Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 7x12 - Lehetőség

2010. november 25. 14:00 - leeann

A vadászjelöltek ízelítőt kaptak abból, hogy milyen az, amikor Buffy komolyan gyakorolja a mesterségét. Itt az ideje annak, hogy a jelöltek megtanuljanak vadászni, úgyhogy este irány a temető. A gyakorlat alanya Spike, de olyan gyorsan a vacsoraasztalra kerülnek a lányok, hogy pislogni sincs idejük. Buffy tudja, hogy jóval kevesebb erejük van még, hiszen jelöltek, de az ügyesség, az erő és a vadászösztön bennük van, csak még azokkal a pluszokkal nem bírnak, amit Buffy és Faith birtokol.

Persze a nagy gyakorlatozás közben óhatatlanul is közel kerül egymáshoz Buffy és Spike, amit a nebulók sem hagynak szó nélkül. Másnap Buffy eligazítást tart az újoncoknak, majd bemegy dolgozni a suliba, ahol megint előkerül a verekedős furcsa magas lány, Amanda, de megint csak valami nyűge van. Este Will nagy hírt tud meg. Az már korábban kiderült, hogy ez „Első” visszavonult, hogy rendezze sorait, az viszont új infó, hogy van még egy vadászjelölt Sunnydale-ben. Will felajánlja azt is, hogy megkeresi a lányt, így Buffy nyugodtan elviheti az újoncokat tanulmányi kirándulásra, ahova Andrew is menni akar.

A tanulók a fegyverekkel játszanak a konyhában, amíg mindenki el nem készül, de Dawnnak láthatóan rosszul esik, hogy ő nem tartozik közéjük. Amíg a vadász örs élén Buffyval és Spike-kal kirándul, Dawn, Will és Andrew a Sunnydale-ben honos jelöltet keresik meg. Miközben Will előkészül, Dawn azt találgatja, hogy az illető vajon az ő sulijukba jár-e, és ha igen, akkor ki lehet az. Will varázsol, és egy nagy tűzszínű aurát hoz létre, ami eleinte nem tesz semmit, majd megtámadja Dawnt. Elvileg ez megtalálja a jelöltet, és ha Dawn az, akkor már meg is van. Dawn aggodalmasan sétál, és nem érti a dolgot, pedig semmire nem vágyott jobban, mint hogy ő is a növendékek közé tartozzon.

Will fel akarja hívni Buffyt, de a tanulmányi kirándulásra nem vitte magával a telefonját, nem is értem miért, de komolyan. Dawn elég nehezen tudja beilleszteni az életébe a hirtelen jött jelöltséget, de a felnőttek társasága is csak a találgatások és a tétlenség mezején mozog egyelőre. Dawn úgy dönt, hogy kimászik az ablakon, és ki tudja merre indul a sötét éjszakában. Miközben Dawn magánakcióba kezd, Buffy és Spike egy démonkocsmában tartja az első örsgyűlést. Clem démon is segítségükre siet némi bemutatóval. Dawn egyelőre nem keveredik bajba, össz-vissz Amandába, a hosszú lányba fut bele, akinek vérzik a feje, és azt mondja, hogy elég fura estéje volt.

Dawn kérésére elmeséli, hogy mi történt vele. Kiderül, hogy a lányt egy vámpír támadta meg, akit sikerült kicseleznie és bezárta egy terembe. Most éppen Buffyhoz indult, mert a szóbeszéd szerint ő tud segíteni az ilyesmiben. Persze Buffy nincs otthon, és már Dawn is jelölt, vagyis irány a suli, hogy a lányok igazán bajba tudják keverni magukat. A lány nem sokat tud a vámpírokról, de Dawn folyamatosan szakért, úgyhogy mehet a móka. A lányok azt hiszik, hogy a vámpír kijutott a teremből, de nem ment sehova, amit azzal jelez, hogy megtámadja a lányokat. Kis vadász és barátnője menekül ezerrel, de a suli zárva van, ezért alaposan csapdába esnek.

Szerencsére Dawn gyorsan kapcsol, és a tűzoltókészülékkel kezdi ütlegelni a vámpírt. Ezzel nyertek némi időt, de kellene keresni valami búvóhelyet vagy hasznosabb fegyvert, mert ez kevés küzdelem egy igazi fenevadnak. Miközben a hugica menekül, Buffy a második pontra viszi a lányokat, egy elhagyott vámpírfészket térképeznek fel. A fészek nem teljesen üres, egy vámpírújonc éppen most ébred tudatára. Közben Dawn és Amanda már körbefutotta a sulit, és a fizikateremben sikerül eltorlaszolniuk az ajtót, de ez nem jelent biztonságot egy felbőszült vámpír ellen. Dawn a tanultakból táplálkozva jól gondolkodik, és jól biztatja Amandát is arra, hogy ne adja fel.

Miközben Dawn és Amanda bajban van, Buffy bemutatót tart a lányoknak. Dawn jól harcol, de kezd kifulladni, és el kell bánnia egy vámpírral, Buffy és Spike pedig magára hagyja a jelölteket az ő vámpírjukkal. Lássuk, ki nyer ma, ez nem játék és muzsika 10 percben, de győztest hirdetnek mindkét helyen. Közben az otthoniak már aggódnak Dawnért, aki otthon sincs. Will kereső varázslatot kotyvaszt, hogy ne a hírnökök találják meg a tinit, hanem ők. Sajnos késő, a hírnökök betörnek az ablakon keresztül, de nem Dawn, hanem Amanda felé veszik az irányt, és megragadják a lányt.

Dawn kimenti Amandát, és megint indul a fussuk körbe a sulit akció. Dawn elmondja Amandának, hogy ez az ő harca, de ő itt lesz segítségnek. Dawn nagyon jól beszél, de a hírnökök közelítenek, úgyhogy össsze kell szedni az összes erőt a harchoz. Közben megérkezik Xander, aki hozta a Buffy-Spike különítményt is. Amíg mindenki más a hírnökökkel harcol, Amanda a vámpírral csap össze. Szerencsére van benne kurázsi, és sikerül porrá változtatni a fogas fickót, és a hírnökök is kevesebben lettek legalább 3 fővel.

Később kiderül, hogy a lányok is elbántak a saját vámpírjukkal, és most már Amanda is a jelöltek csapatának része. Dawn elég nehezen viseli, hogy ő nem birtokol különleges vadász képességet, de Xander látta, amikor a bajkeverő tini egy pillanat alatt felnőtt és okosan segítve Amandát megnyerette vele a csatát. Lehet, hogy a többiek különlegesek (boszorka, démon, vadász), de Xander birtokolja a szívet, ami sokszor többet ér bármilyen erőnél, és ami segít Dawnnak is feldolgozni az elveszített álmot.

Címkék: buffy
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása