Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos elmék 5x17 - Solitary Man

2010. október 29. 10:00 - hex.kelly

Esős este egy autópályán nyitunk, egy férfihang mesél egy magányos Királyról, aki a legszebb nőt kereste a kerek világon, hogy királynőjévé tehesse. Közben egy takaros kis házikóban egy kislány alváshoz készülődik. Kívülről közelítünk a házhoz, és ekkorra már egy kabátos-sapkás, gyűrött arcú férfi áll a kislány ágya mellett, néz rá komoran. A lány kinyitja a szemét, és boldogan üdvözli. Merthogy az apukája, huhh. A pasas leveti magát az ágy melletti székbe, és mesél tovább, a szavai pedig megelevenednek: a Király már majdnem feladta a keresést, mikor betévedt egy egyszerű kis ivóba, ahol megpillantotta a Kocsmárosnőt. Aki épp üres poharakat szedett össze, és az őt fixírozó pasitól kérdezte, hozzon-e újabb italt neki. Ám ekkor egy ittas törzsvendég elvonta a Kocsmárosnő figyelmét, és mire visszanézett, a Király már nem volt sehol.

Mert félénk volt, és csak messziről figyelte. Ám egy esős éjjelen, mikor a Kocsmárosnő egyedül volt, és nem indult a hintója, a Király arra gondolt, hogy ez a Végzet hatalma. És bár elsőre a frászt hozta a nőre, segített neki beindítani. A Kocsmárosnő meg akarta köszönni neki, és kiszállt a hintóból. És együtt ellovagoltak a sötét éjszakába. A kislány megkérdi apját, hogy ő volt-e az igazi, de az apja szerint sajnos nem, ám a Király sosem hagy fel a keresgéléssel. A kislány megkérdi, mi lesz, ha sosem találja meg az Igazit? "Nos, akkor ő... akkor mi egy jobb helyre költözünk" - mondja az apja, a kislány pedig az oldalára fekszik, és behunyja szemeit. Képe átúszik egy éjszakai képbe, ahol ugyanilyen testhelyzetben, de nyitott szemekkel hever a Kocsmárosnő élettelen teste, és már halljuk is JJ hangját: Tanya Hill 29 éves volt, 2 napja találták holtan az új-mexikói Edgewood-ban, és ő az ötödik kézzel megfojtott nő, akit az elmúlt 6 hónapban az I-40 és z I-25 autópályák mentén találtak.

Nemi erőszak egyik esetben sem történt, a holttesteket egymástól több száz km-re találták meg, Hotch elmondja a többieknek, hogy nem rendőrségi felkérésre nyúlnak most az ügyhöz, hanem A nyilvántartásból ugrott ki a sok hasonló eset. Morgan szerint nem fognak tolongani a rendőrök a nyomozásért, de Reid szerint az egyik város rendőreinek mégiscsak muszáj lesz: a térképen megmutatja a többieknek, hogy a gyilkos komfortzónája az a város, ahová tartva dobta ki a holttesteket. Indulás tehát Edgewood-ba!

Lányos apuka egy országúti kifőzdében táplálkozik, mikor odakint egy piros kamionból kiszáll egy szőke stoppos ciklon, a kifőzdébe betérve helyeskedik egy kört egy kisgyerekkel, majd megkérdezi a pultost, hogy van-e itt valaki, aki nyugat felé tart. A pultos nem tudja, lányos apuka meg jelentkezik, és már indulhatnak is, jáááááj. Főcím és idézet Prentiss-től: Mindannyian magányos rabságra vagyunk ítélve, saját bőrünkben, életfogytig. - We are all of sentenced to solitary confinement inside our own skins, for life. Tennessee Williams

Csapat a gépen arról beszélget, hogy mind az öt nőn ugyanannak a – nyilvántartásban naná hogy nem szereplő – férfinak a DNS-ét találták. Az elrablások és a halálok beállta között 12-24 óra telt el, hogy ez idő alatt mit művelhetett velük a gyilkos, nem tudható. Az viszont bizonyos, hogy minden áldozat körme alatt valami fémszármazék nyomaira bukkantak, és Tanya-nak egy kivételében az összes körme lekopott, mintha ki akarta volna kaparni magát valami helyről. Hotch kéri JJ-t, hogy nézze át Garcia-val a hasonló eseteket A nyilvántartásban. Prentiss pedig azt mondja, hogy ha a gyilkos tartja magát az eddigi szokásához, akkor a következő nő Edgewood könyékén esik majd áldozatul. Nem sokkal később Tanya Hill holttestének megtalálási helyén nézelődik Reid és Rossi, egy kis sáros árokba kéne lemenni. Reid, A Szétlőtt Térdű úgy érzi, ez már tesiórának számít, márpedig ő fel van mentve, viszont Rossi, Az Új Olasz Bőrcipős ezen nem hatódik meg. Ész az árokba le, Tapasztalat fent körülnéz, itt nappal nagyon szem előtt lett volna a gyilkos, tuti éjjel hozta a nőt. Reid szerint a gyilkos nem csak úgy kidobja az áldozatait: mindet magzatpózban rendezte el, mintha aludnának. Rossi megkérdi, tudja-e, miért. Reid bámul maga elé: elképzelése sincs. Rossi erre azt mondja, hogy egyszer ennek is be kellett következnie (hahaha!), és távozik. Reid az árokból kiabál utána, hogy segítsen felmászni, de hiába.

Eközben Hotch és JJ az edgewood-i rendőrörsön a helyi erőnek vázolja a helyzetet. Utóbbi kétli, hogy itt lakna a gyilkos és különben sem ismeri A nyilvántartást. Nem hát, mert ezt a BAU vezeti pár éve, az országutak mentén történt gyilkosságokról a neve is ez: Országúti Sorozatgyilkos Adatbázis (Highway Serial Killer Database). Hotch azt mondja a zsarunak, hogy bárki is a gyilkos, nem hagyja abba, és hamarosan újabb holttestet fog Edgewood küszöbére hajítani. Zsaru erre felkapja a fejét, Hotch pedig ÚGY néz rá. A stoppos csaj egy fura helyen öngyújtóval világít: bárhol is van, jó kis ezüstösen csillogó szigetelés van a falakon, bár egy kis területen meg van bontva, úgy nézem, ha ide kijönne a CSI, megtalálnák Tanya Hill körmeit az tuti. Csaj pánikol, és kiabál, hogy mondja meg, mit akar tőle, férfihang egy hangszóróból közli, hogy beszélgetni. (Ejnye, komám, ehhez elég lett volna meghívni egy kávéra!) A nő azt mondja, hogy hát ő szívesen beszélget (NEM), majd mikor kialszik az öngyújtója, pánikszerűen próbálja bekapcsolni, sikertelenül. (Ez a szikra-villanófényes feszültségfokozás nagyon félős!) Az edgewood-i őrsön a helyi erő már kooperatívabb, mint az imént. JJ újabb esetet talált, egyezik a fojtogatás és a DNS-nyom, és szóba kerül, hogy minden áldozat ruháján gázolaj- és kristálycukor-nyomok voltak, mire helyi erő közli, hogy a kamionosok használnak cukrot a kiömlött gázolaj megkötésére, no, akkor már meg is van, hogyan közlekedik a gyilkos a két autópályán!

Stoppos csaj ajtónyitásra ébred, lányos apuka érkezik, kezében ásványvíz, mögötte egy folyosószerűség végén a Napvilág maga. Leguggol a padlón ülő csajhoz, belekortyol a vízbe, a csaj halkan, reszketve könyörög, hogy adjon neki inni. A pasas közli, hogy előtte pár kérdést válaszoljon meg. Pl. hogy vallásos-e, és akar-e gyerekeket. A csaj tétován azt mondja, hogy majd egyszer talán. A pasas csillogó jegygyűrűs kezével visszazárja az üveget, a csaj pánikba esve bizonygatja, hogy mégis inkább akar, nagyon akar gyerekeket, de a pasas nem hisz neki, feláll, kimegy, bevágja az ajtót, a csaj a vaksötétben gubbasztva ordítja utána, hogy engedje ki.

Sötéteste van, egy milf és a tini lánya suhannak az autópályán, vagyis épp megállnak egy pihenőnél. A lány a kocsiban marad, anyu szalad pisilni, már a klotyón ül, mikor lépteket hall, azt hiszi, a lánya, de annak nem 45-ös bakancsai vannak, és nem is rúgná rá a fülke ajtaját, kamaszkor ide vagy oda. A nő halálra rémül a pasas eszelős arckifejezésétől (külön jó, hogy reggel nézem, és nem este). Morgan és Prentiss érkezik a rendőröktől hemzsegő pihenőhöz, előbbi épp most kapta az infót Huncutkától, hogy 782 kamionos él és mozog a megyében, ez egy túlsok-információ. Jön a helyi erő, mondja, hogy az elrabolt milf lánya szerint jókora batárral vitték el anyut, Prentiss majd beszél vele mindjárt. Morgan bámul körbe: ez a hely nem nyilvános, mint a többi hely, ahonnan elrabolták a nőket, ez inkább csak egy félreeső zug, olyan, ahol a hullákat szokta kirakni a gyilkos. Át kell vizsgálni a környéket, különös tekintettel az árkokra, mert kell itt lennie egy női hullának valahol.

Prentiss az elrabolt nő lányát kérdezgeti, naná hogy nem látott semmit, mert épp sms-ezett, mikor a kamion elment a pihenőből. Morgan telefonál: a pihenőtől délre megtalálta a stoppos csaj holttestét, szokásos módon megfojtva, és alvási testhelyzetben elrendezve. Az őrsön a többiek is értesülnek az újabb hulláról, aki furcsamód ifjabb volt a többieknél. JJ jön, és mondja, hogy a milf, Nancy Campbell elrablása folyik a csapból, jó lenne, ha a gyilkos nem egy tévézős fajta lenne. Garcia az adatbázisban 4 másik áldozatot talált, most már 10 fölött járunk (egyrészt jó ötlet volt az adatbázis, másrészt WTF?), Hotch szerint, ha meglesz az indíték, meglesz a gyilkos is, munkára! (Nancy dörömböl immár a szigetelt szobácskában, a gyilkos a hangszórón át csitítja, és a kétségbeesett mitakartőlem-kérdésre most már az a válasz: TÉGED. Uhhhh!) Helyi erő Rossi-val és Hotch-csal beszélget, mikor híreket kap. Morgan és Prentiss leparkolják Nancy lányát az egyik zsaru asztalánál, majd az áldozatok fotóit kezdik nézni. Morgan-nek feltűnik, hogy Nancy-n kívül az összes áldozat egyszerű, kissé nívótlan nőcske volt, akikről a gyilkos hamar megtudhatta, hogy nem hozzá valóak. Prentiss szerint ehhez nem kéne embert rabolni, de Morgan szerint a kamionozás miatt a gyilkos folyamatosan úton van, nincs ideje a moly.hu-n nyomni az entellektüel-dumát a széplelkeknek. Prentiss lezsibbad: most komoly, hogy a gyilkos azért öl, mert magányos???

Másnap reggel országúti kajáldában reggelizik a gyilkos, a lánya, meg egy idősebb nő, akinek megcsörren a mobilja, ezért arrébb megy. A kislány kéri az apját, hogy folytassa a mesélést. Az apja elmondja, hogy a Király már majdnem feladta a keresést, amikor megpillantotta ŐT, az Igazit (és megelevenedik Nancy elrablása, immár a férfi szemszögéből). Az idős nő visszatér az asztalhoz, mert menni kell iskolába, de még egy kis pénzzel elküldi a kislányt az édességes pulthoz. A férfi azt mondja a kislánynak, hogy ne aggódjon, hamarosan újra egy család lesznek, de a nő szerint nincs ennek realitása, hiszen a férfi gyakorlatilag a kamionban lakik, se neje, se otthona. És belengeti, hogy a kislányt örökbe fogja fogadni egy rendes család. A férfi pánikba esik, és sírva fogadkozik, hogy hamar megteremti a kellő feltételeket, de a nő szerint ma délutánig már nem lesz képes rá. A kislány elköszönéskor kérdi, mi lesz a Király által meglátott Ő-vel, az apja azt feleli: még nem tudja, hisz a mesének nincs vége. Csapat az őrsön (az írók nagyon értetlenkedős helyi erőt rajzoltak, uncsi ez már) ugorgyunk! Mondjuk a kamion belsejébe, a szigetelt szobába. Jön a gyilkos Nancy-hez, gyermeknevelési elvekről egyeztetnek, eleinte a nő próbál benne lenni a játékban, de végülis ő mégiscsak hazamenne a saját lányához, úgyhogy a pasas otthagyja, bezárja, és lekapcsolja a villanyt, és ez még csak a 27-dik perc, meghalsz mindjárt, Nancy Campbell.

Nem sokkal később már nyílik is az ajtó, és az ordító nőt az ordító pasas felrángatja a padlóról. Közben Rossi és Morgan egy logisztikai központban intézett némi nyilvántartási másolatot az elmúlt 24 óra kamionforgalmáról, és most Morgan hívja Garcia-t, hogy a gyilkos valószínűleg független fuvarozó, másképp nem fért volna az idejébe a vadászat. Úgyhogy elküldött egy listát neki fésülgetésre, és Garcia máris küldi vissza a 76 névre leszűkített névsort, mert ő ilyen gyors és hatékony. Az őrsön Nancy lánya aggódva kérdezgeti Prentiss-t, mi lehet az anyjával, a többiek pedig a tárgyalóban végre összerakják, hogy a gyilkos nemcsak feleséget keres, de anyát is a gyerekének. Garcia már kapja is az utasítást: a 76 név között olyat keressen, akinek az első gyilkosság előtt volt válópere vagy gyermekfelügyeleti pere. Közben Reid félrehívja Prentiss-t, mert az I-40-es autópályánál találtak egy holttestet. Nancy lánya oda akar menni, de Prentiss ráveszi, hogy maradjon az őrsön Dr. Reid-del. Rossi már a helyszínen is van, emeli a lepedőt, majd hívja Prentiss-t, aki azonnal szól a tinilánynak, hogy nem Nancy holttestét találták meg. Morgan Huncutkával telefonál kihangosítva, aki 8 kamionosra szűkítette a gyanúsítottak körét. Morgan azt kéri, keressen özvegyet közöttük, egy ilyen pasas, mint a gyilkos biztos nem akarná elperelni a nejétől a gyereket. Garcia már mondja is: Wade Hackett felesége akkor halt meg, mikor leégett a házuk, a 7 éves lányuk, Jody nevelőszülőhöz került. A férfinek címe nincs, csak postafiókja kb. 1 éve. Rossi eközben az I-40-esnél talált eléggé összevert hullát szemlézi, banyek, hát ez Jody nevelőanyja! Erre ő is mindjárt rájön, vagyis Garcia mondja el neki telefonon, mikor azonosítani akarják.

Jody épp most szalad ki a suliból, és az utolsó pillanatban éri el az iskolabuszt. Amikor a nevelőszülői háznál leszáll, Prentiss érkezik elébe (FBI-os golyóálló mellényben, mert az úgy bizalomgerjesztő), és betereli gyorsan a házba, ahol JJ, Hotch és Rossi is várja. Szegény kislány a nevelőanyját keresi, válaszként Hotch megkérdi, tudja-e, hol van az apja. Persze hogy nem. Viszont az udvaron lapító Morgan épp jelenti, hogy nyerges vontató gördült az utcába. Erre Emily ellenállhatatlan vágyat érez, hogy Jody-val a gyerekszobában játszhasson. A többiek az ablaknál leskelődnek, az udvaron pedig a bukszusok között Morgan zsarukkal és mesterlövészekkel várakozik. A gyilkos leparkolja a böszme járgányt, körülnéz, gyanút fog, pisztolyt vesz elő, és hátramászik. Előre rángatja Nancy-t, a vezetőülésbe ülteti, és mögé bújik, így a mesterlövész csak a fejét ingatja Morgan felé. Prentiss és JJ ezalatt Jody-val a gyerekszobában vannak, és látnak egy rakás rajzot a falon: a Király, a Hercegnő, és több különböző FEKVŐ Királynő van rajtuk. Mindegyiknek más a története, az apja mesélte, Jody meg lefestette. A legújabb képen viszont nem fekszik a Királynő, mert apu azt mondta reggel, hogy ő a Tökéletes. Prentiss és JJ jelentőségteljes pillantásokat váltanak, majd megkérdik a kislányt, akar-e a Királynővel találkozni.

Jody lelkes, így hamar ráveszik, hogy a Nancy-t továbbra is túszként fogva tartó apját a rádión keresztül megszólítsa. Kéri, hogy fejezze be a mesét... A Király és a Királynő a palotához mentek, de nem tudtak a Hercegnőhöz jutni, mert túl sok Őr volt ott. Hiába is beszélt volna a Királynő az Őrökkel, hiába akart a Hercegnővel és a Királlyal élni ott. A Király az ablakhoz hívta a Hercegnőt, aki így láthatta a gyönyörű Királynőt. A Király mégiscsak megengedte, hogy a Királynő odamenjen az Őrökhöz, és azt mondta a Hercegnőnek, hogy most már nem lesz magányos többé, és boldogan élnek, amíg meg nem halnak.

A Hercegnő nem értette, miért nem megy oda hozzá a Király, és azt kérdezte, hogy talán a "Jobb Helyre" akar-e menni. A Király azt mondta, hogy mindketten olyan helyre mennek, ahol jobb nekik, ám erre az egyik Őr elfordította az ablaktól a Hercegnőt, a kinti Szerecsen Őr pedig a Király felé rohant, de már nem tudta megállítani, hogy a Neki Jobb Helyre induljon.

Odabent a Hercegnőt az Őr vigasztalta, odakint meg a Szerecsen Őr szomorkodott.

Éjszaka a Csapat gépén Morgan-től kapjuk a záróidézetet: A család jelenti a menedéket a szívtelen világban. - Family is a haven in a heartless world. Christopher Lasch Majd Prentiss-szel lelkizik Jody sorsán és veszteségein, de Morgan-nek jó híre van: Jody anyjának nővére jelentkezett, és fel fogja nevelni a kislányt. Prentiss aggódik, mert a nyilvántartás szerint kb. 6 sorozatgyilkos mozog az autópályákon, de Morgan hisz abban, hogy a sok rosszat, amit látnak, kiegyenlíti a sok jó is, amit látnak. Prentiss könnyebb szívvel dől hátra, mi meg azt látjuk, hogy éjjel egy kamion lefékez egy stoppos nőnek, ajtó nyílik, a nő beszáll, a kamion indul, a zene meg hátborzongató.

Címkék: gyilkos elmék
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

piszy 2010.10.29. 11:42:41

Én már nem is reménykedtem, hogy valaha összeszeded magad, Mariann. :)
Köszi a hv-t, remélem, nem viselt meg nagyon...

hex.kelly 2010.10.29. 11:46:05

@piszy: ez a Király-mesés dolog elég megrázó volt, jól játszott a férfi is, a kislány is (aki egyébként nagyon szép kislány).
Egyébként ezt a részt nem is láttam még, csak most, hogy elkezdtem írni, valahogyan kimaradt a sorból :D

Tündérke21 2010.10.30. 14:57:46

Köszi a hv-t, nagyon jó lett :-)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.11.26. 21:56:44

HV jó lett, köszi! :)

Kukacoskodás -bocs érte- de a "solitary confinement" az a "magánzárka", "a börtön közösségétől való elzárás" a büntetésvégrehajtásban.

hex.kelly 2010.11.26. 22:01:50

@neccharisnyás útonálló: semmi gond, csak áruld el, hogy ez hol volt? :DDD totál nem vagyok képben, éppen mást írok (mert rossz lejátszóm, és nem bírok hogyvoltolni, ezúton is bocs), és nem értem :DD

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.11.26. 22:23:59

@hex.kelly: :D
A Tennessee Williams idézet az elején.
Furcsa, de úgy rémlik, mikor néztem az epizódot, abban is magánzárkának fordították.

hex.kelly 2010.11.26. 23:18:22

@neccharisnyás útonálló: :DDDD
Nem láttam magyarul, de ha a következőket csinálom, levadászom a szinkronos változat idézeteit is, köszi :)))

Tóthi 2010.11.27. 20:16:06

@hex.kelly: Csinálj valamit a lejátszóddal, kérlek. Nagyon hiányoznak a hogyvoltjaid. :-(
süti beállítások módosítása