Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Smallville 8x12 - Bulletproof

2010. november 12. 09:00 - Tipca

John Jones kemény zsaru, aki szemrebbenés nélkül hajtja kocsiját egy gyilkoséval szembe, míg az el nem rántja a kormányt, és így el nem sikerül kapni. A marsi rendőrakadémián ez a módi. Az viszont már emberünket is meglepi, mikor egyszer csak lőni kezdenek rá, be is kap egy golyót. Az orgyilkos elégedetten szemléli művét, aztán elpakolja a puskáját, miközben a mellkasán lévő rendőrjelvényen meg-megcsillan a holdfény. Lana és Clark a kórházban kávéznak, mert hát az milyen romantikus. Valójában Clark egész egyszerűen megfelejtkezett Lanáról (nem röhögni, ez komoly!), amíg Chloe elrablójának nézett utána, de csak egy éjjeliőr és két mentős hullájára bukkan az esküvő napján született akták között. Lana nem bánja a dolgot (mármint az elfelejtett vacsit), ennek ellenére gyorsan faképnél hagyja a srácot, így az már egyedül van, mikor az orvosok defibrillátorért kiabálva futnak be Jones nyomozóval.

Oliver is érkezik, csak hogy tudassa Clarkkal, ne aggódjon a marslakó haverja miatt, a mérgezése óta intézkedett, hogy az őféléket egy specialista lássa el. Aztán, ha már ott van, kicsit seggbe rugdalja Clarkot, hogy ne csak a szemét meressze, hanem csináljon is valamit. Clark szerint Jones találkozni akart vele műszak után, de hogy miért, arról se neki, se Olivernek fogalma sincs. Lana meglátogatja Szörnyellát, és kiteríti a lapjait: Lex él, és Tess azt is tudja, hol van. Tess majdnem meggyőzően játssza a meglepettet, hát még amikor Lana azt is megemlíti, hogy tud a Prométheusz projektről, ami a Luthor vállalat költségvetésének nagy részét felemészti. Pá, puszi, Lana ott hagyja a döbbenten tátogó Tesst, ám amint kilép az iroda ajtaján, a biztonság kedvéért ellenőrzi, hogy a táskájában lévő kütyü még működik-e.

Chloe gyorsan nyomozgat egyet, még mielőtt Jimmy magához térne a kórházban – ezt nevezem én időbeosztásnak. Amíg a számítógép dolgozik, Chloe kicsit visszasírja Brainiacot, már legalábbis a jóval egyszerűbb információszerzést, aztán átnyergel egy másik témára, a Lana-Clark-Lois háromszögre. Igen, ilyen nyilvánvaló, bólint rá, mikor Clark hebegni kezd, márpedig ő is tudja, milyen érzés a harmadik szögnek lenni, szóval nem irigyli Loist. Clark szeretné lezárni végre a Lana témát, de ehhez idő kell, Chloe csak azt kéri, hogy addig is, lehetőleg ne dobja át a palánkon az unokatestvérét. Már kész is a meghekkelt rendőri adatbázis, amiből két dolog is kiderül. Egyrészt, hogy Jones a 44-es körzet rendőrei után nyomozott mostanában, valamint hogy a golyó, amivel rálőttek, eltűnt a bizonyítékok közül, tehát valószínűleg belső munka lehetett. Chloe valahogy elintézi Clarknak, hogy álruhában rendőrként nyomozgasson kicsit a kötelékben.

Clark Joe álnéven áthelyezett újoncként kerül egy kocsiba Dannyvel, aki gyorsan lelohasztja a lelkesedését. Lehet, hogy a rendőrkocsik szépek, de Metropolis maga a pokol, egy lelőtt zsaru mindennapos eset, ráadásul még az álarcos hősöket is nagyobb tisztelet és megbecsülés övezi, mint a rendőröket. Akció, két drogos kirabol egy gyógyszertárat, Danny utánuk fut, de az egyik fickó majdnem lelövi. Clark idejében érkezik, leüti a drogost, ráadásul még a golyót is elkapja. Danny azt hiszi, egyszerűen csak mellé ment, de megköszöni Clarknak, hogy megmentette. A Lana táskájában lévő kütyü működött, és arra szolgált, hogy amíg Lana Tessel cseverészett, letöltse Szörnyella gépének az adatait. Lana telefonon beszél valakivel, küldi át neki az adatokat, ám menet közben a gép érdekes dolgot ír ki: az adatfolyam egy másik szerverhez is kapcsolódik.

Hússütés Dannynél, aki nem kifejezetten boldog, amiért a fia a Piros-kék Maszatot jobb példaképnek tartja, mint a saját apját. Danny felesége, Suzie megköszöni Clarknak, hogy megmentette a férjét, főleg azok után, hogy Mike-ot, aki a rendőrakadémia óta Danny társa volt, nemrég lelőtték. Clark próbál puhatolózni a jelen lévő két másik zsarunál Jones felől, de ők csak annyit tudnak mondani, hogy Jones magányos farkas volt, senki sem ismerte igazán, ezért nem is nagyon tudtak neki segíteni. Viszont az egyikük azt javasolja Clarknak, ne legyen olyan, mint Jones, és hordjon golyóálló mellényt. Ebben a pillanatban a rendőrök mobilja megszólal, és a három rendőrnek, plusz Clarknak, mennie kell. Ezúttal Tess látogatja meg Lanát az Íziszben. Tudja, hogy a lány infókat lopott tőle, ám az adatok megsérültek a lopáskor, márpedig a Prométheusz Lex utolsó esélye az életben maradásra, Tess pedig nem fogja hagyni, hogy Lana ezt veszélyeztesse. Előkerül egy stukker, de Lana könnyűszerrel hárítja. Csajbunyó kezdődik, mely során az egész Íziszt leamortizálják, végül a pisztoly átkerül Lanához, Tess meg csak pislog.

A zsaruk egy elhagyott raktárba érkeznek, ahol megkötözve ott van az a férfi, aki megölte Danny társát, majd később megúszta a dolgot. Danny verni kezdi a fickót dühében, a többiek uszítják, még Clarknak is odadobnak egy feszítővasat, hogy segítsen a társának. A Zöld Íjász épp idejében érkezik, mindenkit sokkol az áramos nyilával, csak akkor lepődik meg, mikor az egyikük, Clark elkapja a nyilat. Nem érti, Clark mit keres itt, de annak most nincs ideje megmagyarázni, csak gyorsan elküldi Olivert. Mindezt Danny szeme láttára és füle hallatára, aki nem vesztette el az eszméletét a sokkolótól. Lana bebizonyítja Tessnek, hogy Lex sosem bízott benne (mármint Tessben). Két éve a LuthorCorp egyik kísérleti telepe felrobbant, Lex megmentette Tesst, ám egyben kamerákat ültetett a nő látóidegébe, szóval mostanában szó szerint Szörnyella Lex szeme és füle. Clark meglátogatja Jonest, aki ugyan még mindig nem tért magához, de az orvos szerint túléli. Itt találja meg Clarkot Danny, és rákérdez, miért is csevegett el olyan kedélyesen a Zöld Íjásszal. Clark bevallja, hogy valaki Danny osztagából lőtt rá Jonesra, feltehetően mert rájött az önbíráskodásra, de úgy tűnik, ez Dannyt nem érdekli, amíg a bűnözők azt kapják, amit megérdemelnek.

Clark egy csésze kávé mellett próbál kiokoskodni valamit a rendőrök aktájából annyit már kiszűrt, hogy Simmons és Talbert kaptak mesterlövész kiképzést. Befut Oliver, és kicsit kikel magából, amiért Clark próbálja védeni Dannyt, és próbálja nem olyan elítélendőnek beállítani a zsaruk tettét. Oliver emlékezteti, hogy Clark sosem volt a gyilkosságok híve, márpedig az osztag szabadon eresztett „ellenségei” sorra holtan végzik, példának a legfrissebbet hozza fel, azt a drogost, akit Clark és Danny együtt kaptak el. Danny is nyomozgatott kicsit, és kiderítette, hogy Clark igazából nem az, akinek mondja magát, és erről szól Talbertnek is. Clark körülnéz kicsit Simmonsnál, meg is találja a puskát, ám ekkor felbukkan az osztag, és letartóztatják őt Jones meglövésének vádjával. Közben Talbert a Zöld Íjász megölésére készül, és Dannyre bízza a ravasz meghúzását. Visznek csalit is, s amíg Simmons őt püföli, Talbert a tetőre megy mesterlövész puskával, Danny pedig elbújik, és várja a Zöld Íjászt, aki meg is érkezik.

Danny fegyvert fog rá, de Oliver addig beszél neki, hogy Clark bízott benne, de lője csak le, és akkor bebizonyítja, hogy Clark tévedett, míg végül Danny rájön, hogy rossz utat választott, és leereszti a fegyvert. Ezt látva Talbert Dannyt célozza be, de Oliver még időben elrántja őt az útból. Talbert még nem is végzett, már jelent is a központnak, hogy a Zöld Íjász rendőrre támadt, a rendőr pedig megsérült. A rádióban mindezt Clark és a két őre is hallják, és amíg azok ketten egy fogadást egyenlítenek ki (egyikük azt mondta, hogy Dannynek nem lesz elég vér a pucájában meghúzni a ravaszt), addig Clark elhussan, és legyakja Talbertet. Az még beleereszt egy golyót Clarkba, azaz csak eresztene, mert a golyó visszapattan, és őt sebesíti meg. Clark csak mosolyog, és emlékezteti Talbertet, hogy ő javasolta a mellény mindenkori viselését, hát tessék. Jones meggyógyult, vagy legalábbis elengedték a kórházból. Az alkalom örömére Clark és Oliver meglátogatják, és az előbbi megköszöni a zsarunak, hogy az elsimította az ügyét. Bár az osztag tettei elítélendők, Clark egy valamit megtanult ebből: nem mindig jó szólóban dolgozni, néha igazán ösztönző tud lenni, ha tudod, hogy valaki ott áll mögötted.

Tess úgy döntött, bosszút áll Lexen amiatt, amit vele tett, ezért holttá nyilváníttatja, zároltatja az összes bankszámláját, teljesen elvágja őt a külvilágtól, és miután mindezt a szemébe mondja (egy tükrön keresztül), jelzavarót tesz a medáljába, amitől a szemében lévő kamerák sem működnek tovább. Hogy az este teljes legyen, Olivert is meghívta vacsorázni, és mindenféle egyesüléssel kecsegteti őt. Clark bocsánatot kér Dannytől, amiért rendőrnek hazudta magát az oknyomozás miatt, de az nem haragszik. Clark rákérdez, nehéz-e minden nap az életét áldozni a családjáért, amire Danny azt feleli, nem, mert ha nem tenné, csak nehezebb lenne, mivel ők nem lennének biztonságban. Ezután a rendőr visszakérdez, hogy Clarknak van-e olyan, akiért ő ugyanezt megtenné, mire Clark első útja a Talonba vezet, ahol Lana épp kávét főz. Clark ismét eldilemmáz rajta, hogy az utóbbi években mindent feláldozott, amit és akit csak szeretett, hogy a világot mentse, de mi van, ha a világmegmentésnek nem az elsőnek kéne lenni a listán. Lana tiltakozna, ám Clark megcsókolja, és megint kezdődik elölről a szenvedés. Blöáh!

Címkék: smallville
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása