Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 7x19 - Kietlen helyek

2011. január 13. 14:00 - leeann

Elég sok autóba zsúfolódott ember, démon és egyéb fajtájú lény hagyja el Sunnydale-t. Többek közt Clem is egy helyes kis pirosban ülve integet rá a szomorúan bandukoló Buffyra. A vadász nagyon erősen gondolkodik, és még nem igazán tudja, hogy mit is tegyen. A pokol szája nyitva van, így mindenki menekül, kivéve a csapat. Will Xandernél van a kórházban, ahol Buffy is eltölt néhány percet, miközben a lányoknak otthon Anya tart oktatást és összefoglalót az ellenség összetételéről. Közben Buffy hazaér egy dossziéval a kezében, ami a Will és Giles által szerzett információkat tartalmazza a pap kinézetű tömeggyilkosról.

Anya előadása unalmas és fárasztó, így Kennedy inkább Faith-el barátkozik a konyhában. A lányok nekiállnak az olvasgatásnak, de Kennedy egyik beszólása keményen megbántja a vadászt. Buffy jobb híján a suliba megy, hogy néhány ottmaradt dolgát elhozza, de lelkileg nincs jó formában. A szomorkodás nem tart sokáig, mert a szupererővel rendelkező Caleb állít be, hogy egy kicsit még jobban összetörje a vadászt lelkileg is, nem csak testileg. Ezek a gonoszok mindig ezzel a lelki terrorral jönnek, de a végén úgy se ők nyerik a háborút.

Pedig egyelőre sajnos a gonoszok állnak nyerésre, amit Buffy a saját bőrén tapasztal, amikor megpróbál összeverekedni Calebbel. Ez a pap még mindig félkézzel teszi ártalmatlanná a vadászerővel rendelkező kiválasztottat, úgyhogy ez nem lesz egyszerű menet. Miközben Buffy kiütve fekszik az iskolában, Dawn egészen sok dolgot kiderített a kapott anyagból. Giles észrevesz az egyik képen egy nyomot, amiből az derül ki, hogy a pap járt ott. Azonnal fel kell térképezni a helyet, amire Spike a legalkalmasabb, és Giles szerint Andrew-t is magával kell vinnie.

Közben Faith kitalálja, hogyan dobja fel a csapatot. A lányok jól mulatnak az elég sokat megélt kedvenc szórakozóhelyen. Egy kis móka már rájuk is fért a nagy riadalom után. Közben Buffy hazaér, ahol csak Gilest találja. Hamarosan Buffy is a Bronze-ba tart, de nem örül nagyon se annak, hogy a lányok buliznak, se annak, hogy Giles megint elküldte az egyetlen szőkét, akiben mindennél jobban megbízik, ha az életéről van szó. Persze van Buffy nélkül is móka, hiszen Faith körül mindig történik valami. A másik vadász most éppen szökött fegyenc, úgyhogy néhány rendőr hurcolja ki őt elég keményen rángatva.

Faith pár pillanat alatt rájön, hogy ezek a rendőrök nem a börtönbe akarják visszavinni, úgyhogy muszáj egy kis bunyót kezdeményeznie, ha élni akar. Egy zsaru bent maradt, és nem engedi ki a lányokat, akik szintén hamar rájönnek, hogy a rendőröknek sokkal több köze van a pokol szájához, mint a kerületi rendőrörshöz. Buffy pont akkor érkezik, amikor Faith az utolsó még talpon lévő rendőrt üti ki. A lányok haza vannak zavarva erélyesen, mert Buffynak komoly beszéde van a vadóc társsal. Buffy szerint nem kéne veszélybe sodorni a lányokat, de Faith szerint nem a buli sodorja veszélybe őket. Persze nem lepődünk meg a különböző állásponton, de azon igen, hogy egy pillanatra szimpatikusabbnak tűnik Faith oldala.

Annyira megszoktuk, hogy mindig Buffynak van igaza, hogy érdekesen feltűnő, hogy most Faith látja jobban a helyzetet. Vadászok között az egyet nem értés az egyiknek mindig fáj, vagyis Faith kap egy komoly taslit, amikor a szőlőskerti fiaskót felemlegeti. Ma este lesz a nagy eligazítás, miközben Spike és Andrew a titkos küldetésen van. Persze mindenki hivatalos a partira, Xandert is hazaengedik a kórházból, és Faith meg Wood igazgató is összeismerkedik egymással. Ha egy magas, nagydarab, jónak tartott pasi és egy vadóc szeximádó kicsit balhés csaj van egymás közelében, azonnal vibrálni kezd a levegő, és ez most sincs máshogy.

Egyelőre nincs idő hosszabb ismerkedésre, mert Xander hazaért, aminek mindenki örül, Spike és Andrew pedig egy olyan papot találnak a helyen, ahol Caleb előzménytetteit kutatják, akinek az arca a szupererős reverendás gyűrűjének nyomát viseli. Az otthoni buli szószólója Buffy, aki az egész csapatot vissza akarja vinni a szőlőskertbe, mely bejelentés nem vált ki hatalmas lelkesedést a csoportosulás körében. Miközben a jelöltek ereiben megfagy a vér a rémülettől, hogy vissza kell menniük önként és dalolva a halál kertjébe, Spike a papot kérdezgeti Calebről. A pap megmutatja, hogy Caleb miért tört be hozzájuk.

Egy ősi feliratot akart látni, amitől égtelen haragra gerjedt, mert a felirat egy vadászra utaló jel, és valami nagyon komoly fegyver forgatását említi. Közben a házban szópárbajt vív a két vadász. Buffy szerint vissza kell menni a szőlőskertbe, mert ott őrizhet Caleb és az Első valami fontosat, Faith szerint viszont egy fenéket kell odamenni és a semmiért meghalni. A vicces nem az, hogy mindenki Buffy ellen fordul, és még a régi cimbik sem állnak mellé, mondván vakmerő, és a döntései emberéletekbe kerülnek, hanem az, hogy az alakulat önálló életre kel, és demokráciát meg szavazást követelnek. A hálátlan lázadók Faitht szeretnék első számú vadásznak és fővezérnek.

A nagy szócsata vége egy szavazás, amit mindenki mellette és 1 db ellene szavazattal Faith nyer. Igen, a nagy csapat, a kis csapat, a közép csapat, szó szerint mindenki Buffy ellen fordul, és Faith-be vetik a bizalmukat. A kegyelemdöfést a kedves testvér adja meg, és szó szerint kidobja a nővérét a házból. Buffy is és az eddigi vadászok is, pont  ezért magányos harcosok, sosem értették meg őket még a barátok sem. Igazságtalan és elég szemét tett ez a nagyszájú csapattól, de félnek, és nem képesek a halálba sétálni. Buffy érzi és tudja, hogy Faith jó vezetőjük lehet, rá pedig a saját harca vár, amit nem a gyerekeknek és a családnak kell megvívni, hanem egyedül neki, hisz ő az igazi, az egyetlen a VADÁSZ!

Címkék: buffy
9 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Desperatefan14 2011.01.13. 14:23:29

Mintha csak most lett volna 2008 nyara, mikor elkezdted írni és már csak 3 van hátra!! A hogyvoltok miatt néztem meg a Buffyt köszi szépen!

Is 2011.01.13. 14:37:45

Köszönöm szépen az ismét kiválóan sikerült leírást. Hej, lassan minden jónak vége lesz... :(

Esetleg nem akarod átvenni a félbeszakadt Angel hv-t? :) ;)

bévé 2011.01.13. 14:58:15

a cím szerintem inkább 'kies helyek' akart lenni...

bévé 2011.01.13. 15:00:03

vagy most már belezavarodtam, h melyik melyik. :)

MrMojo 2011.01.14. 11:17:28

@Is:
Esetleg nem akarod átvenni a félbeszakadt Angel hv-t? :) ;)

Azért nagy kár lenne. Egyébként megérne egy elemző posztot az, hogyan lehet egy sorozatot annyira elszúrni az utolsó évaddal, mint az Angel-t. Semmi ötlet, idétlen történet, komor hangulat, de legalább jó befejezés!

foxglove (törölt) 2011.01.14. 13:50:33

@Is: Nem beszéltem idáig erről sem sixxel, sem Leeannel, de akkor itt és most leszögezném, hogy én szeretném majd folytatni az Angelt. Éppen a napokban gondoltam rá, hogy mennyire szívesen írnám, mert még mindig a szívem csücske, és nem utolsósorban a kedvenc évadom következne. A gond az, hogy időmbe sajnos ez most nem fér bele, legalábbis 1-2 hónapon belül biztosan nem fog menni.
Ha van ezzel kapcsolatban bárkinek is véleménye/ellenvetése, ossza meg nyugodtan, mert mondjuk azért nekem sem mindegy, hogy van-e igény rá egyáltalán, hogy folytassam. (Illetve, hogy én folytassam.)

brown_h 2011.01.14. 17:13:37

Nagyon jó rész. És a hajrá még jobb lesz.
Nathan Fillion óriási pluszt hozott Calebként a sorozatba.

leeann 2011.01.18. 01:17:05

@foxglove: Részemről folytasd nyugodtan, úgy nézem igény van rá :)))) Nem tudtam miért maradt félbe Angel, és szeretnéd-e írni tovább vagy nem. Én a szellemekkel suttogót pihentetem pár hete és folytatom a Buffy után, de vittem volna az Angelt is, ha nem akad gazdája és amikor úgy alakulok, hogy újra be tudok vállalni kettőt! :))))
süti beállítások módosítása