Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 1x17 – Q and A

2011. február 09. 09:00 - Milo Rambaldi

Alias is back. Hitelességem mértéke mondhatni nulla, így nem is ígérgetek mindenféle ökörséget, hogyvoltok lesznek, és kész.

Mi történt az elmúlt részben? Végre valahára kiderült, hogy mitől volt a teljes NASA (bocs, NSA / DSR) eksztázisban, Sydney ugyanis ténylegesen a nő, aki rontást hoz e világra, de mindenesetre valami pokolfajzat, mindenféle jegyeket visel magán a szerencsétlen. Az más kérdés, hogy az unokatestvérem is pont ezeket tudja, oszt mégsem vitték el az ufók Nyékládházáról, de ez egy olyan sorozat, amelynek fontos a mitológiája, így én sem poénkodok tovább. A „B” szálon Arvint átverte a sötét oldalra átállt Roger Moore, aki az SD-9 vezetőjeként nyomul, szegény Briós ügynök (SD-3) megmurdált, pedig még most is együtt tervezgethetné a szemétségeket Sloane-nal. A Szövetségen belüli szavazás ezzel eldőlt, az Emberrel diplomáciai tárgyalások lesznek. Verbális, nem fegyveres-lelövős tárgyalások. A mai program: kérdezz-felelek az FBI-jal, visszatekintés az elmúlt 16 részre, mivel KémBarbie fogságba esett.

Meglepetés: kihallgatás helyett akcióval nyitunk, Amanda Leart látjuk egy Ladában, amint a rendőrség és 822 civil autó üldözi. Bocs, ez Syd és nem egy Lada, de a többi stimmel. A kikötőbe tart a díszes sereglet. Az autó megáll, KémBarbie könnyes szemmel a visszapillantóba tekint, majd a tengerbe hajt. Mondd miért? Az asszony is mindig a Dunának akar menni fodrász után... Snitt. Fless bekk. Syd ül egy ronda teremben, bilincsbe verve, könnyes szemekkel (a mai részben úgy tűnik, trademark... inkább gyakd le őket, azt jobban szeretjük!). Fontoskodó ember hoz neki vanilíaturmixot, Syd mondja, vedd le a bilincset, veszélytelen vagyok... aha... Közben Vaughn próbálja Haladkit meggyőzni arról, hogy lehetnénk mi jó barátok is, de hol van Syd? Haladki sziszegve balra el, Weiss szerint meg az egész jóslat egy halandzsa. Vaughn szerint is, nade akkora a szíve, meg ott az a DNS-kód... biztosan van ebben valami.

Lokkbácsi érkezik a Lostból (itt még pre-Lokkbácsi) két nyaldoncával felszerelve, én vagyok Kendall ügynök az FBI-ból, mondja Sydnek. Ha együttműködsz, szívi, talán nem négyelünk fel. Nincsen nekem rejtegetnivalóm, válaszol Syd. Kendall kérdez. Ki vagy? Mi a neved? Foglalkozásod? Tudod te azt, golyófejű köcsög. Na de mégis. Hogy kerültél az SD-6-hoz? Hát az úgy volt, hogy ártatlan kislány voltam, pitypangos mezőkön üldögélve készültem a vizsgáimra, erre jött ez a fószer, szeretnél a kormánynak dolgozni, kis bogár? Mondtam, igen, miért ne, a lineáris algebránál minden jobb. Beszerveztek, először a Credit Dauphine-nál voltam aktatolonc, majd 6 hónap után jött a transzfer. SD-6. Titkos osztag. Piros-fehér csíkokat festettem a hajamba és csillagokat szórtam örömömben. Na jó, de honnan tudtad, hogy ez a CIA? Hát onnét, hogy mondták. Te meg csak elhitted? Igen. Mert egy ilyen állat vagyok. De most pisilnem kell. Oké szívi, akkor hozunk kacsát. A bilincs marad. Snitt. Jack-Vaughn csúcstalálkozó. Ha Syd nem kerül ki időben, ciki lesz, merthogy Sloane látni akarja, és most nem bukhatnak le. Egy gáz van csak. GolyóKendall akár az idők végezetéig is fogva tarthatja KémBarbiet a 81/A szabály alapján, amennyiben ehhez van kedve. Hmm. Főcím.

Syd kihallgatása folytatódik. Mesélnél az SD-6-ről? Hogyne, kösz a kacsát, szóval egy év után terepre küldtek, oszt szakmányban gyaktam a geciembereket. Közben egyetemre is jártam, mert tanár is akartam lenni. Ki az isten haragja ez a Danny fiú? Megöllek, te szemét! De nem... ezt csak gondolom. Az SD-6 viszont nem csak gondolta. Megölte. Vőlegény. Volt. Két év után megkérte a kezemet. Én meg igent mondtam. És megosztottam vele, hogy titkos ügynök vagyok. Mert nem akartam, hogy hazugságban éljen. Hát... legalább igazságban halt meg, tündérkém. Oszt nem túlzás kinyírni a vőlegényt egy ilyen semmiség miatt? Azt mondod, te szemét állat, hogy tudtam mindenről? Nem, nem, soha! Eztán szökni kezdtem, majdnem megöltek, majd apám, aki nem repülőügynök, hanem kém, megmentett. És mondta, hogy a jó embereket gyilkolásztam, és én vagyok a geciember. Na meg ő is, de ezt eddig is tudtuk. Közben Vaughn kap a fejéhez. Haladki nem csak CIA, hanem FBI és NSA, meg SDR ember is! Hohó. Na ő tudja, hol van Sydney. El is kapja a klotyóban, de Haladki csak annyit mond, Rambaldi 47 jóslata bevált, miért pont ez ne válna be?

Ugrunk vissza a Kendall-Syd közös duettre. Mi az SD-6? Hát ez egy nem létező egység, amely az USA legdicsőbb osztaga, mi vagyunk a legjobbak, lopunk-csalunk-hazudunk, de a hazáért tesszük mindezt. Vagy nem. A Szövetségért, inkább, nem? Hát igen, de ezt nem tudtam... azt hiszed, szopott gombóc, tudod, mi miért van? Mert mi tudunk ám olyat is, hogy balesetnek tűnik, oszt mégsem az. Tudod, ilyen kémesdi. De a vőlegénygyilkosság után úgy döntöttem, elég a mókából, így lettem kettős ügynök. Hmm... oszt ahhoz mit szólsz, hogy szerintem apád szervezett be? Fú te rohadék, eddig toleráltalak, de most megdöglesz! Haza akarok menni! Ne menj ki! Ne hagyj itt! Én becsületes vagyok! Te meg itten abúzálsz, te anyaszomorító biliárdgolyóreklám! Snitt. Vaughn-Jack csúcs, második felvonás. Vaughn felfedezte a jóslatban, hogy a világpusztító szuka Rambaldi szerint sosem látta a Mont Subasio hegyet. Jack szerint akkor irány kiszabadítani Syd-et, oszt huss Itáliába. Mert ha látja a hegyet, akkor tutira nem ő az Antikriszta. De nem tudni, hol van Kriszti mostanság, csak Haladki tudja, aki meg nem beszél. Jack szerint majd ő megoldja Haladki nyelvét... na én is ettől tartottam.

Könnyes kihallgatás, sokadszor. Mesélnél anyádról? Kedves emlék volt sokáig. Azt hittem, irodalomtanár volt. De nem. Ruszki kém volt. Cirill kódos könyvekkel felszerelkezve irtott minket. A rohadt állatja. Jó kis család. KémFater, KémMuter, hümmög Kendall. Hogy halt meg ez a jótét lélek? A folyóba hajtott a jeges úton, amikor üldözte az ellen, én meg a babysintérek martalékává váltam. Hogy megy ez a kettős ügynökösködés? Hát az úgy megy, hogy... olvassátok el az első 16 hv-t. Partnered tudja, hogy te az igazi CIA-nak dolgozol? Nem... fel is robbantotta a teuton vegyi üzemet (1x05), még az extra adag repülősó sem segített. Barátaid tudnak a kis életedről? Lófaszt, azt hiszik banki ügyintéző vagyok. De ez az állandó utazgatás az agyamra megy. A ruhásszekrényem is tele ezzel a sok latexgönccel. Pedig én ilyen kardigános-tarisznyás ártatlanka vagyok egyébként. Ugrunk Jackre. Pisztollyal szegezi Tudodkit egy autóra, hun a lányom, te gennyláda, te? Haladki elárulja, KémFater azért tudatja vele: ha jelented ezt a beszélgetést, többet nem lesz mit jelentened.

Lokkbácsi again. Ki a faszom ez a Rambaldi? Hát ez egy olasz ürge, eretneknek nézték, kivégezték, holott próféta volt, látod, mi is miatta beszélgetünk itt. Kiástam a könyvét Argentínában, valami armageddon-szerkezet van benne, ezt kajtatja Moszkvától Sydney-ig mindenki. Utolsó kérdés: hiszel Rambaldiban? Miért, te hiszel benne, Gombócka? Mára ennyi, KémBarbie bilincsben el. De jön a megmentőosztag, Jack, Vaughn és Weiss zoknival a fején. Mert mi majd megmutatjuk, hogy ez a rohadt jóslat nem rólad szól, lányom! Syd tombol ahelyett, hogy örülne, teljesen fejébe szállt a prófécia. De azért beugrik a csomagtartóba. Haladki közben beköpi Jacket. Miért is nem lepődtem meg? Syd Amanda Lear-ré alakul a csomagtartóban, átül a Ladába, zárul a kör, vissza az autós üldözésre, és a tengerbe hajtásra. Amit Will és Francie a TV-ben követ élő egyenesben, és fikázzák a vezetőt. Miért nem adod fel, te marha? Úgyis elkapnak...

Vagy nem... Syd alámerül autóstul, a rendőrök csak állnak, és néznek. Mi is. Majd Sydnek kikerekedik a szeme, ablak kinyit, a gumiabroncshoz úszik, és abból merít levegőt... ügyes! Partra úszást követőleg Jacket hívja, gyere gyorsan! Jack érkezik, lányom, vár a gép, irány Itália. Syd pokrócba csavarva könnyezik. És beszél is. Amikor a kocsi megtelt vízzel, tettem, amit tettem. És rájöttem, hogy anya ugyanezt tette anno a jeges folyóban. Előre kitervelte az egészet! TEHÁT ÉL! Ez az egész Rambaldi-ügy is rá vall, nem rám. A DNS-t tőle örököltem. Ezért hiszi mindeni, hogy én vagyok az. Pedig nem. RÓLA SZÓL A PRÓFÉCIA! Innen folytatjuk.

Címkék: alias
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

majika 2011.02.09. 11:31:41

De jó, folytatódik az Alias-hogyvolt! Kedvem is támadt újra megnézni az elejét:)

Elloth 2011.02.09. 11:33:56

Köszi, köszi, köszi, köszi! Ez már nagyon hiányzott! :D

mizrolist 2011.02.09. 17:10:29

\o/ KémBarbie rulez, hogyvolt szokás szerint rulez.

Berix 2011.02.09. 17:27:22

Végre, már nagyon hiányzott! Köszi!!!

Gabba 2011.02.09. 20:04:28

Hurrá, kijött az ez évi Alias poszt! :P

És pont ez az 1000. kommentem a blogon!

Rambaldi: azért lehetne kicsit növelni a csapásszámot?

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2011.02.10. 06:46:20

Kösz mindenki.

@Gabba: folyt köv a jövő héten. És jön a második évad is.
süti beállítások módosítása