Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Friday Night Lights 4x08 - Toilet bowl

2010. november 12. 14:00 - Sigismundus

Rádiós hírekkel kezdünk, mint általában. E pénteken játsszák majd a Klotyó-Kupát, a területi liga két utolsó csapat mérkőzik majd az utolsó előttiségért. Egyik a Campo Park Timberwolfes, a másik, hát az East-Dillon Lions. Az ellenfélről annyit, hogy Sammy Meade a Lions győzelmére tenné a pénzét..   Taylor ház, feje tetején minden és ez csak fokozódni fog. Tammy és Julie ugyanis egy egyetemre igyekszik felvételire, otthon csak Edző marad a Legkisebb Szőkével, Gracievel.

Luke nagy marék fájdalomcsillapítón él, reggel-délben. Csak sajnos kifogyott, a három hétre írt adag, egy hét alatt. Kéne még, de az orvos szerint ennyinek elégnek kell lenni.

Tim Riggins nyakkendőt erőltet magára, és az ingatlanos irodában érdeklődik a telekről. Ingatlanos szerint szinte ingyér van, 85 ezer, Riggséknek összesen nem volt ennyijük soha. Jess nagy nehezen beleegyezik egy szerda esti randiba. Lionsöltöző, Taylor egy újabb lelkesítő beszédet tart, már büszkék lehetnek magukra, és a srácok büszkék is. Aztán rohanás a pályára és megtorpanás. Jóakaróik szép ajándékot helyeztek a Lions Field közepére..

Boston, Egyetemváros. Tammy is ide járt, így örömmel mutogat meg minden ismerős, és új helyet lányának. Kissé túl lelkes is, egy Nyílt-Nap szerű előadáson is ő válaszol a tanári kérdésekre, Juliet kezdi ez zavarni, de nagyon. Edzés poros Texas-Alsóban. Alakul a csapat, Vince pontosan dob. Landry pontosan rúg, de Lukenál, csak Tim szakértői szeme veszi észre hogy húzza az oldalát. Egy nagy folyamat utolsó lépése, Buddy Garrity megjelenik a Lions pályán. Vigyorog mint régen, elégedett, a Párduc szív Keleten dobog ! Aztán felajánlja szerény szolgálatait a Lionsnak. Eric egy kissé elgondolkodik a válaszon de több jót lát benne mint rosszat, így végül tenyereznek egyet.
 
Jesst kissé kínos meghívás éri. Boltban vásárol összes kisöccsével, mikor összefut Vince-el és anyjával. Regina nyilván még azt képzeli hogy a fiatalok közt még mindig tart a gyerekkori szerelem, így meghívja a lányt vacsorára hozzájuk szerdára. Jess pedig nem akar nemet mondani, látja hogy a nőnek jót tenne ha újra normális dolgokat csinál. Tim békésen iddogálna Szúnyog társaságában, de nem lehet. Becky keresi, ezúttal nem a maga baja miatt, Mindy telefonál. Billy nincs otthon, de eldugult a WC, szóval jöjjön öcs segíteni. Riggs túl van már egypár sörön, úgyhogy Beckyke ideje jött el. Elkezdi a vezetést tanulni, élesben, éjszaka. WC szerelés közben sógornője előadja félelmeit, Billy éjszakákra kimarad, ha telefonál titokban teszi,biztos megcsalja őt. Tim nyugtat, más nőről ő tudna, de neki is gyanús lesz a sok éjjeli meló. Buddy beveti magát ezerrel, Eric csak néz és fejet ráz. Garrity ugyanis, egy spanyol nyelvű rádióadónál akar műsoridőt venni, a meccsek idejére. Így jóval többen ismerhetik meg a Lions eredményeit.
 
Riggins garázs, Tim vonja kérdőre bátyját. Persze hogy nem megcsalás, rosszabb. Kis hezitálás után, Billy bevallja, illegális bontóként szétszed hetente két autót, amit két gyanús tesó hoz éjszaka. Öccse kiakad, nem így képzelte a kettejük ügyét, tisztán. Bátty erre elmondja, hogy nagyon kell ám a pénz, de egy idő után abbahagyja, esküszik. Vita Bostonban, Julie szerint anyja befolyásolta, hogy ide jelentkezzen, anyja persze tagad, lánya szabadon dönthetett. Végül este a szállodában bevallja, fél hogy erre is alkalmatlan lesz, mint a Mattel való kapcsolatára. Landry agyát nagyon megzavarta a randiidő eltolása egy nappal, nem is tud garázs-bandájára koncentrálni semennyire. Imádatának tárgya a szerdai vacsorán csak feszeng. Mrs Howard még sincs egészen rendben, remeg a keze állandóan, és beszél egyfolytában, megállíthatatlanul. Ráadásul nagyrészt arról milyen szépek is lennének Vince-el, ketten ők.
 
Vince békésen tanulgat, nem kémiát vagy irodalmat, hanem a Playbook-ot. Látogatja Fukszos és csábítgatja, jó lenne vele elkötni kocsikat, meg hív az utca, yo, érted? 5-ös küzd a hívással, de inkább marad a kanapén. Tim ott tart hogy állást vállal valahol, épp Szakmai Önéletrajzának mind az öt sorát beszéli meg Beckyvel, amikor kopogtatnak. Luke az ajtóban, de meglepetés, nem Beckyhez, Timhez jött. Elmondja, hogy van egy zúzódása, de nincs gyógyszere. Ex-33as pedig megosztja vele a Titkot, ami focistáról focistára száll át, de egyetlen Edző sem tudhat róla. Dr Cooney. Egy ex-TMU-s fociőrült. Aki felír bármit, ami csak kérsz, a Bajnokok Reggelijét.
A csütörtöki randi jól sikerült, csak a vége lett kínos kissé. Jess kisöccsei – akik amúgy kedvelik Landryt – a csókolózás időpontját tudakolják, gúnyolódnak hogy Jess egy punterrel jár, (A punterek külön kategória a játékosok közt, keveset vannak a pályán, de ha hibáznak az sokat vihet el. Ezért nem is közkedveltek, nem a Pálya Hősei, minta Támadók vagy Védők) és Vincetől nagy verést jósolnak ezért… Tim állásinterjún, egy bútoráruházban, eladónak. Felismerik ex-33-ast elég jól áll a dolga. Aztán mégsem övé az állás, sebaj, úgysem akarta. Elviszi hát Beckyt megnézni, kiszemelt kis birtokát. Gyönyörű a táj, naplemente, Göndörke hát újra próbálkozik egy csókkal, újra hiába, Tim elutasít újra.
 
Bostonban, egy nyilvános helyen sikerül jól összevitatkozni anyának és lányának. Julie a második évados hülyepicsa stílusában oktatja ki anyját, hogy tulajdonképpen ő kényszeríttette ide. Aztán másnap a felvételi beszélgetésen másként áll hozzá. Miután túljutottak a kötelező áhítatos értelmiségi beszélgetésen Capoteról, professzorasszony kéri beszéljen magáról is. És Julie beszél. Elmondja mennyire gyűlölte Dillont amikor megkezdte a középiskolát, azért olvasott sokat hogy biztos elkerülhessen onnan. Fociőrült város. De most hogy valóban elmegy, úgy érzi, mégis jó hely az, az istenhátamegetti kisváros, ad egy sajátos szemléletet az embernek… Különös, nem gondolja...?
 
Professzorasszony megértően bólogat, ő is így kezdtte. Aztán anyával is sikerül kibékülni. Tammy megmagyarázza, nem az ő álma teljesülne, ha Julie is ide járna. Az ő álmai már teljesültek, jó iskola, jó férj, két gyerek, jó állás. Szóval szent a béke, irány haza.
 
Ééééés Péntek Este, Klotyó-Kupa indul…Mikrofonnál Buddy Garrity. Tele a lelátó Lions szurkolókkal, na meg Klotyómanónak öltözött gúnyolódó pályaszéli hülyegyerekekkel. Lions kezd, Vince Howard passzol, 28-as elkap, fut és megvan a 10 yard. Második playre 44-es kapja labdát, rohan, áttör, blokkolják, ő meg jókorát esik, az oldalára.. Időközben eső kezd zuhogni, jó csúszós lett a pálya. Harmadikra Vince rohan előre a réseken és megvan az első TD 7-0.
 
Második Lionstámadás kevésbé sikerül, a Timberwolfes azért tud játszani. Hamar blokkolják Luke-t, oldalára esik, lefogják az elkapókat, egy kivételével, akit viszont Vince túldob. Félidő előtt 14-7 az állás, és negyedik playnél. Landryt küldik a pályára, aki egy 42 yardos mezőnygóllal, 17-7-re emel, és egy TDnél nagyobb különbséggel vonulhat el a Lions.
 
Második félidőre sajnos az ellenfél tovább okosodott. Vincet már rántják a földre miközben dobott, így interception lesz, és TD az ellenfélnek 17-14. Sajna oda az előny..  És lesz rosszabb is. Luke kapja a labdát, és rohan, de szerelik jobbról. Hát persze hogy összerándul és kiejti a bőrt, fumble, és a Wolfes villámgyorsan berohan 17-21. Buddy Garrity aggódva közvetít.
 
Lions támad megint, Luke kapja a labdát és rohan. A többieknek mostanra sikerült megszokni a saras talajt, szépen blokkolnak is neki, majdnem 12 yardig jut míg leterítik, szép volt. Fel viszont olyan lassan kel, hogy Ericnek feltűnik. Cafferty erősködik, hogy jól van ő. Egy perc van hátra… Párductámadás megint, Luke kapja megint, előrefut, többen is próbálják blokkolni, hiába, végül az utolsó védő rajt lóg, mikor beesik az EndZone-ba, TD, győzelem a Lionsnak, az első !!! Mindenki mámorban, meccs után Vince Fukszossal dumálgat és Jess felé nézeget. A lány is érzi magán a tekintetet és inkább Landry felé veszi az irányt.
 
Tim pedig elballag a Riggins garázsba, és közli, beszáll a bontásba. Billy előbb elhajtaná, nem akarja belekeverni. De öccsét érdekli az összeg, hát kiderül, hogy Billy egy hónap alatt így többet keresett, mint előtte egész évben összesen.
Címkék: fnl
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása