Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 7x16 - Emlékezet

2010. december 22. 14:00 - leeann

Andrew felcsapott Tinódi Lantos Sebestyénnek, és summáját írja Buffy történetének. Persze Andrew ezt a legújabb technikával teszi, az eseményeket videokamerával veszi. Az első szövetségese a hiú Anya, aki mindig az események közepében ragad. Írhatnám rímekben az egész posztot, de Andrew története egyelőre csak neki fontos, és reméljük, pontos. Szóval Andrew Buffyt filmezi, amiben egyelőre csak a világosbarna démon segít. Andrew producer, rendező, operatőr és narrátor egy rajzon mutatja be az ellenséget és csapatát, ami így nem kifejezetten ijesztő.

Később a botcsinálta mesélő a vadászjelöltek életéből örökít meg néhány percet. Andrew sajátos módon be is mutat néhány főszereplőt, amikor Buffy erős szavai zökkentik ki az alkotót, és kötnek csomót a tetszetős fantáziálás fonalára. A csapatból többen jó ötletnek tartják az események megörökítését, de a vadász csak időpocsékolásnak tartja, pedig ha tényleg megmentik a világot, igenis legyen nyoma. Hajrá Andrew! Buffy komoly beszédbe kezd a nebulókra váró veszélyekről, ami nem két perc, úgyhogy aki teheti, elfoglalja magát valami hasznossal, vagy éppen haszontalannal, de mindenképp más tevékenységgel.

Andrew például a történetnek azt a részét meséli, ahol még a gonosz trió tagja volt. Mivel a másik kettő már nem tud ellenkezni az ismert okok miatt, önmagát állítja be a trió fejének és minden gonoszságuk értelmi szerzőjének. Andrew a vezér, aki elég aranyosan utal arra, mennyire odavolt Jonathanért. Na szép! Miközben Andrew valami reggeli után kutat a konyhában, Buffy dolgozni megy, ahol ismerős események zajlanak le. Wood igazgatónak is feltűnik, hogy valami más, mert amikor megérkezett, fejbe dobták egy kővel. Amíg Buffy az iskolában harcol, addig Andrew Dawnt mutatja be a nagyérdeműnek.

Mialatt Andrew forgat, Buffy és Wood azt próbálják kitalálni, hogy mitől lett az iskola egy komoly csatatér pont a mai napon. Mi olyan különleges ebben a napban? Nyilván a pokol szájának van köze hozzá, de miért ezen a napon? Amíg ezekre a kérdésekre megpróbálnak felelni, megnézzük, ahogy Anya és Xander történetének komolyabb megjelenítése zajlik kissé dokumentumfilmszerűen. A dokumentumfilm egyszeriben párterápiába csap át, és a ki kit szeret még mindig önvallomások következnek éppen. Persze itt gyorsan megnézzük a suli alatt lévő pecsétet Buffyval és Wooddal, de egyelőre még nem nyílt ki, viszont már megint kiásta valaki.

Buffy és Wood a pecsétről beszélgetnek, amikor az igazgató egyszeriben érdekes szemekkel néz és fura hangon csúnyákat mond. Buffy a falnak csapja a legalább 190 magas négert, aki visszaszerzi magát, és nem érti, mi történt vele pár perccel ezelőtt. Buffynak van egy ötlete arra, hogy honnan tudjanak meg többet a pecsétről. Közben a házban Andrew éppen Spike-kal forgat a pincében, Anya és Xander pedig még mindig a kapcsolatuk szálait bogozgatják. Abban egyetértenek, hogy szeretik egymást, és nem nagyon akarnak egymás nélkül élni, ami azonnal megköveteli, hogy ennyit szerencsétlenkedjenek.

Buffy és Wood Andrew-t fogják fülön és viszik el a pecséthez, mert elvileg ő nyitotta ki először. Miközben az igazgató és a vadász igyekeznek kideríteni a dolgokat, néhány bezsongatott diák már körülállta a pecsétet, és kántálni kezdenek, amire a pecsét fényt bocsát ki magából. Miközben a diákok kántálnak, Andrew egy varázslattal visszatér a mexikói kiküldetés emlékeibe, ahol ő és Jonathan is a pecséttel álmodtak minden éjjel. Amíg Jonathan éppen nem volt a szobában, az Első meglátogatta Andrew-t, és egy kést vetetett vele, amivel végül leszúrta Jonathant. Most ezt a kést tanulmányozzák. Andrew megfejti a rajta lévő írást, Will pedig utánanéz, hogy talál-e róla valamit.

Amíg Will keresgél, Buffy, Andrew, Spike és Wood a suliba mennek, hogy a pokolszáját őrző pecsétet lerendezzék, de amikor megérkeznek, a suli jobban hasonlít egy háborús övezetre, mint gimnáziumra. Andrew folyamatosan filmez, de támadás éri a csapatot, ami nem segít a helyzetükön. Ettől a perctől kezdve Andrew már háborús tudósítóvá válik, aki a csapattal együtt átjut az első frontvonalon. Buffy Andrew-val az alagsorba tart, Wood pedig Spike-kal őrködik a lejáró előtt. Eléggé kecskére a káposztát érzése támad az embernek az őrködő páros láttán, de talán nem ölik meg egymást.

Amíg a csapat egyik része harcol, Anya és Xander felelevenítik a kapcsolatuk szexuális részét. Miközben a majdnem házasok szexelnek, az őrködő párost támadás éri. Wood, a nagyon bátor hátulról akarja ledöfni a szöszi vámpírt, de egy diák pont az igazgatóra támad, így Spike még nem porzik, mint már annyian az ő fajtájából. Buffynak is harcrolnivalója támad odalent, de természetesen nyer. Buffy elkezd beszélni, és a frászt hozza Andrew-ra azzal, hogy aki először kinyitotta a pecsétet, a saját vérével visszazárhatja. Andrew bömbölni kezd, mint egy gyerek, és a könnyeitől bezárul a pecsét.

Buffy csak azt akarta, hogy sírjon, mert otthon Will kiderítette, hogy nem a kinyitó vérét akarja a pecsét, hanem a könnyét. Elméletileg most már nincs a pecsétnek rossz hatása a diákokra, de az őrködő duó még mindig harcol, szerencsére nem egymással. Azért megjön a hatás, mert a diákok egyszer csak leállnak, amit nem ért a furcsa pár. Buffy ismét nyert, és Andrew bezárkózik a fürdőszobába összegezni a mai napot és a helyzetet. A helyzet az, hogy Andrew végre átérzi annak a súlyát, hogy megölte a legjobb barátját, és közeleg a végső harc. A tudósításnak egyelőre vége van, az elbeszélő letette a lantot, de a következő részben újra harcba szállhatunk Buffy oldalán.

Címkék: buffy
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása