Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Vámpírnaplók 1x08 - 162 gyertya

2010. október 28. 12:00 - Annácska5

Valaki vagy valami száguldozik a Salvatore házban, amire a nappaliban pihengető Stefan felébred. Végül a jövevény le is teríti a fiút. Ő Lexi, a vámpírlány, Stefan jó barátja, aki azért jött, hogy felköszöntse a fiút. Próbálja rávenni Stefant egy kis bulizásra, hiszen az ember nem minden nap lesz 162 éves, ám a fiú húzódozik. Pedig a lány elmondása szerint a srác régen nagyon tudott bulizni.

A seriff mindenkit alaposan kikérdez Vicki eltűnésével kapcsolatban, de mindenki egyhangú választ ad, a lány elment, senki sem tud semmit, de talán így lesz jobb. Egyedül Matt fúj még Stefanra, bár ez kicsit még érthető is. A kihallgatás után Elena ismét bejelenti, hogy nem tudja ezt így csinálni, Stefan hagyja őt békén, és kész. De tudjuk, hogy ha a vámpír itt valóban annyiban is hagyná, akkor odakint nem tartanának a második évad sokadik részénél.

Damon Lexivel kötekszik, de a lány a tudtára adja, hogy rosszul teszi, mivel idősebb, ezért erősebb, így könnyedén meg tudná ölni. Mindezt Damon nyakát szorongatva. Bonnie éppen a nagyinál szedi össze a cuccait, ugyanis apu nem szereti, ha a mamival lóg. A lány visszaadná a nyakláncot a kristállyal Caroline-nak, de a mama ezt nem akarja, hiszen az őseiké volt, ám ő sem akarja megtartani, ugyanis szerinte a kristály Bonnie-t találta meg, így őt is illeti, ezért mégis a lány nyakába kerül. Eközben Elena és Jenna néni azt vesézi ki, hogy melyikük a szerencsétlenebb, ám Jeremy rájuk szól, mert tanulni akar. Ez igazán különös a nővére és a nagynénikéje számára, de nekünk is.

Damon a seriffel pacsizik, vasfüvet visz neki, majd felajánlja a segítségét, a nappal járó vámpírok felkutatásában. Enyhén ironikus, ám annál ravaszabb. Bonnie rátör a fekvő Elenára, először befekszik mellé az ágyba, majd bebizonyítja, hogy boszorkány. Feltép egy párnát, és a tollpihéket megrepteti a szobában. Damon anyu után most Caroline-nal cseveg, ráveszi a lányt, hogy tartson egy kis bulit, és valahogy szerezze vissza a kristályt.

A buli nem is titkoltan azért lesz, hogy oda Stefant elcsalja, aki nagyon nem akar menni, de Lexi végül ráveszi, a lány nagyon be van sózva. Elena és Bonnie még mindig a lány bosziságán örömködnek, de Elenának bűntudata is lesz, mert Bonnie őszinte volt hozzá, ám ő még nem mondta el neki Stefanék titkát.

Elena nagyon jól időzít, pont akkor érkezik meg, amikor Lexi a zuhanyzás után egy szál törölközőben flangál a házban. A vámpírlány szíve biztosan megállna, ha még élne, amikor meglátja a Katherine-re a megszólalásig hasonlító lányt. Végül Elena elviharzik, és agyában már tombolnak a féltékenységtől izzó gondolatok. Lexi leüvölti Stefan fejét, mindezt úgy, hogy a fiú mellkasa meztelen, a fangirlök legnagyobb örömére. Lexi éppen azért mérges, mert Elena Katherine-re hasonlít, és furcsának tartja, hogy barátja ilyen lánnyal találkozgat. Persze a fiú mentegetőzik, de végül beismeri, hogy valóban a hasonlóság miatt figyelt fel a lányra, de a különbségek miatt szeretett bele.

A Mysticben már nagyban tombol a buli, amikor Lexi megérkezik, de Stefan nélkül, aki éppen Elenánál magyarázkodik a lány miatt. Elárulja, hogy ő is vámpír, aki több mint 300 éves, de csak barát. Végül elhívja Elenát a buliba, aki még annak ellenére sem akar menni, hogy Stefan elárulja neki, hogy éppen születésnapja van. Caroline megpróbálja visszaszerezni a láncot, és mikor szép szóval nem megy, ki akarja tépni a nyakából, ám ekkor a kristály megrázza Caroline-t. Stefan Mattel békülne, ő tényleg csak segíteni akart, ekkor kiderül, hogy Matt nem is haragszik rá, csak csalódott Vickiben.

Caroline elmondja Damonnak, hogy nem sikerült megszerezni a nyakláncot, mire a vámpír sértegetni kezdi, majd kiviharzik. Megpillant egy enyelgő párocskát, akiket meg is támad, de csak a fiút öli meg, a lányt megigézi. Elena mégis eljön a buliba, és szomorúan veszi tudomásul, hogy Stefan nem bánkódik, hanem nagyon is jól érzi magát Lexi társaságában. Damon ki is használja az alkalmat, rászáll Elenára, aki viszont arra kérdez rá, hogy mit tett Jeremyvel. Lexi mélyenszántó beszélgetésnek éppen nem nevezhető csevelybe kezd Elenával, ami úgy tűnik hatásos, és a lány szíve enyhülni kezd, és végül odamegy Stefanhoz.

Egy járőr rátalál a halott fiúra és a lányra, hamarosan a seriff is megérkezik. Caroline csúnyán kiütötte magát, így Matt végül hazaviszi, azonban a bár előtt a seriff elkapja őket. Már ott van egy szép kis csapat, hogy elkapják a vámpírt. Odabent Lexi Damonnal próbál diskurálni, és a férfi valami ördögi tervről beszél, amikor belépnek a rendőrök, a túlélő lánnyal, aki Lexire és Damonra mutat. A seriff el is indul feléjük, majd a lányba vasfüvet injekcióz, és kirángatják a bárból. Nem érnek túl sokáig vele, mert hamar jobban lesz, és rátámad a rendőrökre. A seriff több golyót is belenged, ám az meg sem kottyan a lánynak, és egyre közeledik hozzá. Ám még mielőtt átharaphatná a torkát, Damon karót döf a szívébe. Lexi mielőtt meghalna, még megkérdezi, hogy Damon miért teszi ezt, mire az a válasz, hogy ez bizony a terv része.

Matt még csak ezután ér haza Caroline-nal, aki nagyon ki van borulva, és megkéri, hogy a fiú maradjon ott nála. Így összebújva alszanak el. Stefan nagyon zabos, ugyanis Elena társaságában végignézték, amint Damon megöli Lexit. Ezúttal ő mondja az a lánynak, hogy köztük vége mindennek, mert Elena próbálja megakadályozni, hogy Stefan bosszút álljon Damonon.

Nem úgy tűnik, hogy Damon boldog lenne a terve alakulása miatt, mikor egyedül iszogat, és Stefan rátámad. Most Damon mentegetőzik, azt mondja azért ölte meg a lányt, hogy ezzel Stefant is mentse, de öccse nem hisz neki. Karót döf bátyjába, de nem a szívébe, hiszen Damon már egyszer megmentette, ezért nem öli meg. Bonnie rémálmával zárunk, akinek Emily jelenik meg, és azt sugallja, hogy valami közeleg, eközben a kristály villog a lány nyakában, aki ezután felébred, de az erdőben, a régi templomnál találja magát.

Címkék: vámpírnaplók
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása