Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Terminátor 2x21-2x22 - Örök menekülés (SOROZATZÁRÓ)

2010. október 28. 09:20 - Hoppancs

Kyle Reese sírjánál nyitunk, ahol Derek és Sarah rossz hangulatú társalgást folytat a bizalom megrendüléséről. John talált egy mobilt, benne Savannah képével, és közli, hogy már látta a kiscsajt Sherman rendelőjében. Az emlegetett személy épp számítástechnika órán chatel robotpajtással, mikor a tanárnő rájön a turpisságra. Hívatja is az anyját, mert aggódik, hogy valami pedofil állat akarta ily módon felszedni Savannaht, Weaver azonban nem pánikol, csak kicsit nevelgeti a gyereket. Ellison szokásos unott depressziójába süllyedve hallgatja John Henry eszmefuttatását, és kérdéseit arról, vajon mennyiben hasonlít a „testvérére”. A gép megjegyzi, hogy az emberi agy remek dolog, csak kár, hogy halál után nem lehet letölteni.

Savannah matekházit ír, amikor megint kedve támad felhívni JH-t, aki készségesen segít neki telefonon keresztül. Közben egy vizesembernek álcázott terminátor kezdi megközelíteni a gyereket, amit robotpajtás észre is vesz, és telefonon instruálja Savannaht, hová bújjon. A bébiszitternek annyi, és egy idő után JH tudománya is megáll. A rém már majdnem elkapja a kislányt, mikor John közbelép a családdal együtt. Cameron kezelésbe veszi a kollégát, de sajnos nem sikerül megakadályoznia, hogy az fejbe lője Dereket. A többiek megússzák, szaladhatnak tovább. JH mindezen események nagy részét végignézi a monitoron.

Jönnek a zsaruk, magyarázzák Weaveréknek, hogyan történhetett a „gyerekrablás”, az „anya” persze most sincs különösebben kiborulva. JH kérdésekkel zaklatja Ellisont, és észreveszi, hogy az ügynök nem lepődik meg azon, hogy Sarah él. Azt is elmondja, hogy mindent látott, és nem Sarah ölte meg az őröket, ő csak a „vizesemberre” lőtt. Ellison szerint nem kéne ezt nagydobra verni, ő majd intézkedik Sarah-ügyben. JH emlékezteti, mit tanított neki a hazugságról, mert ennyire jó kisfiú.

Savannah csendben hallgatja, ahogy Sarah fegyverét szereli össze, senkinek sincs túl jó kedve. Ellison felhívja Saraht, és kéri, hogy adja vissza a kislányt, és senki nem fogja megtudni, hogy ők vitték el. A nő persze nem hajlandó erre, de megígéri, hogy elárulja az okokat, ha Ellison találkozik vele. Az ügynökért Cameron megy el, és nem mulasztja el megdorgálni korábbi füllentése miatt. Sarah Weaverrel szeretne beszélni, mert szerinte a gépek akarják Savannaht, és talán az anyját is. Közben John a gyerekkel haverkodik, akitől megtudja, hogy van neki egy kedves barátja, aki az alagsorban lakik, és vezeték van a fejében. John enyhén sokkos arcot vág.

Ellison közvetíti főnökének Sarah elméletét, valamint kérését, de Weaver nem akarja a találkozót, mert JH-ra kell vigyáznia. Ellison eléggé megütközik ezen, de Weaver szépen elmagyarázza, hogy Savannah, és még sokak élete JH túlélésétől függhet majd a jövőben. Ezután mégis beleegyezik a randiba Sarahval. Az egyik zsaru közben gyanakodni kezd Ellsionra, mert megtudta, hogy a Weaver-házban talált halott Derek Reese volt, akit az ügynök pont azelőtt hallgatott ki, hogy megszökött volna, most pedig ismét a közelében bukkant fel.

John referál a Savannah által elmondottakról, és következtetéséről, miszerint Cromartie testében most valami sokkal nagyobb, sokkal rosszabb van. Cameron már gyilkolná is Ellisont, de Sarah lecsillapítja. A rendőr Weavert faggatja Ellisonról, meg arról, hogy szerinte bántaná-e a családját. Weaver ezután kérdőre vonja JH-t, amiért nem mondta el, miket látott. JH erre visszavág, hogy a nő meg elhallgatja mindenki előtt, hogy egy gyilkos fémszörny. Megpendíti, hogy kitálal Ellsionnak, de Weaver ezt nem ajánlja, utóbbi érdekében. Weaver úgy véli, talán fel kell áldozni Savannaht egy jobb cél érdekében, egészen pontosan JH életben maradásáért.

Cameron elárulja Johnnak, hogy Sarah ott akarta hagyni Charleynál, mert azt hitte, hogy rákos, egyébként meg fogyott mostanában. Ellison egy moziban veszi át Savannaht Sarahtól, de utóbbit kifelé menet letartóztatják. Ellison esküszik, hogy nem tudott az akcióról. Sarah nak Auldridge ügynök sorolja eddig ismert bűneit, és John iránt érdeklődik. A nő azt hazudja, meghalt a fia, de nem elég meggyőzően. John számítógépet akar szerezni, de Cameron közli vele, hogy tudja, miért kell. Nyilván az anyját akarja megszöktetni, de azt ő nem fogja hagyni. Johnnak viszont ezúttal más a szándéka, arra kíváncsi, lehet-e rákot kapni Cameron energiaforrásától.

Weaver szét akar szereltetni mindent, de Murch nem javasolja, mert ha egyetlen drótot is kicserélnek, JH már attól is megváltozhat. Ellison Saraht is biztosítja, hogy semmi köze nem volt az elfogásához, majd megbeszélik, hogy mindketten Savannah érdekeit tartották szem előtt. Ellison szerint jobb lenne, ha Sarah mindent elmondana a hatóságnak, de a nő nem ért egyet. Beszélgetésüket Weaver és JH is hallgatja. Sarah papot kér nagyon cselesen, mert amit vele beszél, azt nem lehet lehallgatni. Bonilla atya jön Mexikóból, aki otthon is tanúja volt már néhány fura dolognak a Connor család jóvoltából. Sarah szeretné, ha az Úr szolgája megtenne neki valamit.

Weaver Johnnal szeretne beszélni, mert ő talán tudja, miért támadták meg a „családját”. Cameron arról győzködi Johnt, hogy tudná, ha valami szivárogna belőle, de a fiú ebben nem olyan biztos, elvégre mostanában volt némi gond a fémlánnyal. Bonillo atya Chola-val küld újabb hamis igazolványokat Johnéknak, majd a lány átadja Sarah üzenetét is, miszerint ne menjen érte, meg se próbálja megszöktetni, csak húzzon el minél messzebbre. Cameron közben elcsípi Ellisont, aki ismét elmondja, nem tehet a Sarahval történtekről, és közli, hogy Weaver látni kívánja Johnt. Tudja, hogy John nem menne az anyja nélkül, ezért azt kérdezteti, hajlandó-e csatlakozni hozzájuk. John nem nagyon érti, Cameron igen, de nem szól semmit.

Sarah ragaszkodik állításához, miszerint John halott, pedig Auldridge azt állítja, hisz neki, és segíteni szeretne. A sikertelen próbálkozás után az ügynök közli Sarahval, hogy Danny Dyson, Miles fia három hónapja eltűnt. A Savannahra pályázó T-888 ezúttal Weavert akarná kinyírni, utóbbi azonban egy mozdulattal elintézi, majd elviszi a chipjét JH-nak, hadd tanulmányozza. JH szerint nem lehet már megmenteni az adatokat, viszont ő biztos benne, hogy a testvére küldte a cyborgot. Weaver csalódott, amiért Ellison még nem hozta el neki Johnt.

Cameron elmondja Johnnak, hogy mivel eredetileg arra tervezték, a”lelke” mélyén még mindig meg akarja ölni őt. Ezután megkéri Johnt, hogy feküdjön rá, és nyúlkáljon a melléhez. No, persze nem azért, hanem mert ott van benne a cucc, ami John szerint szivárog, ezért bele kell néznie, hogy minden rendben van-e. Úgy tűnik, nincs gáz. Ennek örömére Cameron mehet is kiszabadítani Saraht. Az akció sikeres, bár Cameron kissé leamortizálódik, ami kellemetlen, mert Sarah azt szeretné, ha elmennének Weaverhez, és kiiktatná azt a valamit az alagsorban.

Connorék megérkeznek Weaverhez, Cameron meg JH-hoz, aki kedvesen üdvözli, és megkérdi, akar-e csatlakozni hozzájuk. Weaver illedelmesen megköszöni, hogy megmentették a kislányát, majd rátér a lényegre. Szerinte a Skynet a közös ellenség, de mielőtt kifejthetné, becsapódik az ablakon egy repülő HK, amitől fémpajzzsá alakulva védi meg a jelenlévőket. Közösen menekülnek az alagsorba, ami alatt Weaver közli Sarahval, hogy John nem mentheti meg a világot az ő „fia” nélkül. Odalent a chipjétől megfosztott Cameront találják, aki Weaver szerint maga adta oda az agyát JH-nak, aki aztán elhúzott vele egy másik időbe.

Sarah meglát egy szerkezetet, rajta három piros pöttyel, amiben John felismeri a Törököt. Weaver azt állítja, ő valami olyat épített, ami le tudja győzni a Skynetet. Amúgy meg megy a fia után, és hívja a többieket is. Ellison és Sarah nem akar menni, John viszont igen, mert JH-nál van az imádott Cameron chipje. Sarah marad, és ígéri, hogy meg fogja állítani ezt az egészet. John és Weaver átugranak a jövőbe, de Cameron teste nem megy velük. John hamarosan egyedül marad, és szembetalálja magát Derekkel, aki nem ismeri meg. Még kellemetlenebb, hogy mások sem igen hallottak John Connorról. Kyle Reese viszont él és virul, a kutyát szeretgető Allisonnal az oldalán.

Címkék: terminátor
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2010.10.29. 01:02:41

Köszönet Hoppancs, kicsit aggódtam, hogy esetleg nem fogod befejezni.

Nem volt ez rossz sorozat, bár én főleg Glau kisasszony miatt néztem ;)

convar · http://docs.google.com/document/d/1C9jtT9NLDNv_80m_U9Pv5X_LwJb3bFUqhOMhafMalGg/ 2010.10.30. 19:09:45

@Gabba: semmi baj, sokan voltak így ezzel... :D

Hoppancs, neked pedig köszi! ;)

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2010.11.01. 16:22:26

Szívesen, örülök, hogy elolvastátok!

Cameron nekem az egyik kedvenc karakterem volt, bírtam az emberi(nek szánt) megnyilvánulásait. Summer Glau kihozta a maximumot ebből a szerepből.:-)))
süti beállítások módosítása