Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 7x09 - Soha ne hagyj el!

2010. október 20. 14:00 - leeann

Amíg a csapat az újra harapós Williammel foglalatoskodik, addig az iskolában nagyon-nagyon fegyelmez az igazgató bácsi. Persze nem csak véres William a gond, hanem az 1 db élő és a 2 db szellem idióta is a városban van. Andrew az élő, és felváltva beszélget a szellem Warrennel és a szellem Jonathannel, aki vérszegény volt, így nem volt elég a vére arra, amire hasznosítani szerették volna. Természetesen a gonosz irányítgatja az élő marhát barátai képében, de Spike-ot sem hagyja békén. Buffy egy székhez kötözte a vámpírt, de mivel hetekig emberek vérével táplálkozott, most keményen elvonási tünetei vannak.

Buffy szerint vért kell neki adniuk, de a Spike-kal kapcsolatos terveit jelenleg csak Will érti meg. Buffy a teljes csapatot szeretné összetrombitálni, ezért Gilest is próbálja megtalálni, de ő most egyelőre nem elérhető, mert nem tudni, túlélte-e az előző rész végi támadást. Haldokló barátja arra kérte, hogy gyűjtsön össze valakiket, de az még nem derült ki, hogy kiket kellett volna megkeresnie. Miközben Buffy próbál kézben tartani mindent, Xander azon dolgozik, hogy a Summers-ház újra lakható legyen. Persze van, aki nem épít, hanem a pusztítást gyakorolja egy kismalacon.

Szellem Warren éppen ölni tanítja Andrew-t, akinek eléggé nehezére esik bántani egy kismalacot, bárki is kéri tőle. A kismalac, mint a mesében, túljár Andrew eszén és eliszkol, ahogy csak a lába bírja. Ez nem fog menni a kreténnek, úgyhogy a vért megpróbálja a hentesnél beszerezni, csakhogy Buffyék is azt gondolták ki, hogy állatvérrel kéne itatni Spike-ot, ezért Will is a henteshez tart. Nem is lenne szép kerek a történet, ha nem akadna össze vöri a kreténnel. Ez a történet viszont kerek egész, és éppen érdekes irányba hajlik a görbülete.

Andrew nem ad esélyt semmilyen számonkérésnek és elszalad, de nem jut messzire. Will közli, hogy nem akarja bántani, Andrew pedig előadja a ma született bárányt, majd amikor a boszi rákérdez, hogy minek kell neki ennyi vér, előadja az „engem hatalmas erő védelmez” dumát. Willt ez nem hatja meg, és elviszi a kretént a Summers-házba, ami jelenleg egy főhadiszállásra emlékeztet. Mostanában divat az ellenséget a székhez kötni, úgyhogy Xander is ezt teszi Andrew-val, amíg el nem mondja, hogy mit keres itt, és minek vett 8 liter disznóvért.

Xander nem sokat tud meg a dologról, de Anya előveszi a vallassunk pofozkodva módszert, amit a majdnem férj leállít. Közben Buffy megeteti a háziállatát, aki lelkesen nyammogja a disznóvért. A vér feléleszti egy kicsit a vámpírt, aki elmeséli, hogy mire jött rá, hogy mit érez, és azt, hogyan kapta vissza a lelkét. Miközben Buffy a vámpírral van, Xander és Anya a jó zsaru, rossz zsaru játékot gyakorolják Andrew-n. A játék beválik, és amikor Anya úgy igazán Andrew-ra ugrik, az kiabálva közli, hogy mindent elmond. Buffy úgy dönt, hogy ideje közbelépni, mielőtt a volt jegyesek kicsinálják a marhát, úgyhogy Spike egyedül marad „önmagával”.

Amikor Buffy meggyőződött arról, hogy minden rendben van a másik szobában, hallja, hogy Spike beszélget valakivel, de amikor a szobába lép, nincs ott senki. Spike azt mondja, hogy nem beszélgetett senkivel, de amint Buffy elfordul, kiszakítja magát a székből és a falon átnyúlva megtámadja Andrew-t. Érdekes véget érhet az utolsó kretén, és még Will bosszúja sem kellett hozzá. Szerencsére Buffy időben érkezik és megmenti Andrew-t, Spike-ot pedig kiüti. Ideje összegezni az eseményeket. Buffy elmondja, hogy mi történt azelőtt, mielőtt William Spike-á nem vált volna. Megint előkerül a dal.

Igen, a megfejtés közel van, de segítünk, eláruljuk, hogy Spike a gonosz alvó ügynöke. Amikor meghallja a dalt, elveszíti a tudatát és előjön a vámpír énje, amit nem ő irányít. Erre persze Xander jött rá. Buffy megkéri Dawnt ás Willt, hogy derítsék ki, mi vagy ki használja Spike-ot fegyvernek. Buffynak arra kell rájönnie, hogyan hatástalanítsa. Miközben a Summers-házban az alvó ügynök tanulmányozása zajlik, az iskolaigazgató a kazánház felé veszi az irányt, ahol megtalálja a kiásott jelet és az elvérzett Jonathant. Buffy most már nem a szobájában tárolja Spike-ot, hanem a pincében, és a vámpír megint nem emlékszik a támadásra. Spike azt kéri Buffytól, hogy ölje meg, de a vadász ezt nem teszi meg.

Spike a vadászra próbál hatni a szavaival, a vámpírok iránti gyűlöletét próbálja előhívni, de Buffy egy ideje nem gyűlöli se magát, se mást. Azért ő a vadász, mert különbséget tud tenni egy vámpír és egy ember között. William hiába vámpír, ember lett, amikor megharcolt a lelkéért a saját démonjaival a világ végén. Spike hiába vámpír, William erősebb benne, mint valaha. Alig van vége a lelkizésnek, az összes ablakon rájuk ront valami csuklyás csapat. Az igazgató bácsinak is van valami köze a Sunnydale-ben zajló eseményekhez, mert nem tört ki rajta a rémület a jel és a halott fiú láttán, sőt elvitte valahova Jonathant és elásta.

Közben a csapat harcol a rájuk törőkkel, akik gyorsak voltak, szervezettek és elvitték Spike-ot. Buffy végiggondolja a történteket és rájön, hogy kivel állnak szemben. Az ellenség a „legfőbb”. A figyelők is rájöttek, hogy a „legfőbb” harcot hirdetett, és kihirdetik a szükségállapotot. Ők is össze akarnak gyűjteni valakiket, és a jó szolgálatában felkészülnek a harcra. A főnök beszéde végén az épület felrobban, a figyelőknek vége. A csuklyások kikötözték Spike-ot, majd fura jeleket vágtak a testén, majd a jel fölé lógatták és elkezdték kivéreztetni. Az ö vére sikeresen kinyitotta a kaput, amiből a ronda kopasz „első” jellegű vámpír mászott elő. Nagyszerű, mi jöhet még?

Címkék: buffy
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása