Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sötét angyal 2x06 - Kicsi testvér

2011. január 28. 13:00 - teardrops

Eredeti epizódcím: Two
 

Max éppen azt teszi, amihez nagyon ért: oson. Egy háztetőn keresi a rést a pajzson szellőzőn, majd leereszkedik a hatalmas, múzeumnak tűnő belsőben, pont egy 'vákumcsomagolt' baseball-labda fölé. Éppen komótosan szabadítja ki a labdát az üvegből, amikor egy másik kötél libben mellé és nem nehéz kitalálni, ki ugrott be a buliba: Alec, aki szintén az értékes labdát nézte ki magának. Pontosabban Maxnek, ugyanis hálával és némi pénzzel tartozik a lánynak, aki az életét mentette meg korábban egy kis kölcsönnel. Persze Max is PONTOSAN ugyanezen ok miatt akarja magának a kincset, úgyhogy Alec akár vissza is fordulhatna, de nem olyan fából faragták őt, no meg egy '756. hazafutás'-labda sokkal többet ér, mint amennyivel a srác tartozik. Össze is kapnak rajta, aminek persze az a vége, hogy a labda elgurul, a riasztó beindul - a bulinak lőttek. "Max, azért elviszel egy darabon?" A lány az úton egyfolytában próbál Alecre hatni, hogy inkább keressen munkát és ne lopkodjon. Az ellenőrző pontnál a srác balra el, ugyanis nincs szektorengedélye, próbálkozhat a kertek alatt. Max a futár-igazolványával simán átjut, az rendőr pedig már épp pihenne egy kicsit, mikor kintről zajt hall. A kukáknál egy fura fazon kotorászik (a keze alapján Joshua-ra tippelnénk), de mivel nem reagál a felszólításra, magára is vonja a figyelmet. Ez pedig az rendőr vesztét okozza, mert a fura fazon nekiesik és kitépi a szívét. Legalábbis valami ilyesmire gondolunk a falon kirajzolódó árnyjátékból.

Max Loganra zúdítja mérgét Alec miatt, a férfi persze csak somolyog az orra alatt, hogy tényleg milyen gáz ez a srác, képes "ellopni azt a betörést", ami a lányt illeti, de aztán megegyezek abban, hogy a pénz jó lenne Logannek is, hogy a Szempár-műsort üzemeltethesse, Max pedig majd talál más rosszfiúkat, akiktől elcsenhet ezt-azt. Addig viszont zajlik az élet, például beugrik Nagytesóhoz némi ellátmánnyal. Épp időben teszi ezt, mert Joshua iszonyúan éhes, tegnap nem ment át a lány, így kénytelen volt kimenni, ahol bizony megsérült, egy kutya megharapta. Max sajnálkozik és mielőtt indul dolgozni, ismételten lelkére köti, hogy ne menjen ki, mert az veszélyes.

Max éppen azon csodálkozik Cindynek, hogy ilyen nagy tumultus van az ellenőrző pontoknál, mikor meglátja, hogy Alec sétál be a Jam Pony-ba. Dulifuli hangulatban megy a srác elé, aki viszont szófogadó, hisz Max mondta, hogy keressen munkát, nem? De. A lány szerint ez rövid lesz, Normal hátával beszélve elintézik, hogy nincs felvétel, amikoris Sketchy felismeri Alecben Monty Cora-t, a fantasztikus bokszolót. Erre főnökúr is felfigyel, belelkesedik, azonnal alkalmazza a srácot, még kerékpárt is ad neki, sőt, megengedi, hogy az Reagennek szólítsa, wow. Szektorengedély reggelre kész, addig viszont Max tanítja be az újfiút. A lány 'lelkes', rögtön az első helyen leveszi, hogy a srác összeköti a kellemest a hasznossal: amíg a csomagot átadják, feltérképezi a terepet lopásügyi szempontból. Max ismét előadja a 'rossztól-lophatunk-de-a-jótól-nem-illik' elvét, melyet Alec nem tud akar magáévá tenni.

A Crash-ben a lány még mindig és folyamatosan Alecet szapulja, aki viszont Sketchy-vel üzletel: mivel ő úgyis a négyes szektorba megy másnap, vigyen el egy csomagot a megadott címre némi ellenszolgáltatás fejében, de ne kérdezzen semmit. Áll az alku! A futárok gyöngye a többieknek már a legújabb mutáns-sztorit meséli, azaz, hogy valami kutyaféle megtámadott egy rendőrt, kitépte a szívét nyelvét és meg is sebesült, úgyhogy most nagyon vérszomjas lehet. Max elsápad és máris indul Nagytesóhoz. Alec persze sejti, hogy mi van a háttérben, de a lány váltig állítja, nem lehetett Joshua a tettes. A házat azonban üresen találja, miközben az egyik lepukkant városrészben egy újabb szektorrendőr (nyelve) esik áldozatul egy kutyafejű mutánsnak.

Másnap Logan nehezményezi, hogy Max nem hívta vissza, de a lány csak annyit mond, nem talált fizetős telefont. Naná, nem akarta a híreket hallani, amellyel most bombázza őt Logan: már a harmadik rendőrt támadták meg egy hét alatt, de az egyik túlélte és állítása szerint egy félig kutya, félig ember tépte ki a nyelvét. Piás híre miatt persze nem hisznek neki, de miközben Logan figyelmezteti a lányt, hogy tennie kellene valamit, amíg nem fedik fel a kilétüket, látja rajta, hogy valami nagyon nyomasztja. Max végül kiböki, hogy Joshua az oka, mert tegnap nem találta otthon, s bár nem gondolja, hogy ő volt, azért aggódik. Mindenesetre, ha Logan talál valami nyomot, majd intézkedik. Búcsúzóul Logan -a telefon-gondot megoldandó- egy mobilt ad a lánynak (végre!).

Sketchy éppen kézbesítené az Alec féle csomagot, amikoris Helyi Menő Csávók állják útját, mondván, hogy ez az ő területük, senkinek semmi dolga ott. A meggyőzés eredményét Alec is megcsodálhatja a Jam Ponyba visszaérkező 'a-Fémfejűek-a-sz*rt-is-kiverték-belőlem' Sketchy-n. Kidekorált arccal meséli, hogy ezek a csávók implantátumokkal, biotechnikai cuccokkal vannak felszerelve, hormonkezelések, mindenféle gyanús ügyletek fűződnek a nevükhöz és különben is, a csomagot elvették, mi a fene volt benne. Sketch zsarolásának engedve Alec elárulja, hogy szintetikus hormon (a testépítők szokták használni) volt a csomagban, egész jó üzlet.

Max egyedül dekkol Joshua-nál, de hamar megunja a várakozást és kimegy körülnézni. Vérnyomokat vesz észre a lépcsőn, melyek aztán a csatornába vezetnek, úgyhogy uzsgyi, le a föld alá!

Logan közben dokinak álcázva magát, bejut a nyelvetlen áldozathoz és próbálja kiszedni belőle, mit tud. Megmutatja neki azt az újságot, melynek címlapján Joshua képe van és a rendőr hevesen bólogat is, sőt, bónuszként a zsebkendős doboz oldalát mutogatja elszántan, melyet Logan végül megért és lefordít emberi nyelvre: vonalkód volt a tettes nyakán (vajon hogy’ látta a nyakát, amikor szemből támadták meg?). Egyből hívja is Maxet, hogy elmondja a rossz hírt, ám a lánynak ez éppenhogy jó hír, hisz' Joshua-nak nincs tetkója (mert ugyebár ő az első és különleges). Nem is nagyon tudnak elmélkedni azon, hogy akkor vajon ki az ál-Joshua, mert egyrészt elmegy a térerő, másrészt Max észreveszi az egyik átjáróban, akit keres.

Vagy nem. Mert ez a valaki nagyon gorombán morog és kifejezetten ijesztő. Az alak már közeledik, amikor zaj hallatszik, majd a "Fuss, Isaac, fuss!" kiáltás, Max megfordul és meglátja Joshua-t, de már rohan is, mert a rendőrök ellepték a csatornát, lőnek és nyüzsögnek. A lány osztogatja a pofonokat, de már késő: elkapták Joshua-t.

A cella előtt álló rendőrök egyre csak szidják őt, ezzel jól feltüzelve magukat, hogy aztán a nagy igazság nevében jól megverjék szegény Nagytesót, aki fájdalmában csak rimánkodik, a rendőrök meg jól elcsodálkoznak, hogy tud beszélni ez a farkasember-mutáns-szörny-akármi.

Maxnak Logannél összeáll a kép: igen, ketten vannak és Nagytesó akkor sérült meg, amikor meg akarta akadályozni, hogy Isaac megölje a zsarut. Logan kétkedik, szerinte végülis Joshua egy gyilkost véd, de Max biztos a dolgában: Joshua nem bántana senkit és a zsaruk rossz embert kaptak el, úgyhogy megy és kiszabadítja őt, és mivel egyszerre nem tud kétfelé szakadni, Logan is tehetne valamit Isaac-kel.

HMCS-fronton kiderül, hogy a Fémfejűek kétharmad részt (háromból kettő) sötétek, mint atom és egyébként szervkereskedelemmel is foglalkoznak. Alec éppen egyik ügyletüket zavarja meg, merthogy vissza akarja kapni a csomagot, amit elvettek Sketchy-től. Nem megy simán, először megy a szájkarate, majd a karate. Alecet még az sem zavarja meg ebbéli tevékenységében, hogy megcsörren a telefonja; Logan kéri a segítségét és mire befejezik a dumcsit, Fémfejűek már kiütve, oké-segítek-mehetünk-a-csatornába.

Max eközben a rendőrségre megy, fotóriporternek 'öltözve', hogy kiszabadítsa Joshua-t. Az akció egész könnyen megy, főleg, hogy menekülés közben Nagytesó a ketrecbe zárt rendőrkutyákkal is megbeszélte a védelmi tervet: kiengedte őket, így azok feltartóztatták a nyomukba eredő többi zsarut.

A fiúk még mindig a bányában dolgoznak csatornában barangolnak, míg végül az egyik folyosó végi helyiségben a bűzön kívül mást is találnak, mégpedig annak forrását: emberi nyelvek lógnak szépen sorban egy kötélre akasztva. Úgy tűnik, megvan, akit kerestek. Sőt, biztos, ugyanis az elemlámpa fénye egy vicsorgó arcot világít meg. Isaac máris támad, Logant leteríti, de Alec ráugrik, megfékezi, viszont nem elég hatásos a dolog, mert Isaac elinal, a fiúkra zárva a rácsos csapóajtót.

Max hazaviszi Joshua-t, kérdezgeti, miért nem mondta el, hol járt… mire Nagytesó elmeséli testvére történetét. Isaac azért ilyen dühös, mert a marticore-os őrök sokat bántották. S hogy miért? Apa kedvesnek alkotta meg, de miután elment, Isaac sokat sírt, az őrök pedig nem bírták már elviselni a hangokat, s mivel hiába ütötték-verték, nem maradt abba a vonyítás, nem volt más hátra, mint… kivágták a nyelvét. Isaac azért támad a rendőrökre, mert az egykori őröket látja bennük. Max indul, hogy megkeresse Isaac-et, Nagytesó vele menne, de ő nem engedi; így kis csetepaté alakul ki, melynek végén az előbbi meglóg, míg utóbbi csak követni tudja – a csatornába…

… ahol Alec erővel (nekiugrál az ajtónak), Logan ésszel (miért nem próbálod ezzel a csővel?) próbál kijutni a 'cellából', nem sok sikerrel, ráadásul még Joshua is inkább otthagyja őket, mint kinyitná az ajtót.

Max most a folyosókon oson Joshua-t szólongatva, de az egyik fordulóba érve Isaac ugrik neki. Közelharc, morgás, kiabálás, nyögés. Végül a lány kerül a földre, Nagytesó-tesó pedig már éppen kitépné a nyelvét (pedig a lány nincs is rendőrruhában), mikor előbukkan Joshua és rászól, hagyja abba. Isaac keze tovább lendül, mire Joshua nekiront és leszúrja. Max és Logan csak kijutottak valahogy; mire ideérnek már csak azt látják, hogy Joshua szomorúan vonyítva fekszik halott testvére mellett.

Logan a Crash-ben próbálja Max lelkiismeretét megnyugtatni: nem az a jó megközelítés, hogy nem kellett volna kiengedni a Marticore lakóit, mert gyilkosok is vannak köztük, nézze inkább azt, hogy sokaknak jobb életre adott lehetőséget. Itt van például Alec, aki élvezi a szabadságot és már vissza is adta neki azt a pénzt, amit az orvosnak szántak. Max még mindig némi ellenszenvvel nézi a bárpultnál ismerkedő srácot, aztán megköszöni Logannek a segítséget és a szavait, majd elindul Nagytesóhoz, aki persze nem akarja látni, de ez a lányt nem tántorítja el.

Alec ismerkedésére visszatérve: a Fémfejűek családjába tartozó nőnemű egyedről van szó, akinek még a körmeiből is fémtüskék ugranak ki, mellyel viszont jól lehet 'csikizni' a delikvens nyakát, megbizonyosodva arról, hogy vonalkód van a tarkóján. A szájából elhangzó "Tudjuk, mi vagy!" mondat azonban lelohasztja Alec lelkesedését, mi tagadás, megdöbben kissé; van min elgondolkodni.

Joshua épp az utolsó követ teszi öccse sírjára, mikor Max odaér. A lány megköszöni neki, hogy megmentette az életét és kéri is egyben, hogy ne haragudjon rá azért, mert ő életben maradt, a testvére pedig meghalt. Megnyugtatja Joshua-t, hogy ő nem megy sehova, nem fog egyedül maradni és megkéri, hogy meséljen Isaacról, mert úgy akarja ismerni, ahogy Joshua ismerte őt.
Isaac volt Apa kedvence… kisebb volt, kedves… Apa azt mondta: védd meg őt! - Megtetted. Jó testvére voltál.

 

Címkék: sötét angyal
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kekhalal21 2011.01.28. 19:51:59

Nagyon király lett mint mindig
süti beállítások módosítása