Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Friday Night Lights 4x11 - Injury List

2010. december 03. 14:00 - Sigismundus

Rádióshírek, de most az El Fuego adó, és aki a szöveget nyomja Buddy Garrity. Vendég Eric Taylor akitől mindenki azt akarja tudni, hogyan tervezi legyőzni a Pantherst? Nos Ericnek még nincs erre terve, most a Wescott ellen játszanak, és a Dillon ver Dillont az két hét múlva lesz. Szóval távozik.

Luke gondban, a gyógyszerész nem hajlandó sokadszorra is kiadni a lórúgás erejű fájdalomcsillapítót. És azt is alig ússza meg a srác hogy rátelefonáljanak szüleire vagy edzőjére.

Matt valahol a fagyos Északon egy egérlyukban éldegél, a falak tele vázlatokkal és Julie fényképével. Julienak megannyira bejött a házépítés hogy pár évig még dolgozgatna akár csoportvezetőként is. Ehhez mindössze egy szülői hozzájárulást kell beszereznie. Becky kezd magához térni a történtekből, ekkor kopogtatnak és Margaret Cafferty áll az ajtóban. Azért jött hogy megismerje és segítse unokája anyját…Vince Calvinnel és Fukszosal melózik, pénzt hajtanak be egy mexen aki nem fizetett az alkatrészekért. Calvin rávág egy vassal párat, majd átadja a célszerszámot Vince-nek. Srác csak nézi a földön nyöszörgőt, de nem üt csak belerúg egyet és futás.

Edzés Lionsnak, lelkesítő beszéd, majd játék. Luke-t szerelik is rendesen, alig bír feltápászkodni. Fel is tűnik ez Vincenek Tanknak, Ericnek, de 44-es azt hajtogatja, jól van, jól. Aztán szünetben hátratántorog és bevesz egy ki-tudja-honnan tablettát. Tim néha nagyon okos, de néha nagyon hülye. Most például egy óriási köteg zöldhasúval ment az ingatlanoshoz megvenni álmai kis földbirtokát. A nő igen meglepődik, de mosolyt erőltet arcára és közli, hogy ok, bejelenti a vásárlási igényt.

A szigorú kis vallási közösségükben élő vidéki amerikaiak általában nem sok vizet zavarnak. Nem várnak semmit az Államtól, de nem is kérnek tőle segélyt ha bajba vannak, és az Állam is hagyja őket békében gazdálkodni, cserébe ők sem lázadnak. Szóval sok tekintetben nagyon nyugis, békés emberek. Kivéve amikor nem. Ha olyannal találkoznak, ami nagyon az elveik ellen való dolog. Ez történt most is. Margarett Cafferty bepanaszolta Tammy Taylor igazgatónőt az Iskolatanácsnál, mert szerinte abortuszra küldte unokája anyját. Minderről a Kerületi Tanfelügyelő tájékoztatja Tammyt. Igazgatónőnk hiába védekezik hogy ő nem küldött senkit sehova, csak tájékoztatott minden lehetőségről, ennek ellenére vizsgálat lesz. És a Tanácsban ülnek páran akik nagyon MrsCafferty szerint látják az ilyent.  Tim segít vásárolni Cheryll Sprolesnek, aki a megköszöni, hogy mellettük áll. Nagyon tisztességen férfinek nevezi Timet, ezt nem sok férfiről tudja eddig kijelenteni. A Tisztességes Férfi örül a dicséretnek és hirtelen jókedvében meghívja anyát és lányát vacsorára.

A Taylorok otthon feszülten tárgyalják a Cafferty-ügyet. Veszélyes ez, és nem értik miért állítanak mást a vádlók? Julie közben Graciet próbálja alvásra bírni. Ekkor érkezik a messzi Chicagóból Matt hívása. Julie felveszi ugyan, de gyorsan bontja is a vonalat. Jess vacsorán Clarkéknál. A szülők kissé zavartan néznek rá, de hát voltak náluk már különösebb lányok is. De mivel jó emberek úgy általában elfogadják csodabogár fiuk választásait. Másnap persze a fiatalok kinevetik ezt az erőlködést, és örök szerelmet esküsznek egymásnak. Tammy némi unszolásra elárulja Julie-nek hogy baj készül, vizsgálatot indítanak ellene. Tim a vacsorán elmeséli hogy földtulajdonos lett, nem is marad ez eredmény nélkül. Már otthon a lakókocsijába bekopogtat éjjel Cheryll hogy mégis, megpróbálhatnák ők.. Kísértéssel teli egy helyzet. de Timünk állhatatos, magyarázkodik tiszteletről meg a le nem zárt kapcsolatról meg izé.. Végül a nő elmegy, de tartja a véleményét, hogy Tim rendes srác.

Becky a suliban elmeséli naivan Luke-nak hogy egy jót beszélgetett az édesanyjával. Igaz, az végül feldúltan távozott, de jó őszinte beszélgetés volt.. Luke nem így érzi a dolgot, egyenesen megrémül a hallottaktól. Iskolatanácsi vizsgálat, egy bizonyos Mrs Jackson vállalja a vallató szerepét. Minduntalan arra tér vissza hogy szerinte Tammy beszélte rá az abortuszra a lányt. Igazgatónőnk tagad, emlékeztet hogy képzett tanácsadó, és ő csak a lehetőségeteket sorolta el, nem utasított. Jackson papagájkommandósként ismételgetné önmagát, de már a többi tanácstagnak is kezd elege lenni belőle. Félrevonulnak ítélethozatalra.

Tammyt a tanfelügyelő hívja a jó hírrel, öt-egy az ő javára. Mrs Jacksonnak sikerült az erőszakosságával mindezt elérnie.. De az ügy ne kerüljön napvilágra, tanácsolja az elnök, mert a szülők körében nem lenne ilyen az arány. Caffertyéknél csúnya vita lesz a tanácsi döntésből. Margaret nem akarja elfogadni, hiába kéri Luke. A srác rosszul érvel, Taylor edzővel, meg hogy ez az ő dolga volt. Anyja szerint ez teljesen helytelen. Hogy Istenként imádja az edzőt, vallásként a focit! És hogy ilyen könnyen túl van gyereke, az ő unokája elvesztésén? Luke erre inkább elrohan. El egészen kelet-dillon gyanúsabb negyedébe, ahol is megpróbál némi gyógyszert venni, de hiába. Az ott lebzselő törvénytisztelő állampolgárok sose hallottak oxycontinról, a srácot meg álruhás zsarunak nézik. A kísérlet csak arra volt jó hogy Dallas „Tank” messziről végignézze fehér haverja vergődését. Ray sütödéjében keresi meg Calvin Vince-t és közli, a pénteki meccs után melójuk lesz. Látja az egészet Jess is és később megkérdi a sráctól, ők fizetik az anyja rehabját? 

Pénteken Buddy Garrity felkeresi Ericet, és közli, már 48 órája nem viseli párducfejes Győzelmi Gyűrűjét. A régi Pantherst imádja, de a gyűrű az újra emlékezteti. Ugyanekkor fogadja Julie is Matt második hívásást. A srác elég béna beszélgetést kezd, elmondja hogy van egy lakása, van egy galériában állása, ilyenek. Kisszőke gyorsan a lényegre tér, 4 évig voltak együtt, hogy tehette hogy szó nélkül lépett le tőle? Erre nincs mentség, Matt keresse ami hiányzik neki, de nélküle…

Éééés Péntek Este!!! Játék előtt az öltözőben Tank félrevonja 44-est és számon kéri az este látottakat. Luke elárulja mi baja. És meccs, Wesscott támad, és TD, 0-7-nél jönnek be a Lions támadók. A játék amit megjátszanak a 27-bal, Vince átadja 44-esnek aki baloldalt rohan, de amint meglátja hogy blokkolni akarják, inkább kilép. Tank kivételével senki sem érti, mert egy ütközéssel őt még nem blokkolták, több kellene ahhoz. Második playre Eric ugyanezt játszatná..

De a pálya közepén Tank a Center elárulja a csapatnak hogy Luke sérült jobb oldalán. És a 27-bal-nál mindig kap jobbról egy ütést.. Nincs mit tenni Vince dönt, legyen 28-jobb a játék, még ha Eric dühöngeni is fog. És játék az előzőnek a tükörképe, 44-es rohan és baljával hárítt, sikeresen, csak sokadik yard után tudják blokkolni. Edzők persze nem értik, QB magyarázkodik, hogy izé.. de harmadikra kénytelenek megint balra játszani, és Luke kapja is jobbjára az ütéseket.. és negyedikre nem is tud felállni Időkérés, kitámogatják, közönség tapsol. A kispadon aztán az edzők elszörnyedve látják a zúzódást, ami nem akart begyógyulni négy hete… És szakértő szemük megállapítja azonnal, ez a szezon véget ért Lukenak. Eric persze dühös, hogy erről nem szólt neki a srác.

Eric és Buddy söröznek a vereség után és az elúszott szezont siratják. Edzőnknek nincs kedve hazasietni, pedig feleségének most nagy szüksége lenne rá… Tammy ugyanis kapott egy hívást az újságtól, hogy ugyan kommentálja az őt ért abortusz-vádakat. Tim este menne sörözni lakókocsijába, de Becky ekkor TVzni hívja. Mivel anyja nincs otthon, a srác szerint ez nem túl jó ötlet, de a lány nem akar egyedül maradni, így mégis TV lesz a dologból.Becky és Tim szépen elaludtak az ágyon TVzés közben. Felöltözve, egymástól távol, ahogy illik, a dolgot nem is lehetne félreérteni.

Kivéve, ha valaki olyan nő, aki már rengetegszer csalódott férfiakban, és most vitte lányát abortuszra.. Cheryll ilyen nő, félreérti, és azonnal kidobja Timet, aki érzi, hiába magyarázkodna, inkább távozik csendesen. Egyenest a Riggs Garázsba megy de nincs sokáig nyugta. Becky jön utána, megint, sokadjára. De megígéri hogy ez az utolsó, többet nem fogja zaklatni, csak megköszönni akarja hogy mellette állt.

Az éjjeli melón Vince szerepe annyi hogy vár járó motorral egy ház előtt, míg Calvin és Fukszos intézkedik odabent. A dolog rosszul mehetett odabent, mert lövések dördülnek, és rohannak kifelé.. Calvin hamar beugrik a kocsiba, de Fukszos sárga kabátjában jól látható célpont és lelövik…  Vinceről ezzel lehullott minden keményfiús maszk, és meg sem állt a Merriweather házig, itt talált rá zokogva Jess.

Címkék: fnl
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása