Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Friday Night Lights 4x10 - I Can’t.

2010. november 26. 14:00 - Sigismundus

Kis lepusztult templomocska valahol Dillon-külsőn. Fehér gyülekezet látogatja, a lelkész büszkén említi meg hősüket, Luke Caffertyt, akire már szülei is büszkén tekintenek. Luke azonban húzza a nyakát valamiért, de nagyon.

Timnek is csak a gondjai szaporodnak, a roncstelepes, akihez a lecsupaszított vázakat viszik, kijelenti, ennyi volt. Gyanús már neki a dolog, a zsaruk szaglászhatnak, nem akarja a bajt magára.

Eric Vincenek magyaráz taktikát, Ray hallgatja őket és csak nem bírja ki, hogy maga is adjon pár tanácsot. Hamar elszállt a korábbi idegenkedése a focitól.. Beckyke továbbra sem akarja megmondani terhességét anyjának. Inkább Timnek önti ki a lelkét, aki nagyot sóhajt. Nyilván az jár a fejében, ez az ő büntetése eddigi, a nehézségek elől megfutamodó hozzáállásáért ? Aztán dönt, indulás a Taylor házhoz. Helyzete nem könnyű. Van neki ugyebár egy nem túl jó hírneve és most egy terhes lányt visz tanácsadásra. Tammy Taylor kissé nehezen is hiszi el hogy nem ex-33-as az apa. Aztán négyszemközti beszélgetés Beckykével.

Kiderül, hogy a lány tulajdonképpen nem tart az anyjától, tudja hogy ő is segítene. Csak épp nem mer neki csalódást okozni, ezért nem szólt. Az apának viszont szólt, azonban azt a srácot nem is szereti, csak egy bolond pillanat volt az egész.. Tammy mindenképp az őszinte beszédet javasolja, megemlít terhes tanácsadást, örökbeadási lehetőséget, és olyan lehetőséget is, ha nem akarják a babát… Így hát egy jó hangulatú vacsora közben tudja meg Festettvörös Cheryll, hogy Texas Bájos Rózsája, bizony terhes.. 

Jó családból való Julie Taylor persze nem kerülne ilyen helyzetbe. Most is csak egy családi vacsorára jelenti be egy barátját, Ryant. Eric mit sem ért ebből, Tammy magyarázza a lány-lélektant, ez az új srác csak egy „lepattantó”. Csak azért ez a gyors kapcsolat hogy Mattet elfelejtse. Aztán Tammy pletykálja el férjének hogy Tim kereste meg egy terhes lány társaságában. Úgy tűnik, nehéz elhinni hogy Tim csak barát ebben az ügyben, Eric is csak néz hitetlenkedve. Felesége megemlíttí hogy a lányt tájékoztatta minden lehetőségről. Ennyi hangzik el, és nem több, de edzőnk érti, ebből még baj lehet.

A Lionsnál is bevezetve a nyilvános edzések rendszere, így az ex-sztárok ki is járnak, a nyámnyila utódokat kritizálni. Van is mit, nincs rend a fejekben, Vince folyton támadófalát lesi, az helyett hogy a passzokra figyelne. Csodák csodája, Rayt a sütődést is kiette a kíváncsiság a pályára.

Vince egy átdolgozott nap után arra ér haza hogy anyja túladagolta magát kissé. De nincs nagy vész, túlélte, ébredése után pedig megható beszélgetés fiával. Illetve főleg Vince beszél, zokogva kérdi, miért akarja magára hagyni, mert ő nem bírja még egyedül ? Aztán elmegy rehabközpontot keresni. Az állami intézményekben hosszú a várólista, talán évvégén lesz üresedés. De (egy magyar orvos sem tenné ügyesebben) szépen és lényegre törően egy fizetős, de magánklinikát is ajánlanak Regina bajára.

Timék idegei nincsenek rendben, a feketebontás nem egy nyugis meló, sok a kíváncsi ügyfél nappal, majdnem lebuknak. A Riggs tesók hát némi fejtörés után úgy döntenek, folytatják a roncs melót, de a csupasz vázakat el kell ásniuk, valahol a prérin. Luke-t nem hagyja lelkiismerete nyugodni, de Becky a suliban elutasító, már folyamatban van az ügy megoldása, nem kell segítség. Csak ne beszéljen róla a srác. És van is segítsége, anyja az első pánik után nagyon hidegfejűen, és határozottan melléállt, megküzdeni a Hétfejű Egészségügyi Bürokráciával. Ray Merriweathert végképp magába szippantotta újra a focivilág. Most épp Eric Taylorral sörözget és közben Vince-ről oktatja, miért nem tudja az edző kihozni belőle a jó játékot. Kivételesen nem a „fehér ember rosszul kezeli a feketét" szöveget veszi elő. A probléma szerinte az hogy egy ösztönösen jó atlétát nehéz a szabályok közé szoktatni. Valószínűleg a spanyolviaszt találta fel ezzel, de Eric valamiért megállja visszaszólás nélkül.

A Taylorok vacsorája Ryannel, udvariasan végighallgatják építős sztorijait Indonéziáról, Eric mesél kicsit milyen edzőnek lenni, ennyi. Szülők örömmel hallják hogy a srác hamarosan továbbmegy Arizónába, és Julie nem siet kijelenteni hogy ő is követné. Vince Rayhez megy elsőként némi előleget kérni. Ray elhiszi hogy anyjának kell rehabra, de nincs 4000 dollárja. Önt viszont némi lelket a srácba, hogy derék dolog volt hogy vele beszélt erről és hogy büszke rá. Miután Vince távozott, baj lesz. Jess ugyanis végighallgatta az egészet, és iszonyúan megalázva érzi magát. Szemére veti apjának, évekig elhajtotta Vince-t a közeléből, most meg kijár a meccseire, büszke rá? Ellenben ő, a lánya hiába dolgozik, tanul, táncol keményen, nem kap elismerést semmit? Hát, Ray erre nem tud mit mondani…

Luke-éknál is feszült beszélgetés kezdődik éjjel. Apja újabban büszke fiára, és most érzi hogy fiának baja van, mi az? Luke pedig jó gyerek, elmondja hogy teherbeejtett egy lányt, és bocs hogy csalódást okozott… Ezt viszont anyjának is tudni kell. Mivel Mária és József a Bibliából is került ilyen helyzetbe, Cafferty anyu igen megértő, semmi hiszti. Találkozni akar a lánnyal. Edzésen Eric gondol egyet magába, és szabadon engedi Vince-t, játsszon amit akar. Világos, Eric valójában Raynek akar udvarolni, hogy sütődés gyakrabban kijárjon, benne érezze magát újra a körben. És Vince játszik is, remekül.

Egy autóroncsot elásni kemény meló, éjjel, egy elhagyott bányában. A Rigginsek meg is egyeznek hogy ezzel vége a feketebontásnak, Tim résztulajdonosa lesz a műhelynek és Billy nem emlegeti többet a félbehagyott főiskolát. Julie is ejti Ryant. Egy víztározó tetejéről nézik a világot, kis csókolózás, beszélgetés Dillonról meg világjárásról, egy búcsúfénykép, és vége. Beckyben kétségek merülnek fel, így éjjel elmegy Tammyhez beszélgetni. Igazgatónő azt tanácsolná, lányának, hasonló helyzetben, hogy gondoljon a saját életére, mit szeretne elérni, de támogatná bárhogy is dönt.. Becky dönt, másnap reggel anyjával elhajtanak egy bizonyos helyre.

Vince csak bejutatta anyját egy magánklinikára, a fizetnivaló 4000 dollár, készpénzben egyenlíti ki egyben. Aztán búcsúzás, egy darabig nem látogathat, ez a terápia része. Majd az épület előtt beül egy óriási autóba, Fukszos és Calvin mögé. Mert meló van, le kell dolgozni a kölcsönt. Csoda történik, Ray megjelenik kisfia ifi-focis meccsén is. Caleb eddig csak nővérétől Jesstől kapott taktikai tanácsokat, de most apa is beszáll, teljes a siker..

Luke és Becky telefonálnak, a srác bocsánatot kér, hogy eddig nem jelentkezett. Átgondolta és melléállna a lánynak, felnevelni a gyereket. Becky válaszol, már megoldódott a probléma. A két fiatal megegyezik hogy akkor ennek az ügynek szerintük vége..

Címkék: fnl
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MsHamilton 2010.11.26. 16:18:25

Jaj, annyira szomorú nézni Tim lecsúszását. Alapvetően jó gyerek, helyén a szíve, de valahogy mégis félrecsúszik minden.

Vince visszacsúszása sem egy kellemes látvány, már evickélne kifelé a gödörből, de őt is visszarántja a valóság.

És persze Becky és ami még lesz. Nagyon realista részek ezek, az első évad optimista érzése itt valahogy eltűnt. (Ott lehetett sejteni, hogy nagy nehézségek árán, de összeáll majd a végére a csapat, itt meg csak csúszik szét minden.)
süti beállítások módosítása