Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Friday Night Lights 4x06 - Stay

2010. október 29. 14:00 - Sigismundus

Reggel, hírek, Sammy Meade látványos meccsről beszél péntekre. A TV ugyanis adja a Lions meccsét pénteken, de nem az Oroszlánok, hanem ellenfelük a Mavericks miatt. Ez a csapat eddig veretlen, és a Panthers nagy vetélytársa. Sokgólos meccsre számítsanak emberek, mármint a Mavericks részéről, mert a Lionsvédelem harmatgyenge ugyebár…

Fukszos is ezzel oltja Vince haverját, mennyire égő már, egy ilyen csapatban játszani, de az mennyire égő, ha élőben alázzák őket szénné.. Lions edzők is idegesek, Eric mégis támadási terveket készít elő. És mivel ugye tudjuk, sok baja volt neki korábban a sajtóval, rövid, tömör nyilatkozatokat kér. Főleg Traubtól, aki síkideg.

És a sajtótájékoztatón be is következik akitől Eric tartott. Míg ő tőmondatokban válaszol, Traub annyira fellelkesül, hogy közbevág, győzelmet ígér, sőt garantál a Lionsnak. Crowley alig tudja elvonszolni.

Matt úgy tűnik, túltette magát a gyászon, Julieval közösen egy austini zenei fesztiválra készülődnek. Illetve csak készülődnének, mert ez hét közben lesz, vizsgaidőszakban, és Julie-t sem szigorú anyja, sem vajszívű apja nem engedi. Tim csak tölti az időt, cél nélkül, lakókocsijában amit teljesen berendezett, egy matraccal meg egy rekesz sörrel. Kopogtatás zavarja meg, Beckyt sejt, de az ajtóban Lyla Garrity mosolyog.. Rövid, szűkszavú beszélgetés, suliról, lakásról. Közben csak nézik egymást, végül megtörik a jég, csókok és tesztelni kezdik az öreg járgány rugózását ezerrel.

Matt és Landry dumálgatnak, Saracen elmeséli, hogy megjött apja katonai életbiztosítása, pár százezer dollár. Ezzel a Saracenek vagyona hirtelen megtöbbszöröződött, nagyinak lehet pénze bármilyen ápolásra. Mattet csak az kezdi idegesíteni, hogy mindenki a hogyléte felől érdeklődik.. Jól van, kurvajól, oké? Landry erre közli, érzi hogy barátja egy veszekedést akar kiprovokálni,de ebben ő nem lesz partner. Aztán egy szép reggelen, Tammyt csupa jó hír után azzal fogadja, titkárnője, hogy a lánya, Julie üdvözli és találkoznak majd szombaton.. Mégis elment Austinba, megy utána egy kemény hangú hívás anyjától, de csak a hangpostára.

Landry tisztázni szeretné a dolgot Jessel, benne lenne ő egy hosszabb kapcsolatban örömmel. De beszéljék meg felnőttesen a dolgot. Ez úgy néz ki, hogy Jess hallgatja, míg Landry hosszasan dumál kettejükről, és még el is érne valamit.. Ha nem említetné meg Tyrát, aki igencsak beleégette magát a lelkébe. Ekkor elcsattan egy pofon, beszélgetés vége.. Luke is tisztázná a dolgot Beckyvel, de a lány elutasító, nem akar focibarátnő lenni. Amikor a srác rábólint, hogy oké, akkor meg megsértődik a lány, ki érti? Szex utáni beszélgetés. Lyla közli, csak három napja van, aztán megy vissza a suliba. Tim erre nekiállna gyorsan kihasználni az időt, de kopogtat Beckyke, akinek megint egy fuvarra lenne szüksége. Sikerül megint egy percre elnémítania, mikor meglátja Lylát. Miss Garritynek elég egy pillantás a lányra hogy felmérje, ez nem ellenfél.

Kis autóspihenő Austin felé menet. Semmi nem zavarja a párocska ejtőzését, bár az feltűnik Mattnek, hogy Julie többedszerre sem veszi fel a mobilját. A TVnek nyilatkozások remekül sikerülnek Lions-részről. Vince kijelenti hogy ő nem csak gyors, eszes is, Landry a matekvizsga-eredményeit részletezi. Tanker a center röhögő görcsöt kap mikor az esélyekről kérdik, Traub edző meg néma mint a hal. Eric Taylor pedig.. az első feltett kérdésnél megszakítja az interjút.

Lionspálya, mindenki teljes gőzzel, ezerrel. Jess a cheerleaderseket irányítja, ők is benne lesznek a TVben ugyebár. Eric pedig előadja edzéstervét a csapatnak. Egyszerű, és zseniális. Mivel támadással akar nagy meglepetést okozni, úgy gyakorolnak, hogy 11 támad, de 13 védő ellen. Így jobban ösztönözve lesznek hogy trükközzenek.. S hogy a plusz két védő még keményebb dió legyen, Tim és Billy Riggins lép a pályára.

És meg is mutatják, a Riggins Brothers a Lions újoncainak, milyen a többévados veterán. Rengeteg szerelés után, Vince és Luke végre elkezd összedolgozni egy taktikát. Egyikük magára vonja a védőket, és átpasszolja a labdát a másiknak, aki befut az EndZone-ba. Megvan amit Eric Taylor akart…. Foci után nagy hangulatban mulatni mennek nőikkel a Rigginsek. Lylában nyoma sincs a régi hercegnői sznobságnak, ellenkezőleg. A keleti parti elitegyetem után úgy tűnik határozottan élvezi a földhözragadt texasi hétköznapokat. Mindyt kérdezgeti a terhességről, és felpattan a gépbikára vagányan. Aztán le is esik, de sebaj. Örül hogy itt van újra Texas, Dillonban, nem is hitte volna hogy így érez majd még egyszer.

Vince anyjának is jót tesz hogy fia focizik. Ideiglenesen leállt a szerről és esküdözik fiának hogy elmegy megnézni a meccset. Taylor edző kioszt egy Maverick meccseket tartalmazó DVDt Lukenak és Vincenek, tanulmányozzák. Na de hol, egyikük családjának sincs ilyen lejátszója. Végül abba műszaki áruházba ülnek be, ahol Stan Traub az eladó.. Segít kidobni JD-t és csapatát, amikor azok odajönnének röhögni. Tammy Taylor, lánya iránti aggódásból, már Landrynél kezd érdeklődni, hova mehettek azok ketten? Ray sütödéje, Vince ül be rendelne és dumálgatna Jessel. De már ott is van Ray, az apa, és közli a sráccal, hogy elvitelre kiszolgálja a pultnál, de itt nem látják szívesen, tünés.

Julie anyjának viszont dühös a kedve. Tervezi hogy elautózik Austinig, mert nem érti miért viselkedett ilyen önzően a lánya? És ott kéri számon majd a dolgot. Eric bölcsen érzi, hogy nem lenne okos dolog most vitatkozni, így 100%os együttműködéséről támogatja. Aztán reggel Tammy mégis zokogva ébred, rájött hogy Julie kezd kirepülni otthonról, és neki hagynia kell.  Bízik még benne, de hogy vissza sem hívja, ez megviseli.. Végül mégsem megy utána. Tim és Lyla is a jövőt tervezgetik. Ex-33-as úgy véli, pár év alatt felfut a RigginsRiggs garázs, és addigra Lyla is visszatérhet menedzselni az üzletet. Komolyra fordítva, nem akar ő mást, csak a lányt. Landry érdeklődik Mattnél jó-e a fesztivál, meg minden. Azt is megemlíti a haver, hogy MrsTaylor rajta kereste Juliet, mert úgy tűnik engedély nélkül ment el Austinba.Matt erről mit sem tudott, és lesz egy veszekedés a két szerelmes közt.

Kisszőke azzal védekezne, hogy Matt miatt csinálta, állandóan vele akar lenni, mert hiszen a srác miatta nem ment Chichagóba... Matt viszont nem akar a Taylor szülőkkel balhét, és valójában a nagyi miatt maradt. Végül kibékülnek és mennek koncertre, de valami megtört. A koncerten pedig, megkérdi a lányt maradjon-e, mármint Dillonban, erre könnyek a válasz, és igen, maradjon.

És végül megint egy igazi Péntek Este ! Ezúttal a Lions Fielden a világ szeme, tele van a lelátó szurkolóval, Buddy, Ray, Burnwell igazgató, Vince anyja józanul. És a pályán az új QB, Vince Howard. Lions-támadás, kis trükk, Vince mintha 44-esnek adná, de nem. Luke balra és hátra csalja a védőket, 5-ös meg előre és jobbra, meg is szerzi a 10 yardot, mire blokkolják.

Másodikra is trükköznek, ezúttal Cafferty kapja labdát, és neki is összejön a 10 yard, csak a RedZoneban blokkolják.. A közvetítőfickó innentől már egy jó kis meccsben kezd reménykedni. És igaza is lesz, Vince kapja a labdát és átrohan három védőn, TD, a Lionsnak 7-0 ! Második félidő végére ugyan 7-14 az állás, de egy nagyon lelkes Lions van a pályán. Oroszlánok támadnak, a szokásos trükk, Vince úgy tesz mintha ő rohanna, de hátrál, dobja Luke-nak aki átrohan a RedZone-ig. Az utolsó playre pár másodpercük van csak, indul a játék. 5-ös fogja a labdát, pár ügyes testcsellel megszabadul egypár védőtől, de Vince-nek ekkor fejébe száll a dicsőség. És elkezd réseket keresni, hogy ő vigye be, pedig több elkapója is már az EndZoneban vár szabadon. És sackelik is, és letelt az idő.

Bosszús mindenki, a nézőtéren, mert egy döntetlen állás utáni hosszabbítás, bármit hozhatott volna. Eric azonban nem akar leszúrni senkit, kioszt egy csomó elismerést, és emlékezetek- erre-a-meccsre, szöveget, majd levezeti őket a pályáról. Vince azonban érzi, rajta ment el a meccs. Szombat reggel, buszpályaudvar Dillonban. Tim és Lyla búcsúznak, megható egy jelenet. A srác nem próbálkozik, tudja hogy hiába is tenné. Azért egy viszláttal köszönnek el, fájdalmas mosolyok, illetve férfias sóhajok.

A két elsőszerelmes, Matt és Julie búcsúja drámaibb. A Taylor ház előtt elköszönnek, hogy majd holnap, oké? Aztán Julie bemegy a házba ahol anyja várja kérdésekkel. De a lány nekiáll zokogni, mert tudja hogy Matt elmegy és nem jön vissza. Tammy pedig, félreteszi a szemrehányásokat.

Timnek nehéz egy napja volt, de mikor hazatér, Becky kezd bele egy újabb reménykedő szövegbe lelki társról meg minden. Mire ex-33-as megkéri, maradjon már csendbe.. és megnyit egy üveg sört… Matt csak egy percre áll meg otthon, benéz az ajtón nagyira és anyjára, majd visszaül a kocsiba. A hajnal pedig valahol a Mississippi partján találja kocsijában, amint északnak tart.

Címkék: fnl
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása