Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sötét angyal 2x07 - Elemekből összeállítható

2011. február 11. 09:00 - teardrops

Eredeti epizódcím: Some Assembly Required
 

Este van, este van, ki-ki nyugalomban... de csak addig, amíg ismerős Fémfejű HMCS-csapat beerőszakolja magát egy műszaki kisboltba, törnek-zúznak, kis robotkutyákat fixíroznak (akik még mindig sötétek, mint atom), majd észreveszik, hogy van ám egy kis gond: a biztonsági kamera. Nem baj, mosolyogjunk és integessünk, bárki lehet a másik oldalon. Jah, például Logan, aki éppen Maxnek mutatja a felvételt, mégpedig amiatt, ami az utolsó képkockákon látszik. Illetve 'aki': Zack az! Igen, bizony, életben van, de a látvány sokkoló - terminátor lett belőle. Legalábbis a fél arcát beborító fémlemez és a pirosan világító műszem látványa ezt sugallja.

Max elképedve és egyben szomorúan nézi a monitoron testvérét, akinek a szívét köszönheti és akit legutóbb a Marticore-ban látott, átszállításra várt, miután a szerveit szétosztották. Logan szerint biztos, hogy kibernetikus implantátumokkal kicserélték a szerveit, aztán a Marticore megsemmisülése után értékesíthették a feketepiacon és mivel a Fémfejűek zabálják az ilyesmit, valószínű egyből lecsaptak TerminátorZack-re. Max máris a címük felöl érdeklődik, de Logan csak annyit tud, hogy a Brit Eddy és bandája szervkereskedelemmel foglalkoznak (korrumpálják a kórházakat, így virágzik az üzlet), de hátha az informátora többet tud, ahhoz viszont várni kell.

A Jam Pony-ban Cindy próbálja Normalt meggyőzni, hogy Max késése nem ér annyit, hogy kirúgja emiatt, de mivel Normal hajthatatlannak tűnik, be kell vetni a 'Max-pszichiáterhez-jár-mert-durva-dolgokat-tesz-a-munkával-kapcsolatos-kiborulások-miatt' szöveget, ééés... működik: Főnökúr beveszi, sőt, majdhogynem ő kér elnézést, mikor a betoppanó Max nem ugrik azonnal a kapott munkára. A lány szinte semmit nem fog az egészből, mert továbbra is Zacken jár az esze: nem ismer rá a srácra, hiszen Fámfejűekkel mászkál, de ettől még megkeresné őket, de fogalma sincs, hol kezdje. Erre Cindy-nek beugrik Sketchy kalandja a HMCS-bandával és megkéri a srácot, hogy meséljen róluk, aki viszont hallgat, hiszen megígérte Alecnek, hogy titokban tartja az akciót. Max -amúgy maxesen- jobb belátásra bírja...

... és Alec-kel már ott is vannak a piacon, ahol a bunkók székhelye volt. Tényleg csak volt, hiszen hűlt helyük. Miközben keresik a nyomokat, Alec közli, hogy kiszállt ám a szteroid-üzletből, mikor megtudta, hogy az anyag szétrobbantja a szívet (merthogy ki venné meg a cuccost, ha kihal a klientúra?), ám Max éppen ezzel akarja csalinak használni a fiút. Alec nem áll kötélnek, így muszáj előhúzni a zsaroló-kártyát: ha nem segítesz, beárullak Normalnak, hogy drogkereskedére használtad a munkádat és akkor fuccs, a szektorengedélynek. Ez hat, Max is formában van.

Három Fémfejű otthon pihizik és Zack vérét szívják -mármint géppel, mondván, hogy így tisztítják-, mikor nagy sebbel-lobbal belép a negyedik és feldúltan újságolja, hogy ismét felbukkant az a fickó, aki múltkor péppé verte őket. Nosza, akkor itt az alkalom, hogy a katonának küldetést adjanak, Zack ugrik is egyből, irány a piac! Sötét I. találja meg őket elsőként, próbálja is lelőni Alec-et, aki viszont villámgyors cikk-cakkban közeledve lefegyverzi, miközben Sötét II. Maxre veti rá magát, de ez a vesztét okozza. Alec már távozna is, amikor Zack kapja fel a grabancát és fojtogatja rendesen, miközben a kedvesen hozzá beszélő Maxre zsigerből ráfogja a pisztolyt.

Láthatóan Zack nem ismerte fel, így a lány türelmesen mondogatja a nevét, amíg végül sikerrel jár. Legalábbis részben, ugyanis csak annyi ugrik be a tesónak, hogy a lány is X5-ös és a csapatának a tagja; muti csak a vonalkódodat! Tényleg Max, rendben; ez már elég Zack-nek, hogy letegye végre a rendületlenül fuldokló Alec-et és elmenjen a lánnyal egy biztonságosabb helyre (a Fémfejűek elvégre nem csapattagok).

Logan Sam dokitól kér segítséget, aki készséggel áll rendelkezésre és ugyan Logan figyelmeztetésére a 'láttam már mindent'-mosollyal válaszol, azért rendesen meglepődik, mikor Zack ott ül előtte.

Miközben folyik a vizsgálat, Max elkeseredett, hogy így kell látnia Zacket, aki ráadásul még csak meg sem ismerte egyből. Logan próbálja nyugtatni, szerinte nem is csoda, ha nem emlékszik mindenre, hisz végülis golyót kapott a fejébe. Sam doki végzett, elmondja, mire jutott: a srác főbb szervei főleg bioszintetikusak, sokkal erősebbek, mint az eredetiek, a kezét helyettesítő szerkezet is eddig ismeretlen szuper technológiát jelent, ám az emlékezett trükkös dolog: az emlékrészletek az agy különböző részein tárolódik, a halántéklebeny tudná összerakni a puzzle-t – de éppen ez sérült meg Zacknél. A Marticore-ban viszont mindnere gondoltak, itt is egy implantátum van beépítve, amely segíthet újralétesíteni a kapcsolatokat, vagyis visszatérhetnek az emlékek. Max-szel is így történt: csak az arca alapján még nem ismerte fel társát, de amikor hallotta a nevét és látta a vonalkódját, összeállt a kép egy darabja. Lehet, hogy néha összezavarodik a valóság és az emlék, lehet, hogy egyes részek véglegesen törlődtek, de ha ismerős helyekre megy, beugorhat a múlt. Most viszont Zack 'ugrik be' egy nővérke kíséretében és amint meglátja Logant, felismeri. Ez jó jel! Vagy ki tudja, mert az az emlékkép jön elő a srácban, amikor Logan fejéhez vágta, hogy a férfi Max iránt érzett vonzalma veszélybe sodorja a lányt.

Eközben Fémfejűeknél megy a bocsánatkérés, amiért Sötéték elvesztették Zacket, ám a főnöknek máris kész a terve: a Fémfejűek családjába tartozó női egyed ismeri Alec törzshelyét, vagyis nincs más hátra, mint előre: irány a Crash, kiszedni a fickóból, hova vitte GI Joe-t és visszahozni őt!

Max szobára a lakására viszi Zacket, de a srácnak nem ismerős semmi, pedig járt már ott korábban. A lány elmeséli, hogy együtt szöktek meg, sőt, az ő ötlete volt, hogy új életet kezdjenek. Semmi. Később, alvás közben azonban már van valami: zúdulnak az emlékképek. Sírva megy oda a nem alvó Maxhez, hogy mindenre emlékszik, miatta haltak meg közülük néhányan, cserben hagyta őket; de a lány megnyugtatja, hogy példának okáért ő is neki köszönheti az életét (magyar musical változatban most Zack rákezdene a "szívemet adtam neked" kezdetű sorra), úgyhogy a srác csak annyit mond, hogy szereti Maxet és vigyázni fog rá. Összeborulás. Reggel aztán a nagy rácsodálkozás, ugyanis Zack arcáról eltűntek a fémes részek, már csak a szeme világít pirosan.

Sam doki először csodát emleget, de ennél kézenfekvőbb a magyarázat: nanosejtek keringenek Zack vérében, amelyek rendbe hozták a szövetek sérüléseit. Ez tök jó, de akkor eddig miért nem gyógyult? A választ Zack adja meg, mely szerint Fémfejű barátai minden nap gépre kötötték, mondván, kitisztítják a vérét. Napersze, sokkal inkább épp a nanosejteket szedték ki belőle. Nos, mindegy is, most már feltűnés nélkül mehetnek az utcán, a szemproblémára meg elég egy napszemüveg, oszt jónapot! Sam doki azonban résen van és az eddigi technológiát látva, van egy ötlete: elkezdi dörzsölgetni a szemhéjat, mert egy apró inger stimulálhatja az optikai beültetést (wow) és lőn: a kis pixelek összeállnak, így kiderül, hogy Zack egy kistévét kapott a szemébe (folyadékkristály van benne).

Logan el sem hiszi, amit lát, de egyből kihasználja az alkalmat és 'a Szempár nevében' tudni szeretné, hol bújkálnak a Fémfejűek. Zacknek a név hallatán beugranak emlékképek... a Marticore-ból, amikoris a lézeres-kütyüvel oltották belé a Szempár képét. A nagy felismerésen Maxék persze csodálkoznak, hisz Zack ismerte Logan másik énjét, azzal segített nekik Lydeckerrel szemben, de a srác ellenségessé válik és arra utal, hogy a Marticore-os akciónál, ahol Lydeckerrel együtt segítettek, talán nem is volt véletlen, hogy nem sikerült a terv. Miről beszél?!

Max később számonkéri ezt a megnyilvánulást Zacken, aki addigra már rájött, hogy Logan tényleg nem ezt érdemelte, sajnálja a dolgot, de fel kell dolgoznia a vele történteket. A Marticore lerohanása is mintha csak tegnap lett volna, közben meg Max elmondja, hogy nincs is többé Marticore, mert leégett(e). Mikor Zack megtudja, hogy azért a lány kiengedte a társait, vagyis többen vannak kint közülük, egyből a 'segítség' szó jut eszébe, de a lényeg mégis az, hogy itt vannak egymásnak (emlékképek: Max és az ölelések).

Mivel Maxnek dolgoznia kell, elviszi Zacket is a Jam Ponyba, ahol kitörő örömmel fogadják a rég látott kollégát. Maxet pedig Normal biztosítja nagy nyájasan arról, hogy csak szeretetből kemény a beosztottakkal, ééés mivel Maxszel mostanában különösen elégedett, egy borítékot ad át neki. Biztos jól vagy, Normal?

Mindenesetre, ha már ilyen szépen összejött a banda, mehetnek is bulizni a Crash-be. Sasszem Alec egyből kiszúrja, hogy Zack nem testvérként néz Maxre, ám amikor ezt el is mondja a lánynak, az nem igazán akarja elhinni, hisz "beteges agyú Alec" szájából jött ki. Inkább megy is a következő kancsó sörért, ám a pultnál Sötéték csapnak le rá és elkábítják. A többiek már kezdenek aggódni; Zack pedig már ugrik és megtudja a csapostól, hogy a Fémfejűekkel ment el a lány "részegen".

Sötét I. és Sötét II. már csapolná is Maxet, hogy vajon neki is vannak-e nanosejtjei, ám Eddy csak a "kiskatonájával" együtt akarja a próbát, aztán, ha nem sikerül az sem baj, hiszen legalább lesznek friss szervek, melyeket már várnak a megrendelők. Szóval, Max, hol van a barátod? A lány persze nem válaszol, mire Eddy kérdezgetni kezdi az embereit és miután kiderül, hogy tán Zack is ott lehetett az orruk előtt, ám Sötéték nem hiába sötétek, ha így elszalasztották, úgyhogy biztos, ami biztos, egy lendülettel mindkettőjüknek lekever egy oltári nagy pofont.

Már épp indulnának vissza, amikoris az ajtó adja a másikat, mely egyben Zack lendületes belépőjét jelenti. Gyorsan letudja a három egykori haverját és Max keresésére indul, akit meg is talál egy csőhöz bilincselve. Szabadjára is engedi... az örömét és izibe' meg is csókolná Maxet, aki viszont hevesen ellenáll. A srác nem érti mi baja a lánynak, hiszen csak a régi kapcsolatukat szeretné visszaállítani, Max viszont azt nem érti, miért is gondolja a srác, hogy köztük bármi is lett volna. Zacknek beugranak ismét az ölelések, aztán az is, amikor "rajtakapta" Maxet és Logant csókolózás közben és egyből felmegy benne a pumpa: hogy' szeretheti Maxt azt helyette, aki elárulta őket. A lány nem hisz a fülének, Zack emlékképeiből pedig kiderül (számunkra), hogy ez az "emlék" a marticore-os lézeres agymosás eredménye. A lány próbálja meggyőzni, hogy mindez nem igaz, de Zack csak egyre idegesebb és hangosabb -"Meghaltam érted, Max!"- és prezentálandó, hogy mit tett vele Logan, leszakítja a visszanőtt bőrt az arcáról (úgy is mondhatná: a pofám leszakad, Max!), majd a bevillanó képek hatására, melyekben Logan fejét, mint céltáblát lövi szerte-széjjel, el is rohan, hogy megfizessen a Szempár mindazért, amit tett. Max meg ottmarad lógva.

Némi erőfeszítés után letépi láncait és rohan a telefonhoz, hogy értesítse szerelmét a veszélyről. Logan azonnal indul is, felveszi járógépét, már az ajtóban van, amikor Zack beesik az egyik tetőablakon keresztül. A lift elindul, ám Zack sem tétovázik, kifeszíti a lift ajtaját, elkapja a kábelt és lecsúszik rajta. Logan lejutott a parkoló szinte, szalad a kocsijához, Zack meg utána, majdnem fellökik a gyanútlan, kocsit mosó szomszédot. Zack sortüzel, Logan a kocsiját próbálja kinyitni, a szomszéd meg ijedtében felbukik a saját vizesvödrében, alig bír elszaladni. Logan a kocsik között próbál fedezékbe bújni, de a terminátor nem tágít és egy óvatlan pillanatban el is találja Logant a lábán. A jó hír az, hogy csak a szerkezet sérült meg, a rossz viszont az, hogy emiatt a férfi tehetetlenül fekszik a földön. Zack már éppen le is lőné, amikor megérkezik Max és a motorral félrelöki őt. A srác azonban tovább harcol, jön a jó kis X5-ös verekedés, melynek végén Zack falhoz csapja Maxet, aki ezáltal leveri a kábeldobozt. Egy X5-ös nem hagyja félbe a küldetést, ezért Zack ismét felveszi a puskát, hogy végezzen Logannel, mikor Max felmérve a helyzetet, miszerint a srác épp a kiömlött kocsimosó habos víz közepén áll, fogja a leszakadt kábelt és ... Zacknek megrázó élményben lesz része.

Ismét a kórházban vagyunk, Sam épp közli Logannel és Max-szel, hogy Zack fizikailag rendbe jön, de a sokk miatt kitörlődtek az emlékek, vagyis megint kezdődik minden, ahogy korábban, ám bármi is legyen az, amit a Marticore-ban beletettek és ami miatt Loganre támadt, az még mindig benne van. Logan négyszemközt marad a lánnyal és felveti annak lehetőségét, hogy hátha meg tudják Zackkel értetni, nem jelent számára veszélyt, de Max a nagy dilemmára tud csak gondolni: nem veszítheti el testvérét, hiszen most nagy szüksége van rá, de azt sem kockáztathatja, hogy szerelmét veszítse el – Zacket kell elengednie. Logan mi mást is mondhatna hirtelen erre, mint, hogy szerez papírokat és így Zack új életet kezdhet valahol máshol. Esély egy normális életre.

Adam Thompson felébred a kórházi ágyon és ugyan nem emlékszik Buddyra, aki ott ül mellette, de az elmeséli, hogy már három éve nála dolgozik a farmon és egy baleset után került ide, a doki szerint az emlékezetkiesés ilyenkor nem meglepő; szóval, most, hogy felébredt, induljanak is haza, hiszen Mary finomsággal várja otthon. Jól hangzik! Kifelé menet egy ismerős lány mellett mennének el, a srác rá is kérdez, de minthogy a lány szerint még nem találkoztak, továbbmennek a folyosón...

... Max pedig szomorúan nézi a távolódó Zacket.

Minden nap eszembe jut Zack. Csak remélni tudom, hogy jól van és boldog... Éli az átlagos életet, amit mindig is akart... az életet, amit megérdemel. Elengedni őt, a legfájdalmasabb dolog volt, amit valaha tettem... de néha áldozatot kell hoznunk, hogy megóvjuk azokat, akiket igazán szeretünk. Ezt a testvéremtől tanultam.

 

Címkék: sötét angyal
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bree-gee 2011.02.11. 18:04:16

Már éppen reklamáló emailt akartam írni, hová tűnt a folytatás...;)

kekhalal21 2011.02.12. 09:38:20

Látod itt vannak csak egy kicsit meg csúsztak vele de meg jött ez a rész is és mint mindig csak dicsérni tudom a csapatott.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2011.02.14. 20:24:41

MaNticore. Manticore. MaNticore. Manticore. MaNticore. Manticore. MaNticore. Manticore. MaNticore. Manticore. MaNticore. Manticore. MaNticore. Manticore. MaNticore. Manticore. MaNticore. Manticore. MaNticore. Manticore. MaNticore. Manticore. MaNticore. Manticore.

teardrops 2011.02.14. 22:55:13

@bonifac: (upsz, ez aztán a nesze-nekem!)
Az.
Nem is értem, hogy miért írtam el következetesen, pedig... :-S
Szóltál már emiatt? Mert nem vettem észre, pedig EGYből megköszöntem volna.

@kekhalal21: Köszi, mint mindig!:-)
(Amúgy az aktuális részt mindig egyvalaki írja ám;-))

@bree-gee: Noigen, kicsit sűrűbb ez az évkezdet, mint gondoltam és úgy tűnik, ez a hét is kimarad (addig legalább gyűjtöm az N-eket;-)), de utána visszaáll a rend.:-)

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2011.02.15. 07:38:53

@teardrops: Nem szóltam, de mivel már több posztban is következetesen rosszul írtad (keresés alapján 14-ben, sokszor!), ezért próbáltam sulykolni, ismétlés a tudás anyja, tudod. ;-)

Próbáltam legalább annyiszor, ahányszor ebben a posztban rosszul van, az összes darabszáma tényleg túlzás lett volna. :-)))

bocsi

teardrops 2011.03.02. 20:28:25

Technikai porblémák (sic!) miatt csak jövő héten tudok újabb részt hozni.
De akkor majd kettőt is!:-)

kekhalal21 2011.03.03. 14:56:01

oké türelmesen várni fogjuk
süti beállítások módosítása