Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Smallville 8x09 - Abyss

2010. november 05. 09:00 - Tipca

Már csak egy hét van Chloe és Jimmy esküvőjéig, de még mindig vannak olyan vendégek, akik nem jelezték, hogy eljönnek. Ilyen többek között Lana is, említi meg Jimmy, aki ágyba hozza a reggelit menyasszonyának. Chloe összevonja a szemöldökét: hogy kicsoda? Jimmy aggódik, mert Chloe mostanában egyre feledékenyebb, ami az utóbbi hónapokban jellemző szuper-infóéhség után valóban feltűnő változás lehet. Chloe csak az esküvő miatti stresszre fogja, aztán visszaemlékezik az eljegyzési partijukra, mikor egy perc szünetet kihasználva táncoltak Jimmyvel – aztán pedig minden zöld kriptoni mátrix-kóddá bomlott körülöttük, Jimmy pedig arctalan bábuvá változott. Vagy ez nem is így volt? Jimmy kétségbeesve ébresztgeti Chloét, aki elvesztette az eszméletét egy percre, de akkor sincs sok öröme benne, mikor magához tér, ugyanis a lány egyáltalán nem emlékszik rá, sem arra, hogy férjhez készülne menni.

Jimmy Clarkhoz szalad, ő az utolsó esélye, hogy magához térítse Chloét. Ugyan miután megmutatta neki egy közös képüket, a lány már nem félt leendő urától, de Jimmy úgy gondolja, még mindig nem emlékezik. Viszont abban reménykedik, Clark még nem esett ki neki. Chloe a kórház könyvtárát veszi célba, hátha talál valami anyagot a memóriavesztésről. A folyosón összefut Davisszel, aki gyorsan lefújja a családfakutatást, nehogy a lány esetleg kiderítsen a piszkos kis múltjáról valamit. Feltűnik azonban neki Chloe furcsa viselkedése, rákérdez tehát, hogy minden rendben van-e közte és Jimmy között. Chloénak először fogalma sincs, ki az a Jimmy, aztán mikor észbe kap, elhebeg valami átlátszó hazugságot, majd sietve távozik.

Clark az Íziszben vonja kérdőre Chloét, aki úgy darálja le a Jimmyről szóló személyes adatokat (bizonyítandó, hogy emlékszik rá), mintha egy papírról olvasná fel. Clarknak feltűnik, hogy Chloe az érkezése előtt becsukta a csudagépes titkos szekrényt, ezért bekukkant, aztán tágra nyílik a szeme. A monitorokon a sorozat fő- és mellékszereplőinek adatai futnak, a falak telis-tele aggatva cetlikkel és papírokkal. Chloe leereszt, és bevallja, hogy Clarkon kívül mostanra szinte minden kiment a fejéből, és egyre inkább meg kell játszania magát. Az az érzése, hogy Brainiac hamarosan teljesen átveszi a teste fölött az irányítást, és akkor Chloe Sullivan megszűnik létezni. Davis megpróbálja észrevétlenül becsempészni az esküvői meghívás nemleges válaszát Chloéék lakásába, de pechére Jimmy épp otthon van. A feszengős beszélgetés során tisztázzák, hogy Jimmy nagyon szereti Chloét, aztán Davis megígérteti Jimmyvel, hogy nagyon fog vigyázni a lányra, majd távozik.

Clark a pajtába viszi Chloét, mert úgy döntött, segítségül kéri Jor-Elt, ám ehhez újra kell építeni a Magány Erődjét. Chloe ellenkezik, épp ezért nem szólt Clarknak, mivel tudta, hogy rögtön a vesztébe rohanna. Ki tudja, mi lesz, ha újraépül az Erőd, lehet, hogy Clark megint elveszti az erejét, vagy esetleg megint a fejére omlik az egész. Ő meg akkor ott marad fejében a kriptoni szimbólumokkal, mint amilyen a Végzet jele is, amit a legtöbbször lát. Eddig jutnak a diskurzusban, mikor Chloéra újabb roham jön, visszarepül arra az estére, mikor először látta Clark erejét, mikor elkapott egy elszabadult autót. A jelenet megint kezd felbomlani, ám Clark időben kirángatja belőle Chloét, így csak egy dolgot felejt el: Clark képességét. Hogy róla ne felejtkezzen el, Clark gyorsan a lány kezébe nyomja a gimis évkönyvüket, benne a közös fotójukkal, majd elhussan az Északi-sarkra, és újraépíti az Erődöt.

Jimmy is feltűnik a pajtában. Chloe úgy tesz, mintha felismerné, de az öleléséből Jimmy könnyedén rájön, hogy a lány semmit nem érez iránta. Chloe bevallja, hogy már senki iránt nem érez semmit, Clark az egyedüli barátja, akire még emlékezik. Jimmy ezen kicsit meglepődik, az ember azt hinné, egy barátot gyorsabban elfelejt egy amnéziás, mint a vőlegényét, de gyorsan túlteszi magát a dolgon. Bejelentette Chloét a város legjobb ideggyógyászához, már vinné is, de Chloe nem akar menni. Clark már elment segítségért, azt mondta, bízzon benne, és Chloe bízik is. Jimmy felüti az adut, előkap magukról még néhány közös képet, és rámutat: Chloe annyira megbízott benne, hogy hozzá akart menni. Chloét ez elgondolkodtatja. Apa-fiú találkozó, Clark kicsit lehordja Jor-Elt, amiért a fiának nevezi, mégis kész lett volna végezni vele a beépített önmegsemmisítővel, aztán a tárgyra tér: valahogy ki kell szedni Brainyt Chloéból. Jor-El elmondja, hogy képes ezt megtenni, és a kriptoni kódot visszaalakítani emberi emlékekké, de Brainiac kiszámíthatatlan, tehát Clarknak vállalnia kell az esetleges kockázatokat.

Chloe végül engedett Jimmynek, befekszik az MRI gépbe. Az orvos azt javasolja, koncentráljon egy boldog emlékre, ezért Chloe felidézi azt a napot, mikor először találkozott Clarkkal. Mindketten különcök voltak, szerettek olvasni, ráadásul Clark még a könyvtárba is elhussant, hogy elhozza Chloe kedvenc könyvét, ami elveszett a költözés során. Elcsattan az első puszi, aztán az emlék kezd felbomlani, a traktor kirepül a tetőn keresztül, a szénabálák lebegnek, és minden zöldes kriptoni kóddá válik. Hogy mentse magukat, Chloe átnyergel Clarkkal egy másik emlékbe, a Zod-Lex kombó okozta Fekete Csütörtök napjára, mikor Metropolisban eluralkodott a pánik. A Planet szerkesztőségében fut össze Clark és Chloe, ám a bomlás most szinte azonnal megkezdődik. Chloe nem akarja elveszíteni Clarkot, Clark mondja is neki, hogy soha nem hagyja el őt, ám ekkor a fiút is beszippantja a kriptoni kód. Egyetlen ember marad csupán a kihalt szerkesztőségben: Davis, koromfekete ruhában. A férfi mosolyogva odasétál hozzá, megfogja a lány kezét, aztán Chloe magához tér a kórházban, de már semmire sem emlékszik, egyedül Davisre.

Szalad is hozzá, Davis az amnézia hírét hallva vinné a többiekhez, de Chloe nem akar menni, mert csak a mentősben bízik. Jimmy és Clark Chloéék lakásában futnak össze, Jimmy – érthető módon – kissé ki van akadva, amiért a kórházban elvesztették a menyasszonyát. Akkor meg szinte teljesen összeroppan, mikor Clark elmondja neki, hogy csak azért hagyta egyedül a lányt a pajtában, mert segítségért ment, de Chloe nem volt szállítható állapotban. Akciótervet készítenek, Jimmy hívja John Jonest (alias Marsi Fejvadász), addig Clark Metropolisban néz körül. Végül egyikre sem lesz szükség, Davis egyenesen hazavitte Chloét, aki már-már hisztériás lesz a sok idegen arc láttán. Davis nyugtatót ad be neki, aztán egy „neki itt a helye” felkiáltással búcsúzik, majd távozik. Jimmy kórházba akarja vinni az eszméletlen Chloét, Clark úgy tesz, mintha belemenne, ám amíg Jimmy felszalad a lakásba pár holmiért, suttyomban elhussan a lánnyal az Erődbe. Ott aztán bekövetkezik, amitől már a rész eleje óta tartottam: Clark megkéri Jor-Elt, hogy amikor visszaállítja Chloe emlékeit, intézze úgy, hogy a lány mindent elfelejtsen a kriptonról és az ő képességeiről.

Később járunk, mindenki boldog, Jimmy elkészítette az esküvői ülésrendet, szóval minden visszazökkent a régi kerékvágásba. Kivéve egyet, Chloe tényleg nem emlékszik Clark képességére, amit az arckifejezéséből ítélve Clark talán már bán is egy kicsit, meg nem is. Chloe Metropolisba indul, a virágoshoz, mikor összefut Davisszel. A mentős bocsánatot kér a tű miatt, aztán a tárgyra tér: hazudott, nem dolgozik az esküvő napján, azért nem megy el, mert képtelen lenne nézni, ahogy a lány rossz férfihoz megy hozzá. Szó szót követ, elcsattan egy rövid csók, de Chloe gyorsan kihátrál a helyzetből, az ő kapcsolatuk soha nem volt ilyen. Clark visszamegy az Erődbe, megdumálja az öreggel, hogy jól tette a felejtősdit, így Chloe nagyobb biztonságban lesz, ám aggasztja a Végzet szimbóluma, amit Chloe állandóan látott. Jor-El szerint a szimbólum a Pusztító jele, aki nagyon gonosz, nagyon vérengző, és nagyon a Földön a van. Ráadásul úgy néz ki, Chloén keresztül akar színre lépni. Clark nagyképűen csak annyit mond: jöjjön csak, majd legyőzöm őt is, aztán elhussan. Mi viszont maradunk az Erődben, ugyanis a Chloéból távozó Brainiac darabka sikeresen behatolt a kristálypalota rendszereibe, és kezdi a saját képére formálni azt, miközben az El ház bukásáról és a végítélet közeledéséről papol.

Címkék: smallville
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása