Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Friday Night Lights 4x05 - The Son

2010. október 22. 14:00 - Sigismundus

Lionsmeccs a South Pines ellen. Nem lenne komoly ellenfél, a Párducoknak, de itt a vége felé 24-0-ra vezet. Vince kisé megelégeli hogy az ellenfél majd minden játékukat azonnal felismeri, és blokkolja. És rábeszéli Luke-al közösen, Olsent a QB-t, hogy játszanak mást mint amit edző mutat. Valami Texas-Spereed a neve a dolognak, Olsen kapja a labdát, dobja 44-esnek, aki középen előreindul, míg 5-ös hátul jobbra, majd előrefut. És Luke átpasszolja Vincenek, aki egy szédületes, 54 yardos futást követően, pontokat rak a táblára!

Az egész Lions Field ünnepli a jó játékhívást, csak érdekes mód Eric Taylor vezetőedző nem. Gyors számonkérés a pályaszélen, meg soha-többet-ilyet szentbeszéd. Aztán kiküldi támadósora legjobbjait, hogy szerezzék meg ők a labdát berúgáskor.

És sikerül is a dolog, a széle-hossza center, Dallas „Tank” Tinker ráveti magát a bőrre, és alóla ki nem szedi egy South Pines sem. Lionstámadás újra, trükkös játék indul, a wildcat.( a Center nem a QBnek dobja a labdát hanem a kettejük közé futó RBnek közvetlen), Vince kapja a labdát, de nem ő fut vele, hanem egy óóóóriási és pontos passzt ad vele, 44-esnek, aki közben előrefutott a 10 yardosig.

És megtesz 11 yardot még és a Lions egy nagyszerű végjátékkal, 24-13-en áll. Mindenki boldog, és ünneplik őket, az öltözőben Eric Taylor dicsér csoportosan. Majd egy szomorúbb téma, megemlíti Matt Saracent, akinek nevét ismer mindenki. És a csapat imádkozik egyet közösen Henry Saracen őrmesterért. A Saracen házban Matt apja régi videóüzeneteit nézi újra meg újra. Landry és Julie próbálják kissé terelni a figyelmét a meccsel, meg videózással, de nem megy az ilyen könnyen.

Vince Howard edzője telefonjára ébred. Benne van az újságban, de nem a körözvény-rovatban, hanem a sporthíreknél. És a vereség ellenére elismerik a képességeit. Sőt, őt is meghívták, hogy beszéljen a Junior School (általános) kis játékosainak. A jól indult reggel rosszra fordul. A francos számlák miatt elzárták Howardéknál a vizet és az áramot, és Vince anyja annyira kiütötte magát, hogy a folyósón aludt el.

Becky Sproles, reménybeli Miss Texas, elővetélkedőn indul. Némi üröm az örömben, hogy csak anyja Cheryl, és Tim a közönség, apját is várta, de hiába. Halotti tor Saracenéknél, Matt nagy türelemmel végighallgat egypár együtt érző beszédet. Eric és Tammy azonban érzik, hogy kitörni készül egy csomó fesztültség hamarosan. De Matt még bírja. Beszél egy őrmesterrel, aki ugyan nem ismerte Johnt személyesen, de úgy értesült hogy Saracen őrmester mókamester volt az egységében, segített fenntartani a morált. Az elhunyt fia erre meglepődik, apját alig látat idehaza mosolyogni, csendes egy ember volt, ugyanarról beszélnek? Landrynek sikerül csak elrángatnia, és közli hogy feszültségoldónak elmennek holnap éjjel a Rigginsekkel sörözni. Kell is a feszültségoldás, mert jön JD és Joe McCoy a Párducközösség nevében együtt érezni, de hamar az orrukra lesz csapva az ajtó jól.

Timnek is akad a toron gondja. Bár mobilját előrelátóan kikapcsolta, Matték vezetékesén is utoléri Beckyke, nincs menekvés. De a lány bekerült a döntőbe, ex-33-as megértő típus, tudja milyen, ha valaki döntő előtt áll. Így pár nyugtató szó még jut. Luke futásedzését tartja az úton, mellékanyarodik JD meg pár Párduc. És elkezdik húzni az agyát, hogy lehet hogy nem ő a Lions legjobbja az újság szerint ? 44-est nem bántja a dolog, JD erre meghívja estére egy közös kis bulira, Luke belemegy.

Szomorú kötelesség, a temetkezési vállalkozónál Tammy és Matt intézik a koporsó ügyét. Az ügyintéző együtt érző, és tájékozott, valamiért nagyon a zárt koporsót ajánlgatja, olyan árfekvésben, amit a Hadsereg támogatása teljes mértékben fedez. Vince és Fukszos továbbképzésen egy gyanús tesó ócska garázsában. Egyszerű a terv, bizonyos, régebbi, már nem gyártott, de sokak által használt autótípusokat kell majd elkötniük. És alkatrészekre szétbontva az jó pénzt tud hozni, szóval gyorsindítás csavarhúzóval, vagy két vezeték-összekötésével a lecke. Aztán irány a Junior csapat. JD itt szerényen önmagát fényezi hogy előre látja az ellenfél tervét, meg hasonlók. Aztán Vince emelkedik szólásra, nem is tudja mit mondjon, majd mégis. Ne pánikolj, maradj laza. Ez jobban érthető az apróságoknak, nagyobb is a közönségsikere, mint JDnek.

A sörözés a Párduc pályán elég jó hangulatban kezdődik, régi focimeccsek felemlegetésével. Aztán Matt, miután elegendő mennyiségű alkoholt gyűjtött szervezetébe előadja hogy milyen beszédet mondana holnap a temetésen. Hogy itt fekszik Henry Saracen, aki nem bírta az anyját, felesége meg őt, a fiát nem akarta nevelni, ezért lelépett a kötelességei elől, de lelőtték és vége..

A többiek hallgatnak, érzik hogy ez még a sokk része, Matt pedig hangosan kezd gondolkodni, hogy hiszen apjával egy pokolgép végzett, lehet hogy nem is ő van a koporsóban, van abban egyáltalán valami ? Ezt meg kell tudni azonnal, és az sörrel súlyosbított fejü csapat elindul éjjel a  ravatalozóhoz. A temetkezési vállalkozó szerint, aki az előkészítést végezte, egyáltalán nem lenne jó ötlet, ha Matt megnézné mi van a koporsóban. Ő azonban ragaszkodik hozzá, így a többiek hátramaradnak, a srác néz, majd elmegy remegve.

A JD féle bulizás úgy néz ki, hogy Luke furgonjával járják a várost és JD egy painballfegyverrel lövöldözik. Cafferty megunja, kirakja, Párduc QB ( igen durva a váltás az íróktól, a harmadik évadvégi érzékeny, zavart kamaszból, mostanra 100%os kisvárosi seggfejet csináltak) meglövi hát búcsúzóul, barátságnak annyi, vége. Tim egy furcsa nap végén sörözne egyet nyugodtan, de esélytelen. Megjelenik Beckyke, és elmeséli a napját, harmadik helyezett lett, ami szívás. Aztán megpróbálkozik álmai férfijánál egy csókkal, de Tim újra hárít, ez nem történhet meg, oké? Göndörke, így hát elgyalogol jó messze egy éjjel-nappaliba sok csokit és sört venni. Utóbbihoz személyi is kéne, ami nincs. De megjelenik a lovagias Luke, aki épp itt váltott pólót a paintball után, kisegít, és felajánlja hogy hazaviszi autón. Szikrázó tekintetek kapcsolódnak egymásba, működni kezd némi kémia, így a párocska elhajt valahová az éjszakába.

Taylorék épp befejeznék a vacsorát amikor beállít űzött tekintettel Matt Saracen. Kapna vacsorát, de nem kér, és hamar kitör belőle minden. Elmondja zokogva, egészen eddig apjára koncentrált minden gyűlöletet, hogy mindenki máshoz jó tudjon lenni. És ma este ezt még az arcába akarta mondani, ezért felnyitatta a koporsót. De apjának már nem volt arca..  És ezzel az egész gyűlölősdi valahogy értelmét vesztette, elszállt egy pillanat alatt. Taylorék nem sokat tudnak mondani, a srác elrohan, Eric utána megy és együtt mennek haza a Saracen házba, gyalog.

Eljött a temetés napja. Itt van mindenki, tiszteletét leróni. A Saracen család, Taylorok, Rigginsek, Landry Clarke. Buddy Garrity, és mellette Tim örömmel fedezi fel Lylát. Matt előáll hát a búcsúbeszéddel apjáról Egy gyerekkori történettel kezdi, amiből kiderül hogy apjának volt humora, csak nehezen tudta magát elengedni. Amiben viszont jó volt az a Haza szolgálata. És így lemaradt ugyan az ő születésnapjairól, meg egyébről, de ez egy olyan munka amit kevesen mernek vállalni, de szükséges. Ennek köszönhető, hogy sokan mások viszont biztonságban tudják saját ünnepeiket ünnepelni. 

Ez végül egy olyan beszéd, amit Henry Saracen megérdemelt, kezdődhet hát a szertartás. Katonás méltóság, díszlövések, zászlóösszehajtás, tisztelgés, köszöni önöknek a Haza. Elkezdenek elszállingózni a népek, Matt marad még, és ő veszi kezébe az ásót.

 

Címkék: fnl
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lezuzius 2010.10.22. 14:23:14

Emlekszem ezen a reszen bogtem egy sort.
süti beállítások módosítása