Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Friday Night Lights 4x04 - A Short of Homecomming

2010. október 15. 14:00 - Sigismundus

Reggel, Sammy Meade rádiósmüsora. Rosszul áll a Panthers, pénzbírság, plusz elvesztették Caffertyt is, mi a kedves hallgatók véleménye? Hát az, hogy Taylor igazgatónő szállította nyugatról a tehetséget Taylor edzőnek keletre. Matt meg hallgatja Juliet aki vagy tíz, Texastól iszonyat messze eső egyetemre adja be felvételijét.

Azért Taylornak sem lett jobb a helyzete, akar szervezni egy figyelemfelkeltő bulit Homecommingot, az iskolának, a csapatnak, Levi igazgatót csak annyi érdekli, pénzt ne kérjen erre.

Billy és Mindy békésen reggelizgetnek, mikor beállít Tim és a hagyományos többnapos sör és vadásztúrára invitálná bátyát. De mivel a héten lesz ultrahang, és pár dolog megváltozott, ebből nem lesz semmi… Lions edzésen vannak problémák, ezúttal Luke mutatja meg Vince-nek milyen is az ha valakit nem fedeznek, de hárman szerelnek le egyszerre. Verekedés nem lesz, Taylor kiosztja őket, majd félrevonul. És felfedez egy lepusztult táblát, amiről még ő sem tudott eddig..

Ex-33-as belátogat a Panther Pizzához, ex-7-essel cseverészni. Csak ők maradtak a régi nagy csapatból, két lúzer a kisvárosban. Végül megbeszélnek egy közös vadászatot, csütörtökre. Landryt a 21-est kezdik felismerni a suliban, Jess elsőként. Mindjárt meg is kéri, ha már van autója, vigye már el őt és barátnéit egy kilroy-i buliba? Landry persze nem tanul régi hibákból, és nem tud nemet mondani, meg is kapja a megjegyzéseket Devintől később. Edzés után Luke észreveszi, eltűnt a tárcája. Vince persze kiröhögi, tagad, gyanúsan is viselkedik, erre verekedés lesz, Ericnek nem hiányzott a dolog.

Julienak is meglesz az izgalmas kirándulása a héten. Devin ugyanis elkezdene ismerkedni a meleg-szubkultúrával, és hallott egy eldugott helyen levő bárról.. szeretné ha Kisszőke elkísérné, nem mint randi, csak égő volna egyedül mennie. Julie izgalmasnak tartja dolgot és igent mond. Úgy tűnik, Tammy Taylor még mindig nem értette meg, milyen indulatokat tud kiváltani a futball ügye. Hiába próbál pénzt szerezni az Iskolafelügyelőségnél a könyvtárra, elutasítják, és a távozása is problémás lesz. Idegesen ér haza és dühében ad a Lionsnak egy ötletet. Szervezzenek kajasütést, így jönnek majd az emberek össze..

Eric és Traub ugyanis azzal próbálkozik hogy felhívja sorra a régi East-Dillon játékosait, többnyire sikertelenül. Becky bekerült egy szépségversenyre, anyja örül mint a fene, végül is nem rossz anya ő, csak szétszórt. Megígéri hogy elmegy ruhát venni lányával, de elfelejti és elmegy valahová. Becky persze Timhez rohan elsőként, aki a férfidivatból is csak a kockás inget ismeri, csizmával. Most azonban női ruhát megy választani és sérült lánylelket ápolni, egyik sem a szakterülete.

Matt előbb persze kiröhögi Julie melegbárba látogatás tervét, amit a lány nagyon nyitott és felvilágosult tettnek tart. Aztán mindjárt kétségbe is ejti, mikor közli a srác hogy vadászni megy Timmel ugyanekkor.. Kisszőke szerint a vadászat undorító, meg izé.. Végül Matt megkérdi, miért gondolja úgy Julie, hogy minden csak körülötte foroghat, erre csend lesz. A kilroy-i bulin Jessre rá próbál hajtani Vince, ismerik egymást rég, de a lány elutasít. További nyomulásra közli hogy barátja van, és nekiáll Landryvel táncolni..

Eric és Buddy iszogatnak, Garrity válságban levő lelkét próbálja ápolgatni, Edző pedig a szponzorszerzés titkaira kíváncsi továbbra is. Reggel Vince kifaggatja Landryt a Jess ügyről, havert meglepi hogy ő lenne a lány barátja. Bár megtisztelve érezné magát, esküszik a fekete srácnak hogy nincs így.. Eric megpróbálja Ray Merriweathernél szervezni a Lions Homecomming bulit. Az ad erre magyarázatot, hogyő volt a 1983-as győztes csapat QB-je. És még így is, hiába kérleli Eric hogy mondjon pár szót az új srácoknak a régi múltról, a sütödés elutasít.

 JD és Luke a barátság kedvéért autóznak egyet, gazdaggyerek kissé húzza farmergyereket, miért hagyja pénztárcáját? És épp szemük előtt sétál Vince, Cafferty kiszáll kérdezni, bunyó hamar, rendőrsziréna, JD elhúz. Eric vacsorára hív, pár keleti fejenagyot, lelkészt, hasonlókat, de nem igazán sikerül megnyernie őket a Homecommingnak. Csak a problémákról tudnak beszélni, hogy mi nincs keleten, ide még a nap is másként süt mint a gazdag, fehér nyugatra.. Aztán váratlan vendég, Buddy érkezik. Számtalanszor játszottak egymás ellen anno, most is örömködés, óriási ölelések, Garritynek sikerül megtörni a jeget.

Melegbár Dillonon kívül. Azért ez mégis Texas, túl nyíltan nem lehet az effélét fenntartani. Így egyszerre járnak ide homók és leszbik, így nem annyira feltűnő. Devin hamar elkezd másokkal ismerkedni, így Julie magában unatkozik és nézelődik. És szembetalálja magát Stan Traubbal, apja edzőjével.. kínos pillanat mindkettőjüknek, Traub gyorsan távozik is.

Eric végre elégedett lehet a napjával, mikor megcsörren a telefon és behívják a rendőrségre..Mivel Luke-nak nincs priusza, Vince-nek meg második esélye ezért edzőjük tart egy kiselőadást. Egy, Luke vállalja magára a balhét, kettő, Vince visszavesz a keményganxta stílusból. Később meg kirakja őket otthonuktól sok mérföldre, beszéljék meg egymással a dolgot. De a csapatba csak mindkettejük jöhet vissza… Hát meg is beszélik a dolgot, és visszakerül, aminek vissza kell.

Reggel Jess próbálkozik egyet, hogy apját rábeszélje a Lions bulira. Az egész család fociőrült, ő beáll cheerleadresnek a Lionshoz, csak épp exfocista apja nem? Ray hajthatatlannak látszik. Landryt azért nem hagyja nyugodni a Jess ügy, kifaggatja a lányt, a Vince-től hallottakról. A lány persze letagadja, semmi ilyenről szó sem esett. Matt és Tim vadászata eredmény nélküli, de este tábortűznél sörözve legalább megbeszélik a férfias dolgokat. 33-as rájött, Eric Taylor alatt mennyire el voltak kényeztetve. Az egyetemi futball maga a pokol. Ráadásul Lyla Garrityt is elvesztette… Matt sem bánkódik hogy maradt, több pénzt keres, nagyija közelében van, és Julie-éban persze. Kivétel, hogy a lány távoli helyekre fog felvételizni, míg a srác miatta maradt Dillonban.

Mégis Ray sütödéje ad otthont a Lions bulinak.. megjelenik mindenki, a legendás 83-as győztes csapat, Levi igazgató, Garrity. A mai játékosok, Luke, Vince, Landry, és rajongók, Jess, Becky. És itt van Tammy Taylor is, tüntetően vörös színekbe öltözve. Van aztán közös emlékezés, büszkék-vagyunk kiabálás, és trófeafelmutatás, hogy meglegyen az első Lions-Homecomming. Aztán buli, tánc. Julie megpróbál beszélni Traubbal az előző estéről,de a fickó letagadja, nem tud semmit.. Landry beoson Jesshez a konyhába, és csókolózni kezdenek.…de abba is hagyják gyorsan.

Matt és Tim, zsákmány nélkül, de megindulnak, hazafelé. Ex-7-es úgy tűnik eldöntött valami magában, kéri ex-33-ast Tayloréknál rakja ki. Ahol viszont Julie fogadja zokogva. És megtudjuk, hogy Saracenéknél nagyi és Shelby úgy tűnik kibékültek, együtt próbálták elütni az időt este. Aztán csengetnek, és a két nő ereiben megfagyott a vér, mert egy törzsőrmester és egy katonai lelkész állt az ajtóban.

 „ A szolgálatteljesítés közben elhunyt altisztek családtagjait haladéktalanul értesíteni kell. Az értesítőcsapat tagjai, egy az elhalálozottal azonos rendfokozatú tiszthelyettes, és egy, az elhalálozottal azonos felekezetű káplán legyen…   „ Egyesült Államok Hadserege, Főhadsegédi Szolgálat Szabályzat.

Címkék: fnl
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása