Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos számok 6x07 - Árnyékpiacok

2010. október 14. 09:11 - Hoppancs

Ügynökeink egy számítógépes konferencián készülnek bevetésre, hogy elkapják az Ököl becenévvel illetett netes bűnözőt, meg közben lazításként pár kisebb halat. Az eseményen összegyűlik az egész Eppes család, Amita előadást tart, Alan pedig a főnöke, Kathy Berry kísérőjeként jelenik meg. Az akció sajnos kudarcba fullad, Amita beszéde után ugyanis Augie, a hacker lép színpadra, és leleplezi az FBI-osokat. Augiet letartóztatják, az Ököl viszont egy pillanatnyi áramkimaradást kihasználva meglóg, és még egy hullát is hagy maga után. Kínos. Ráadásul a szövetségiek által csaliként létrehozott weboldalon is átvette már valaki az irányítást, talán Augie tudhatja, hogy ki.

A hacker nagyon büszke magára, vigyorogva közli Nikkiékkel, hogy bizony betört az FBI adatbázisába, meg egy csomó másikba. Állítása szerint nincs megbízója, csupán önmaga szórakoztatására szegi meg a törvényt. Mivel négy különböző illegális bankkártya piacot hackelt meg (beleértve az FBI-félét is), már jópár bűnöző jár a nyomában, így jónak látta lekapcsoltatni magát az ügynökökkel, hogy végre biztonságban legyen. Az ingyen testőrség biztosítása mellett azt is elvárná az FBI-tól, hogy jó arcot vágjanak az egészhez, és munkát adjanak neki a nyomozásban. Más úgysem nyúlhat a szerveréhez, mert akkor azonnal vírusokat kezd küldözgetni. Mindennek tálalása közben béna csajozós dumával fárasztja Nikkit, aki nagyon nem szimpatizál a férfi könnyed hozzáállásával, el is mondja, miért.

Bemutatja Augiet egy Estelle nevű hölgynek, aki most azért jár a bíróságra, mert valaki ellopta a férje adatait, eladta a házukat, és jól kisemmizte őket. Szegény öregúr persze belehalt a stresszbe, így a történet már elég drámai ahhoz, hogy Augiet rövid időre elgondolkodtassa. Persze továbbra sem tesz le annak bizonygatásáról, hogy az FBI-nak rá van szüksége, majd mialatt erről győzködi Nikkit, működésbe lép a tűzjelző. Odakint aztán egy illető megpróbálja lelőni Augiet, de David hatástalanítja. Augie sokkos állapotba kerül, aminek következtében még jobban beleszeret Nikkibe, illetve hajlandó megadni a jelszavát Amitának, hogy a lány utána nézhessen, ki akart tőle megszabadulni.

Kiderül, hogy a merénylő egykori Moszad tag, aki ráadásul üzletelt az Ököllel, pontosabban Tal Feigenbaummal, aki bár izraeli, de ez nem akadályozta meg abban, hogy a Hamasznak (is) áruljon fegyvereket. A konferencián feltehetőleg azért vett részt, hogy megismerkedjen az Amita által bemutatott szuper, 3D-s nyomtatóval, ami detektorokkal nem érzékelhető fegyvereket is képes létre hozni. Hogy miért akarná megöletni Augiet, egyelőre kérdéses, de biztosak lehetünk benne, hogy zsenijeink ezt is kiderítik. Amíg ezen dolgoznak, szóba kerül Kathy, aki Charlie szerint nem csak az apját, hanem őt is megkörnyékezte. Mit szólt volna, ha látja, ahogy Donnal flörtölt?

Nikki leadja Augiet a rendőrségen, ahol a srác máris elkezd üzletelni cellatársaival. Legalábbis úgy tűnik. Amita közli, hogy Augie segítségével könnyen megtalálhatják Feigenbaumot, amit tök jó lenne, ha a csávó nem hackelte volna ki magát a börtönből. (Úgy látszik, az FBI elfelejtette közölni az őrökkel, hogy cseles figurával van dolguk, és csak akkor engedjék el, ha személyesen jönnek érte…) A szökésben lévő Augiet Nikki védi meg Don előtt, mert meghatotta, hogy a fiú nagy összeget utalt Estelle néni számlájára. Jó gyerek ez, na, csak szeretne világhírű hacker lenni.

Amita a titkos chatvonalakat tanulmányozza, David és Nikki pedig felkeresik Augie nagynénjét, hátha benézett hozzá a kedves rokon. Nem tévednek, a srác járt ott, és kapott is Rose nénitől egy laptopot, meg némi pénzt. Előbbit már működésbe is hozta, és meglepő módon nem mással, mint Feigenbaummal beszélget éppen. A társalgást figyelve hőseink meglátják azt a képet is, amit Feigenbaum küldött Augienak, és a drága Rose néni látható rajta fejének szegezett pisztollyal. Ezzel sikerül is visszacsalogatni Augiet az idős asszony házába, ahol miután megszemlélhette Rose holttestét, menekülni kényszerül az Ököl, és annak haverja elől. Szerencsére David elkapja Feigenbaumot, Nikki pedig kilövi az Augira vadászó kollégát. Minden jó, ha vége jó, bár szegény Rose néni fűbe harapott, de Augie legalább kap egy jó kis munkát a nemzetbiztonságnál. Slusszpoénnak megtudjuk, hogy Kathyt egyik Eppes hím sem érdekli, viszont Amitával bármikor szívesen eltöltene egy hétvégét.

Címkék: gyilkos számok
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása