Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sötét angyal 2x05 - Búú

2011. január 07. 13:00 - teardrops

Eredeti epizódcím: Boo
 

Korán reggel Asha már Logan mellett… bújja a számítógépet, mert újabb rosszfiúk tűntek fel a színen. Max hangtalanul érkezik, alig veszik észre, mire csak annyit mond, kávéra ugrott be. Mivel sajnos hetek óta nincs kávé a (fekete)piacon, ez az ötlet nem működik, de látva a serénykedéseket, felajánlja segítségét. Logan viszont köszöni elvan, megoldják az ügyet, tudja, milyen elfoglalt mostanában Max. Ez a kerülgetés már nekem is kezd kínos lenni. Max búcsúzóul még megpendíti, hogy este a Crash-ben buli lesz, hiszen Halloween van, de erre is csak az a válasz, hogy valószínű, egész este megy majd a keresés-kutatás. Már a Jam Pony-ban is mindenki jelmezben van, Normal legnagyobb "örömére", Sketchy pl. vámpírnak öltözve már a jövőre készül, hisz a lapokban megírták, hogy mindenféle szerzet van közöttünk és mindez tuti igaz, hiszen a Szempár által közzétett marticore-os sztori az alap. Normal nem osztja ezt a vélemény, Max pedig gyanúsan és egyben szomorúan hallgatózik a háttérben, de később előveszi meggyőző énjét és rábeszéli főnökét, hogy az ünnepre való tekintettel legyen rövidebb a munkaidő. És végre ez hatásos, 4-kor már mennek is haza. Útközben beugranak Cindy-vel Joshua-hoz, aki az ablakon keresztül csodálkozik a világra: mindenki furán néz ki és kisgyerekek kopognak be, akik, miután kinyitja az ajtót, jó nagyot sikítanak. Ez ijesztő! - Joshua legalábbis bevette.

A két barátnő épp időben érkezik, helyre teszik Joshua lelkivilágát, majd Max kipakolja a kaját. Nagytesó közben ráébred, hogy ez Halloween és most kint ugyanolyanok az emberek, mint ő. Cindy egyetért, ilyenkor feltűnés nélkül mászkálhatna kutyafiú az utcákon, de Max szerint ez továbbra sem jó ötlet. Joshua megígéri, hogy meglapul és a Kisasszonyok-at (!) fogja olvasni. A lányok otthon lazulnak, Max fürdéshez készülődik, miközben Cindy -a Joshua-eset kapcsán- próbál rávilágítani, hogy Max talán nem is barátját félti attól, hogy kínos kérdéseket tesznek fel és ítélkeznek felette, hanem saját magát. Max csak egy kedves normális lány akar lenni, egy normális halloween-i éjszakán. Bármit is jelentsen a normális. Mindenesetre a fürdővíz nagyon kellemes.

Szunyókálásából Cindy ébreszti, mondván, megérkezett a fiúja. Jah, Rafernek említette még a Jam Ponyban, hogy este buli lesz. Max felöltözik, mire a srác elcsodálkozik, hogy semmi jelmez, bezzeg ő a Marticore-ból megszökött genetikailag tökéletesített gyilkológépnek "öltözött", meg is mutatja a (mitt'omén) tejesdobozról kivágott vonalkódot a nyakára ragasztva. Max kerekedő szemei láttán a bulvárlapokra hivatkozik, majd bevallja, hogy azért jött érte, mert szeretné bemutatni őt az édesanyjának. Wowowow, nem túl gyors ez a tempó? Nem. Már ott is vannak Anyucinál, akiről kiderül, hogy jósnő és egyből el is kapja Maxet egy fordulóra: jósol neki. Max az anya-fia hasonlatosságot elemzi, miközben Anyu elképedve látja a kristálygömbben, hogy nem is Max a lány igazi neve. Dehogynem, Max Guevara! De Anyuci csak mondja tovább, hogy csak számokat lát, meg sötét tikokat, meg hogy a lány nem az akinek látszik (jah, Max bevallja, hogy lebukott a push-up melltartójával), meg, hogy menekül valami elől, meg nagy veszélyeket, meg… semmit. Kivéve egy arcot. Férfi? Nő? Szőke? Dehogy, egyik sem. Ez az arc… a halálé.
Jól van, Anyuci, igyunk egy kis vizet!

Rafer kivezeti anyját, Max azon töri a fejét, hogy ez vajon jó volt-e első benyomásnak, mikor hirtelen mozgást lát az ablakban. Kiderül, hogy Nagytesó az (megunta az olvasást?) és azért jött Max után, mert baj van. Sally. Aki ott hasal az utca közepén kicsavarodott fejjel - de mindez nem zavarja abban, hogy simán csevegjen Maxszel. No igen, ő is egy tesó, a csontjai helyett porcokkal; ami jó, mert nem törik, de rossz, mert néha szétesik. Oké, hozzuk rendbe! Az a terv, hogy Max fogja a testet, Joshua pedig háromra a helyére forgatja a fejet. Egy... kettő... három… és … Joshua kezében marad Sally feje –akit még ez sem zavarja abban, hogy ne tegye szóvá: "ezt aztán most jól megcsináltátok!"

Max szerint ez lehetetlen, de SallyFej szerint ez csak azért mondja, mert nem látott még olyan harcost, akinek a testrészei külön-külön regenerálódnak. Közben Joshua a fejet vizsgálgatva hozzáteszi, hogy naja, tengeri csillag volt a koktéljában. Ekkor petárdák robbannak, amit Sally támadásnak vél, mire SallyTest el is rohan, Joshua utána, de előbb még odadobja SallyFejet Maxnek. A lány beszél is Sally fejével (hihi), hogy hozza vissza a testét, de hiába, a test már külön életet él, ráadásul nagyon gyors, úgyhogy kutyulinak nincs szerencséje. Tényleg nincs, visszajön azzal hogy a test eltűnt. Rafer közeledik, ezért Max gyorsan visszapasszolja Joshua-nak a fejet, aki a háta mögé dugja azt, egy röpke bemutatás, Rafer elismerően szól Nagytesó jelmezéről, majd Max kölcsönkéri a srác kocsiját, rendben, kint találkoznak. Útközben SallyFejnek van ötlete: ismer pár embert, akit felhívhatna, csak vigyék őt egy telefonhoz. Max beül Raferhez és miközben várnak Joshua-ra beszélgetnek általánosságokról…

… pl. Rafer munkájáról, azaz, hogy mentősként már biztos látott mindenfélét és tud segíteni, pl. ha valakinek leesik a feje, akkor azt vissza tudja tenni. Erre a srác csak annyit mond, hogy a leesett fej általában ott is marad, de ezt nem rójuk fel neki, biztos nem látta még a Sötét angyal egyik epizódját sem.

Joshua telefonál SallyFejjel a kezében. Örül annak, hogy kicsöng, mire SallyFej óvatosan utal arra, hogy akkor talán odatarthatná hozzá a kagylót, de persze fordítva, mert ha fejjel lefelé tartja, azaz a fejet lefelé tartja, akkor a beszélőt ne a füléhez tegye. OMG, ez egy rémálom! Szóval… fej-kagyló okés, kicsöng, cicabarátnő felveszi és nagy baj hallatán egyből tudja, hogy Sally "munkavégző része" eltűnt, keresést kell szervezni, ezért konferencia-beszélgetéssel bevonják gyíkbarátukat is, aki viszont nem ér rá, mert a társával akar lenni (aki egyébként egy igazi gyík), mire kiakad cicabarátnő, hogy 3 hónapja szöktek meg és máris… SallyFej erélyes hanggal vet véget a szemrehányásoknak, baj van-jöttök segíteni-vége.

Elindulnak Raferrel -Joshua az anyósülésen, Max hátul, SallyFej letakarva mellette- és beszélgetnek, de a félreértések miatt jó nagy zagyvaságok jönnek ki belőlük, SallyFej halkan meg is jegyzi 'takarásban', hogy hosszú lesz ez az éjszaka. Megállnak egy kis kajáldánál, ahol cicabarátnő és gyíkbarát már várja őket, Refer ismét megjegyzi, hogy milyen jó kis jelmezük van egyeseknek, majd folytatódik a zagyva-beszélgetés. Miközben Rafer kimegy a mellékesbe, Max figyelmeztet mindenkit, hogy nem árulhatják el magukat, majd az asztal alá bújik és a zsákba dugott SallyFejből próbálja kiszedni, hogy hol lehet a teste. SallyFej gondolkozik, de csak arra emlékszik, hogy egy vörös-dögös-bögyössel kellett volna találkoznia, ám előbb egy csomagot kellett volna átvennie, de mivel a futárszolgálat előbb zárt be maga ment volna el érte, valahova a 9. szektorba. Hah, ez a Jam Pony lesz, Max már indulna is, de egyrészt a többiek még enni szeretnének, másrészt észreveszik egymást Normallal, aki egyből beveti magát cicabarátnőnél (igaz, hogy előjön a macska-allergiája, de seráfütty, ezt csak az agya műveli, már akkor tüsszent, ha csak ránéz egy cicajelmezesre. Mondja ő), de nem jutnak sokra, mert a kiscsapat sietve távozik.

A Jam Pony-hoz érve Rafer a kocsiban vár gyíkbaráttal, a többiek bent keresik a csomagot. Még el sem kezdték igazán, máris nyílik az ajtó és Normal érkezik néhány idegennel, a kereső-csapatnak épp csak annyi ideje marad, hogy a pult alá bújjanak. Normal pedig -épp a pultnál állva- megkezdi a gyűlést: megvalósult rémálmokról beszél, meg génmanipuláltakról, miközben a kajáldában készített képeit adja körbe, amelyeken Joshua és a többiek szerepelnek és elmeséli, hogy amíg elvolt, egy fej nélküli mutáns betört ide és elvitt egy csomagot, hapci, a biztonsági kamera mindent rögzített, hapci. Nem tudjuk, mi van a csomagban, de a nagy sietségben, hapci, elejtett egy cetlit, mely szerint 10-kor lesz a megadott helyen, hapci. Miközben kifejti Normal, hogy mennyire nem szereti a macskákat, a pult alól kibányássza -egy kis segítséggel- a pézsés-dobozt, majd folytatja a baseball-ütők kiosztásával a hadművelet ismertetését: ő innen irányít, a többiek elvegyülnek, keresnek, péppé vernek. De előbb egyenek egy kis fagyit, mert kell az energia -no meg ezalatt Maxék kijöhetnek a pult alól.

SallyFej (egy kis ismételt ráhatásra) rájön, hogy egy Crunch, Rush… Crash nevű helyen kellene találkoznia a vörös-dögös-bögyössel. Nagy buliba csöppennek, Rafert sörért küldik, ne zavarjon, majd Max észreveszi barátnőjét a helyre kis pasi-szerelésében és egyből be is számol neki a küldetésükről, bemutatva a zsákból beszélő fejet. Cindy csodálkozására már nem is tud odafigyelni, mert észreveszi, hogy a sarokasztalnál Logan és Asha éppen elmélyülten csókolóznak, úgyhogy Cindy ölében hagyva a fejes-zsákot elindul feléjük. Számon is kéri, hogy miért nem bérgyilkosokat keresgélnek, amikor szétrebben a pár és kiderül, hogy vadidegenek, csak hasonlítanak Loganre és Asha-ra. Így nem marad más hátra, mint elnézést kérni és ha már ilyen jól megismerkedtek, meg is kérdezi Max, hogy nem láttak-e errefelé egy fej nélküli testet. És ők láttak! Útba igazítják Maxet, aki közben szintén rájön, merre menjen, mert Joshua integet neki.

A hátsó szobába lépve meglátják SallyTestet, amint éppen csajozós estét tart, de amint a test észreveszi őket, puskát ragad és elszalad. Maxék mennének utána, de Sketchy-be botlanak, aki miatt lelassulnak, így SallyTest meglép. Normal Alfa vezér a főhadiszálláson eszik, mikor Sketchy jelentkezik be a hírrel, miszerint a fejnélküli elfutott, a többiek fejvesztve (hihi) utána. Normal elgondolkozva közli, hogy tudják mi lehetett a csomagban, majd kiszáll. Az adásból.

A kiscsapat tehát üldözi a motorral menekülő SallyTestet, amikor is hirtelen leáll a mentő. Kifogyott a benzin; remek. Betolják a kocsit a benzinkúthoz, miközben Rafer tankol, Max megint előkapja SallyFejet a zsákból és tovább faggatja, miért rohangál SallyTest puskával a városban. Kiderül, hogy Sally marticore-os küldetésen van –de hát már nincs is Marticore - és büszke a munkájára, de persze Mr Lemkin el is várja, hogy elvégezze azt. Upsz, Maxnek beugrik, hogy ezek szerint ő az a bérgyilkos, akire Loganék vadásznak. Az mintegy mellékesen derül ki, hogy a teste, a többi része nélkül, izommemóriával képes megtenni, amit kell. Már éppen kinyögné nagy nehezen azt is, hogy ki a célpont, amikor visszaérkezik Rafer, akinek máris mondja Max az új célállomást: Logan.

Miközben Asha és Rafer éppen aktívan 'most mutasd meg'-et mutogatnak, cicabarátnő, gyíkbarát és Joshua figyelnek (és ez utóbbi ki is találja a Kisasszonyokat – ezek szerint mégis elolvasta), addig Max árgus szemekkel figyeli, ahogy Logan matat a gépnél, hisz' azt próbálják megfejteni, ki a célpont, mígnem a férfi "Bingó!"-t kiált, de nem ám azért, mert talált valamit, hanem mert … tényleg bingót játszik a gépen. A számonkérésre azonban nem kerül sor, mert csörög a telefon és Logan bőszen hümmög. Letéve a kagylót közli a lánnyal, hogy az informátor volt, aki szerint egy papot, rabbit, vagy lelkészt akarnak megölni. Maxnek viccként ismerős a dolog, de Logan már sorolja is a neveket, akik szóba kerülhetnek. Leszűkítendő a kört, Max a fürdőszobába vonul SallyFejjel, aholis a vécébe nyomja a fejet, hogy az beszéljen. Rafer viszont épp akkor nyit be, amikor Sally megadja magát és kimondja a pap nevét, így magyarázatképp Max beveti az elektromos-hangvezérelt-szuperfej modell ötletet, melyre Rafer ráharap. Pontosabban SallyFej harap Rafer ujjára, bizonyítva, mennyire élethű (mármint nem az ujj), majd egy 'Búú'-val el is ijeszti a srácot a fürdőszobából, aki rémülten újságolja a szobában még mindig játszó csapatnak, hogy egy beszélő fejjel találkozott. Logan megnyugtatóan közli, hogy semmi baj, itt mindenki barát, mikor Rafernek fény gyullad az agyában és rájön, hogy a zagyva beszélgetés tényleg zagyvaság és ezek itten mutánsok, bizonyám. Max kedvesen megköszöni az estét, majd ... szépen leüti a fiút és Logan gondjaira bízza, a többiekkel pedig elindul a paphoz, aki épp valamilyen rendezvényre készül egy főpróbával.

Amint odaérnek, kissé összevesznek azon, ki merre menjen, de végül megegyeznek és indulhat végre az akció. Max egy árnyékot lát átsuhanni a színen és amikor feltornázza magát a felső szintre, ahol össze is találkozik … SallyTesttel, aki éppen puskát fog rá. Kitér a golyó elől (Neo, sehol se vagy!), majd jöhet a verekedés; Max legalább abban biztos lehet, hogy nem fogják lefejelni. Közben SallyFej az asztalon kicsomagolja magát a zsákból és elkezd drukkolni magának a testének, ám közben a pap is megérkezik, bőszen magyarázva a kíséretének. Max kiütve, SallyTest célra tart, SallyFej meg sürgeti magát a testét, de nem sokáig, mert Max feláll, majd Tarzant (is) lepipálva átrepül a fejek fölött és lerúgja SallyTestet a földre, miközben a mutáns-csapat átrohan a termen és a pappal együtt eltűnik - a mentőakció sikerült.

Miközben a barátok Sallyt próbálják összerakni, Max elmagyarázza a papnak, hogy ez egy halloween-i csíny lett volna, tojással akarták megdobálni. A pap megköszöni a lánynak a segítséget, mikor valaki a háttérből szól, hogy a köszönet nem neki jár, hanem… és megjelenik Logan, bemutatkozva Szempárként, mellette Asha, mint az S1W parancsnoka és megkérik az Atyát, ha lenne most egy kis ideje, igazán összeadhatná őket. Ekkor érkezik Normal a különítményével, mondván a katonai kíséretnek, hogy itt vannak a szörnyek, egyébként meg elnézést a zavarásért. A katonák egyből lefogják Joshua-ékat, Max tiltakozik, hogy nem bántottak senkit, mire a katona felteszi a nagy kérdést: honnan tudja, közéjük tartozik? A lány csak áll és bámul, majd azt mondja… nem.

Az Űrtorony tetején ülve épp azon jár az esze, hogy egy normális éjszakát akart, de úgy tűnik, ez neki túl nagy kérés, mikor odaül mellé Cindy, aki csak arra kíváncsi, hogy' van a barátnője. Joshua-n sajnálkoznak, Max szerint az ő hibája, hogy Nagytesó egy ketrecben fogja tölteni a hátralévő életét, miközben emlékképek villannak fel benne a múltból. Cindy meg rákérdez, hogy mi volt ez. Max nyugodtan válaszolja, hogy csak emlékképek felvillanása, gyakran előfordul, mire barátnője örömének ad hangot, már azt hitte megzakkant. Max megállapítja, hogy az egész éjszaka egy nagy rémálom volt, mi meg fellélegzünk, hogy reméljük is, mert ennyire nem lehet elvetemült ez az univerzum, de még hátra van a tanulság. Cindy Maxhez fordul és rávilágít a lényegre: nem a beszélő fej, vagy Joshua elfogása volt ebben a legrosszabb, hanem az, hogy a főszereplő csajszi megtagadta saját fajtáját, azokat, akiket szeret. A végére viszont maradt még egy kérdése: hova lett Max ruhája?! Max ijedten kapja össze magát...

... majd arra riad fel a kádban, hogy Cindy ébresztgeti, szerinte az aszalt szilva jelmez nem menő. Naja, szerencsére ez tényleg egy rémálom volt! Mikor közli Cindy, hogy Rafer várja, Max azt üzeni a srácnak, hogy nem tud menni, más dolga van. Nagytesónál tisztázzák, hogy ők mások, mint a többiek, ezen semmi nem változtathat és épp ezért össze kell tartaniuk. Ezért most magával viszi odakintre, még ha csak egy éjszakáról is van szó. Max kicsit a szívéhez kap, mikor a sarkon egy fej nélküli fickó vonul át előttük, de aztán kézen fogja Joshua-t és elindulnak az éjszakába. Csokit, vagy csalunk!

 

Címkék: sötét angyal
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.01.13. 14:26:40

Ma este 6-kor kezdi AXN vetíteni az első évadot.
süti beállítások módosítása