beállítások módosítása