Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dr. Csont 4x07 - Férfi vagy nő?

2011. február 17. 10:00 - Llew

Két befüvezett srác egy elhagyott tengerparton horgászgat és a globális felmelegedésről elmélkedik, mígnem egyikük egy csontvázat vesz észre a vízben. Boothék szokás szerint Sweetsnél ücsörögnek, csak most néma csöndben várják, hogy leteljen az idejük, vagy befusson egy hívás. Így is történik. Cam már a helyszínen várja őket Brennan egyik hallgatójával, Mr. Nigel-Murrayvel, aki élő lexikonként kényszert érez, hogy a tárgyhoz legkevésbé sem tartozó tudását megossza a jelenlévőkkel. Az áldozat egy elvágott gerincű, mellimplantátumos felsőtest, aminek összezúzták az ujjait, így a rosszul sikerült fürdőzést ki lehet zárni.

 

Az implantátumok alapján az FBI Patricia Ludmillerként azonosítja a többszörösen plasztikázott, öt évvel ezelőttig nem is létező ismeretlent. Boothék ellátogatnak a világvégi halászfalucskába, ahol élt, és miközben a nő lakását átvizsgálva kiderítik, hogy lelkész volt, ismét csak vallási vitába keverednek. Időközben kihorgásznak egy alsótestet a környéken, ami gerincnél passzol a felsőhöz, és amiről Mr. Nigel-Murray a medencecsont alapján szakértő módon megállapítja, hogy egy férfié. Némi szépséghiba, hogy a maradványnak vaginája van.

A transzneműség megvitatása során Brennan túlságosan is részletesen ismeretei a férfiból nővé operálás menetét, de végül Sweetsszel közösen arra jutnak, hogy ha Patricia barátja, JP (telefonon üzenetet hagyott) erről tudomást szerzett, az lehetett indíték. Brennanék felkeresik a gyülekezetet, – ahogy ő nevezi azonos babonájú emberek közössége, – megtalálják a barátot, aki azonban tudott a csapatcseréről és ettől függetlenül szerette Patriciát. A műtétnek sehol sincs nyoma, így valószínű, hogy Délkelet-Ázsiában csinálták, erre utalnak az áldozatból kimutatott védőoltások is.

Hodgins még mindig nyűgös, és/vagy nem bírja az újoncot, így a mi történt az elődömmel kérdésre, röviden vázolja Zack történetét. A srác ezért inkább Angelával próbál ismerkedni. Idétlenül. Mivel Patricia névváltásának visszakövetése sikertelen volt, művészkénk az arcából kiindulva próbálta megrajzolni, hogy miként nézhetett ki férfiként. Az eredmény pedig az ismert tv-s lelkész, Patrick Stephenson, aki történetes pont Thaiföldön tűnt el hat éve, egy özvegyet és egy fiút hátrahagyva. Az asszonyt meglátva felmerül, hogy a tiszteletes a ha te is, akkor én is ötletből indult ki, de ennek ellentmond a gyerek létezése, illetve Bones szerint a nőt csak simán plasztikázták.

Az atya eltűnése után a fiú vezette a Vidám Vasárnap Kft-t, egészen egy évvel ezelőttig, amikor is elvesztette a hitét, amit azóta Kaliforniában keres.
Mr. Stephensonnak még Mr-ként volt egy összetűzése egy ötmillióért az Úr által megérintett hívő nem annyira nagy hitű apjával, de az illető három éve elhunyt, így az indíték ellenére sem túl jó gyanúsított. Autókázás közben Booth ügynök és Brenann kung-fu mester elfilozofálgatnak azon, hogy a lepke kikelésével a hernyó megszűnik-e létezni, aztán röviden összegzik a férfiak és nők gondolkodásmódjának különbözőségét a barátságok alapján.

Mert amíg Bones kérdésére – majd arckifejezése alapján döbbenettel vegyes csalódására – Booth azt feleli, hogy jobban kedvelné férfiként, mert akkor nem kéne vele udvariasnak, meg előzékenynek lennie, addig ellenkező esetben Bones bevallása szerint valószínűleg inkább féltékenyen tekintene rá, hátha a másik csinosabb. Ami Booth szerint nem is kérdés, hisz nyilván dögös nő lenne. Másnap Sweetsszel megnéznek egy felvételt, amin Ryan Stephenson szenvedélyesen prédikál a homoszexualitás Isten ellenes mivoltáról, majd egyszer csak belerondít a pénzcsináló gépezet közepébe, és közli az egybegyűltekkel, hogy jól lehúzzák őket.

Sweets szerint a srác az apjához hasonlóan megunta az egyházi vállalkozó szerepkört, és most egy kórházban vagy hasonló helyen önkénteskedve keresi a megváltást, de tuti nem Kaliforniában. Erre fogadnak is Booth-szal egy húszasban. A Jeffersonianben sem állt meg az élet, Mr. Nigel-Murray precíz megállapításként közli a medence és a koponya azonos jellegű sérüléseit, Cam pedig legkevésbé kocka kockaként következtet, hogy úszás közben fejbe csapták, így megfulladt. Hodgins részecskéi szerint polimer akármilyen, fenyő akármivel, magyarul üveggyapot és gyanta, vagyis egy hajó tőkesúlya. Az összezúzott kézre viszont még nincs magyarázat.

Sweets lazán nyerte a fogadást, mivel az öltönyös tv prédikátorból, piercinges, tetkós önkéntessé változott Ryan Stephensont egy közeli detox központban találták meg. Úgy tűnik azonban, hogy nem csak külsőleg változott meg, és örült volna ha megismerheti az embert, akivé az apja vált. Kiderül, hogy Brennannek igazából nem is kell asszisztens, hisz Mr. Nigel-Murray egész részes vizsgálódása után két pillantásból megállapítja, hogy a koponya és a medence sérülés egymásra merőleges irányú, így a gázolás semmiképp sem lehetett véletlenül. Mivel a laborban nincs motorcsónak és Zack sem elérhető az áldozat szerepére, így most színjátszókör nélkül, pusztán szavakban vázolják a történteket.

Patricia úszni volt, mikor hátulról elütötték. A fejsérüléstől kábán próbált a csónak oldalába kapaszkodni, mire megcsapkodták a kezét, majd biztos, ami biztos alapon még átmentek rajta, mikor háton lebegett. Mr. Nigel-Murray felmond, mert az itteni munka lekorlátozza a tudását, egyúttal kicsit körülményesen arra kéri Cam-et, intézze el, hogy ez ne érintse károsan az egyetemi tanulmányait. Hodginsék azonosították a csónak típusát, az FBI talált is egyet Patricia lakóhelyén, így Boothék oda tartanak.

A csónak a gyilkos fegyver, a tulajdonos pedig JP. Csakhogy a feleségének építette, mert Patricia azt javasolta tegyen valamit azért, akit szeret. Az asszony viszont féltékeny lett, mert azt hitte viszonyuk van. Zárásként Boothék meghallgatják Ryan bemutatkozó prédikációját, mivel úgy döntött átveszi az apja gyülekezetét. Mondjuk Bones szerint az Isten gyermekei minden külső különbözőségük ellenére belül egyformák dolog nem stimmel, hisz az emberek csontvázai eltérnek. Ennek ellenére ő is levonja a maga bölcsességét az esetből, miszerint ne menjünk egyedül úszni.

Mr. Nigel-Murray érdekességei:

  • A nyelvlenyomat ugyan olyan egyedi, mint az ujjlenyomat.
  • Az emberi szem elég érzékeny, hogy tiszta éjszakán közel egy mérföldről érzékeljen egy gyufalángot.
  • A nők kétszer olyan gyakran pislognak, mint a férfiak.
  • Angliában a Ház szóvivője nem jogosult felszólalni.
  • Mindössze az amerikaiak 20%-nak van útlevele.
  • Mindössze a halálesetek 1%- a gyilkosság.
  • Az ember sehogy sem tudja megcsókolni a könyökét. (Viszont miután ezt hallja megpróbálja, ahogy azt Cam is teszi mikor egyedül marad.)
  • Az emberek 98%-a „Köszönöm”-mel felel, ha azt mondják neki, hogy „Szívesen”.
Címkék: dr. csont
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zoxó 2011.02.17. 12:15:46

Mr. Nigel-Murray a kedvenc Bones-segédem:)).

miszerint 2011.02.17. 12:16:50

jó rész és jó HV! köszi! nagyon jó a NM-lista! :))

KiWiSaGe 2011.02.17. 16:15:28

A prédikátor fia meg a hetedik mennyországból a pap fia, de sok ideig tartott mire lesett

g-ko 2011.02.17. 16:43:55

Jó volt mint mindig, köszi a HV-t.
süti beállítások módosítása