Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Friday Night Lights 4x13 - Thanksgiving

2010. december 17. 14:00 - Sigismundus

A múltkori balhék után Roddell polgármesterasszony szükségét érzi némi nyugtatásnak. Így teremt egy új hagyományt, a Nagymacskák-kupáját, a mindenkori Lions-Panthers küzdelemnek.. Elhangzanak szavak a ’csak-játékról’ az edzők és csapatkapitányok lekezelnek egymással, mosolygás, fotók, stb.

A Riggins Brothers bajban van. Ügyvédjük magyarázza, még ha nem is ők lopták a kocsikat, orgazdaságban bűnrészesek. Ráadásul részeg vezetés és kisebb vétségeik már vannak, szóval... Javasolja, vallják magukat bűnösnek, és megegyezéssel egytől ötig meg lehet állapodni…

Julie meglátogatja Saracen nagyit, Hálaadás napja van meg minden, és kiderül hogy Matt is hazajött ünnepelni. Hát nézik csak egymást egy darabig. Aztán boltba mennek és Matt próbál magyarázkodni. Hogy azért ment el köszönés nélkül, mert akkor nem lett volna meg az az érzés, hogy elvág minden köteléket Dillontól… Juliet ezzel nem lehet meghatni, ezért a srác mással is próbálkozik, meghívja a lányt Chicagóba. Nagyon hangulatos kis padlásszobája van, egy kávézó fölött, a görög negyedben. A Panthers ellen egyetlen győzelmi megoldást tud kitalálni Eric. Ott kell lenni nagyon a pályán.. Magyarán, ők felkészülnek, és edzenek ezerrel, míg ellenfeleik a Hálaadásra készülnek, meg a rájátszásról és Államiról álmodoznak. Otthon is megy a felkészülés, Tammy gyakorolgatja a bocsánatkérő nyilatkozatát.

Landry lelke szárnyal, megy a dalírás is, első demo-CDt hozza Jessnek ajánlva. Nos ez a tökéletes pillanat arra hogy a lány közölje, mégsem közömbös Vince Howard iránt… Landry szó nélkül távozi csak az edzésen megy oda 5-öshöz, és gúnyosan megköszöni, hogy a múltkor mit kívánt neki és Jessnek.. Most pedig Vince az aki némán áll. A bocsánatkérésen rengetegen vannak, sajtó, tanárok, a kemény tekintetű Mrs Cafferty. Jön Tammy Taylor igazgatónő, azzal kezdi hogy munkája során mindig a diákok érdekeit tartotta szem előtt.. És itt be is fejezi, nincs bocsánatkérés, távozik.

Luke és Eric tárgyalnak. A srácnak egy másik város középiskolája adott egy ajánlatot, a jövő évre, és úgy tűnik, elfogadja. Eric nem szól semmit.. Luke ezt nem érti, és nem bírja ki kérdés nélkül, miért nem tartja most vissza Taylor edző? Hát azért édes fiam, mert a sérülésedről kellett volna beszélned időben, nekem! Mert akkor most pénteken te is játszhatnál, de te titkolóztál! Szóval most ne várjon tőle könyörgősdit! Végül abban maradnak, Luke beöltözhet, de nem játszhat. És még ez is nagy engedmény Erictől… Matt más ismerőst is végiglátogat, Landrynál azonban hasonlóan jár. Haver épp egy szakításon van túl, sorsdöntő meccsre készül, szóval kiosztja hamar legjobb barátját.. Nem telhetetlen ő, ha már nem hívta fel, legalább egy SMSt dobhatott volna, de nem….

Taylorék a Hálaadásnapi vacsira készülnek, de kissé idegesen. Meghíva a Collettek, a Rigginsek, Saracenek, de Tammy már nem tud helyet szorítani Buddy Garritynek.. igazából azért ideges, mert még nincs válasz az iskola tanácstól. Lehet bármi, ki is rúghatják. Férje vigasztalja, ő aztán nem csodálkozott azon, hogy felesége az utolsó pillanatban mégsem bocsánatot kért. A Rigginsek a sötét jövőn rágódnak, mikor Beckyke keresi megint Timet, hát nincs menekvés? A lány csak azt akarja közölni, hogy nagyot csalódott benne, mégsem különb, mint más srácok… szóval, van remény hogy tényleg ez volt az utolsó látogatása… Edzés a Caroll-parkban, keményen hajtja a népet Eric, még Háaadás napján is. Aztán akivel meg van elégedve, azt egyenként engedi haza vacsorázni. Végül nem marad más, mint Vince. Aki kihasználja az alkalmat és elmondja, hogy bizonytalan a meccsel kapcsolatban. Hiába tudnak mindent az ellenfélről.

A vacsora Howardéknál, ezen már hivatalosan mint barátnőként Jess is jelen van. Tim is tesz egy utat éjjel, kivételesen ő megy Jessékhez, és kéri, maradjanak barátok azért. Aztán vacsora Tayloréknál. Tapintani lehet a feszültséget, csak Saracen nagyi beszélget önfeledten a pulykasütés fortélyairól. És Buddy kezd újra udvarolni a nagyiként is fiatalos Angela Colettnek.. Végül Billy nem bírja tovább, beszédet mond. Hogy milyen jó így együtt lenni, ezek a nagy közös pillanatok. Köszönet az Tayloroknak a meghívásért, Mandynek a kisfiáért, és Timnek hogy vele van mindig. Szép egy beszéd, de csak öccse és felesége értik, miről is szól ez valójában.

Ééééés Péntek Este !!!! Minden bezárt, mindenki a meccsen.. Zsúfolt a lelátó, mint még soha, Julie mellett Matt is rekedtre bíztatja a Lionst… Panthersek támadnak, JD dob, egy óriásit, 10-ese elkapja és már be is rohan az EndZone-ba, és máris 7-0. Kb fél perce tart a meccs..És nem késik a válasz, Vince mint QB kimozog a zsebből, pár testcsellel elkerüli a védőket és maga fut TD, egyenlítés igen hamar! Azaz mégsem, mert Landry nem volt ott fejben az extrapontnál. 7-6..

Megint Párductámadás, és első playre JD olyan TD passzt dob hogy csak néz az amúgy sokat látott nagyérdemű. Aztán lesz ez még jobb is, második negyed vége felé 21-6 az állás. Taylor nem aggódik. Játék amit választ meglepi csapatát.. Vincenek meg kell várnia amíg futói szétfutnak elkapási pozícióba, majd ekkor visszapasszolnia kell Tanknak a Centernek.. Hát ezt még soha nem gyakorolták, a srácok nem is biztosak benne hogy szabályos? Az.

Mindegy, játék. Vincenek minden ügyességét igénybe kell vennie hogy a rárontó védők közt átvészelje azt a pár másodpercet, de sikerül, eldobja, és Tinker el is kapja, mert ő időközben kényelmesen begyalogolt az EndZone-ba.. Aztán kétpontosra megy, és QB-ja sikerrel ugrik be a labdával.. és máris csak egy TD a különbség…

Félidei taktika, a következőkben a Védők menjenek rá jobban JDre, ez a terv! És úgy is lesz, egy igen szép QB kergetés után egy igen szép sackkel nyit a Lions. Második playre már majdnem a saját EndZonejáig kergetik, és belehajszolják egy igen rossz passzba. És JD elkezdi a saját támadófalát szidni, mint a múltkor az Államin. Csak itt most nincs egy Mattszerű tartalék QB. 

És Eric Taylor ekkor küldi be a 44-est, Luke Caffertyt.. akinek a szülei szintén itt szurkolnak… És 44-es elsőre meg is csinálja a First down-t, igaz földre viszik, de felpattan azonnal. És a Párduc védők nagyon nincsenek itt fejben. Második playre ugyanis senki, de senki nem fogja Luke-t aki kényelmesen besétál a célterületre, és megvárja, míg Vince a kezébe dobja a bőrt. És megint egy kétpontosra mennek, úgy tűnik Lanrdy több szerephez nem jut ma? A Lions támadófala mindenesetre betolta 44-est a labdával.. Negyedik negyed, 4perc16. Az állás 24-22.. úgy tűnik újra a Lions szerezte meg a labdát, mert megint ők támadnak. Luke ezúttal középen rohan át a védőkön, de egy figyelmes Párduc szerelni tudja. És igen keményen ér földet.. Mindenki rémülten néz, Luke nehezen de talpra áll, támogatni kell, le a pályáról.

Időkérés, és Taylor mégis Landryt, a 21-es küldi be, hogy megszerezze a vezetést.. Hat másodperc van hátra és 45 yardot kellene rúgni, széllel szemben. Jess is rémülten néz, Landry is, meg a stadion Lions-fele. Egyedül Eric nem izgul, szerinte örülniük kell, hogy nem 47 yard, vagy 50. És felkészülés, rúgás, mindenki lélegzetét is visszafolytja, hogy ne zavarjon a széljárás.. És bemegy a labda, 24-25…. Kelet vert Nyugatot, bye-bye Rájátszás-Állami.. Eric Taylor bizonyított !!!!

Hétfő reggel. Tammyvel közli a Tanfelügyelő a tanács határozatát, fél évig fizetett szabadságra küldik. Ügyvédje magyarázza, kirúgják… Igazgatónő azonban elfogadja a dolgot, de meg is lepi őket amikor közli, a hat hónap végén lemond maga is. És az East-Dillon nevelési tanácsadója lesz. Tim is meghozta a maga döntését. Közli bátyával, hogy vallomást tesz, ő tett mindent.. Ő nyitott ki éjjel, ö bontott feketén… Billy sokat gürcölt érte évekig, ő meg lazázott, élvezetnek élt, és elszúrta minden lehetőségét. Nem hagyhatja hogy amikor báttya most már családos ember, vele menjen börtönbe. Ideje visszafizetni mindent.

Matt és Julie együt járják végig ismerős helyeiket, már szent a béke. Nehéz haragudni a srácra, de Kisszőke döntött, nem megy Chichagóba látogatni. Fél hogy megtetszene neki a kis padlásszoba, a város, és ott maradna állandóra. Ő is a saját álmait akarja megtalálni. Úgyhogy Matt Landry havernak ajánlja fel a repülőjegyet, aki elfogadja. Nem árt egy kis változatosság.

Hétfő reggel, Sammy Meade sporthírei.. Búcsúzik a következő szezonig, mert Dillonnak ennyi volt. De azt megmondja, őszintén, jó volt látni aLions játékát, Eric Taylort, szóval emberek, jövőre duplán izgalmas lesz !!! 

Címkék: fnl
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2010.12.19. 06:40:11

Nagyon jó évad nagyon jó zárórésze volt, úgy izgultam a meccs alatt, mintha valódi lett volna.

Kösz a hv-ket, Sigismundus, az ötödik évadot is nyomod majd?
süti beállítások módosítása