Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos számok 6x08 - Ultimátum

2010. október 19. 10:49 - Hoppancs

Ian Edgerton ügynököt saját kollégái tartóztatják le, a vád informátorának, Vincent Costellonak meggyilkolása, valamint együttműködés a Salazar nevű hírhedt drogbáróval. Az FBI szerint Edgerton azért végzett a piti bűnözővel, mert az fel akarta adni, ő azonban azt állítja, a nagyfőnök ölette meg Costellot, mert segíteni akart a Salazar-ügyben kulcsszerepet játszó Felipe Garcia előkerítésében. Az áldozat a B17 kódot írta a kocsija ablakára, ami talán segíthet Edgertonnak. A férfi azonban nem várja meg, hogy a többiek kiderítsék az üzenet jelentését, inkább megpattan.

Edgerton ügyesen eltűnik a börtönépületben, ezért a zsaruk kénytelenek Janet Galvin szökevény-felderítőhöz fordulni, aki máris megmondja a frankót: az ügynök nem akarta tovább nézni, hogy a rosszfiúk király verdában húzogatják annál is királyabb csajaikat, úgyhogy inkább beállt közéjük, hátha akkor jobb dolga lesz. David azért kétli, hogy a dolog ilyen egyszerű lenne. A keresők két csapatra oszlanak, akik majd persze jól odamondogathatnak egymásnak a megfelelő pillanatokban. Nikki Charlie-val értekezik, aki szerint Edgerton talán azért menekül, mert büntetni akar valakit. Hogy?

Galvin és Don csapata közt megkezdődik a beszólogatásokkal tarkított együttműködés, aminek során találnak is egy titkos járatot, valamint egy darab szövetet, amit Edgerton hagyott maga után. Nikki és David párban keresgélnek, közben kollégájuk bűnösségéről elmélkednek. Az emlegetett személy a vártnál hamarabb előkerül, és ugyanazzal a lendülettel túszul is ejti Colbyt. A többi FBI-os egy darabig fenyegeti, majd kettesben hagyják a fogva tartottal. Colby igyekszik emlékezteti Iant, hogy az ilyen akciók vagy börtönnel, vagy halállal szoktak végződni, de ezzel nem sok újat mond a tapasztalt egykori bűnüldözőnek.

Megkezdődik a túsztárgyalás, a rendőrbírók már készülnek, hogy szétlőjék Edgerton fejét, ő azonban nem parázik, és Charliet kéri a telefonhoz. Egy Nikkivel való rövid szóváltást követően meg is kapja, és rögtön elő is áll meredek elméletével, miszerint Garcia a börtönben bujkál álnéven. Charlie a hosszúirányú szocializáció elméletét fogja alkalmazni, hogy megtalálja őt a rendszerben, ami remekül hangzik. Don elárulja Nikkinek, hogy hisz Ian ártatlanságában. Galvin persze pattogni kezd, nem akarja kivárni, amíg a kis zseni megszüli a megoldást, inkább kamerát csempészne a szobába, ahol Ian és Colby színyel. Donnak nem tetszik az ötlet, de a nő főnöke, Thompson, áldását adja rá.

Edgerton természetesen készült, és egy kis áramütéssel hatástalanítja a jól felszerelt akciócsoportot. Miután derült egyet a sikeren, beszélgetésbe elegyedik Colbyval egy régi rendőrös sorozatról, de az idill nem tart sokáig, vissza kell térni a valóságba. Közben Charlie leszűkítette azon rabok körét, akikkel Garcia azonosító karkötőt cserélhetett, ekképpen biztosítva felszívódását a rendszerben. Sajna, mikor megtalálják, szembesülniük kell a ténnyel, hogy az illető semmit sem tud Garcia hollétéről, csupán pénzért cserélt vele. Ian cseppet felhúzza magát, mikor tudomására jut, hogy Charlie-nak még kéne egy kis idő.

Colby gyermekkori történettel illusztrált erkölcsi prédikációt ad elő Edgertonnak, de ő nem vevő rá, inkább azt bizonygatja, hogy úgysem tudott volna mit kezdeni a rengeteg pénzzel, amit elvileg Salazar utalt át neki. David meglepődik, mikor kiderül, hogy Garcia összes áthelyezési kérelmét Thomson tagadta meg. A rendőrbíró azt állítja, azért nem engedte másik börtönbe Garciát, mert akkor csak tovább építette volna Salazar droghálózatát. Charlie telefonál, hogy közölje, Garcia a fegyházban van. Kellene még némi idő, hogy megtalálják, és kiszedjék belőle a szükséges információkat, Thompson azonban már behatolásra, és Edgerton kiiktatására készül. Ian felteszi a kérdést, miszerint vajon nem magát akarja-e védeni ezzel.

Thompsont még azelőtt leállítják, hogy kilőhetné Edgertont, és elkapják Galvint is, aki épp a Garcia ellen készülő merényletet felügyeli. Don lepuffantja az erre felbérelt rabot, Garcia épphogy megússza. Kiderül, hogy Galvin volt az, aki végig Salazarnak dolgozott, Thompson csak ott hibázott, hogy megbízott benne. Minden jó, ha vége jó, bár szegény Ian még várhat egy kicsit a hivatalos felmentésre.

Címkék: gyilkos számok
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása