Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Friday Night Lights 4x03 - In the skin of the Lion

2010. október 08. 14:00 - Sigismundus

Vasárnap reggel Nyugat-Dillon, Tammy és Julie templomból jövet a helyiek kétszínűségén füstölögnek, a Luke Cafferty ügyet még Isten Házában is emlegették. Julie a kamaszok módjára, nagyon egyházellenes, te anyja leinti, vallásnak ehhez semmi köze, hipokriták mindenhol vannak. A templomi közösség meg, nem csak rossz tud ám lenni, hanem sok jó is van benne, csak nehéz megfogalmazni.

Vasárnap reggel, Kelet-Dillon. Taylor és csapata egy óriási, és ócska piros kocsit tologat az utcán, így reklámozzák magukat a lakosságnak, és így kérnek némi anyagi támogatást. Már kemény 40 dollárjuk összegyűlt. Taylor nem árulja el nekik hogyan, Tim segítségével. Edző ad zsebből az egykori 33-asnak, aki meg adja oda a jóembereknek, akik meg mennek és adják a Lionsnak. Igaz kevesebb kerül vissza, de az illúzió a csapatnak megvan.

Mattnek kezd kissé elege lenni mesteréből, a fickó minden műalkotás leszaroz. Még a Mona Lisát is, de azt elvárja hogy a srác 200 mérföldre vigye őt egy ócskavastelepre, anyagot válogatni, szabadnapján. Julie világosítja fel, az internetről, Richard Sherman, nemrég elismert fémszobrászként tartott kiállítást Austinban.

Timet lakókocsijában Beckyke ébresztgeti, reggelivel, meg némi ingyen fuvar reményével. 33-as túl fáradt még hogy tiltakozzon, de érzi hogy jobb lesz ezzel a lánnyal vigyázni. A Párduc szponzorok ülésén McCoy és Buddy megint összecsap kissé, Joe megvádolja, hogy ő árulta el az üres-telek titkot Taylornak. Garrity persze tagad és kikéri magának, hogy őt, egy ős-Párducot egy új ember fenyegessen. Eric megpróbál némi pénzt szerezni az igazgatótól új mezekre, sikertelenül. Levi Burnwell igazgató láthatólag rühelli a munkáját, és iszonyúan sajnálja magát hogy elkerült nyugatról, és azt a feltételt szabja, hogy legalább fejezzenek be pár meccset.

Lions öltözőben Vince már érzi, hogy Luke a vetélytársa a csapatsztárságra, hát beszólással is kezdi a napot. A pályán Eric hamar helyre teszi őket, Vince-el sokat kiabál, Luke-t pedig átosztja védőnek, mentora Tim Riggins. Landryt kinevezi punternek, ezentúl nem elkapni, hanem rúgni fogja a labdát. Luke később bejön az irodába egy csevegésre, szeretné közöli az edzővel, hogy ő semmiképp nem neheztel sem Ericre sem Tammyre, hogy idekerült. Edző örül ennek, de emlékezteti a srácot, hogy ő is tudott a lakhelyét illető trükkről, úgyhogy magának köszönheti, ne feledje.

Aztán az új mezek szállítójával egyeztet. A cég jó ügyfélnek tartja Eric Taylort ezért megelégszik több részletben fizetéssel. Edző ki is tölt egy csekket, 3000-ről de nem a Lions, hanem a saját magánszámlájáról. Egy olyan összetartó családban, persze feltűnik Tammynek hogy eggyel kevesebb lap van a csekk-könyvben, de férje egy 45 dolláros kiadást hazudik inkább.

Mattnek a szakmai kirándulás sem hozza meg a művészi felismerést. Sherman összecigizi a kocsiját, telepakolja koszos vasakkal, és gúnyolódik a kérdésein. Aztán hazafelé egy kocsmában, egy fél órára felfüggeszti seggfejségét, és válaszol. Bár ne tenné, mert a válasz nem tetszik Mattnek. Sherman szerint egy művésznek önzőnek kell lennie, hogy alkothasson valamit lelke mélyéről. Félrelökni, szerelmet, családot Istent, mindent.

Timet új szállásán komoly kísértések érik. Becky egy szépségversenyre készülve őt kéri, hogy válasszon neki ruhát, de 33-as visszakozik. Érzi hogy a lány kezd túl rajongani érte, és ő nem akar problémát. De mivel kevésbeszédű ember ő, nem mondja el, mit gondol, csak távozik. Becky viszont nem érti az elutasítást. Eric és Buddy titokban találkoznak, edző pár trükköt, szeretne megtudni, hogyan szerezhet szponzorokat, vagy pénzt. Garrity sajnálkozik, de nem tud segíteni, kissé paranoiás, azt hiszi McCoyék követték. És pénze sincsen mostanában felesleges. Lionsedzésen kezd összeállni a csapat. Igaz Vince még most sem tud elkapni egy labdát sem. De Luke-nak jól megy védőként a szerelés, kap is érte egy dicséretet, nem Taylortól, Timtől. Így dumálgatnak, feltűnik Becky, odaköszön ex-33-asnak, aki nem örül. Annak meg főleg nem, hogy Luke mindentudóan összevigyorog vele. Vince, meg Fukszosnak panaszkodik. Hogy folyton kiabálnak vele a pályán, nincs ő ehhez szokva, ráadásul megjelent a fehér sztár, Luke. Fukszos rákezdi a faji gyűlöletkeltős dumát, hát hogy lehet az, hogy egy fehér utasítgasson egy feketét bármire is, yo, brada?

Luke meg Timnek panaszkodik. Előbb a megnyert Államiról kérdezné, de 33-as kerülné a témát. Majd Taylor és a csapat jön, Cafferty szerint az edző észre sem veszi hogy ő a messze a legjobb ebben a szánalmas bagázsban. Tim leinti, javasolja, adjon egy esélyt a csapatnak. Négyszemközt azért megemlíti Ericnek, aki elárulja a titkot, így akarja Luke fene nagy egóját letörni, ne képzelje magát dédelgetett sztárnak. Landry haver viszont komoly ösztönzést kap új posztjához. Rugóedzésén megjelenik Jess, összes kisöccsével és ki is nevetik elsőre. Aztán kap pár mozdulat-tanácsot a lánytól amivel sikerül a rúgás. Kiderül hogy Jess apja, Ray régen főiskolai focis is volt, de ma már utálja a sportot. Kap még pár lelkizős, ál-buddhista javaslatot, a koncentrálásról.. és Landry haver lelke már meg is van fogva…

Eric nagyon sikertelenül, de kissé bepiálva ér haza a szponzorkereső körútról. Nyomott hangulatában bevallja Tammynek hogy közös családi számlájukról nem 45 hanem 3000 dollár hiányzik. Feleség persze nem azonnal megbocsátó, fáj neki hogy nem beszélte meg férj előbb vele a dolgot. Eric mindenesetre a kanapén éjszakázik. Reggel aztán új erő költözik bele és elautózik a Cafferty farmra. Luke is korán kelő, suli előtt még meg kell etetnie párszáz marhát. Így a széna és tehenek közt, a trágyában állva elbeszélgetnek. A srác nehezményezi hogy nem a posztján játszatják, így fel sem fog tűnni senkinek, pedig ő ösztöndíjat akar egy jó iskolába. Szülei vallásos, konzervatív farmerek, nem támogatják a hiúságra törekvését, a kemény munkában hisznek. Edző megígéri hogy segít, de cserébe Luke-nak azt kell tennie amit ő mond, legyen csapatvezér.

Tim fuvarozza Beckykét, és finomam megjegyzi hogy ezt a lány fiújának kellene tennie.. Megemlíti Luke-t a csapat sztárját, és úgy állítja be mintha az érdeklődött volna a lány iránt. Beckybe sikerül is egy percig belefojtani a szót, elgondolkodik a lehetőségen. Egy ilyen pokolian jó házasságban, egyetlen harag sem tarthat délnél tovább. Tammy belátogat a Lions edzőibe, de megígérteti hogy többet ilyen ne legyen. A Párduc szponzorok Joe palotájában falják az oldalast, és Cafferty hiányáról panaszkodnak. Buddy döbbenten hallgatja, hogy McCoy következő célpontja Tammy Taylor lesz, őt akarja elintézni. Így hát Garrity gondol egyet és megteszi ami már régóta érett. Mond egy beszédet, melyben számon kéri Párduc barátaitól hogy mivé lettek, milyen mélyre kezdenek is süllyedni, soha nem volt ez így! Csak mióta megjelent Joe McCoy, aki egy rákos daganatként elemészti a Párduc futballt.. Végül kijelenti, hogy ő árulta el az üres-telek trükköt Ericnek, de ő is volt az aki, 12 éve ezt kitalálta. És mostantól nem akar Párduc lenni többé, távozik…

Matt és Julie, Shermann házánál,a srác hátramegy valami szerszámmal, Kisszőke meg elöl kezd nézelődni. Egyszer csak rászól a művész úr, aki kivételesen nem bent piál. Matt barátnőjét, mint „rablánc ami visszatartja”-ként szólítja, ő is egy ilyet vett feleségül, és alig bírt megszabadulni tőle.. Julienak persze 17 éves lelkébe gázol a mondat rendesen.

Mez nélkül, kissé bizonytalanul megy a Lions idegenbe, de az öltözőben már várják őket az új mezek. Szép vörösek, tartósak, de munkaruhák, ezt ne feledje senki. Öröm lesz az ilyenben összetöretni magát az embernek.  Matt és Julie vacsorázgatnak, a srác már új szemmel mesél Shermannről, már kezdi kissé értékelni az alkeszt. Julie is másként áll már a dologhoz, elmondja a rabláncos hasonlatot, amit a srác egyből tagad, neki a lány a múzsája, meg minden.  Idegenben megy a meccs, a lelátón Tammy Taylor, és Burnwell igazgatók, és Jess is itt szurkol. Lions részről legfeljebb a lelkesedést érdemes dicsérni, mert az állás a negyedik negyed végére 27-0. Igaz, ez is főleg Luke-nak a 44-esnek köszönhető, hogy nem több, ugyanis sikeres sack-olásokat hajt végre, a Lionsnak ő a sztárja.

Vince viszont bénázik, nem teszi oda magát eléggé, egy Snake-TDt nem akadályoz meg mert nem akart ütközni a labdással. Aztán lesz rosszabb is, egy Snake támadásnál, Lukenak sikerül leszedni röptében a labdát, interception, és meg is indulna az ellenfél EndZone-ja felé. A pálya szélén fut, egyel beljebb Vincenek kellene neki blokkolnia, de 5-ös megint nem siet és Luke-t kb 10 yardnál ledöntik.

Mindenki sajnálkozik, egy egy biztos TD lett volna.. Eric üvöltözik kissé Vince-el, ne merészeljen még egyszer így viselkedni. Majd int Landrynek, legyen field- goal, 27-3. Sajnos ez is másként alakul, Landry segédje rosszul fogja a labdát, túlesik, szerencsére Landry ügyesen felkapja, és továbbdobja Vince-nek, aki be is fut vele TD.27-7 !. A Lions nem megy haza pont nélkül…

Mattet nem hagyják azért nyugodni a dolgok, elrohan hát Shermanhez. A művész urat seggrészegen találja műtermében, amint legújabb alkotásában gyönyörködik. És a srác nem számon kéri a Julienak mondottakat, inkább kezd valamit megérteni.

 

 

Címkék: fnl
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása