Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dr. Csont 4x05 - Segítség a zárt osztályról

2011. február 15. 10:00 - Llew

Egy elhagyott üzemcsarnokban két kamasz éppen túl van szexen, mikor a srác romantikusan közli, hogy folyó ügyeket kell intéznie és már szalad is a kinti medencéhez. Ahol aztán először az rémiszti meg, hogy annak tartalma lilára színeződik ahogy belecsurrant, majd az, hogy oszlásnak indult testrészek bukkannak fel benne. Sweets eközben kihelyezett ülést tart Zacknél a gyogyiban, de nem sokra jut, mert a srác ugyan azzal a tudom, hogy okosabb vagyok hozzáállással viseltetik iránta, mint amivel ő szokott Boothékhoz. Az ipartelepen az FBI időközben kihalászta a fej nélkül is tizenkét darabba vágott áldozatot, Bones szerint azonban inkább csak a lila víz a rendkívüli az ügyben, amiből végül mégsem elég a minta, biztos, ami biztos kiszivattyúztatja az egész medencét. Boothnak mellesleg fáj a háta, ezért nyűgös, és túlteng benne a védelmező ösztön.

Mivel fej hiányában még Angela sem tud arcot rajzolni, így most az ismeretlen egyedileg gyártott 41-es gyerekcipőjét nyomozta le. Aktuális gyakornokként Brennan legokosabb diákja, a szokatlan módon teljesen normális embernek tűnő Wendell Bray van soron, aki meg is állapítja, hogy az egyébként férfi áldozatnak, valami ortopédiai rendellenessége volt. Hodgins is előkerül, és elmondja, hogy a víz nem a srác vizeletétől lilult be, hanem valami algától, amit utóbbi felkavart. Booth tényleg szarul van, mert hagyja, hogy Bones vezessen, miközben az orvosán keresztül azonosított áldozat anyjához mennek. Az áldozat a sikeres scifi író, Jared Addison, aki nyilván nem szerette a változatosságot, mert a szekrényében csak ugyan azon ruhadarab és cipő több példánya található.

Hodgins még mindig nem szedte össze magát Angela után, Cam viszont már kezdi unni a zsörtölődését. Jared szobáját átvizsgálva Sweets megállapítja, hogy klassz akciófigurákat gyűjtött, illetve ami az ügy szempontjából is lényeges, hogy jól kijött volna Mr. Monkkal, tekintve, hogy ő is kényszerbeteg volt. Ezen leginkább egy barátnő megjelenése változtathatott, akit miután megtalálnak, meg is invitálnak az FBI-hoz. Jared anyjának nem tetszett, hogy a nő idősebb a fiánál, ezért tudta úgy, hogy regényt írni ment, miközben egy viselkedési változással kapcsolatos konferencián vett részt a halála előtt. Wendell nem igazán találja még a hangot Brennannel, és ezen az sem segít, hogy hősnőnk sikeresen zavarba hozza, mikor arról érdeklődik volt-e már viszonya idősebb nővel.

Hodgins meglátogatja Zacket a diliházban, és mivel nem tud neki elég fogós rejtvényt kitalálni, otthagyja az ügy aktáit, hátha ő meglát valamit bennük. Boothék meglátogatják Jared kényszerbeteg csoportját, és bár a pszichológusának monoklija van, neki meg törés volt a kezén, a kettőt mégsem a wc-ből ivásos gyakorlat köti össze, a doki helyett ugyanis egy másik beteg vallja be a gyilkosságot. Mivel azonban kevéssé valószínű, hogy a halál oka az, hogy páciensünk nem reggelizett pontban 8:14-kor, így kereshetik tovább a tettest. Wendellt nagyon zavarja Brennan kérdése, így Angelához fordul segítségért, aki némi félreértés után biztosítja, hogy a Brennan biztosan nem mozdult rá, hanem félreértett valamit.

Jared a halála előtt egy hónapig hívogatta az első kiadóját, a kihallgatásán azonban kiderül, hogy a tulajnak az lett volna az érdeke, hogy a meggyógyult Jared újra neki dolgozzon, így nem volt indítéka megölni. Hodgins kikeltette a Jared cipőjén talált légylárvát, ami arra utal, hogy a srácot a barátnője kertészetében ölték meg. Angela Sweeteshez fordul, mondván Wendell biztosan kattant, ha azt képzeli, hogy Brennan akar tőle valamit, mire a doki felvilágosítja, hogy Brennan biztos azt kérdezte, amit Wendell értett, de azt csupán az ügy hátterére vonatkozó félreérthető kérdés volt. Házkutatást tartanak a kertészetben, ahol az ügyhöz passzoló legyeket, véres ásót, és egy Jaredet nem túlságosan kedvelő mostohafiú jelöltet találnak.

Angela tudatja Wendellel, hogy Brennan kérdését hogyan kell értelmezni, majd újabb félreértés után azt is tisztázzák, hogy a srác nem a maffiának tartozik, hanem a szomszédainak, akik pénzelik a tanulmányait. Kupaktanács következik, mivel az ügy elakadt. A kertész valószínűleg mégsem gyilkos, a fenolftalein ugyanis vér helyett csak krumpli fehérjékkel reagált az ásón. Hodgins hangosan mereng, hogy bezzeg ha Zack itt lenne, Booth meg közli, hogy ez ugye nem lehetséges, mikor nevezett megszólal és bejelenti, hogy tudja hol az áldozat feje. Brennan, Angela és Hodgins örömmel ugranak a nyakába, Booth és Cam pedig furcsállja, hogy mit keres ott ahelyett, hogy egy gumiszoba sarkait számolgatná.

Zack nem tétlenkedett odabent, a Hodgins által otthagyott aktát átnézve kiszúrta, hogy az áldozat kényszeressége a 12-es számban testesült meg. Eszerint voltak rendezve a holmijai, ez volt a házszámuk, ahogy az utcanév betűinek száma is, és a ház körül is minden 12-esével volt. Ráadásul a neve is pontosan 12 betűből áll, amit viszont az anyja adott neki. Vagyis ő is kényszerbeteg és a 12 hozzá kapcsolódik, nem a fiához. Ez és a nyakcsigolyán talált, habozásra utaló fűrésznyomok arra utalnak, hogy a nő a tettes. Jared feje pedig elő is kerül a kertben található egy darab madáritató alól. Anyuka bekattant, mivel a fia túllépett a betegségén, ő meg nem tudott.

Zack egyébként Sweets diliházi belépőjének machinálásával csinált magának kimenőt, és amíg Bonesék feltúrják az Addison kertet, addig ő Hodginsékkal tölti az estét a Royal Dinnerben. Az idillnek azonban vége szakad és Sweetsre marad a feladat, hogy visszacsempéssze Zacket, aki előtte megígéri Boothnak, hogy nem fogja megölni a dilidokit. Aztán mikor kettesben maradnak, kiderül, hogy gyakorlatilag eddig sem ölt meg senkit. Amit beismert, az arra a közvetlen esetre vonatkozott, hogy elmondta a Gormogonnak, hogy hol találja az egyik áldozatot.

Viszont az orvos-beteg viszonyra hivatkozva megígérteti Sweetsszel, hogy ez kettőjük között marad, mert jól elvan a diliházban, nem akar börtönbe menni. Booth még időben érkezik Boneshoz, hogy megmentse legfrissebb könyvének kéziratát, és bevallva, hogy minden regényét olvasta, továbbra is a pályán tartsa. Cserébe Bones két mozdulattal megszünteti a hátfájását.

Címkék: dr. csont
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

g-ko 2011.02.15. 12:36:53

kösz Llew, hiányzott már nagyon

MsHamilton 2011.02.16. 13:33:16

Már nem emlékszem, hogy miért akarta Bones kidobni a kéziratot?
süti beállítások módosítása