Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sötét angyal 1x22 - Önfeláldozás (ÉVADZÁRÓ)

2010. október 15. 10:00 - teardrops

Eredeti epizódcím: ...and Jesus Brought a Casserole
 

[Max!... Jól vagy?!... Válaszolj!...]
Max még mindig nem vesz tudomást a külvilágról; Logan hiába szólongatja, ő csak Tingát öleli, aki mozdulatlanul fekszik a karjaiban. Lydecker katonái felsorakozva veszik körbe a két lányt, kezükben fegyver és épp célra tartanak, míg főnökük -meglepő módon- szintén odavan, fejéhez kap, hirtelen mintha nem tudná, mit tegyen. Szólítja Maxet, aki ránéz, megismeri és... nekiugrik, mint egy vadállat, mire szinte sortűzként, egy csomó sokkoló találja el, így eszméletlenül esik át a kezelőpulton a földre. Közben Nagyfőnöknőt értesítik, hogy Lydecker elfogta az X5-öst, így eltávolítják az épületből, de a parancs egész más: X5-öst őrizetbe venni, az ezredest pedig letartóztatni. Micsoda? Igen, jól hallotta, Sandoval meggyilkolása a vád. A katonák kiutasítják Lydeckert és csapatát, amelyből kettőt a férfi visszahív és miután szokásos hidegvérrel lelövi Nagyfőnöknő embereit, megkéri őket, hogy segítsenek kideríteni mi folyik itt, de ha mégsem, még most elmehetnek. A katonák maradnak, így Maxszel együtt elhajtanak a bázisról, bár még nem tudják, merre.

Nagyfőnöknő Brinnek adja be azt a mesét, miszerint genetikai anomáliát találtak Tingánál az X5/656-osnál, ezt akarták a kísérleti kezeléssel rendbe hozni, de Lydecker közbeavatkozása miatt az alany sajnos elhunyt. Eközben jön még egy rossz hír: Lydecker eltűnt az X5-össel együtt. A parancs természetesen, hogy találják meg minél előbb a dél-afrikaiak segítségével, akik korábban is sikerrel jártak; Brint nevezi ki az akció parancsnokának, az a feladata, hogy Maxet élve hozza vissza, de Lydeckert likvidálhatják.

Zack a sebét próbálja ellátni Logannél, miközben szemrehányást tesznek egymásnak és megy a szópárbaj: 'minden simán ment, míg hirtelen meg nem jelentek a katonák' – 'azonnal szóltam, miért nem hoztad ki Maxet' – 'akartam, de nem értem el' – 'várnunk kellett volna' – 'nem volt választás, ott volt Tinga' – 'és most már Max is'. Zack abban egyetért, hogy meg kell találniuk a lányt és már szólt is Kritnek és Sylnek, de Szempárunk felteszi a nyerő kérdést: oké, Lydecker állította a csapdát Max elfogására, de mi a terve?

Lydecker nem kispályás: egy egész motelt kibérel, hogy ne zavarja őket senki és első dolga felhívni a főnökét, hogy az mi a fenét képzel, hogy öldösi az X5-ösöket; ha ő egyszer kinyitja a száját és ezt a klubban bizottságban egyszer elmeséli... Nagyfőnöknő azonban nem ijedős, pláne, hogy miért is hinnének egy gyilkosnak, amúgy pedig az X5-ös az övé és vissza is fogja szerezni. Végre valami, amiben egyetértünk Lydeckerrel: ennek a nőnek aztán van bőr a képén!

Deck bemegy egy flaskával a szobába, ahol az ágyhoz bilincselt Max fekszik és sutba dobja az eddigi 'tiszta'-időszakát és jól leissza magát. Ki tudja mennyi idő múlva a lány már kezd magához térni, a férfi pedig még magánál van, így elkezd Maxnek mesélni. Amikor régebben szintén odaült mellé a betegágyához, az hiba volt, kivételezés, de Max mindig is a legkedvesebb volt a számára, most viszont nincs más választása... és előveszi a pisztolyát. No, erre Max már teljesen magához tér és kirúgja Lydecker kezéből a fegyvert, majd kérdőre vonja, mit tett Tingával, de a férfi állítja, nem ő volt, hiszen igazából a többiek is fontosak neki. Max szerint ezt nem igazán tudta kimutatni, de a férfi tovább magyaráz: valami olyan maradandót és fontosat akart alkotni, ami hasznos a háborúban, a sok ezer katona helyett elég csak néhány, akik tökéletesek és akkor a sok száz áldozatra sincs szükség. Viszont mindez nem kerülhet az "Ő" kezébe, inkább földig rombolja a Marticore-t, ehhez pedig elég néhány tökéletes katona. A lány kezd hinni neki, amikor azt is vizionálja, hogy ha elfogják, akkor őt lelövik, de a lányt visszaviszik átprogramozni, hacsak a főnöknek nincsenek más tervei.

Elkezdenek alkudozni: Lydecker szerint nincs menekvés, megtalálják a lányt a benne lévő implantátum segítségével, de legalább szóljon a lány, ha meghallja őket, még mindig lelőheti magukat; Max viszont kér egy esélyt, hiszen elég fürge és mégiscsak X5-ös. Közben a katonák megérkeznek, Brin kiszedi a portásból a szobaszámot, beront és ott találja... az üres szobát.

Valami raktárépületben Zack éppen Krit és Syl segítségével a tűzerejüket méri fel, miközben Logant egyik kapcsolata hívja a hírrel, hogy katonák támadtak meg egy motelt. Megvannak! Már épp indulnának, amikor egy kocsi ront be az ajtón keresztül, de szerencsére nincs baj, csak Max érkezett. Blingtől tudta meg, hol van a buli, sőt, még meglepetést is hozott -és kiszállítja a kocsiból Lydeckert-, mégpedig azért, hogy segítsen. A srácok nem győzik az állukat szedegetni a földről, miközben azért megkérdezik, hogy miben is kell a segítség? Lerombolni a Marticore-t.

No, akkor ezt meg kell beszélni! Zackéknek nem tetszik az ötlet, eddig is mindig elmenekültek, de Max szerint az állandó bújkálás nem élet. Zack újabb érve, hogy miért hatotta volna meg Tinga esete, Logan szerint meg az is lehet, hogy ez is egy átverés, de Lydecker csak annyit mond, emlékezzenek arra, amit tanított nekik: az ellenség ellensége a barátom. Ismeri a Marticore-t, vagyis simán be tudnának jutni és ha elpusztítják a DNS-labort, nem tudnak új katonákat 'létrehozni', így az intézménynek annyi; az X5-ösök szökésekor majdnem bezártak és a szökés semmiség a labor lerombolásához képest. Bár testvérei benne vannak, Zack még vívódik, de végül belemegy, mondván, hogy a legkisebb gyanús megmozdulásra, a férfi négy golyót kap a fejébe. Ötöt, természetesen Logan is velük van.

Először is megszerzik a bemérő kocsit, amelyet kis átalakítással irányító központnak használnak majd. A térképek megvannak, az őrség nem gond, várhatóan néhány hagyományos katona mellett egy tucat X5-ös lesz, a baj ott van, hogy mivel Lydeckert gyilkosnak vélik, a belépőkártyája biztos le van tiltva, a laborba pedig anélkül bajos lesz bejutni. A férfinek persze megvan a terve, találkoznia kell egy ismerősével (napersze, hogy beáruljon), de ha nem bíznak benne, akkor menjen vele valaki.

Max a valaki, és miközben egy sztriptízbár előtt várakoznak az ismerősre, a lány rákérdez a hotelben történtekre. Lydecker nem szívesen gondol vissza az esetre, de megnyugtatja a lányt, hogy hiába hangzott úgy, nem ő az apja (nem gyengíti a génállományt - remek önkritika). Max ezt megkönnyebbülve hallja, ám kiderül, hogy van itt még más is: Lydecker nagyon szeretett valakit, akinek "egy részét életben hagyta" a lányban. Az illető a felesége volt, de nem róla mintázta Maxet, inkább ő csak az ihletője volt. "A szemeid..." – Max már lendül is és nyomatékot ad azon kérésének (=elkezdi fojtogatni), hogy a férfi ne merészeljen még egyszer "úgy" ránézni. Hamarosan meglátják, akire vártak, így Deck akcióba lendül. Még próbál infót kihúzni kollégájából, de mivel nem tud meg semmi újat, folytatja a tervét: leüti a férfit és egy kiskanállal és kistégellyel matat valamit. Sejtjük mit, de nem biztos, hogy tudni is akarjuk.

A főhadiszálláson az X5-ösök evéssel készülődnek az estére, amit Logan kissé furának tart, de Lydecker megmagyarázza, hogy éhesen nem lehet harcolni. Logan meg is jegyzi, hogy ezt biztos nagyon élvezi a férfi, végülis erre képezte ki a katonákat, ám az inkább visszakérdez, vajon Logan mit keres itt, hiszen ez nem az ő harca, mint ahogy a génkonferencia ellen intézett terrorista támadás sem az volt. Bezonyám, emlékszik rá! Le is szűri az egészből, hogy biztos Max miatt csinálja, mert szerelmes belé... sajnálja őt, de megérti.

Lydecker összerántja a csapatot, akik viszont tudni szeretnék, ki ölte meg a nővérüket. A férfitől végre megtudhatjuk, hogy a Nagyfőnöknő valójában az új igazgató (és végre kiderül, hogy neve is van), Renfro, aki kemény ellenfél, de azt még nem tudja, miért teszi mindezt. Ebben a pillanatban egy berepülő varjú ijeszti meg a srácokat, eszükbe jutnak a régi idők, amikor egy ilyen madár felbukkanásakor véletlenül lelőtték egyik testvérüket... ez nem jó jel! Zack nem cicózik, rálő a madárra, az elrepül, kicsit megnyugodhatnak a kedélyek.

Max levegőzni hívja Logant, az Űrtorony tetején kötnek ki. Max itt köszöni meg, hogy annak ellenére, hogy ellenzi a dolgot Logan, nem tesz megjegyzéseket. A férfi tudja, hogy Max mindent megtesz a családjáért, mire a lány válasza szívet melengető: Logan ugyanúgy a családja már, mint a többiek. Viszont muszáj megtennie, amire készülnek, különben nem lehet nyugodt életük.

Idő van, utolsó egyeztetés: Syl és Krit a generátoroknál helyezik el a robbanó tölteteket, Zack és Max a DNS laborba mennek, hajnali fél ötre végeznek, tíz perc múlva lehet robbantani. Közben Logan jelzi, hogy bejutott a biztonsági rendszerbe, végtelenítette a kamerák felvételeit, vagyis a bentiek nem látják majd a behatolókat, de ő igen, így tud majd iránytani. Felmerül a kérdés, hogy mi legyen, ha összefutnak Brinnel; Lydecker szerint az általuk ismert lány halott, a mostani simán lelövi majd őket, de Max kitart amellett, hogy megmenthető, indulás. Logantól csókkal búcsúzna, de tiszta fejre van szüksége, a férfi is csak annyit kér, térjen vissza épségben. A csapat elindul, Zack még megkapja Lydeckertől "belépési engedély" gyanánt... a kistégelyt.

A Marticore tövében megáll a fantasztikus négyes (;-)) egy pillanatra, még felvillannak bennük az emlékek, majd egy "Tingáért!" felkiáltással átugrálnak a kerítéseken és a tervek szerint szétválik a két csapat, eközben Logan a kocsiból figyel. A DNS laborba írisz azonosítóval lehet belépni, így már látjuk is, mi van a kistégelyben. Zack és Max odabent kissé meghökken a látványtól, ugyanis felismernek néhányat a kis rekeszekben tárolt kémcsövek vonalkódjaiból... a sajátjaikat. Miután felocsúdtak, máris elkezdik kitenni a robbanóanyagot a labor különböző részein.

Eközben Renfro éppen kihallgatja Egyszemű Kollégát arról, hogy mit mondott pontosan Lydecker és vajon mit akart, mikor telefonon keresik; a hírtől megvilágosodik: azért kellett a szem, hogy bejussanak a laborba. Nosza, riadó, vessék be az X7-eseket is! A srácok megvannak a robbanóanyagok kihelyezésével, már csak ki kell jutniuk. Loganék látják a mozgolódást a monitoron és Lydecker egyből tudja, hogy baj lehet, mert megváltoztatták a szokásos eljárást és egy csapat X7-es bent maradt az épületben. Logan csak tizenéveseket lát, de Lydecker figyelmezteti, hogy nagyon is gyorsak, erősek, elszántak, "a mieinknek esélyük sincs ellenük".

Brin azzal rohan az igazgatónőhöz, hogy a rendszer szerint nincs is behatoló, de a nő rájött a turpisságra, előhozza az igazi felvételt és máris kiadja a parancsot a lánynak, hogy hatástalanítsa a robbanóanyagot a laborban. Lydecker ezt kiszúrja, Max meghallja az infót és -Zack rosszallása ellenére- visszamegy, mert nem hagyhatja, hogy a Marticore megmeneküljön. Elkapja a folyosón Brint, az egyik ajtóhoz bilincseli és megpróbálja rábeszélni, hogy menjen vele, de a lány nemet mond. A többiek már kijutottak, mikor Max is kilép az ajtón, tiszta a terep, robbanthatnak, ám Lydecker hezitál, mire Logan ráfogja a pisztolyt, hogy nyom-ja-már-meg-a-gombot! Megteszi.

A labor megsemmisül, Renfro pedig megsemmisülten áll, miközben a nagy terve füstbe megy. A srácok kijutottak, bejelentkeznek Logannél, hogy mindjárt visszaérnek. Igen ám, de az erdőn keresztül vezet az út, az X7-esek pedig szintén kijutottak és üldözik őket. Max zajra lesz figyelmes, éppen szembe jön vele... saját maga fiatalabb verziója. "Tudod, ki vagyok?", de válasz helyett másik-kisMax keze lendül és Max egy pisztollyal néz szembe, mely elsül.......

A lövés nem talál, Max villámgyorsan kiüti támadója kezéből a fegyvert és elkezdenek verekedni. Ütik-vágják-rúgják-dobálják egymást, míg végül Max eltöri másik-kisMax karját, majd a közben odaérkező Zackkel együtt rohannak vissza a kocsihoz. Addigra a többiek is odaérnek, így mindenki együtt van, sikerült!

A Crash-ben jön össze az egész társaság, együtt ünnepelnek és ismerkednek. Kritnek épp azt meséli Logan, hogy Max betört hozzá, úgy ismerkedtek meg, de nem bánta a dolgot, mert látta, hogy Max csak szép dolgokat visz el, vagyis jó az ízlése. Syl Sketchy-vel beszélget, Herbal pedig Zackkel osztja meg vallásos nézeteit, még Lydecker is ott van, bár ő csak egyedül iszogat. Max miután Cindyvel kicsocsózták magukat, végigosztogatja a hatalmas korsó sört és míg a pultnál vár az újabb adagra, Zackkel beszélik meg, milyen jó, hogy nem kell többet menekülni, Zacknek nem kell tovább a nagytesót játszani, ám a fiú másképp látja, mindig is a bátyja lesz, jah, és végülis Logannel sincs semmi baja. Ez jó végszó Maxnek, hogy szerelméhez siessen és fülébe súgja, menjenek innen. Itt az ideje, hogy beteljesüljön szerelmük... otthon... gyertyák... már csak ketten vannak... együtt... túl szép, hogy igaz legyen... Sajnos nem is lehet az, mert Max hirtelen meglátja a felettük elsuhanó varjút, Logan keze az öleléstől véres lesz. Mi történik?!

.......Maxet eltalálja a lövés, a földre zuhan. Logan hiába szólongatja, semmi válasz, itt valami baj van, elindul megkeresni. Közben Zack is menekül, lövöldözésbe keveredik, eltalálják őt is. Logan megtalálja Maxet, karjába veszi, mire a lány magához tér, megörül a férfinek és elhaló hangon súgja, hogy valamit mondani akar, ami már régen kellett volna, Logan nyugtatja, minden rendben, kiviszi innen, ám Max feje lehanyatlik. Logan keservesen zokog. Lydecker is odaér és próbálja megállítani Logant, aki vissza akarja vinni a lányt, hogy 'azok' meggyógyítsák, de a férfi szerint nincs mese, Max meghalt, el kell engedni, ám mivel Logan nem tágít, így kénytelen leütni. A kocsiba cipeli az ájult férfit, mire odaér, befut Krit és Syl is a hírrel, hogy Zacket elfogták.

(Kórház?) Maxet sürgősen el kell látni, lőtt seb, megsérült a szív, próbálják újraéleszteni; közben Zacket is betolják, aki aggódik Maxért, ám az éppen belépő Renfroval (szóval a Marticore) együtt hallja, amint kimondják a halált. A nő kiadja az utasítást, hogy mivel a lány többi szerve nem sérült, azokat mentség meg és már indulna is tovább, amikoris Zack kitépi magát az ágyból, leteper néhány katonát és az igazgatónőt túszul ejtve követeli, hogy mentsék meg nővérét. Ehhez viszont donor kellene, ám X5-ösnek csak X5-ös adhat bármilyen szervet, így Zack egy pillanatot sem habozik: megkéri Maxie-t, hogy küzdjön és felajánlja neki a szívét... majd főbe lövi magát.

Mikor Max magához tér, Renfro az, akit először meglát, így a válasz nélkül is azonnal tudja, hol van. Nem győz le! Nem leszek újra olyan, mint a többi. Renfro elmondja a lánynak, hogy Zack feláldozta magát miatta, így végülis van benne egy darab belőle és ezzel mindketten hazatértek... hozzá.

Az Űrtorony tetején most Logan próbálja feldolgozni a történteket... és reménykedik.
Néha úgy tűnik, mintha ez az egész mással történt volna. Mintha csak hallottam volna ezt a történetet. És bár tudom, hogy megtörtént, néha úgy érzem, hogy talán nem is halt meg, hogy valahol él. Csak remélni tudom, hogy jól van.

*~*~*~*~*~*~*

ÉRDEKESSÉGEK ~ 1. évad

1. Bakiparádé
Az első évados bakiparádé egy majdnem hat perces összeállítás, melyet -stílszerűen- Szempár-adásként láthatunk. This is a Streaming Freedom Video Gag-reel...

2. Családban marad
Az évadzáró epizódban Krit szerepét Jessica testvére, Joshua Alba játsza.

3. Újabb sorozat-szerepek
- Logan, azaz Michael Weatherly most kezdte 8. évadját az NCIS-ben, ahol a kezdetektől ő az egyik főszereplő, Anthony DiNozzo különleges ügynök.
Ezzel kapcsolatos további érdekességek:
   ~ Az eddigi 7 évad során több ’Sötét angyal’-os szereplő is megfordult itt egy-egy részben (Cindy, Normal, Zack, Sam doki).
   ~ Tony egyik mondata a 3. évad 'Hiatus: Part1' epizódjában: "Nagyobb esélyem van összejönni Jessica Alba-val, mint ezeknek az embereknek beszivárogni a Parancsnokságra." –ez nem csak azért érdekes, mert Michael korábban együtt játszott Jessica-val, hanem, mert a Sötét angyal forgatásán tényleg egymásba szerettek és közel két évig tartott a románc, még eljegyzés is volt.
- Eredeti Cindy, Valarie Rae Miller a Reaper – Démonirtók c. sorozatban játszotta Josie szerepét.
- Herbal megszemélyesítője, Alimi Ballard a Gyilkos számok-ban kapott főszerepet, mint David Sinclair különleges ügynök.
   ~ A Brint megformáló Nicole Bilderback is szerepelt az egyik epizódban.
- Nana Visitor, alias Nagyfőnöknő (Renfro) a Futótűz c. szériában alakítja Jean Rittert.
- A Jam Pony csapat keveset látott tagját, Druidot játszó Alessandro Juliani a Csillagközi romboló Felix Gaeta hadnagya lett, valamint szerepel a Smallville-ben is, mint Dr. Emil Hamilton.
- Rekha Sharma, aki kórboncnokként volt Szempár-informátor, szintén a Csillagközi romboló-ban játszott több, mint 30 részben (Tory Foster).
- Jensen Ackles az első évadban ugyan még csak egy epizódban láthatjuk Benként, a másodikban viszont már állandó szereplő, később pedig szintén szerepelt a Smallville-ben (Jason Teague), illetve kezdetektől az egyik főszereplője az Odaát c. sorozatnak, ahol ő Dean Winchester.
   ~ Bling, vagyis Peter Bryant szintén feltűnt egy-két rész erejéig ez utóbbi két sorozatban.
- A 4. részben szereplő Abraham Benrubi (Break) ekkor már ismert volt a Vészhelyzet-ből, de onnan később 'átköltözött Alaszkába' A férfi fán terem c. széria egyik főszereplőjeként.

 

Címkék: sötét angyal
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kekhalal21 2010.10.18. 08:24:26

Nagyon jó lett mint mindig gratuláció

teardrops 2010.10.22. 10:24:59

@kekhalal21: Köszi!:-)
Jövő héten kezdődik a folytatás, jövök a 2. évaddal.

bree-gee (ha erre jársz): ez a Michael-videó nem 'AZ' a Michael-videó.;-) Nem felejtettem el, azzal még lógok.;-)

teddybear01 2010.10.22. 15:06:20

Nana Visitor a DS9- ben Kyra Nerys őrnagy, majd ezredes, az állomás másodparancsnoka, illetve a végén, Cisko eltűnése után a parancsnoka.

Szerepelt még több sorozatban is, például a Frasier-ben, az Outer Limits-ben, a Matlock-ban is.
süti beállítások módosítása