Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Friday Night Lights 4x07 - In the bag.

2010. november 06. 09:00 - Sigismundus

Julie jó depissen ébred, de azért kikel az ágyból, felkel meg egyebek. Matt még napok múlva sem hívta. Luke-ot odahaza rossz hírek fogadják, marhatolvajok ritkítják a gulyát, ezért meg kell erősíteni a kerítést, szól apja. Ez azt jelenti hogy hiányoznia kell az iskolából, az edzésről.

Tammy Taylor viszont boldog lehet munkahelyén. A Dillon High sulit kitüntették a Kék szalag díjjal, ami egy elismerés, a kiváló átlageredményt produkáló iskoláknak. Beckynek is kijut az örömből, apja, a kamionos jön látogatóba pár napra. Anyja, Cheryll már kevésbé örül, de lányáért elviseli az exet.

Lionsedzés, Taylor a Campo Park ellen már győzelmet jósol, és hivatalosan is Vince Howardot nevezi ki kezdő irányítónak. Luke bejelentkezik Ericnél, az irodában. De mivel aznap nem volt suliban, edzésre sem mehet. Edzőt nem hatja meg a kerítésszerelés, a srác oldja meg, de legyen itt. Julienak hirtelen sok a szabadideje, ezért beiratkozik az összes elérhető szakkörbe. Mikor Landry szóvá teszi ezt, Kiszőke hirtelen ötlettől vezérelve, beírja mindkettőjüket egy szakkörbe.

A közös szakkörről hamar kiderül hogy az egyetemre készülő okostojások kvízversenyére felkészüléssel foglalkozik főleg. Mit tesz a véletlen, Jess is tag, de nem örül Landrynek különösen. Jön Burwell igazgató, és közli, verseny lesz, elsőként a testvériskolájukkal, a frissen kitüntetett Dillon High-el kell megmérkőzniük. Igazgató úr arcán látszik, annyi esélyt lát itt a győzelemre, mint a Lionsnak a Panthers ellen. Vagy bárki ellen. Aztán igazgató úr el, mert máshol van jelenése. Lionsöltözőben kínos jelenet, ide jön Burnwell és két zsaru átkutatni Vince szekrényét. Állítólag fegyvert tart magánál, a kutatást mindenki végignézi, de semmi eredmény persze.

A Rigginseknél nagyon beütött a pénztelenség. Legolcsóbb hamburgeresnél centenként kell összekaparni a pénzt. Ekkor jönnek rá Mindyre fájások, bár csak hetedik hónapos, irány a kórház padlógázzal. Mindynek és a babának nincs baja, csak fájások, de benn kell maradnia egy darabig, és hosszas pihenésre is szükség van, a szülésig. Bill az apuka, viszont nincs jól, épp nincs biztosítása, és anyagi helyzete sem túl rózsás ugyebár..

Becky és apja kutyavásáron, egy kis korcsot vesznek a lánynak, mert magányosnak érzi magát gyakran. Göndörke itt is légvárakat kezd építeni, amikor arra célozgat, apja visszaköltözhetne, legalább Dillonba. A Taylorork persze megtárgyalják a szekrény ügyet, Eric végig reménykedett hogy nincs fegyver, Tammy meg azon elmélkedik, hogy például Landry szekrényét is engedték volna átkutatni? Másnap Eric rákérdez Vincenél, van-e fegyvere, a válasz nem, elfogadva. Luke úgy oldja meg, hogy hajnalban meló, nappal suli és edzés, éjfélig meló megint. De ezt nem lehet bírni, a suliban az ebédlőasztalon is elalszik, Tinker a Tank, csapattárs felajánlja segítségét.

Julie síkideg a felkészülésen, de persze tagadja hogy ez Matt miatt volna. Aztán Kisszőke összeszedi magát és elmegy a Saracen házba beszélgetni. De ettől sem lesz jobb, kiderül hogy Matt naponta hívja nagyit és anyját, őt meg nem? Tim lakókocsijában múlatja az időt, és felfigyel Becky apjának telefonálgatására. A fickó, egy csaj nyugtatgat, és egy kisbabáról kérdezgeti. Ex-33-as kimegy hát, bemutatkozni, kamionos elmeséli hogy van egy barátnője már Seattle-ben, de ez maradjon köztük ok?  

Erichez beállít Vince anyja, Regina és elkezd hálálkodni, mennyire jó dolog hogy fia lett az irányító. Hogy mennyire ragyog a fia arca, ha erről beszél. Tammy és Glenn ( a Jon Arbuckle hasonmás lúzer a második évadból), tervezgetnek, karaokeesttel ünneplik meg a iskolájuk sikerét. Landing Strip didibár, itt sajnálják magukat és törik a fejüket a Rigginsek. Mindy kolléganői sietnek segíteni, rendeznek egy babaköszöntővel egybekötött gogoestét, a bevétel pedig mehet a kórházi számlákra.

A karaokeparti kiválóan sikerül, előbb Glenn felköszönti Tammy Taylor szuperigazgatónőt. Ő ezt hárítaná, hogy mindenki munkája, de a tanári kar leállítja. Ők az igazgatónő érdemének tekintik a Kék Szalagot, a focival való szembeszállást, a körzetesítés megoldását, hálásak neki. Aztán teqila és karaoke ezerrel. Később taxira várva Glenn kissé megszédül és megcsókolja Tammyt. Meg tudom érteni, remek egy asszony. Ez a remek asszony kedvesen hárítja a srácot és a piára fogva búcsúzik.

Ericet azért mégsem hagyja nyugodni a fegyver-ügy, elhajt Howardék lakásához. És számon kéri Vince-től, akar-e QB, lenni, olyan aki döntéseket hoz? Mert ha igen, akkor ne szegjen törvényt. Vince válasza erre az évad mélypontja,.. Elsorolja, hogy három barátját már megölték iskolába menet, ő is hátranéz ha este jön haza. Szóval ez az ő sorsa, a gettóba’ lakik, és kész.. (csak emlékeztetőül, Smash Williamsék az első évadban többször is hangsúlyozták, azért költöztek Dillonba, mert itt biztonságos, itt nincs gettó. Ehhez képest amivé már a város alakították, a legelcseszettebb írói változtatás ) Ericet ez nem hatja meg nagyon, ismétli, hogy ne vétsen a törvény ellen, mert ő viszi javítóba. Többről akar neki magyarázni mint fociról.

Glenn tanár úr készítgeti a kvízversenyt elő, mikor is beállít Taylor igazgatónő, és hogyléte felől érdeklődik. Glennünk iszonyúan érzi magát, ő, a harmadik generációs liberális, aki polkorrektségből diplomázott, és mégis, tegnap este megerőszakolt egy gyönyörű férjes nőt.. Tammy majdnem kineveti, de meg is nyugtatja, ez többet nem fordul elő Ok? Magára a kvízversenyre kevesen kíváncsiak, négy iskola versenyzői többen vannak, mint a nézők. Egyik regényíró két művének címére, Julie tudja a választ, előáll, két cím „Néz vissza angyal” és a „Nem mehetsz többé haza” Thomas Wolfe-től. És Julie elkezd hirtelen zokogni, megállíthatatlanul. Cafferty legelő, dolgozgatnak Luke-ék, amikor valaki eltakarja a Napot. Tank az, jött segíteni. Luke diadalmasan apjára vigyorog, látod, ilyen csapattársaim vannak énnekem!

Landry hangpostára mondott üzenettel búcsúzik Tyra Colette-től, nem tudja várjon-e, de nem akar, vége. Vége? A Riggins garázsban nagy a hangulat, a strpieis lányok termelik a pénzt Mindynek, folyik a sör is rendesen, buli van. Fukszos is itt téblábol, szakértő szemmel nézi a kis műhelyt, majd Billyt félrevonva, egy jövedelmező üzletre hívja fel figyelmét.

Tim csajozna és sörözne, de képtelenség, Beckyke jelenik meg, és közli, anyja visszavitte a telepre a kutyáját. Pedig ő annyira szereti, meg örül hogy apjától kapta, meg táncoljanak. Tim megelégeli a dolgot, és elmeséli a seattle-is nőt és a kis féltestvért, apja nem költözik vissza Dillonba. Becky zokogva el. Luke apja kiselőadást hallgathat meló közben Tanktól, milyen rendes fickó is a fia, milyen önzetlen és nem nagyképű. Ezért is jött segíteni nekik. Timet Becky apja ébreszti dühösen. Miért mondta el lányának, Seattle-t? És tartsa távol magát Beckytől ah jót akar ! Riggins elégedetten elvigyorodik, és közli a fickóval diadalmasan, hogy a lánya soha nem is érdekelte, de a feleségét már lefektette egyszer.. Kemény férfitusa kezdőik a texasi éjszakában. Ex-33-as némi közelharc után persze diadalmaskodik.

Este a Taylor háznál. Vince Howard az, csak egy percre kukkant be, egy kis csomagot ad át Ericnek. A Taylorok még reggel is ezen törik a fejüket, mi lehet benne? Ki nem bontanák semmi pénzért, de Edző elégedett hogy a srác már bízik benne, és a csomag el fog tűnni. Becky apja távozik és senki sem köszön el tőle, lánya főképp nem, vége, Landrynek nagyobb szerencséje van, elmegy a Ray büfébe és egyszerűen randira hívja Jesst, Tyrával már vége, a barna lány lesz a múzsája ezután. Black Magic Woman belemegy. Luke fociimádatát apja már másként látja, beleegyezik hogy rendszeresen járjon edzésre. És pont amikor jóra fordulnának a dolgaik, sérül meg egy karámajtónál Luke oldala.

Tim pedig, visszaszerzi Becky kutyáját a telepről, elnevezi Szúnyognak. De mivel a kocsiban tilos kisdolgozni, megállnak hát egy legelő mellett. Míg Szúnyog végigszarja a füvet, Riggs végigtekint a tájon, gyönyörű, és van egy Eladó tábla is rajt.

Címkék: fnl
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása