Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 7x11 - Showtime

2010. november 05. 12:00 - leeann

Egy új vadászjelölt érkezik Sunnydale-be, akit a hírnökök azonnal meg akarnak ölni, de Buffy időben érkezik, úgyhogy Rona is is csatlakozni tud a csapathoz. Persze nem Rona az egyetlen új jövevény, a többiek már belakták a Summers-házat, és nem akarnak aludni, pedig eléggé éjjel van már. A tinilányok nem értik, hogy Buffy miért elsősorban Spike-ot akarja megmenteni, és csak utána foglalkozna az Első-vel és a Turok-Han-nal. A vicces az, hogy Spike is csak azt suttogja magában, hogy „el fog jönni értem”.

Miközben Buffy megint vámpírmentésen töri a fejét, Giles és Anya utánajárnak egy ötletnek, ami segíthet nekik. Beljoxa szemét keresik, ami bármi is, egy nagyon ronda démon segít nekik megtalálni. Közben Will beszél a kovennel, és ők beszámolnak egy újabb vadászjelöltről, aki egy motelben van pár napja, és azért nem tudnak még róla, mert a figyelője meghalt, de gyorsan érte kell menni. Buffy és Xander azonnal mennek is, amíg Kennedy edzést tart az újoncoknak, akik inkább lázadoznak ahelyett, hogy tanulnának és gyakorolnának.

Buffy és Xander megtalálja a vadászjelölt tinit, aki halott, és megszólalásig hasonlít az egyik bentlakó szöszire. Ó igen, a jelölteket lázító szöszi halott, és tuti, hogy az Első vette fel a halott lány kinézetét és férkőzött be Buffy csapatába. Mindenki sántikál valamiben éppen, úgyhogy ideje rendet tenni. Andrew-t eloldozzák, mert senki nem akar vele foglalalkozni, ezért ő most éppen Dawn-nal próbál barátkozni, de a kis Summers nem akar a barátja lenni, és nem hiszi el, hogy a 3 kretén egyike segítségükre lehet bármiben is.

Miközben Buffy elküldi az ál-Eve-et a vadászjelöltek közeléből, Beljoxa szeme Giles-szal és Anyával beszélget. Beljoxa szeme elmondja, hogy az Első azért most támadott, mert kihasználta a kiválasztottak körüli zavart, amit szerinte a vadász okozott. Az Első mindig volt és mindig lesz, de most nyílt alkalma arra, hogy eltüntesse a kiválasztottakat. Közben összeül a kupaktanács a házban, de egyelőre közös nevező csak annyi, hogy nem akarnak meghalni, és félnek az über vámpírtól, aki hamarosan meglátogatja őket az Első ígérete szerint.

Ahogy az Első ígérte, elküldte a hírnökcsapatot és a Turok-Han-t is a Summers-házhoz, úgyhogy ha most nem lesz csata, akkor semmikor. Miközben a hírnökök kint ácsorognak, Buffy fegyverkiosztást tart, az Első pedig kettesben tölti az estét kedvenc motyogó vámpírjával. Willnek is jutott feladat, egy nagyon nagy varázsfalat kellene felhúznia, de eléggé fél a varázshoz nyúlni, de most muszáj. Will a félelemmel próbál szembenézni, amikor Kenedy jelenik meg az ajtóban, és jó hatással van a boszi idegeire, ami segítség lehet a nehéz időkben. Megérkezik a várva várt über gyilkos is, úgyhogy elkezdődik a tánc.

A csapat a nappaliban gyűlik össze, és amíg a vámpír az ajtót próbálja betörni, Will elkezd varázsnyelven karattyolni. A fal visszatartja egy ideig a vámpírt, de az nagyon erős, úgyhogy muszáj kiszaladni a házból, és megküzdeni a hírnökökkel. Miközben a csapat küzd, Anya, aki megint kezd szőkülni, és Giles, aki viszont kezd őszülni, visszatérnek Beljoxától és próbálnak rájönni, hogy miért Buffy halála volt az oka a misztikus felfordulásnak. Giles szerint nem Buffy halála okozta a kalamajkát, hanem a feltámadása.

Egyértelműen nem Buffy a hibás a dolgokért, hanem az a csapat, ami visszahozta őt. Közben a vadász kiadja a parancsot Willnek és Xandernek, hogy vigyék a csapatot biztonságos helyre, ő pedig újra szembenéz a Turok-Han-nal. Természetesen ez a rondaság nem lett sokkal gyengébb, úgyhogy Buffynak az összes vadászügyességét össze kell szednie, hogy nyerjen. Elsőként a futást tartja a legmegfelelőbb megoldásnak, de a Turok-Han nem fut utána, hanem a csapat után megy. A csapat az új könyvtár építkezésén próbál elrejtőzni, de hamar rájönnek, hogy a Turok-Han-t nem a vadász érdekli.

Will és Xander tud valamit, mert az építkezésen nagy reflektorok kezdenek világításba ezerrel, majd megjelenik a vadász, és miközben az egész csapat az állványokra mászik, Buffy beszélni kezd a Turok-Han-hoz. Dawn az egyetlen, aki rájön, hogy ezt Will és Buffy szervezte meg. Az egészet ők irányították. Hagyták a falat leomlani, és direkt vezették ide a csapatot. Kiderül, hogy a kupaktanács közepén a nagyok megbeszélték telepatikusan, hogy a vadászjelölteknek látniuk kell, hogy még a Turok-Han-t is le lehet győzni, különben örökre prédák maradnak ahelyett, hogy vadásszá válnának.

Ez mind szép meg jó, de mivel egyelőre Buffy nem áll túl jól a vámpír ellen, még nagy gond lehet a tervből. A tinikben indul a para, de Buffy sosem tud olyan rosszul állni, hogy ne találna ki valamit. Előjött a vadászerő, és máris felülkerekedik a vámpíron, majd egy dróttal elválasztja a fejét a testétől, amitől úgy porlad szét, mint a többi egyszerű vámpír. Buffy a bemutató után buzdító beszédet ad elő, majd a kis csapat élén elcsattog a területről, amit az Első végignéz. Később Spike egy késes Buffyt hallucinál, de a késes Buffy éppen kiszabadítja őt és szilárd halmazállapotú, ami jelen esetben a szabadulását jelenti az alaposan meggyötört szöszinek.

Címkék: buffy
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2010.11.05. 15:39:27

Na, kezd beindulni a történet :)! Köszi szépen ismét!
süti beállítások módosítása