Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 5x02 – The Island of the Haunted (2. rész) - SOROZATZÁRÓ

2010. október 30. 10:00 - missparker

Folytatva a múltkori cselekménysort, Miss és Jarod visszatértek a vak nénihez. A néni egyre baljósabb dolgokat mond Jarodnak, az egyetlen jóság, ami a szigeten marad, az kapcsolat közte és Miss között. Az esőáztatta ingét elkéri, kezébe nyom egy bögre teát, majd behajtja Misshez az elképedt Kaméleont. A szobába lépve tovább táthatja a száját, Miss a paraván mögött vetkőzik. Ööö, hozott teát, jó érzelmi viharok lenyugtatására. Miss ‘kedves’, jó akkor kéne egy vagonnyi. Nehezen nyugszik bele, hogy a családirtó kriptaőr a dédnagyapja volt, aki miután lelépett a skót szigetről, megalapította a Központot a Kék-Öbölben. Mégiscsak kandallós-gyertyafényes-lelkizős este lett itt. A közös gyerekkorukról emlékeznek, Miss arra panaszkodik, mennyire rossz apja is volt Parker-apu.

A felfedezett válaszaik csak még jobban összekovácsolják őket, pedig a Központ célja pont ennek ellenkezője volt.

Végre elcsattanhat az első csók, alig 84 epizódot kellett rá várnunk. Hopp, de mégse, pont most lép be a vak néne, hogy ő nem akar zavarni, de hozott még teát. Jarod zavarában a kandallópárkány képeit nézegeti, az egyik le van takarva, leveszi róla a fedelet. Egy kislányt ábrázol, kezében a porcelánbaba. Miss felkiált, ez az a kislány! A kriptaőr lánya, 100 éve halott.

Broots és Sydney aggodalmaskodnak, merre lehet Miss? Broots még a házába is betört, hogy megtalálja a nyomát. De nem csak ő tört be. Aztán Angelo mutatja nekik a szép krétarajzát, föléírta latinul, hogy ‘szörnyű dolgok történnek itt’ és egy szám, 19-240-86, ez minden igazság a Parkerekről.

A kislány képének történetét most ismerjük meg: a kislány, Angel (azaz Angyalom, ahogy Parker-apu hívja Misst, hm) maga rajzolta és adta a kápolna akkori papjának, Theo atyának. A halála napján. Ez egyben a pap halálának napja is volt, kizuhant a kápolna erkélyéről, a képet szorongatva. Theo atya holmiját is át kell nézni hát. A Bibliájából egy levél kerül elő, Theo atya a püspöknek írta, ez is a halála napján kelt. Leírja, hogy Angel meglátogatta, azt mondta, az apja megtalálta a tekercseket. A kislány, hogy megmentse apját a démonoktól, ellopta a tekercseket, és még 3 tárgyat adott a papnak: egy bőrerszényt, egy babát és a rajzot magáról. Jarod átmegy barbárba, az antik porcelánbabának halnia kell, összetöri. Egy kulcs van benne.

Broots kinyomozta, mit jelentenek Angelo számai, 19-es szint, 240-es szoba, 86-os páncéldoboz. Orvosi feljegyzések és születési anyakönyvek voltak benne. Mr. Parkernek volt egy testvére, Able Parker. Örökbeadták, csecsemőkorában, mert satnya kisbaba volt, a család gyenge ága. Mr. Parker pedig egy halotti bizonyítványt hamisíttatott számára, mintha sosem létezett volna. A kicsit a Raines család adoptálta. Mr. Raines = Able Parker.

Jarod tudja, hogy a talált kulcs mit nyit. A templomok oltára alatt mindig van egy zárt ereklyetartó. Most is. A bőrerszény megvan, nem tudjuk, mi lehet benne, mert megjelenik a Jarod által már megkergetett csuhás, hogy ő ezt most elviszi. Menencius testvér, Rinaldus testvér kollégája. Verekedés, kergetőzés, a templomtoronyból nincs tovább. A gonosz testvér azért maradt, hogy védelmezze a tekercseket, 700 éve így van ez. Jarod anyját elmondása szerint sosem akarta megölni, azt sem tudja, miről van szó. A fáklya a kezében fegyverként működik: mivel nem kapta meg az erszényt, egy puskaporos hordó elé hajítja, és lelép. Jarodék a tűz foglyai lettek.

Egy kijárat maradt, az ablak. Csak néhány emeletet kell ugrani, lehetőleg a robbanás előtt. Összejön. Talajt érnek, lövést hallanak. A néne már nem tud semmit mondani nekik. Az erszényben egy másik rajz van, rajta egy démon, egy kígyó és egy kerub. Ez egy térkép a tekercsekhez! De hogyan? A démon szobrát Jarod ismeri, a kriptában egy üres falat bámul, mióta kifaragták. De nem, van egy elmosódott felirat rajta. ‘I tego’. Míg ezen gondolkodnak, a szomszéd helyiségben felfedezik Menencius testvért. Meghalt. Tehát nem ő lőtt a nénire. A másik két szövegrészlet is kell, Missé a kerub, Jarodé a kígyó. Miss lámpással botorkál a sötétben, hóban, a kislány megint kacarászik körülötte. Miss követi, már megint tiszta horror, hogy utálom ezt.

Angel jelet mutat a temetőben, a halottasház ajtaján ‘magam véstem’. Egy kerub. Miss hálás, ‘köszönöm, Angel’. Angel már a saját sírja előtt térdel, ‘csak az apám hívott Angelnek, mindenki más Miss Parkernek’. Jarod a faluban lel rá a kígyóra, egy ház homlokzatáról néz le rá a szobor. Miss hozza rá a frászt olvasás közben, összeállt a szöveg. A kerub szava ‘arcana’, a kígyóé ‘dei’. I tego arcana Dei. Jarodnak újabb ötlete támad. Kicsit visszatérünk a Központba, hát persze, hogy Broots aggodalmaskodik Sydneynek, eltűnt mindenki, Raines, Lyle, Parker-Apu, Micimackó. Missék közben visszaértek a kriptába a 8 hulla közé, perszehogy a középen álló szarkofágot kell kinyitniuk, mert az az izgi. Ott a Vespasianusok jele, rajta a felirat. Benne vannak a tekercsek, Vespus testvér földi maradványai mellett, hurrá. [Kérdés, hogy minek volt az a sok fakszni a szobrokkal, meg az erszénnyel, ja, ki kellett tölteni az időt vhogy.] És megjelenik Rinaldus testvér, fegyverrel persze, háhá, tudta ő, hogy a két zseni majd megtalálja, amit ők nem tudtak. Jarod már majdnem odaadja neki a tekercseket, mikor lövés hallatszik, a gonosz barát összeesik. A háttérből előlép a lövész és csapata: Parker-apu, füstölgő pisztollyal, Raines, egy pár gólem.

Rinaldus testvér Aput szolgálta éveken át, de az erőszakos cselekedeteket nem bocsátjuk meg senki anyja ellen. Ez már megint mire célzás? Raines hörög, szólni kéne Micimackónak, hogy megvannak a tekercsek. És Jarod is megvan. Basszus, már ő is elfelejtette, hogy menekülnie kellene Miss és pereputtya elől. [Nekem úgy tűnik, az eddigi izé után,most kezdődik a Kaméleon-film.] Jarod vág egy ‘kurvaélet’ fejet, snitt, már a Központban vagyunk. Broots és Sydney Parker-apu genetikai tesztjét elemzik, jajdeszörnyű. Eközben egy skóciai teherreptér hangárjába limuzin érkezik, majd Parker-apu teszi le a tekercseket Lyle és Micimackó elé. Miss a kocsiból figyeli a műveletet, Jarod mellette ül, az anyukáikról beszél, ‘ha ők tarthatnák a tekercseket’. Folyamatosan duruzsol, ‘anyád is kritikusan tekintett a saját életére, te is biztos képes vagy rá’, stb. Miss persze hárít, ‘nem vagyok az anyám’. Jarod tovább küzd, persze csak szavakkal, súgva teheti. Szerelmi szálakat bontogat, ‘talán több is van az életünkben, minthogy én menekülök, te üldözöl’. Kéz a kézben, érzelmes pillantások. A Jarodon lévő bilincs ront az összképen [de valójában csak az a fajta kontraszt, amit én mindig is imádtam ebben a sorozatban].

Megérkezik apu az autóhoz, kiszállás Angyalom. Jarodot elvonszolják, Miss dühödten néz apura, akkor menjünk. Nem Angyalom, te nem repülsz velünk. A kómás buli is színjáték volt, hogy Micimackóék másra koncentráljanak, és hogy Miss és Jarod megtalálják a ‘jutalmat’. Miss még dühödtebben nézi a repülő felé sétáló aput. Telefon csörren, Sydney az, közli Miss-szel a genetikai vizsgálat eredményét, hát vérminta ugye nem volt, de ‘technikailag’ van egyezés Parker-apu és Miss között. Mivelhogyazonban apu spermaszáma olyan alacsony, hogy sterilnek minősül, így utódot sem nemzhetett. De a testvére, akit örökbeadtak 3 naposan a Raines családnak, valószínűleg igen. Miss kilátásba helyez egy hányást, és leteszi a telefont.

Jarod a repcsi rakterében üldögél, apu, Raines és Lyle csak előtte tudják megbeszélni, hogy a Triumvirátus örül a tekercseknek. De hopp, Miss is előkerül, fellógott a repcsire. Jarod reménykedve tekint rá, lehet, hogy mégsem hiába sugdosott mindenféléket?

Miss hányás helyett szemrehány, tudja ám ki az igazi apja! Szóval hogy is volt ez az egész, apu? Ne szólíts Angyalomnak! Lyle is hárítana, hogy ő nem tudja, mi ez az apaságos kör, de most nem alkalmas, majd ha talán visszatérnek a Központba. Miss egyre dühösebb, mi az, hogy talán? Jarod szállítja a megfejtést: az ittléte akadályozza őket abban, hogy átverjék a Triumvirátust és Micimackót. A terv meg az, hogy az ‘apái’ és Lyle a tekercsekkel és Jaroddal szépen kiugranak a repülőből. Viszont csak 4 ejtőernyő van. És hogy mi hasznuk a Triumvirátus elárulásából? A tekercsek hatalmát használták a Központ a felemelkedésére, és tartották harcra készen Micimackó afrikai bagázsát. A fő, hogy Micimackóék higgyenek a tekercsekben, és az a Parkereknél legyen. Ha valamelyik anyu szerezte volna meg a tekercseket, akkor arra lett volna meg a hatalma, hogy tönkretegye a Központot. És most befut Micimackó is, miért van itt a csaj? Hát mert jókislány, és meglepit akart apunak. Zseniális válasz, be kell látnunk, sem Jarod, sem Lyle nem szakad meg a röhögéstől nagy hirtelen. Micimackó parancsolgat, Missék húzzanak az utastérbe, Parker-apu zárja el a tekercseket. Jarod kettesben marad Parker-apuval. Persze megint dumálni kezd, szerette-e valaha Misst, milyen örökséget ad át neki a tekercsekkel, például a családgyilkos dédnagypapáét? Az meg milyen szánalmas, hogy apu az életét tette fel a tekercsekre, és még csak nem is látta őket soha. Nos, nem kíváncsi rájuk, Parker-apu? Csak ki kell nyitnia a dobozt...És apu nyitja, Jarod szinte hipnotizálta. Az utastérben közben Micimackó és góleme begyűjtik a fegyvereket Misstől és Lyle-tól, Lyle már csak egy takaróért siránkozik, fázik szegény. A gólem nagylelkű, na jól van, vegyél el egyet az ülés feletti rekeszből. Hiba volt, a takaró fegyvert takart, hangtompítóval, ahogy kell. Raines Micimackót, Lyle a gólemet intézi el.

Misst szalajtják a raktérbe, szóljon apunak, hogy készen állnak. Miss a gólem fegyverét veszi el, nehogymár neki ne legyen. A pilótáktól azt kérik, hogy ereszkedjen lejjebb, apu meg még mindig a tekercseket bámulja. Jarod gonosz tekintettel nézi, ahogy az öreg tétovázik, majd veszi az ejtőernyőt, hogy majd egyedül beteljesíti a sorsát. Miss most toppan be, mit csinálsz, apu? Olvasta a tekercseket, úgy gondolja, be kéne küldeni őket a tengerbe. Meg kell állítani a Parkerek őrültségét, ami létrehozta a Központot. A pilótafülkében az ereszkedést jelentik, robotpilóta beállítva. A két pilóta élete itt véget is ér Raines által. Apu búcsúzkodik, ‘lányomként szerettelek, az új Parker-örökség veled kezdődik’. Ugrás. A nyomás miatt persze minden elszáll a raktérben, ezt már a pilótafülkében is érezni, de ugye se Lyle, se Raines nem tud mit kezdeni a helyzettel, csak érzik, hogy nem túl jó, ami történik. Futás a raktérbe. Közlik egymással a jó híreket, az összes ejtőernyő kiesett apu után, cserébe pilótáik sincsenek, de a gép zuhan és megsérült az elektronikája, ami miatt irányíthatatlan is. Jarod tesz egy javaslatot, miszerint ha leszednék róla a bilincseket, akkor neki van némi pilótai tapasztalata, ami segít. Nincs választásuk, Jarod Miss-szel a pilótafülkébe rohan. Jó hír, hogy csak az automata irányítás döglött be, kézi vezérléssel minden oké lesz. Illetve majdnem minden, mert magasságmérő és futómű nincs, elektronika híján. A marokkói reptér közel lehet, oda kéne eljutni. Jarod kihajtja Misst a gép végébe elektronikát javítani, majd ő kiordibálja az instrukciókat. Ebben már Lyle is segít, persze még itt is kell szerencsétlenkedni egy kicsit, melyik vezetéket hová kössem? Szín szerint. De nem stimmel. Akkor meghalunk. Akkor stimmel. És jesssz, működik minden újra. Mindjárt le is szállhatnak, de a futómű még nincs kint teljesen, és már nem is lesz, kapaszkodjon mindenki. Nagy nehezen leszáll a gép, a hasára. Mindenki megkönnyebbülten liheg, aztán Rainesnek eszébe jut, ki is tette le a gépet. A pilótafülkébe már hiába rohannak, üres. A gép meg aggasztóan szikrázik mindenfelé, felrobbanni készül, futás, robbanás.

Központ, Sydney már Misst pátyolgatja, érzelmileg megterhelő időszak volt ez a számára. Szegény Miss, majdnem azt mondja, hogy szeretné, ha minden a régi kerékvágásban menne, de itt olyan ugye nincs. Raines lett a vezető, befut Lyle-lal az oldalán. Meglepő, hogy egyáltalán élnek, az afrikaiak zabosak voltak a marokkói reptéren. De értesültek arról, hogy Jarod kiszabadította magát a repülőn, leölte Micimackót és testőrét, és kiugrott a tekercsekkel. Mr. Parkernek meg hálásak, hogy az életét áldozta azért, hogy megmentse a Triumvirek tekercseit. Rusnya mese, de legalább életben hagytak mindenkit általa. Mostantól az afrikaiaknak szükségük van Rainesre, és a gyerekeire. Jarodot meg vissza kell hozni, aki visszahozza, hosszútávú jövője lesz a Központban. Mégiscsak van régi kerékvágás. Lyle már bizonyította hűségét, visszaadta Raines-nek a hüvelykujját, Miss mivel akarja bizonyítani a hűségét? Majd. És tényleg visszatértünk a régi kerékvágásba, Miss otthon a kanapéján ülve nézegeti Angel önarcképét, mikor csörren a telefon. Válaszok a tengerben, keresd az igazságot. És velünk mi lesz, teszi fel a nagy kérdést Jarod. Te menekülsz, én üldözlek.

A tekercseket partra vetette a tenger. A bennük lévő próféciák még olvashatók.

'A Központ felemelkedik. Rálelnek a kiválasztottra, kinek neve: Jarod.'

Címkék: a kaméleon
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pissta 2010.10.30. 12:40:01

Amit ki lehetett hozni ebből az epizódból,azt sikerült!
Köszönöm/köszönjük az eddigi h.v.-okat, egy élmény volt olvasni őket! :)
Egy crosover-es rész még hiányzik. ;)
Megírod?

Kőváry Orsolya · www.irodatunder.hu 2010.10.30. 21:17:51

Köszönöm a hogyvoltokat. Szomorú vagyok, hogy véget ért a sorozat. No.1 kedvencem volt.

kekhalal21 2010.10.31. 10:42:10

Én is nagyon sajnálom hogy vége lett és nagyon köszönöm hogy nincsen több belőle pedig igazán be fejezhetnék de nem baj így is jó ezért meg hajlok előtted Miss Parker.
süti beállítások módosítása