Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 7x07 - Beszélgetés halott emberekkel

2010. október 06. 14:00 - leeann

A 7. rész elég szokásosan kezdődik, majd érdekes események történnek. A szokásos részben Buffy vadászni van, Dawn majdnem romba dönti a lakást, Spike pedig egy pohár alkohol felett szomorkodik. Most jön az érdekes rész. Andrew és Jonathan útban van Sunnydale felé, és tervük is van, feltehetőleg a gonosz Will elleni védekezésre, Willt pedig meglátogatja a szőke csaj, aki tudta, hogy mikor fog meghalni. A halott lány eléggé felzaklatja Willt, mert a szellemlány Tarát emlegeti fel. Miközben Will kezd sokkot kapni, kiderül, hogy a vámpír, akivel éppen Buffy verekszik, az egyik iskolatársa volt.

Furi helyzet, de jól eltrécselnek egymással a régi iskolatársak. Miközben Buffy cseveg a régi ismerőssel, Dawn frászt kap, ugyanis éppen a halott anyja beszél hozzá a rádión keresztül. Buffy tovább társalog a halottal, és nem is tudja, hogy otthon Dawn veszélyben van. A dörömbölő valaki azt mondja, hogy ő Joyce, és hamarosan az egész házat romba dönti. A három idiótából lett két idióta éppen a suliba próbál bejutni észrevétlenül, hogy bizonyítékot szerezzenek arra, amit kiderítettek.

Az a tervük, hogy ha megvan a bizonyíték, akkor Buffy elé állnak az infóval. A két marha elindul a küldetésre, de itt is szellemesek a körülmények, mert Warren jön elő a szekrénysor mögül. Andrew a szövetséges a két marha közül, mint a régi szép időkben. Nagyszerű, most mindenki szellemmel vagy vámpírral társalog. Ez nem feltétlen jelent túl jót. Visszatérünk Willhez, aki azt tudja meg a lánytól, hogy nem láthatja Tarát, mert büntiben van még a gyilkosság miatt. Persze közvetve tud vele beszélni, de ki tudja, hogy ez mennyire igaz.

Miközben Will pityereg, Buffy a vámpírral lelkizik, aki pszichológián végzett még életében, Spike pedig még mindig iszogat. A vámpír pszichiáter Buffy lelki gondjait próbálja megoldani, amíg Buffy a vámpírszokásokat osztja meg egykori iskolatársával. Természetesen nem beszélgethetnek át egy egész részt, és még harcolniuk is kell a végsőkig, úgyhogy letelt a mai terápiás foglalkozás, és ideje harcolni, de megint visszatérnek a kinek hibája volt a szüleid válása részhez. Újra a terápiás időszak következik, de ennek a félórának a végén sem a következő időpont megbeszélése zajlik, hanem végre a vadász és a vámpír igazi összecsapása veszi kezdetét.

A temetőből irány megint a Summers ház, ahol Dawn az anyja szellemét próbálja megmenteni egy másik szellemtől. Közben a két marha is megtalálja, amit keresett, és ásni kezdenek az igazgatói alatt. Buffy és újdonsült barátja a bunyó végkifejlete előtt megint lelki félórát tart, miközben Spike megismerkedett egy csajjal a bárpultnál. Megint megnézzük Willt, aki még mindig azt gondolja, hogy Tarával beszélget a lányon keresztül, de ez elég gyanúsnak tűnik. Persze nem csak ez gyanús. A sok szellem gyanús. Valami nagyon nincs rendben.

Ezt támasztja alá az is, hogy a szellemlány Tarára hivatkozva próbálja lebeszélni Willt a varázslásról, és azt akarja elhitetni, hogy ha nem így lesz, akkor Will mindenkit meg fog ölni, mert újra bekattan. Ez nem feltétlen lesz így, de egy sebezhető Will etethető Will is. Irány megint a két majmot. Andrew és Jonathan, miközben ásnak, az iskoláról beszélhgetnek, ami igazán csak Jonathan-nek hiányzik. Közben Dawn a szellemmel harcol, és nem feltétlen áll nyerésre, de küzd nagyon.

Lassan Buffy is teljesen megnyílik a vámpírnak, és elmeséli a legutolsó kapcsolatát őrűlt szöszivel, aki a nemrég megismert lányt kíséri haza. Dawn persze fáradhatatlanul próbálja elűzni a gonosz szellemet, hogy megmentse az anyját, ami úgy tűnik, hogy sikerül is. Dawn sikerrel járt, és Joyce megjelenik egy nagy fényárban. A szellemlány arra próbálja rávenni Willt, hogy haljon meg, és akkor nem öli meg a barátait és találkozhat Tarával. Itt már vörinek is gyanús az egész. Közben Dawn-nak azt mondja az anyja, hogy amikor rosszra fordul minden, Buffy nem őt választja majd.

Jonathan is bajba kerül, mert szellem Warren ráveszi Andrew-t, hogy szúrja le barátját, amit az igazi béna kretén meg is tesz. A vámpír terapeuta ismeri Spike-ot, sőt tudja, hogy ő tette vámpírrá őt nemrégiben. Sajnos ez nem kamu, mert a pár órája megismert lány is az étlepra került a mai este folyamán. Buffy csalódottan, de porrá teszi a vámpírt, Dawn pityereg és az anyjáért kiabál, Will az aulról jövő gonosszal trécselt, Jonathan kiömlő vére pedig szétterjed a kiásott szimbolumon. A csapat egyértelmű üzenetet kapott a gonosztól csak még nem teljesen világos ez mindenki számára. Nehéz meló áll a csapat előtt, nem lesz könnyű évadjuk.

Címkék: buffy
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

brown_h 2010.10.07. 12:50:21

Egyik kedvenc epizódom, még a szokottnál is jobb párbeszédek, és a gonosz is egyre közeledik. "I'm going for a big finish", mondja a halott lány képében Willow-nak.
A négy teljesen különálló történetszálat rendhagyó módon négy különböző író írta: Espenson a Dawn-osat, Goddard a három hülyét, Noxon a Willow+Cassie-t és a főnök Whedon a Buffy+iskolatársat. Ez utóbbi kettőre a stílus alapján a régi Buffy-nézők maguktól is könnyen rájöhettek.

bogaaar 2010.10.08. 11:25:33

wow, brown nem is mesélted eddig, hogy ekkora buffy fan vagy :)
(egyébként köszi az infót, ezt nem is tudtam. leann Neked pedig a hogyvoltért köszi :) nekem amúgy az egész 7. évad kedvenc, alig vártam, hogy elérjünk idáig :))

KiWiSaGe 2010.10.08. 15:27:34

Nagyon ott van ez a rész. Dawnt és Willowt különösen sajnáltam
süti beállítások módosítása