Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Friday Night Lights 4x02 - After the Fall.

2010. október 01. 14:00 - Sigismundus

Szombat reggel, a Nap kel, Texas állam felett. Tim Riggins, csak úgy leparkolt éjjel a prérin és a platón aludt el. A serif ébresztgeti, ez magánterület, és hát persze ő is felismeri a tavalyi sztárt, az idei hajléktalanban.

Eric Taylor is ébredezik, Julie és Matt fogadják a konyhában, szokatlanul kedélyesen. Gyanús lesz, hogy próbálják benntartani, de ő csak kimegy az újságért. Korai volt, kint a ház előtt Tammy még nem végzett az éjjel telepített kis fehér zászlócskák összeszedésével..

Párducék örömmel nézik vissza a meccset, Luke Cafferty RB nagyot játszott, Aiken és McCoy az Államit érzik. A Lionsnál is visszanézik a meccset, de csak az edzők, egyetlen játékos sem jött el a megbeszélésre.. Eric feladja, hazamenne, de megállítja Buddy, és elviszi egy nyugat-dilloni üres telekre. És elárulja, hogy Luke Cafferty, a Párducok RBje erre van bejelentve, lakcímileg. Valójában egy farmon lakik, ami iskolajárásilag kelethez tartozik, bizony… Hétfő reggel, Eric persze megosztotta a titkot Tammyvel, de nem szeretnék egyenlőre lebuktatni, meggondolják. Aztán irány el otthonról, Tammy nyugatnak, Eric és Julie keletnek. Az újonnan megnyílt East-Dillon sulihoz sikerült minden olyan sablont, és közhelyet bezsúfolni, ami egy rossz hírű gimihez dukál. Parkolóban kosárlabdázó bandázók, bőgő-vonyító rappzene, áll-laza fennhéjazás. Vince is ide iparkodik és hamar megtalálja a suli új, első hagyományát, LOOSER feliratokat és kis fehér zászlókat a szekrényénél.

Landrynek is meggyűlik első nap a baja az új szubkultúrákkal. Kezdésnek mindjárt elhajtják egy parkolóhelyről, mert ők épp ott akarnak bandázni, nem egy méterrel arrébb. Így hát rükverc, és sikeresen rátolat valaki bicajára. A valaki egy barna leányzó, aki idegesítően hadarva kezdi követelni hogy térítse meg Landry a kárát. És nagyon elakad a szava egy pillanatra, amikor pulykatojás közli vele, hogy persze, természetes, ez az ő hibája. A csaj ellenkezésre számított, vitát szeretett volna, nagy feltűnéssel, Így hát nem marad más, mint bemutatkozni, Jess Merriweather,a csekk-kitöltéshez. Aztán, az ebédlőben Taylor edző állítja meg pulykatojást, és felelőségre vonja, miért nem jött a megbeszélésre? Landry visszakérdez, edző miért dobta be a fehéret? Ők még küzdöttek volna, de így elvesztették az arcukat, elárulta őket, ennyi volt Lions.

Mattnek van egy jó hír hétfőre, grafikatanára beajánlotta egy helyi művészhez, Richard Shermanhez amolyan szakmai gyakorlatra. El is autózik a címre, legjobb öltönyében. A cím, egy ócskavastelepre hasonlít, a művész úr meg egy koszos alsógatyában fogadja, és mindjárt be is fogja szemetet válogatni.

Tammy mégis közli a rossz hírt Luke-kal, aki nagyon összetört, de nagyon sajnálja is a csalást, megy és pakol. A Riggins garázsban is feszült a hangulat, Billy munkát azt ad az öccsének, de ez sem egyszerű. Ugyanannyi munkából eddigi kettő helyett hármat, hamarosan négyet nehéz eltartani. Így a legolcsóbban vállalják lerobbant kocsik bevontatását is, Tim mehet is egy címre azonnal. A cím gyanúsan ismerős, a vöröhajú háza, aki telefonált, az meg a lánya Becky. Kocsija az nem romlott el, de kéne egy fuvar az iskolába, meg anyja már elment, meg a kutyája is megszökött, szóval be nem áll a szája. Így Tim beletapos a gázba, érjenek oda mielőbb.

Aiken és McCoy megpróbálnak beszélni Taylor igazgatónővel. Gazdagember legszarrágóbb vigyorával előbb megvesztegetni akarja, majd aggódni kezd hogy Luke miatt érvényteleníthetik előző győzelmüket is. Tammy hajthatatlan, erre azt is figyelmébe ajánlják, ez a telek-trükk már több éve megy, ha megkapirgálják, vizsgálat lenne, még akár Eric Taylor győzelmei is elveszhetnek.

Az eddig még sosem látott-hallott Kelet-Dillon lepukkant lakótelepe. A szokásos klisék, dünnyögő rapp, bámészkodó házfaltámasztók, rendőrsziréna. Megjelenik egy fehérember veres sapkában, de nem a hamelni patkányfogó, Eric Taylor Lions-edző az. Vince-t keresi, otthon csak az anyja van, aki épp kábszeresnek tűnik. Egy húszasért hajlandó elárulni hol szokott lógni a fia. Vince épp hazajött volna, messziről látja a pénzátadást.

Otthon Tammy vacsora helyett egy kérdéssel fogadja, Párducedzőként tudott-e az üres telek trükkről? Eric persze nem tudott, emlékeztet, ő mindig is ki akart maradni a szponzorok és szülők trükközéseiből. Szó szót követ, edzőt sikerül felidegesíteni, közli feleségével, hogy épp úgy tűnik, nincs csapata. Majd elviharzik egy keleti parkba. Itt dobják a kosarat Vince, meg Fukszos, meg még egypáran. A srác nem akar edzővel beszélni, de az beszél egyedül is. Emlékezteti, hogy Vince amolyan próbaidőn van kint, és hogy ez az utolsó esélye, de jók a képességei. Majd hazahajt.

Még mindig keleten vagyunk, Ray sütődéjében. Ray nagydarab fekete, családneve Merriweather, ő Jess apja, lánya az egyetlen felszolgáló. Főleg feketékből áll a vendégköre, de most, beült egy fehér, szeplős srác is, csak úgy. Aztán elkezd segíteni Jessnek, aki döbbenten bemutatja szintén döbbent apjának. Ray meg, tesztelésképp egy zsák szemetet bíz fehérgyerekre, vigye ki. Ő meg, legtermészetesebb módon, viszi. Eric meghirdet szombat estére egy rendkívüli edzést, majd lemegy a pályára keseregni. Itt jelenik meg Tim. Szokásához híven szűkszavú, amikor Taylor San-Angelot firtatja. Inkább a piros sapkát cikizi barátian, és felajánlja segítségét.

McCoy és a szponzorok ebédelnek, amikor megjelenik Tammy. Közli Joe-val hogy döntése végleges, Luke keletre megy. De azt is közli, hogy ne fenyegesse őt és férjét vizsgálattal az üres-telek ügyben, mert itt a szponzorok közt sokan vannak akikkel nyilván nem beszélte még meg a dolgot .. A szponzorok közül néhányat, úgy az összeset, kellemetlenül érintené Joe akciója és most dühösen néznek rá. Buddy vigyorog, Tammy pedig diadalmasan távozik.

Matt egész heti szeméthordás után sértett hangulatban van. A mester erre átnézi a srác eddigi szénrajzait, egyikről leszakít egy sarkot és közli, ennyi belőle az értékelhető darab. Lionsedző az edzőiben szöszmötöl, megjelenik Vince. Dacosan visszadobja a húszast, közli hogy ő tud gondoskodni anyjáról. Eric nagy pszihológ, mindjárt látja hogy a srác a kemény arc mögött majdnem elsírja magát. Így beszélgetnek egyet, Edző kéri a játékosa segítségét, hozza össze a csapatot szombat estére.

Ha Tammy azt hiszi, győzött McCoy felett, téved… A szponzorok előtt lehet hogy beégette egy percre, de a foci egy populista sport, tömegeket mozgat. És a tömeg, szombat este, a Párducok buliján kifütyüli, kihuhogja Tammy Taylor igazgatónőt, aki elkergette keletre sztárjukat, Luke-t..

Luke amúgy szintén bulizik, megjelenik elsőként a Lions pályán, mert hallotta, hogy edzés lesz. Tanyasi naivsággal érdeklődik hol a csapat többi tagja, zavart csend a válasz. Aztán megjelennek ők is. Edző először is, bocsánatot kér, mert nem bízott bennük. De új csatát is kér, kezdjék együtt, égessék el a vereséget látott mezeket. És kezdik, is a sort, Vince, Landry, Luke, az egész csapat lelkesen részt vesz az autodaféban.

Tim szokott kocsmájában érdeklődik szállás után. Szerencséje van, Vöröshajúnak van egy kiadó lakókocsija, havi százasért, alkalmi ajánlat. De figyelmezteti, kapcsolatuk ezzel üzletire váltott, semmi szex innentől. Eric és Tammy megbeszélik este a napot, Igazgatónőnek pocsék volt, de azért örül, hogy egy percre visszavághatott. Edzőnek jó estéje volt, de most szereznie kell egy csapatnyi mezt…

Címkék: fnl
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása