Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Merlin kalandjai 1x03 - A jel

2010. szeptember 24. 10:00 - Annácska5

Az epizód elején egy gyönyörű nőt látunk egy barlangban, aki egy kis kőszobrot egy tojásba zár, majd megbájolja, és a kezében élő magzattá változik a tojásban a szobor. Ezután a vízbe dobja, ami egy kútban bukkan fel újra, és ott azonnal szétpattan. A nő a víztükörben Camelotot látja, és újabb varázsigét mormol, amiben benne is van Camelot neve. Átkot szórt a királyságra.

Úgy tűnik az átok hatásos volt, mert a férfi, aki ivott Camelot egyik kútjából, halott, és éppen Gaius vizsgálgatja. A holttestet el kell vinni onnan, ugyanis a férfi bőre elkékült, szemei fehérré váltak, és ettől a látványtól a nép pánikba esne. Miközben egy kis kocsin szállítják a hullát, találkoznak Gwennel, akinek láthatóan mindig eláll még a lélegzete is, ha Merlint látja, de a nyelve mindenképpen összeakad. Ad egy kis lila virágot a fiúnak, amit az a kendőjébe tűz. Gwen Morganához megy, a virágokat úrnőjének szedte.

Gaius szerint mágia okozhatta a férfi halálát, de nem tudja jobban megvizsgálni, mert megérkezik Artúr, aki Uther üzenetét hozta. Újabb különös haláleset történt, ezúttal a palotában. Gaius elárulja, hogy a betegség, ami egy nap alatt végez áldozatával, varázslat lehet, amitől Uther nem túl boldog. Parancsot ad minden cameloti ház átkutatására, Artúrt utasítja, hogy Merlint adja Gaius mellé. Muszáj gyorsan megtalálni a varázslót, akinek a mágiája miatt sorra halnak az emberek, mielőtt még a nép a mágiához fordulna gyógyírért.

A kutatás megkezdődik, Artúr az embereivel minden házat felforgat. Gaius és Merlin talál egy életben lévő fertőzöttet, akit Merlin szíve szerint meggyógyítana, de Gaius félti, mert most nagyon veszélyes mágiát használni, mivel pont azt keresnek a városban. Artúr a gyógyító és Merlin szobáját is átnézi, de szerencsére nem veszi észre Merlin varázsigés könyvét. Merlin és Gaius újabb vitába kezd, az öreg mindenáron a tudomány segítségével akarja megtalálni a gyógyírt, míg Merlin az erejét használná.

A tojásból kikelő lény hatalmas szörnyeteggé nőtt, ezt a nő is látja. Eközben a camelotiak vígan fogyasztják a kutakból a vizet, így a betegség egyre több áldozatot szed. Uther parancsot ad az alsóváros lezárására, mivel ott betegedtek meg a legtöbben, és kijárási tilalmat vezet be, az esti harangszó után. Ezt azért teszi, hogy a város többi lakóját megóvja. Eközben egy újabb halottat találnak, ám ez a nő az udvarhoz tartozik, amitől Gaius és Merlin megvilágosodik. A betegség nem érintkezéssel terjed, és csak egy közös van, mind isznak vizet.

Gwen apja is megbetegszik, és a lány kétségbeesetten rohan Gaiushoz, ám a gyógyító még nem talált ellenszert. Merlint ez nem hagyja nyugodni, és éjjel, mikor az öreg már alszik, megkeresi a mágikus gyógymódot, és belopózik Gwenék házába. Elrejt egy kis zacskót Gwen apjának párnája alá, és elmormol egy varázsigét. A kovács pillanatokon belül jobban lesz.

Másnap Gaius megmutatja a bizonyítékot, hogy a víz terjeszti a kórt, ezért Uther a keresést a város falain kívülre is kiterjeszti, Merlin pedig kishíján lebukik Gwen előtt, de elaltatja a lány gyanúját. De Merlin gyógyítása visszafelé sül el, mert amikor észreveszik a kovács csodával határos gyógyulását, Gwenre terelődik a gyanú. Artúr átkutatja a kovács házát, és megtalálják a zsákocskát, ami még világít is. A lányt elfogják, Uther elé viszik, aki halálra ítéli őt. Morgana Gwen védelmére kel, de meglepő módon, még Artúr is apja szemére veti, hogy ha meghallja a mágia szót, teljesen elvakul, sőt, a herceg szerint jóra használni a mágiát nem bűn.

Merlint sem hagyja nyugodni a dolog, lelkiismerete is nyomasztja. Feladja magát, magára vállalja a betegség elterjesztését, és Gwen apjának meggyógyítását is, de Artúr kimenti őt, arra fogja a dolgot, hogy Merlin csak szerelmes a lányba. De azt érdemes megnézni, hogy milyen arcot vág, amikor Merlin azt mondja, hogy ő a varázsló.

Mivel ez a terv nem jött be, ezért Gaius Merlinnel a vár alatti víztározókhoz megy, ahol észreveszik a szörnyet. Kiderül, hogy avank a neve, és csak a leghatalmasabb varázslók tudják megidézni, ezért Merlin a sárkányhoz szalad, aki ismét nem ad egyenes választ, de legalább annyit megtudunk, hogy a szörnyet az elemek segítségével tudja legyőzni (nem, nem a zsebtelepekkel), és Artúr nélkül esélye sincs. Uther előrehozatja a kivégzést, mert Artúr még mindig nem talált semmit.

A választ Gaius adja meg Merlinnek. Az avank vízből és földből készült, így a másik két elem, a tűz és a szél elpusztíthatja. Morgana hozza a hírt, hogy a kivégzés előbb lesz, ezért meg kell sürgetni az avank legyőzését. Morgana meggyőzi Artúrt, hogy tartson Merlinnel. Morgana és Artúr a víztárolóban erőt fitogtat, igen, tudjuk, hogy a lány milyen erős, és akaratos. Rátalálnak a szörnyre, pontosabban az avank talál rájuk. Artúr küzd meg vele, de a kardja nem fog rajta, ezért Merlin azt mondja, hogy használja ellene a fáklyát. Eközben a fiú varázslattal szelet kavar, így elpusztul a szörny.

Gwen kiszabadul, és egy egész percig azt hisszük, hogy Morgana rájött arra, hogy Merlin varázsló, ám a lány csak Merlin vélt szerelméről beszél Gwen iránt. De azt is megtudjuk, hogy Uther és Gaius ismeri a boszorkányt, aki az avankot Camelotra szabadította. A neve Nimueh, és bosszút esküdik Merlin ellen. Sejthetjük, hogy ez még komoly bonyodalmakat fog szülni.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása