Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Minden lében két kanál 1x18 - Leányszöktetés (Nuisance Value)

2010. november 18. 08:08 - Gabba

Ez alkalommal Spanyolhonba vet jó sorsunk és a forgatókönyv. Valahol a Costa Braván, tengerpart, pálmafák, buenos noches, flamenco és Hotel Don Juan. Ez utóbbi előcsarnokában egy pakompartos német és egy hosszúhajú francia beszélget, poharukban olasz cinzano, az asztalok között spanyol pincér. Nemzetközi a társaság, akárcsak Rejtőnél A három testőr Afrikában c. alapmű nyitójelenetében. („Négy különböző nemzetiség képviselője volt az asztalnál: egy amerikai gyalogos, egy francia őrvezető, egy angol géppuskás és egy orosz hússaláta.”) A Michel nevű francia a recepcióról telefonál Lisa Zorakin lakosztályába, szerelmes csacsogás, nyuszómuszó és társai, én is puszi, te is puszi stb. A beszélgetésnek fültanúja Mary, a barna hajú angol társalkodónő, aki figyelmezteti Lisát, hogy apja ellenzi ezt a kapcsolatot, természetesen a lány érdekében. A tüzes spanyol donna némi csapkodás után kivonul a szobából, az előcsarnokban pedig Michel elégedetten ül vissza a pakompartos Kurt mellé, és koccintanak Miss Zorakin elrablására és a félmillió dolláros váltságdíjra. Mivan? Főcím.

 

Brett barátunk érkezik a szállodához, Danny vidáman köszönti és máris hívná egy duplarandira, amit ő szervezett. A lord fáradt, 500 mérföldet vezetett egyhuzamban, inkább lepihenne. Ugyan már, ne izélj, mondja Danny, pont itt jönnek a lányok. A liftből Lisa és Mary lép ki, akik el is fogadnák a vacsorameghívást, de előtte még elmennek kicsit vásárolgatni. Brett indul a szobájába átöltözni, a két nő meg a parkolóba. Miközben Lisa a Porsche kulcsát keresgéli a táskájában, két harisnyaügynök támad rájuk. A harisnya azonban a fejükre van húzva, tehát nem eladni, hanem (el)venni akarnak: megragadják Lisát és betuszkolják egy zöld NSU-ba, Maryt lelökik a földle, dulván, majd elhajtanak. Danny, a rettenthetetlen persze egyből üldözőbe veszi őket a Ferrarival.

A recepcióhoz visszatérő Brettet nagy izgalom fogadja, a személyzet rohangál, hívják a rendőrséget és Mr. Zorakint. A szakállas apa jobbkormányos Mercedes Benz 600-ában rádiótelefonon fogadja a hívást, a hírt hallva a sofőrt gyorsabb tempóra utasítja, és telefonon intézkedik, hogy madridi irodája nagyobb készpénzösszeget küldjön a szállodához a várható váltságdíj kifizetésére. Praktikus atya és nem a szegényebb fajtából, az látszik. Eközben Danny tovább üldözi az NSU-t, kis időre nyomát is veszti, majd végül megtalálja üresen egy földúton. A közelben elhagyatott ház, az ablakon belesve Hosszúhajat és Pakompartot veszi észre. Rájuktör, néhány csapással ártalmatlanná teszi őket és már mentené is Lisát kifele. A csaj viszont nem túl lelkes, Dannynek azonban nincs ideje megütközni ezen, mert előkerül Matra, a harmadik bandatag, és a túlerő bezárja a hős megmentőt egy raktárba. Nagyon hasznos lesz még nekünk, vélekedik Michel.

Ugrunk vissza a szállodához, Zorakin és csapata érkezik, a recepciónál már várja Santos felügyelő szivarral és harcsabajusszal, bár konkrét eredményről még nem tud beszámolni. Mary közbeszól és tájékoztatja főnökét, hogy Danny Wilde üldözőbe vette az emberrablókat. Zorakin erre berág, szerinte Wilde lehet a háttérben, mert egy korábbi olajos ügyben, ahol versenytársak voltak, Danny alulmaradt vele szemben, és most így akar bosszút állni. Brett is becsatlakozik barátja védelmében. Közli, hogy ez az elképzelés nevetséges. Szerintem meg lehetséges, zárja le Zorakin az alkalmi rímfaragást és utasítja Santost, adjon ki körözést Wilde ellen.

Brett kimegy a parkolóba szétnézni és megpillantja barátja Ferrariját, meg egy, az ablaktörlő mögé helyezett borítékot. Kibontja, benne egy polaroid fotó a megkötözött Lisáról és egy üzenet: „500 000 dollár, majd értesítjük”. Viszi Zorakinnak, aki ebben is Wilde mesterkedését látja és plusz százezret ígér annak, aki elteszi láb alól. Eközben Michel a házikóban tükörtojást készít a bezárt Dannynek, aki panaszkodik a vendéglátás minőségére. Lisa viszont békésen szendereg egy heverőn, és nyoma sincs a fotón látott köteleknek. Akkor ezt így most hogy?

Zorakin és Sinclair beszélgetéséből megtudjuk, hogy a szakállas atya esetleg mégsem makulátlan üzletember, hanem bizonyos kapcsolatai vannak a szervezett alvilággal. Zorakin ezt természetesen cáfolja és megnyert sajtóperekre hivatkozik... Hát nem tudom, az embereit látva én szkeptikus vagyok a tisztességes üzletember imidzssel kapcsolatban. Viszont ő is lenyomozta Brettet, és mivel semmi terhelőt nem talált róla, megbízza a váltságdíj átadásával. A lord csak úgy vállalja a feladatot, ha Zorakin visszafogja a sameszeit addig, amíg Dannynek lehetősége nyílik megmagyarázni a szitut. Az emberrablók utasítása alapján a pénzt egy Kondos nevű faluba kell vinni, Brett máris indul. A megadott erdős részen egy adóvevőt talál, Kurt ezen át utasítja, hogy induljon el az ösvényen, majd tegye le a táskát egy tisztáson. Brett így is tesz és miután távozik, Kurt és Matra nevű haverja izgatottan ront a táskához – ami üres. Rohannak a lord után, aki egy fa mögül előlépve erőteljesen inzultálni kezdi őket egy vastag faággal, és sikerül is kivernie Kurtból, hol őrzik a lányt.

Brett megrohamozza a rejtekhelyet, ahol Lisa és Michel békésen ücsörög. Michel belefut egy pofonba, Brett a másik kezével Danny börtönajtaját nyitja. Lisa azonban nem akar menekülni velük, sőt átkarolja Hosszúhajat! Miért kellett beavatkozniuk, kérdezi sírva. Kiderül, a fiatalok azért találták ki az emberrablást, hogy egy kis pénzhez jussanak a lány apjától, aki egyébként mereven ellenezte a kapcsolatukat. Barátaink ezt még megértenék, viszont a gond az, hogy ha nem viszik vissza neki a lányt és a pénzt, Zorakin rájuk küldi a bérgyilkosait. Így nincs más hátra, Michelt bezárják Danny helyére, a kapálózó Lisát pedig az Aston Martin csomagtartójába és indulnak telefont keresni, hogy értesítsék az apát. Brett egy útmenti fogadóból felhívja Zorakint, tájékoztatja a sikeres akcióról és hogy még elmennek Kondosba az elrejtett pénzért.

Kondosba érve Brett az egyik elhagyott házból előszedi az elrejtett pénzeszsákot, és a látszólag lenyugodott Lisával indulnának vissza a szállodába. Brett először a pénzt teszi be a kocsiba, aztán Lisát tereli be, aki viszont cselesen lezárja belülről az ajtókat és elhajt az Aston Martinnal! No money, no car, no girl, summázza Danny a helyzetüket. Hab a tortán, Zorakin érkezik és követeli a lányát. Danny nagylelkűen átengedi Brettnek a magyarázkodást, végül persze kénytelenek bevallani a valódi helyzetet. A szakállas atya azonban nem hisz nekik, az én lányom nem olyan, erősködik a kevésbé ismert Kabos Gyula-film címére utalva, és utasítja embereit, hogy szedjék ki Wilde-ékból az igazságot. Mindenki a zsebéhez kap, a bandatagok pisztolyt kapnak elő, Brett a fésűjét. Fenyegetően megfésülködik, majd Dannyvel bemenekülnek az egyik házba és magukra zárják az ajtót. Mikor az ostromló erők kettéválnak, Brették egy cseles manőverrel lefegyverzik a bandatagokat, majd búcsút intve elhajtanak a Mercedes-szel.

A rejtekhelyen Michel kifizeti Kurtot és Matrat, majd közli a meglepett Lisával, hogy az ő célja a pénz megszerzése volt, ehhez a lány csak eszközként szolgált. Beül az Aston Matinba és lelép, magára hagyva a teljesen paff Lisát. Útközben felhív valakit, akivel elégedetten közli, minden a terv szerint ment, és várja az illetőt a megbeszélt motelben. Közben Brett és Danny megérkezik a Mercivel a korábbi rejtekhelyre. Felszedik a sírdogáló Lisát, majd a kocsi telefonjáról felhívják Santos felügyelőt, hogy adjon ki körözést Michelre és az Aston Martinra. Barátaink biztosak benne, hogy Michel a francia határ felé tart, ezért indulnak, hogy végigjárják a szóba jöhető három, közelben található határátkelőt.

Santos nemsokára jelentkezik, hogy a kocsit egy közeli kisvárosban látták, barátaink teljes gőzzel indulnak oda. A motelben meglepik a magányosan iszogató Michelt, aki ugyan pisztolyt ránt, de Danny rövid úton kiüti a kezéből és egy jobbcsapottal lecsendesíti a hosszúhajút. A fiúk éppen cipelnék kifelé az emberrablót a kocsiba, amikor egy kéz emeli fel az elejtett pisztolyt és fogja rá Brettékre. Nem találjátok ki: a kéz Maryhez tartozik! Ő volt az agy az egész terv mögött, vele akart Michel lelépni. Lordunk beveti magát és behízelgő hangon igyekszik rábeszélni az angolkisasszonyt a fegyver átadására. Még mielőtt meg tudná húzni a ravaszt, Brett lefegyverző mosoly kíséretében lefegyverzi a csajt egy villámgyors mozdulattal. A filmekben mindig sikerül, közli elégedetten Dannyvel.

A záró jelenetben pezsgős koccintás Zorakinnál, aki elmerengve utalást tesz arra, milyen jó lenne, ha Danny összemelegedne Lisával, netán felségül is venné, mert akkor egyesíteni lehetne olajérdekeltségeiket. Mondandóját ajtócsapódás szakítja félbe, Zorakin csak nézi Danny hűlt helyét. Majd Bretthez intézve szavait, dicsérni kezdi annak jó hírnevét és megbízhatóságát, és elmereng azon, hogy a Lisával kötendő házassága milyen jó parti lenne mindkét fél számára. Mondandóját újabb ajtócsapódás szakítja félbe, és a ház elől egyszerre lő ki csikorgó kerekekkel az Aston Martin és a Ferrari, együtt menekülve a házasság rémképétől...

7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2010.11.18. 09:07:26

Ennek a második felét nemrég láttam, a vége aranyos volt, ahogy mindketten elmenekültek. :)

zitoka 2010.11.18. 14:29:05

"Rájuktör, néhány csapással ártalmatlanná teszi őket és már mentené is Lisát kifele"

Legalább 10 másodpercig gondolkoztam, melyik angol szót írhattad le fonetikusan : rájuktör... :)
Szupi hogyvolt, köszi!

Gabba 2010.11.19. 05:39:46

@zitoka: a "rájuktör"-t hogy írnád le angolul? :)

Amúgy ebben a részben rendkívüli arcokat sikerült összeválogatni, Michel frizurája és Santos bajsza nagyon dulva, sajnos Kurtról nem sikerült képet találnom, de az ő pakompartja is komoly.

Gabba 2010.11.19. 05:46:00

@Is: a Poén! tévén mostanában adják hétvégeken, bár nem az eredeti sorrendben. Ez a rész éppen holnap lesz.

zitoka 2010.11.19. 23:55:04

@Gabba: Hát ez az! :)
Miután nem jutottam eredményre, sok eszemmel arra gondoltam, hogy talán nem is angol szó akar ez lenni...
süti beállítások módosítása