Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos elmék 5x18 - The Fight

2011. január 27. 12:00 - hex.kelly

Éjszaka van San Francisco-ban, rendőrségi diszpécser jelenti, hogy 35 év körüli, nagyon megvert és fejlövéses férfi holtestet találtak a Presidio parkban. A helyszínre érkező két ballonkabátos férfi nézi a holttestet, és az egyikük azt mondja: Szólni kell az FBI-nak, megint elkezdődött.

Egy kihalt, meredek utcán – egészen pontosan az úttesten – egy férfi és a tinilánya kaptat, és a bizalomról vitáznak, mikor a semmiből feltűnik egy férfi. Az apa szeretné, ha arrébb menne, de amaz azt mondja, hogy lám, a helikopterek megint cikáznak, majd közli, hogy nem is hozzá szólt, hanem Jane-hez. És a lányra néz. Apa és lánya megijednek, de elszaladni nincs mód, mert a férfi fegyvert ránt, és közli, hogy most szépen azt csinálják, amit ő szeretne.

DC-ben egy lepukkant gyárépületben vékony szivacsszőnyegen a Rolling Stones Street fight man-jére küzdősportol két colos fekete pasas. Hotch érkezik az osztályidegenül élre vasalt ancúgjában, és kivárja, míg az egyik pasas földre küldi a másikat. A győztes zihálva-mosolyogva köszönti Hotch-ot, aki széles mosollyal (!!!!!!) köszön vissza Cooper-nek. Hamar kiderül, hogy kolléga, és van valami mondanivalója azzal a san francisco-i üggyel kapcsolatban, amit Hotch-ék nyertek meg.

Átmennek egy gyéren (de legalább pirossal) megvilágított bárba, ahol Cooper aktákat mutat: 2 éve a mostanival azonos módon elhunyt férfit találtak a parkban, és utána 3 napon át minden nap egy újabbat. Majd egy évvel később megismétlődött az eset, megint 4 napon át 4 hulla, aztán semmi. Egészen tegnapig. Cooper újabb aktát vesz elő: 2 éve az utolsó gyilkosság utáni napon egy férfit és a 15 éves barna hajú lányát holtan találták. Egy éve szintén. És ez nem lehet véletlen. Hotch azt kérdi, hogy közös munkára gondolt? Cooper azt mondja, 3 nap van elkapni a gyilkost, ha Hotch csapata a parkbéli hulla után nyomoz, az övé meg az apa-lánya szálon, akkor a két félből hamar lehet egy egész. Ám öltönyös fazonok sose voltak a falvédőn, úgyhogy Hotch vágja, hogy Cooper házalt már ezzel Strauss igazgatónőnél, de el lett hajtva. Cooper-t viszont nem érdekli a karrier, csak az, hogy valahol egy férfi meg a lánya bajban van, és a kutya se keresi őket.

Az elrabolt férfi és a lánya egy sötét helyen valami oszlopféleséghez vannak láncolva. A férfi szabadulna, de persze nem bír. Elrablójuk érkezik, a lánnyal igyekszik kedves lenni (például megigazítja a pisztolyával a haját), és ajánlatot tesz: ha a férfi nekiadja a lányát, mindketten életben maradhatnak. A férfi visszavág, az elrabló pedig azt mondja: te akartad – és elsétál. Főcím és idézet Hotch-tól: Ráleltem egy paradoxonra: ha addig szeretsz, hogy az már fáj, akkor nem marad fájdalom, csak szeretet. - I have found the paradox, that if you love until it hurts, there can be no more hurt, only more love. Teréz anya

Csapat gépe száll a Golden Gate fölött (látszik, hogy nem Bessenyei Péter a pilóta, akkor alatta repülnének, tökösen, ahogy kell), az ügy aktáit bújják. A tettes könnyű és biztonságos vadászterületen tevékenykedik, sok ott a hajléktalan és a drogos. Hotch munkát oszt, Rossi rákérdez Cooper-ékre. Prentiss szerint Hotch nagy bajba kerülhet, ha Strauss rájön az összebeszélésre. De Rossi ismeri Coopert 20 éve, és sosem partizánkodott még, bízni kell a szimatában, és segíteni neki. San Francisco-ban a kínai negyed egyik luxushodályában (értsd: patkányok nincsenek) SSA Sam Cooper (BAU csoportvezető) táblát töröl. Aztán egy középkorú pasast látunk nagyon állat laptopok között, ő SSA Jonathan „Próféta” Simms, ott van a négy további laptopot kinyitó, kócos, borostás SSA Mick Rawson és a dzsuvás ablak elé kisantennát állító semmilyenszőke SSA Gina LaSalle.

Megbeszélik, hogy sok fehér férfi él a városban, nehéz lesz megtalálni apát és lányát. (Azt mondjuk nem értem, miért kell ehhez boldogan mosolyogni a főnökre, de ők tudják.) Cooper felírja a táblára, hogy 1. nap, bekarikázza és krétafelhőből egyenesen a Presidio parkba kerülünk, ahol Prentiss és Rossi az egyik ballonkabátossal nézelődik. A jelek szerint a tettes jól ismeri a környéket, és elég erős ahhoz, hogy a hullákat ölben hozza idáig. Minden áldozat hajléktalan volt, nagyjából azonos környéken tengették életüket, feltehetően a tettes valahogy elcsalta őket. Hotch és Morgan a hullaházban a tegnapi áldozatot nézi, az öreg doki szerint a fejlövés nélkül a belső vérzésbe halt volna bele, mert verekedett a halála előtt. Elrabolt apuka láncok nélkül áll egy száraz, mocskos úszómedencében, aminek a szélére érkezik az elrablója. Odadob neki egy kulcsot, és a medence létrájához bilincselt félmeztelen, tetkós mellkasú pacákra mutat, és mondja, hogy oldozza el.

Apuka megteszi, és akkora gyomrost kap a tetkóstól, hogy nekem fáj. Az elrabló ráordít a tetkósra, hogy "még ne", és közli apukával, hogy most meg kell verekednie a tetkóssal. Ha nyer, életben marad, ha veszít, őt is, a lányát is megöli. Ezután 46 másodperces verekedés kezdődik, a tetkós a második földre kerülés után kap pár rúgást apukától, aki aztán a sarokban piheg. Az elrabló kétszer kérdezi, hogy "fel bírsz állni?" - aztán hátraszól Jane-nek, hogy most ne nézzen ide, és a medence felé lő.

Cooper-nek hajnalban Gina elmondja, hogy 200 iskolával beszéltek tegnap, Próféta épp befejez egy telefonbeszélgetést: a keresett apa és lánya Ben és Jane McBride. Mire megvirrad, a két csapat főnöke már megy is a McBride-házhoz. Az ajtót nyitó síkideg nő nem örül nekik, de gyorsan behívja őket. És azt mondja, hogy "maguk most ölték meg a családomat". Aztán egy videót mutat nekik, amin az idei első hulla fejlövést kap. Az elrabló ugyanis felhívta, hogy arra az esetre, ha szólna a rendőrségnek, van a verandán egy kis videó. Cooper azt mondja, a tettes óvatos: a felvételen nem látszik sem ő, sem az, hol van. A nő azt kérdi, vajon tényleg figyeli-e őt a tettes, de Hotch-ék szerint egyedül dolgozik (ez az állványos filmfelvételből következik), és nem tudja egyszerre fogva tartani apát és a lányt ÉS anyut megfigyelni. A nő még jobban kiborul, mikor megtudja, hogy már két éve folyik ez, és eddig mindenki meghalt. Beígérnek neki egy állandó védelmet, majd Hotch kihívja Cooper-t a teraszra, és kéri, menjen vissza Washington DC-be. Cooper nem akar, Hotch győzködi, de akkor se, és egy régi ügyet hoz fel, amikor erős megérzés ellen cselekedett, és baj is lett belőle. Szóval marad. (Kéne valami nem sablonos történet-elem, mert folyamatosan eszegetek, annyira unatkozom.) Hotch azt mondja, hogy akkor hivatalosan az ő csapata nyomoz, Cooper-é meg fű alatt besegít.

Hotch hívást kap: újabb holttestet találtak, nyomás! A Presidio parkban Prentiss és Mick Rawson száll ki a terepjáróból, előbbi kérdi utóbbit, hogy britként hogyan került az FBI-hoz. Rawson visszakérdez, hogy jóképű britként, ugyi? De Prentiss marad csak a brit-nél. Rawson azt mondja, hogy néha meló kapcsán összefutott Cooper-rel, és az 10 hónapja, mikor új csapatot állíthatott fel, felkérte. Erre Prentiss visszakérdez, hogy szóval tényleg igaz, hogy a brit különleges erők tagjainak tilos elismerni a tagságot? Rawson azt mondja, fogalma sincs, majd körbekérdez. Prentiss egy pletykát említ, miszerint Cooper a BAU-tól kilépve Európában tevékenykedett, talán ott futottak össze? Rawson komor arccal zárja le a puhatolózást: az életét bízná Cooper-re és meg is halna érte. (Szóval igaz a pletyka, hehe.) A másik „összeállított” párocska, Morgan és Gina érkezik a McBride-házhoz, Hotch-ék kint várják őket, gyors műszakváltás, mindenki el.

Prentiss és Rawson már a hullát nézik a parkban, jól össze van verve ez is, meg golyó van a fejében. Kis brainstorming nyomán rájönnek, hogy élet-halál bunyó előzi meg a fejlövést, és az első áldozat még az elrablás előtt halt meg, talán a két halott először egymás ellen küzdött. Gumilövedékek nyomait látják a holttesten, Rawson szerint a börtönben szokás ezzel a módszerrel fegyelmezni a renitenseket, a tettes nyilván ült már. És valami hülye oknál fogva összeverekedteti a foglyait, és a vesztest kivégzi. Rawson szerint Prentiss igazán elismerhetné, hogy milyen penge, de Prentiss szóra sem méltatja Hotch-ot hívja. Rawson meg Cooper-t, mert úgy fest, hogy lesz még egy hely, ahol közzé kell tenni a profilt. És száll is a helikopter a San Quentin börtön felé. Rossi és Próféta már az udvaron lépdel, előbbi azt mondja, volt már itt vagy hatszor, interjúzott a könyveihez. Próféta csak egyszer volt itt, de az 6 hónapig, 3 hónapig és 4 napig tartott - Rossi csak les, hahaha.

Egy beutalthoz mennek, neve Nelson G és Próféta még a régi sötét időkből ismeri. Nelson nem boldog, hogy a nyakára hozta az FBI-t, de Próféta még idebent megfogadta, hogy ha kijut, átáll a jó oldalra, blabla. Rossiék beszámolója közben Hotch és Reid a helyiek erőknek, Morgan és Gina pedig McBride anyunak mondják el a profilt: egy harmincas korábbi beutaltat keresnek, aki gyakorta balhézott az udvaron, összeszedett, titoktartó, bejárása van ez olyan helyre, ahol észrevétlen tud fogva tartani embereket, továbbá van egy barna hajú lánya. A bűnelkövetések egy bizonyos időszakára esnek minden évnek, és valószínű, hogy ez összefügg a lányával, pontosabban annak valamilyen formájú elvesztésével. Mivel a sorozatgyilkosok áldozatválasztása egy valós személlyel való indulat kivetítése, feltételezhető, hogy ezúttal a férfi önmagát okolja a lánya elveszítésével, és szimbolikusan önmagát vereti meg áldozataival (így nem fáj annyira, mi?). Közben pedig látjuk a tettest, ahogy a leláncolt Jane-t fotózza. Hotch, Cooper, Prentiss és Rawson azon a környéken van, ahonnan a tettes a hajléktalanokat elrabolja. Idő kevés, ember sok, Cooper Rawson mesterlövészi képességeit méltatja (Prentiss szeme villan), akinek irány a tető, Prentiss meg nem fél egyedül sétálni.

Már sötét van, mikor Rawson a tetőn molyol, és kérdi rádión Prentiss-től, hogy mit visel. Prentiss azt mondja: fegyvert - egyúttal azt kezdi firtatni, miért ő rója az utcákat, és Rawson csücsül a tetőn. De Rawson szerint az ő bátorsága vitathatatlan, ezért bizonyítani sem kell, hahaha. Közben Jane hisztizve szabadulna a láncoktól, az apja csitítja, és megígéri neki, hogy amíg egyetlen ép csontja is van, küzdeni fog érte.

Rawson a tetőről nézelődve észlel valami gyanús elemet, beazonosítják, hosszan üldözik, utolérik, persze nem őt keresték, remek. Rawson mérgében belevág egy kapuba, de a mozdulat már a száraz medencében fejeződik be: Ben McBride újra az életért verekszik. Jane csak a fejeket látja, zokog-kiabál, az apja kiüti az ellenfelet, minden csupa vér. Az elrablójuk azt mondja neki, adja neki Jane-t ő jobb apa lesz, de McBride visszavág: nem fog soha megtörni. Az elrabló közli vele, hogy akkor meg kell ölni az eszméletlen ellenfelet, különben lelövi Jane-t. Apának nincs más választása, odamegy, és verni kezdi az ellenfelet, minden ütésért bocsánatot kérve.

Hajnaltájt a két csapat együtt, Próféta hívást kap, mehetnek vissza Rossi-val a San Quentin-be, Nelsonhoz. Rawson és Prentiss érkezik (honnan is?). Reid négy aktakupacot mutat: apai felügyelet megvonása, tinilányok halálesetei, erőszakos cselekmények elkövetői, és más, 13-16 éves korú lányok másféle bűncselekményért lesittelt apái. Hotch-nak csörög a telefonja, kimegy az utcára felvenni. Strauss hívja, morcos, Hotch hárítana, de Cooper tökös, és elveszi a telefont, és persze hogy nem nézi hülyének a főnökasszonyt, hová teccik gondolni, keziccsókolom, de hát az elméletem helyes, és holnap kirúghat, de ma még, ha lehet, akkor ne, mert meg kéne menteni apát és lányát, úgyhogy megyek is, persze, átadom Hotch-nak a szívélyes meghívást a szőnyeg szélére, visszhall.

Nelson a börtönben azt mondja Rossi-nak, hogy kérdezősködött utána, tényleg igaz, hogy kihallgatta Charles Manson-t, mikor itt ült? Rossi azt mondja, igen, 3 napon keresztül, még ’98-ban. Nelson kérdi, milyen volt Manson. Rossi azt feleli: kicsi. Nelson meglepődik a válaszon, nyilván fura ezt hallani, mintha valaki gyöngédséggel vádolná Damu Rolandot. De a lényeg, hogy Nelson hallott valami fickóról, aki még régebben volt itt, és bekattant, mikor a lánya meghalt. Utána folyton a bajt kereste, és mindenkit kihívott bunyózni, életre-halálra, aztán már az őrökbe is belekötött. Végül magánzárkába tették, míg ki nem szabadult. Közben Morgan és Gina Jane szobájában dumál, Gina katonacsaládból való, és a zord papa igen zabos, amiért otthagyta a West Point-ot, mikor Cooper a csapatba hívta. Jane holmijait nézegetve rájönnek, hogy gubancosak a családi viszonyok, futnak is anyuhoz a kérdéseikkel. Hát igen, családterápiát kezdtek vagy 9 hónapja, és naná, hogy arrafelé van a tanácsadó irodája, ahol a tettes a hajléktalanokat begyűjti.

Hotch megkapja ezt az infót, Prentiss mondja, hogy van arra több családsegítő iroda is, ha a tettesnek is volt ott ügye a lánya miatt, azért ott vadászik. Cooper elérkezettnek látja az időt, hogy beszéljen Garcia-val. Huncutka nem hisz a fülének, mikor meghallja, ki hívta, mert ő mindig is azt hitte, Cooper csak egy kiszínezett céges mesehős, hihi. Megkapja az instrukciókat, porzik a billentyűzet.(A tettes egykedvűen eszeget a medence lépcsőjén ülve, bucira vert arcú apa és Jane leláncolva lelkiznek, apa úgy érzi, ez az utolsó alkalom, hogy megmondja a lányának: szereti.) Garcia és Hotch neveket egyeztet, mikor Cooper hívást kap Prófétától, Nelson mondott egy nevet: John Vincent Bell. Reid szerint van a listán egy Mandy Bell, Garcia pedig megtalálja a férfi anyagát: elvált a nejétől, de mikor az meghalt, a férfi nem vehette magához a lányát pszichés betegségei miatt, és mikor a hatóság el akarta tőle vinni a lányt, Bell az egyik embert agyonverte. Hét évre ítélték, és míg a férfi ült, a lánya autóbalesetet szenvedett, majd 3 nappal később meghalt. Szóval ezért a halálra verés és a három napos fogva tartás! Bell családjának az említett környéken van egy sportcentruma, de már rég nem üzemel. Cím megvan, indulás!

A tettes a foglyaival van, Jane kézbe veszi az irányítást: azt mondja neki, hogy igaza van, inkább ő legyen az apja, vigye el innen. McBride kérleli, hogy ne csinálja, de Jane nem hagyja abba, és ügyesen leállítja Bell-t, mikor az fejbe akarja lőni McBride-ot: azt mondtad, ha megyek veled, mindketten életben maradunk, ne hazudj nekem te is! Bell eloldozza a lányt, és elviszi, leláncolt apu meg kiabál utánuk, hiába. Hotch-ék hamarosan megérkeznek, megtalálják McBride-ot, és Cooper megígéri neki, hogy visszahozzák Jane-t. Hajtóvadászat indul! Bell gyalog menekül a lánnyal, próbálják kikerülni a sok rendőrautót. Gina úgy vezet, hogy Morgan a majrévasat fogja, Rawson megint háztetőre siet, Cooper egy helikopterből kiszúrja Bell-t és a lányt egy parkolóházba beszaladni. A tetőig meg sem állnak, Morgan, Gina és Prentiss utánuk, és kezdődik az alkudozás, miközben Cooper fölöttük lebeg a helikopterre.

Bell hirtelen ellöki Jane-t, és lazán lelép a tető széléről. Morgan és Gina szaladnak a lányhoz, Prentiss meg a tető széléhez. Lenéz, és ott van előtte Bell, egy kiszögellésen hanyatt fekszik és vigyorog!!!Pisztoly van a kezében és Prentiss-re céloz, aki csak bámul bénultan. Egyszer csak két luk keletkezik Bell mellkasán, és összeesik. Prentiss körülnéz, és észreveszi egy szomszéd háztető fényreklámja alatt Rawson-t, ez meleg volt! Odalent valahol egy mentőautónál McBride már hordágyon, jön Jane és anyu is, nagy összeborulás van, a csapattagok diszkréten elvonulnak, Gina még összemosolyog anyuval, aztán ő is megy.

A két csapat együtt ünnepel a hodályban, Prentiss sört visz Rawson-nak, aki szerint a többiek figyeljenek majd Prentiss-re, mert biztos nehéz lesz majd neki elfelejteni őt. Prentiss visszaszól, Rawson meg leoltaná, hogy ugye tudja, hogy el is véthette volna a Bell-re leadott lövéseket. De Prentiss szerint Rawson egójával ez teljesen kizárt. Rossi-nak nem tetszik ez a hely, de Próféta szerint San Quentin nem jobb hely, Reid ebből nem ért semmit, de jobb ez így. Gina odaadja Jane fotóját Cooper-nek, hogy mindig bízzon az ösztöneiben. Cooper-t Strauss hívja, jó munka volt, de a szőnyegszéle várja őket, és az egész csapata szálljon fel Hotch-ék gépére, mert sok munka várja őket Quantico-ban. Hotch kérdi, mit akart Strauss, Cooper elvicceli a rapportot, és megköszöni a segítséget. Hotch azt mondja: szívesen, kösz, hogy igazad volt. Odamennek a többiekhez, mindenkinél sör van, nem tudom, ki fog vezetni a repülőtérre menet...

A Criminal minds: Suspect behavior február 16-án startol a CBS-en. A bizalmat szavazzátok meg neki - e mostani elnagyolt epizód ellenére. Másmilyen lesz, de jó lesz.

Töredelmes bocsánatkéréssel tartozom a hosszas (kényszer)szünet miatt :( A műszaki feltételek hamarosan jobbak lesznek, és visszatérek a heti hogyvoltoláshoz. Köszönöm, hogy nem kívántok a pokolba :)

Címkék: gyilkos elmék
19 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orsóborsó 2011.01.27. 12:41:51

Köszi a hogyvoltot! A Criminal minds: Suspect behavior-ről lesz hogyvolt? :)

hex.kelly 2011.01.27. 13:04:26

@Orsóborsó: Nem tudom, feltehetően ez akkor kerül terítékre, ha itthon is elkezdi valamelyik csatorna (na melyik vajon :D) vetíteni :)

Johnny336 2011.01.27. 13:26:05

HK back! \o/

Nem olvastam még, de ez egy kurva jó rész volt.
Mondjuk Jason Wiles-t nagyon bírom.

hex.kelly 2011.01.27. 13:33:29

@Brüsszeli csipke: @Johnny336: :)))

Jason Wiles nagyon nagy arc, és szeretném tudatni veletek, hogy azért nincs jó verekedős fotó, mert annyira intenzív volt mindkét bunyójelenet, hogy nem lehetett vágni. Szóval biztos fájt mindenkinek a forgatáson...

MsHamilton 2011.01.27. 15:25:50

Gyilkos elmék HV, de jó!

A sok VV között most különösen jó egy "rendes" sorozat HV-je.

Jason Wiles-t már a Harmadik műszakban is szerettem.

Persze, összecsapott rész volt ez egy kicsit, mert a sztori mellett legalább olyan fontos volt az újak bemutatása is.

Nekem tetszett Rawson arroganciája és a flörtölgetés is. Annyira komor a sorozat, hogy felüdülés volt ez a kis könnyedség.

Berix 2011.01.27. 16:21:16

Hiányoztak a Hogyvoltok! Ez az új sorozat is jónak tűnik..remélem lesz HV belőle.

Kőváry Orsolya · www.irodatunder.hu 2011.01.27. 19:29:36

Csak szólok, hogy nem vagyok azonos Orsóborsóval :D

Tóthi 2011.01.27. 21:43:12

Csakhogy-csakhogy! :-)))

hex.kelly 2011.01.28. 08:34:46

Örülök, hogy örültök :)))

@Orso-borso: Á, ez az előzékeny magyarázkodás elég gyanús, nem hiszek neked :DDD

ebilafan 2011.01.28. 08:43:16

Végre nem VVmittudoménhány!!!! Pedig bírom Hajnalka stílusát, csak a téma... huhh.

Így, hogy tudom, melyik rész várt rád, már értem is, hogy mi tartott sokáig. :) Viccet félretéve: welcome back!!

Ami az eszegetést illeti: nem vagyok egyedül? Tulajdonképpen még felidézni sem nagyon tudtam ezt a részt, leszámítva Jason Wiles jeleneteit - és ebben úgy látszik, a kommentelők többségével egyezünk.
Pozitív: Hotch mosolya. Negatív: MGG ezzel az erővel szabit is kivehetett volna erre a részre. (Tudom, túlzsúfoltság, meg minden, be kellett mutatni a leendő csapatot, de akkor is - na jó, abbahagyom a duzzogást. :D)

Egyelőre nem sikerült rávenni magam, hogy belenézzek a Suspect b.-be, aminek egyszerű oka van: túllépném a kvótámat sorozatokból. Öt-hat sorinál többet nem tudok szimultán nézni, és már így is le vagyok maradva, mint a borravaló egyik-másik kedvencemből. Nem is szólva a saját életemről! XD

Izé, OFF: általános kérdés - nézi valaki rajtam kívül a hatodik évadot? ON

Johnny336 2011.01.28. 09:24:43

@ebilafan: Bizony. Nagybátyám tegnap küldte az új részt, de nem néztem meg. Nejemet kicsit frusztrálja a sorozat, azt mondja, túlságosan nyomasztó, úgyhogy tegnap nem tudtam megnézni. Majd ma éjjel sunyiban :D

SPOILER!
Ezzel a Reid-dologgal mit akarnak kihozni?
SPOILER VÉGE

Galádriel 2011.01.28. 11:18:34

@ebilafan: február 16-án jön az új sorozat a CBS-re, szóval nem is igen nézhettél volna még bele :-)
A hatodik évadot meg persze, hogy nézem, csak elég hullámzó a színvonal sajnos.

orosz69 2011.01.28. 11:57:07

amúgy csak érdekességképp: jason wiles a pszichodrámás részben (2x04) már játszott, akkor éppen unsub-ot

ha vki tud még ilyen visszatérő színészeket írjon, mert nekem sokszor volt olyan érzésem h ez a vki már egyszer szerepelt

jó kis rész volt, pörgős

LoVeLA 2011.01.28. 14:06:45

@orosz69: Mielőtt ezt a részt forgatták, volt egy szavazás, hogy 3színész közül, akik már játszottak a C.M.-ben ki térjen vissza. A nézők szavazták meg J.W.-t.

ebilafan 2011.01.28. 16:06:24

@Chaina: Ráadásul. Ebből is látszik az érdeklődésem szintje. :)

OFF

@Johnny336: Remélem, neked nem lesz akkora csalódás a Corazon mint nekem volt. Így már olyan tessék-lássék fogok csak bele a született gyilkosokra hajazó epizódba, pedig már tegnap este fenn volt itt-ott.
Ami a Reid vonalat illeti: ha az írók a skizofréniára állnak rá szimpla idegkimerültség helyett (utóbbi, lássuk be, tökéletesen érthető, pláne eidetikus memóriával) akkor... nos, a logika azt mondatja velem, hogy talán mégsem kell majd legyilkolnom az írókat/fejeseket, mert Reid karakterét csak nem szándékoznak kiírni (csak nem!), pedig a skizofrénia oda vezetne. Így marad a kimerültség, esetleg olyan összeomlás, amit látatlanban már bemutattak Gideonon keresztül.
Azért mégis van bennem egy olyan zönge, hogy nem csesztették még Reidet eleget? Miért nem lehetett pl. Emilynek írni egy történetszálat? Vagy Rossinak? (Tudom, tudom, Emilynek nemhogy történetszál, még teljes évad sem adatik meg, pfuj.)
Egyébként a tavalyi kirugatások miatt állandó frászban élek, hogy mi van, ha az idióta CBS bizottság esetleg úgy dönt, hogy idén az egyik férfikaraktertől szabadulnak meg? Bár igaz, a nézőbázis jókora hányada nő, így talán mégsem, de az ördög nem alszik.
Új csajról van vélemény? Nekem egyelőre annyira jelentéktelen, hogy még a nevét se bírtam megjegyezni. :(

ON

ebilafan 2011.01.28. 16:09:52

@Chaina: Annyira hullámzó, hogy az Into the woods-on kívül egy esetet se tudnék könnyen felidézni. Bár az a rész ütött! (Remélem, ez még nem spoiler. Bár... egy másik kedvenc kocka szavaival élve, "Once your mind is pre-blown, it cannot be re-blown!".)

piszy 2011.01.31. 14:26:51

Végre újra HV! Már nem is reménykedtem a folytatásban... :)

Tóthi 2011.02.04. 10:24:42

@ebilafan:

OFF
Rágom én is a körmömet tisztességgel. Remélem, csak valami marha akarta "feldobni" a történetet egy kis vuduval.
ON
süti beállítások módosítása