Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

House 6x08 - Csapatmunka (Teamwork)

2010. október 26. 09:00 - candyperfumegirl

House csapatot épít, mert most van abban a helyzetben, hogy visszakapta az engedélyét, és ezzel együtt a részleg vezetését, csak éppen egy embere van jelenleg, Boreman. Miért is? Mert 13 még mindig Thaiföldön igyekszik minél több thai csajszit/pasit becserkészni, Taub visszatért a plasztikai sebészethez, és saját bevallása szerint tökéletesen elégedett vele, és van még ugye egy Chase házaspárunk is. Ők abban a kellemetlen helyzetben vannak, hogy Chase végre bevallotta az asszonynak, hogy ő tette el láb alól a diktátort, amire Cameron válasza az volt, hogy semmi baj, de költözünk. Nem hibáztatja az urát, nem bünteti, de a helyzetre az a megoldás, hogy el kell menni ebből a bűnös és romlást hozó környezetből, úgyhogy most itt állnak House előtt a felmondásukkal. House most elszórakozhat azon, hogy kielemezze ezt a helyzetet, és hogy elérje volt csapata(i) minden egyes tagjánál, hogy maguktól akarjanak visszatérni hozzá. Pont kapóra is jön az aktuális eset, ami remek apropót szolgáltat majd mindehhez.

Hetibeteg egy pornószínész, aki fényérzékenységgel kerül be hozzájuk, de lesz ez még komolyabb is, nem kell sokat várni. Hogy érdemlegesebb tünetek is jelentkezzenek, House elzavarja Foremant elvégezni az összes lehetséges tesztet, kórtörténetet felállítani, meg úgy alapból minden csicska munkára, ami csak elképzelhető, és nem is próbálja leplezni, mennyire élvezi ezt. Foreman elbeszélget kicsit a beteggel, kiderül, hogy boldog házasságban él, imádja a munkáját, és a felesége is pornószínésznő, ideális kapcsolat. A kórtörténete meg baromi unalmas, mert soha nem volt komolyabb betegsége, a szülei gondosan óvták mindentől, és azóta is példásan egészséges életmódot folytat, nem lesz ez egyszerű. Na jó, azért vizsgálat közben jelentkezik egy izomgörcs, hogy legalább legyen miből kiindulni.

House beavatja Jimmyt a nagy csapatépítő projectbe, akiből –ahogy az várható volt- azonnal előjön a hobbypszichológus, ez nem kimondottan hiányzott. House szerinte csak azt a sebet akarja orvosolni, amit Cuddy okozott azzal, hogy a két barátja közül az egyiket választotta helyette, ezért kellenek neki a régi jól bevált alkalmazottai. Abban mindenesetre igaza van, hogy House már járt Taubnál és 13-nál is (aki éppen most tért haza Thaiföldről), beavatta őket az esetbe, és friss ötleteket vár most tőlük, akár akarják, akár nem. Rend kedvéért első körben mindketten elküldik volt főnöküket a vérbe, de House nem arról híres, hogy könnyen feladja.

Foreman eközben nehezen viseli, hogy egy egész team feladatköre az ő nyakába szakadt, ki is játssza Chase-nél a „segítettem neked elkenni egy gyilkosságot” –kártyát. Chase már húzza is kötelességtudóan a fehér köpenyt, asszonykája pedig lelkesen asszisztál neki, hiszen az esküjükben is benne volt, hogy jóban rosszban. A dolog feltűnően színjáték-szerű, de wombat egyelőre nem teszi szóvá. Viszont ha már ilyen szépen összegyűltek, a Chase házaspár elbeszélget a pornóházaspárral, hogy is van ez a munka meg bizalom kérdése náluk, mert nem egészen értik, hogy szolgálja a házasságot az, hogy napi 8 órában másokkal dugnak. Feleség kicsit ideges a faggatózás miatt, fogják már fel, hogy nekik teljesen OK, hogy munkaköri kötelességük, hogy rendszeresen másokkal bújnak ágyba, de a kellemes kis csevelyt némileg megzavarja, hogy a férj mindenhonnan vérezni kezd. Na vissza a diagnosztikára, de nagyon gyorsan.

House éppen kórtörténeti kutatómunkát végez (=pornót néz), amikor érkezik a reaktivált csapat, micsoda kellemes meglepetés. Cameron valamilyen fertőzésre tippel a betegnél, Chase bőszen bólogat asszonykája minden egyes mondatára, House meg ott tartja Cameront pár szóra, hogy is van ez a megbocsátás dolog? Nem tart sokból összerakni, hogy Cameron House-ra haragszik, nem Chase-re a történtek miatt, de a menekülés így nem biztos, hogy meg fogja oldani a problémákat. Van itt még szar, amit House kedvére kavargathat.

Közben Chase a hetibeteget antibiotikumozza, aki House-hoz hasonlóan levágta már, hogy a szöszi házaspár nagy összetartása és egyetértése csak színjáték, Chase azért irgumburgumozott a pornóházaspár életmódjára, mert az asszony nyilván ezt várta el tőle. Az antibiotikum viszont nem használ, úgyhogy House-nak friss agyak kellenek a diagnosztizálás folyamatába, meg is osztja azonnal Taubbal a fejleményeket, és hogy biztos ne zavarják meg őket ebben, mindenféle idétlen álnévvel jelentkezett be hozzá. Taub először is kioktatja volt főnökét a plasztikai sebészet fontosságáról, mert nem csak D-kosarak kitöméséből meg zsírleszívásból áll ám, amikor is beüt egy Taub epifánia! Az antibiotikum biztosan azért nem használt, mert a beteg színuszai bedugultak, sebészi úton tisztítsák ki őket, és miden szép lesz és jó. House elégedetten távozik.

Ezt majd szupersebészünk Chase végezheti, a műtét pedig pont jó alkalom, hogy House kedvenc tanítványát cseszegesse egy kicsit, mégis miért akarnak ők lelépni az asszonykával. Most ausszin a sor, hogy agyaljon ezen egy kicsit. Úgy tűnik, ez egy olyan rész, amiben mindenki kételkedik mindenki motivációjában, most éppen Jimmy érkezik Cuddyhoz, és kerek perec számon kéri, hogy miért Lucasszal van, miért nem House-zal. Az univerzum egyik fő kérdése ez Dr. Wilson, amire sokan keressük a választ. Cuddy el is hajtja a kerítőnőt, következő jelenetben pedig látjuk, amint Lucasnak panaszkodik, hogy House-t zavarja ez a kapcsolat, és az egész jelenet olyan, mint egy amatőr montázs egy filmfaktos középiskolástól: látom az egyik embert a képernyő bal oldalán, a másikat a jobb oldalon, de egyszerűen nem áll össze a kép. Borzalmas, erőltetett, hiteltelen.

A Chase házaspár ismét a hetibeteg körül tevékenykedik, amikor is Chase már nem bírja tovább és konkrétan megkérdezi kisfeleségét, hogy mégis miért bocsátott meg neki. Azért, mert ő érez bűntudatot a tettéért, válaszolja Cameron, de most nincs idő ezt tovább boncolgatni, mert a beteg mája rohamosan romlik. Ezek után House ismét megkörnyékezi 13-at egy kis ingyenpszichológiával. Ezúttal az edzőteremben éri utol, ami House szerint azt jelenti, hogy 13 túl van az önpusztításon, most olyan életmódot keres, ami meghosszabbítja az életét, vagyis élni akar és életcélt keres, pont jó lesz neki a csapatba.

Cameron meg hűvösen közli a hetibeteggel, hogy még mindig nem tudják, mi baja, de az biztos, hogy a mája össze fog omlani, és előbb-utóbb májdonor kell majd neki, de minden transzplantációs bizottság vissza fogja utasítani az életmódja miatt. Beteg ezen érthetően kiakad egy kicsit, Chase és Foreman meg belenéznek a májába, hátha találnak ott valami érdekeset. Így is lesz, a máj tele van fonalférgekkel, és a magam részéről díjaznám, ha nem lenne több férges-bogaras eset a sorozatban. Orvosilag viszont ez most jó hír, mert ha ennyi a baj, akkor azt két tabletta kikúrálja, amit már mindannyian tudunk a Pilot óta.

Lucas az orvosi pihenőben terpeszkedik, és Chase feljegyzéseit olvasgatja unaloműzés végett, ráncolja is a homlokát a szöszi, amikor rajtakapja ezen. Lucas nem hazudtolja meg magánnyomozói mivoltát, neki most az az érdeke, hogy House-nak legyen csapata, mert akkor lenyugszik, és kevesebbet cseszegeti Cuddyt, ami pedig neki jó, mivel ő most Cuddyval jár, és felháborítóan önelégült képet vág ehhez. Ja, és megdicséri Chase precizitását, az viszont érdekes, hogy pár hete egy bizonyos időszakban alábbhagyott ezzel, és hiányos feljegyzéseket készített. Valamit titkol, vagyis valami elől menekül, tehát bölcsebb., ha egy helyben marad, akkor senkinek sem lesz gyanús, javasolja nagy cselesen Lucas.

Közben a hetibeg állapota rosszabbra fordul, tele van a tüdeje folyadékkal, lehet, hogy a féreg csak véletlen volt, és nem is az volt a baj? Diagnózis újratöltve, most a legerősebb tipp a limfóma, de azért ezt House megosztja Taubbal és 13-mal is, biztos, ami biztos, nehogy a csapat elbízza magát. A differenciál alatt Chase-nek még feltűnik, hogy kisfelesége különösen be van rágva House-ra, úgy tűnik neki is összeáll, hogy Cameron House-t okolja az egészért, ami neki tűrhetetlen, mert Ő tette, az ő döntése volt, rá haragudjon, mert ha még egyszer ott lenne, megtenné újra.

Beteg közben összeomlik, alig maradtak vérsejtjei, és mivel már végképp kifogytak az ötletekből, most kell vaktában tippelgetni, minél nagyobb szótagszámú a betegség, annál jobb. Nagy nehezen megszavazzák a leukémiát, mint az egyetlen kicsit is esélyes betegséget, House már sugarazná is a pácienst, de azért még elfaxolja a döntést a másik két jelöltnek, hátha beüt náluk az epifánia az utolsó előtti pillanatban. Chase pedig bejelentkezik a csapatba, kell neki ez a meló. Nem valószínű, hogy ez megmenti a házasságát, tudja jól, de az igazság az, hogy a költözés sem.

Sugárkezelés indul, House pedig figyel és vár, mert tudja, hogy tévednek, az isteni szikra bármelyik pillanatban beüthet. Úgy is lesz, de nem a csapatnál, hanem telefonon érkezik Taubtól és 13-tól, akik egészen pontosan eddig bírták House faxait figyelmen kívül hagyni, de amikor elolvasták, egyértelművé vált számuka a megoldás. Krómbetegsége van a páciensnek, és a megoldás kulcsa az volt, hogy a szülei túlzott óvó gondoskodása miatt nem fejlődött ki az immunrendszere rendesen, a férgei voltak az egyetlenek, amik óvták, de miután kinyírták őket, felerősödött a betegség. Tökéletes csapatmunka, House-nak ezek után nincs is más dolga, mint az irodájában kényelmesen hátradőlve várni, hogy Taub, 13 és Cameron is visszakönyörögjék magukat a csapatba, és hálaajándékokkal halmozák el. Az első kettő jön is annak rendje és módja szerint, de a harmadikkal gondok vannak.

Cameron is érkezik, de miután megtudta, hogy Chase maradni akar, nem bírja tovább. Azért okolta a kórházat és a környezetet az egészért, mert szerinte House rontotta el Chase-t; olyannyira, hogy már nem tud jó és rossz között különbséget tenni, nem számít neki az emberélet, amíg a saját játékait játszhatja. Itt van House, aki most is végig tudta a megoldást, a játék lényege az volt, hogy Taub és 13 rájöjjenek, és a sikerélménytől megrészegülve visszatérjenek – csak éppen közben House kockáztatta a betege életét. És itt van Chase, aki bebeszélte magának, hogy egy gyilkosság elfogadható, ha azzal megelőz számos más lehetséges gyilkosságot, és szintén nem vette figyelembe egy emberélet értékét. Az a szomorú, hogy mivel ez Cameron világában tényleg ilyen sarkosan fest, soha nem lesz egyetértés, még úgy sem, hogy neki is van már egy s más, pl. egy eutanázia a háta mögött. Más kérdés, hogy nem feltétlenül neki van igaza jó és rossz különbségéről, mert nem mindig éles a határvonal, de tény, hogy House és Chase máshogy gondolkodik. Cameron viszont emiatt úgy dönt, hogy nem maradhat, pedig szerette mindkettőjüket, de már nem bírja nézni, hogy mi lett belőlük. Kezet nyújt, és búcsúzik, és House nem fogadja el, ahogy nem fogadta el már az első évadban sem, ez nem is lesz másképp soha. És Dr. Cameron most már tényleg elhagyja a kórházat, a csapatot, a férjét, és a sorozatot is.

House azért még bejelenti Jimmynek, hogy a küldetést teljesítette, négyből három nem is rossz. Újra van csapat, újra ő a főnök, csak éppen Chase-ék házassága ment szét, Cuddy meg Lucasszal távozik a nap végén, és minden van a záróképsorokban csak boldogság és sikerélmény nincs. Egy korszak mindenképpen lezárult.

Címkék: house
19 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2010.10.26. 13:09:26

Hej, de rég volt már, jó volt újra felidézni! Kösz.

Ugyandehogy (törölt) 2010.10.26. 16:23:02

Crohn betegség lesz az....
nem?

Bütyispy 2010.10.26. 17:47:33

Az a Cameron eutanázia mi volt az valahogy teljesen kimaradt,melyik Hv-ban találom meg?
Ja és Lucast csak én rühellem vagy másnak is viszket tőle a tenyere?
A Hv meg nagyon jó,de annyi mindenki írta már idáig is,hogy elcsépeltnek tűnik ezt írni:)

candyperfumegirl 2010.10.26. 18:41:18

@Babette_: Igazad van, most utánaolvastam a transcriptben, és tényleg. Sajnos most a fülemre és a szinkronra hagyatkoztam, bocsi érte. :/

Ugyandehogy (törölt) 2010.10.26. 18:43:51

@candyperfumegirl: nagyobb hibád sose legyen:)

ez a rész mikor volt magyar tvben, nem emlékszel?

Valandil 2010.10.26. 19:21:56

Erőteljesen zárójelben kérdem: Glee valamikor?

tookie clothespin 2010.10.26. 22:05:56

Én meg félve kérdem: Szívek Szállodája utsó két évad? (Ha tényleg nem akarod megcsinálni, akkor meg kellene hirdetni, hátha akad valaki aki befejezné...)

candyperfumegirl 2010.10.26. 22:06:06

@Valandil: Igen, most az következik. ;)

MsHamilton 2010.10.27. 17:23:26

House hogyvolt, de jó!
Cameron nyöszörgése és nagyon látványos lelkiismerete már kezdett unalmassá válni (főleg a múlt héten leadott részben), nekem nem fog hiányozni.

(Amúgy hova tűnt a sok ember, régebben egy House HV ilyenkor már 60 komment körül járt.)

Lósz őrnagy 2010.10.27. 18:49:38

@MsHamilton: Hát ha nem félévente lenne egy House hv ...
Én is már csak néha-néha nézek be ide, a hv-k többsége nem érdekel, főleg a vámpíros, szellemekkel suttogós baromságok miatt. House maradt az egyetlen sorozat, amit sose hagyok ki.

Sólyomszem 2010.10.28. 13:09:09

@MsHamilton: Csatlakozom az őrnagyhoz, én is véletlenül vettem észre, hogy candy megint megírt egy részt, ami kb. 3/4 éve ment le a tévében.
Amúgy nagy rajongójuk vagyok (candynek és House-nak is), de már alig emlékszem erre a részre, mit írjak róla/hozzá?

örökéletingyensör 2010.11.11. 19:27:53

El kéne venni Candytől az összes hogyvoltját,már ez lehetetlen állapot h nincsen már hetenkénti House esetleg egy kis Glee...Engem a többi sorozat nem érdekel,rohadjanak meg a vámpirok ott,ahol vannak.

Mirocska 2010.11.12. 08:40:44

@ÁlmodoZoZo: Sajnos, egyetértek. Nekem is nagyon hiányzik a Gilmore Girls, House hogyvoltok folytatása:-(( Imádom Candy írásait, de ha nem tudja csinálni, akkor sajnos pótolni kell valaki mással...

candyperfumegirl 2010.11.12. 09:50:42

Tudja csinálni, csak éppen olyan tempóban, amit a munkája és az életmódja megenged.

Llew 2010.11.12. 10:10:43

@ÁlmodoZoZo: @Mirocska: mi az, hogy el kéne venni? Önként csinálja, mintegy hobbiból, és a jelek szerint még megbecsülést sem kap érte egyesektől. Szerintetek ki írná, ha ő nem? Nézzetek már szét mennyi félbehagyott hogyvolt van az oldalon.

Tillike 2011.01.07. 20:13:42

Lesz meg valamikor House HV folytatas????? A Glee hogyvoltokat mar meg sem merem kerdezni :(

Pernath 2011.01.09. 21:01:51

@Llew: Szerinted ezt ki írja?
süti beállítások módosítása