Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 7x08 - Alvó

2010. október 14. 12:00 - leeann

Az előző rész következményeként Buffy rátör Xanderre és Spike-ot keresi, aki hatalmas bajba kavarta magát. A legjobb barát is a rátörő taktikát választja, csak ő nem Xander-en, hanem Dawn-on gyakorolja ezt. Miközben Sunnydale-ben a gonosz kavarja össze a helyzetet, Angliában fekete csuklyás emberek brutális módon megölnek egy házaspárt. Tehát Dawn elmeséli Willnek, hogy mitől néz ki úgy a ház, mintha ott járt volna az összes hurrikán, ami valaha létezett. A boszi szerint Dawn-nál is a gonosz járt, de a tini váltig állítja, hogy az anyja próbálta figyelmeztetni és ezzel megvédeni.

Közben Buffy és Xander azon tanakodik, hogy Spike harap-e újra, vagy az iskolatárs csak hazudott. Hamarosan megérkezik hidrogén szöszi, úgyhogy akár meg is lehet kérdezni erről. Buffy egyelőre nem osztja meg a vámpírral a gyanút, de nappalra a vámpír megfigyelését kéri Xandertől, aki a nemes feladatot Anyának passzolja át. Persze időközben Buffy hazaér és értesül a hazudós főgonoszról, így még van egy szemernyi esély arra, hogy Spike nem kezdte újra az emberek falatozását.

Hamarosan Anyára és alvó albérlőjére rásötétedik, és mivel jelenleg a démon nem démon, alaposan ki van téve a fenevad támadásának. Persze, ha még keresi is a bajt magának azzal, hogy kutakodni kezd Spike holmijában, nem lenne csoda, ha hamarosan 2 kis lyuk tátongana a nyakán. Anya simán lebukik, így a „dönts meg, Spike” dumát veszi elő, de a vámpír nem akar a lányba mélyedni, és elhagyja a lakást. Buffy a saját szemével akarja látni, hogy Spike vámpírkodik-e, vagy sem, ezért Anya azonnal jelenti, hogy a szöszi elhagyta a bázist.

Spike egy dalt dudorászik és halad előre az esti forgatagban, majd egy lánnyal kezd flörtölni, amit persze a vadász tisztes távolból, de figyelemmel követ. A tisztes távol sajnos elég messze volt ahhoz, hogy Spike ráncossá váljon és megtámadja a lányt. Igazából ezt Buffy buzdítására teszi, de ez tuti biztos nem az igazi vadász, sőt az is egyértelműen kiderül, hogy Spike gyilkol ugyan, de nem önszántából. Másnap Buffy elég erélyesen kéri számon Spike-on a történteket, de ő váltig állítja, hogy nem ölte meg a lányt. Majdnem házastársi vitába csöppenünk, csak itt nem a kibékülős szex fogja zárni.

Buffy azt mondja, hogy Spike újra gyilkol, Spike pedig csak annyira emlékszik, hogy beszélgetett a lánnyal, de ha megharapta volna, arra biztosan emlékezne. Vagy mégsem, mint a mellékelt ábra mutatja. Buffy közli, hogy bizonyítékot szerez vagy arra, hogy gyilkol, vagy arra, hogy nem gyilkol. A csapat összeül és megpróbál kitalálni valamit. Will utánanéz a gyanús eltűnéseknek, ami van bőven, de nincs holttest, ami egyértelműsítené a vámpírtámadást. A csapat álláspontja még mindig az, hogy hazudtak nekik, és Spike sem gyilkos, amíg bizonyíték nincs, de kártyavárnak tűnik az elmélet.

Közben Spike-nak bevillannak képek az elmúlt esték egyikéről, ami nem azt támasztja alá, hogy ő egy ma született bárány. Buffy Xandert bízza meg azzal, hogy ne engedje ki a vámpírt az éjszakába, amíg ki nem derül, hogy mi folyik itt, de a vámpír úgy dönt, hogy kinyomozza ő maga a dolgot, így Xander a földön végzi egy hatalmas pofonnak köszönhetően. Spike a bárban kezdi, ahol a szőke lánnyal találkozott, de nem jut előrébb. Közben Buffy is értesül arról, hogy Spike póráz nélkül rohangál.

Miközben Buffy útnak ered, Spike összefut egy lánnyal, akit ő tett vámpírrá nemrégiben. A viszontlátás elég zajosra és püfölősre sikerül, ami annak köszönhető, hogy Spike hősiesen ellenállt a harapdálásra invitálásnak. A bunyó végén a kezdő vámpír por alakban fejezi be az estét, de Spike nem igazán érti a dolgot. Közben Buffy is nyomoz a Billy Idol fan club elnöke után, és ő is arra az eredményre jut, hogy túl sok lány távozik Spike-kal egy-egy szórakozóhelyről. Spike kezd emlékezni és felcsörgi Buffyt, hogy találkozót beszéljenek meg egymással.

A randiról természetesen a gonosz is tudomást szerez, de nem tetszik neki a dolog. Buffy és Spike megérkeznek a helyre, ami egy nagyon sötét pince, és a gonosz természetesen már várja őket. Spike nem akar a szabályok szerint játszani, és elkezdi sorolni, hogy kiket ölhetett meg az utóbbi napokban. Spike próbál tisztességesen bevallani mindent, ami eszébe jutott, de a gonosz énekelni kezd, a vámpír ráncos lesz és Buffy-ra támad. Sőt a dalra az összes eltemetett áldozat kibújik a föld alól. A vámpírok túlereje nagy, így simán elkapják Buffyt, és amikor Spike már majdnem megharapná, eszébe jutnak dolgok, amitől a chip beindul, így a vadász kiszabadul.

Természetesen ekkor kezdődik el a nemulass buli, és a gonosz már látja, ahogy Buffy Spike-ba is karót döf. A chip nem kapcsolt be, mert tudat alatt követte el a vámpír, amit elkövetett, úgyhogy csak annyit tehet, hogy önként felajánlja az életét a vadásznak. Spike elmondja, hogy valami kényszeríti őt, amit Buffy is érez, és tudja, hogy mindegyikükkel játszik valami, ezért nem öli meg a vámpírt, aki segítségért könyörög. A csapat összeül tanácskozni, és abban maradnak, hogy ha a gonoszt fel akarják térképezni, akkor a vámpírt a közelben kell tartani. Közben kiderül, hogy az Angliában megtámadott fickó Giles figyelő társa, és valami elkezdődött, de sajnos Rupertre is lesújt egy csuklyás.

Címkék: buffy
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2010.10.15. 08:30:51

Kösz a hogyvoltot!
Közben az jutott eszembe, hogy meg tudja-e mondani valaki, melyik részben volt az, amikor valaki megemlíti ezt a Billy Idol-kinézet majmolást Spike-nak, aki kikéri magának, mondván Billy vette le az ő stílusát? Nagyon régen láttam már azt a részt, és valahol külföldön, ezért nem tudom, de nem ebben a mostani évadban?
Ja, és egyre jobban közeleg a sorozat vége, és egyre szomorúbb vagyok emiatt :(
Leeann, a régen félbeszakadt Angel hv-ket esetleg nem akarod te továbbvinni? ;)

bogaaar 2010.10.15. 09:26:25

ls: az majd egy későbbi részben lesz. (Apák és fiúk vagy valami ilyesmi címen futott asszem') Nem akarok spoilerezni, de az új igazgatóval kapcsolatos az a bizonyos jelenet :)

MrMojo 2010.10.15. 09:31:09

@Is: Leeann, a régen félbeszakadt Angel hv-ket esetleg nem akarod te továbbvinni? ;)

Nem biztos, hogy érdemes. Az utolsó évad hihetetlen gyenge lett, teljesen kifulladt, kusza-összevissza történetek, még lezárni is alig sikerült...

Fandi 2010.10.15. 09:32:16

@Is: a Billy Idol-os összehasonlítás, az pont ebben a részben van.

Is 2010.10.15. 10:53:56

@Fandi: kösz, akkor jól emlékeztem! :D

leeann 2010.10.15. 20:17:12

Igen ebben a részben van a Billy Idol-os összehasonlítás, de azt hiszem volt már róla szó, vagy lesz. Nem emlékszem pontosan, pedig sokadszor nézem végig az évadokat.

Buffy mellett a Szellemekkel suttogót is írom, egyelőre nem fér bele a hetembe egy harmadik sorozat, de amikor végzek Buffyval lehet szó Angelről is:-)))
süti beállítások módosítása