Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Friday Night Lights 4x01 - East of Dillon

2010. szeptember 24. 14:00 - Sigismundus

2009 augusztusa van aszály és dögmeleg. Sammy Meade sporthírei, aki nem gondolta volna hogy megtörténhet, de a város kétfelé oszlott, micsoda helyzet.. Coach Eric Taylor biztos egyetért, kissé undorodva forgatja kezében piros sapkáját, de azért felteszi. Majd elbúcsúzik három szőkéjétől, és elindul hogy megtekintse új birodalmát.

Matt Saracennek is mást osztott a sor, a Panther Pizza reklámarca és futára poszt nem tudom jobb-e mint sütőt takarítani? Landry haver nem tudom hány éves lehet, de még csak most kezdheti az utolsó középiskolai évet, az East-Dillonban, az iskolaszék köszöni a megértését. És egy negyedik komoly pozícióvesztés, Buddy Garrity le sincsen már sajnálva a Párducok szponzorai közül..

A Keleti Oldal pályáján fű az nincs, lerobbant padok, ’no habla ingles’, gondnok. A edzőteremmel és öltözővel még lehetne valamit kezdeni, de nem egy hónap alatt… Kis külvárosi közjáték, fiatal fekete srác rohan ezerrel, nem is érik utol csak négyen, kocsival, bilincs, fujtatás, dühös arc. Az Oroszlántoborzón, persze mindenki QB akar lenni, csak Landry nem. És komoly fegyelmi gondok várhatók, egy fukszokkal megpakolt tesó részéről. Az első edzésen csak egy ki-tudja-honnan szerzett segéd segít, a srácokról viszont 18 perc alatt sikerül képet alkotni. Hazaküldi őket Taylor, hogy gondolják át és csak aki tényleg akarja, jöjjön holnap hatra.

Aztán magába maradna keseregni, de ezt sem lehet. Rendőrkocsi érkezik, fiatal fekete rendőrtiszttel, volt játékosa Ericnek. És ráveszi, vegyen részt a Második Esély programba, fiataloknak, akik kisebb, nem erőszakos vétségeket követtek el. És itt áll mindjárt a támogatandó, Vince, aki futni tud, játszani csak valami mdnn-nel játszott. Többszöri rákérdezésre kiderül, ez a Madden NFL számítógépes játékot érti ez alatt, csak le szokta hagyni a szavak végét, meg pár magánhangzót.De ígéri hogy itt lesz reggel.

Megbeszélés a Párducok vezetőinél, jön Taylor igazgatónő. McCoy és Aikmen rákezdik hát. Gratulálnak a város elosztásához, mert jót tett a Párduc sportnak, őt jelölik a pénteki meccsre pénzfeldobónak, meg hasonló, alázások, de úgy hogy dicséretnek hangozzanak. Tammy csak les, Buddy és a régi edzők szintén, kínos csend. San-Angelo egyetem, irodalomóra. A tanár valami Homérről magyaráz, de mivel nem kerül szóba sem Spingrfield, sem Marge, helyette Ithaka, meg Penelope, így hát Tim összepakol. Kocsiba vágja magát, irány Dillon, útját a prérin kidobált könyvek jelzik…

A Lionsnál hamar sikerült kiszuperálni a segédedzőt, Fukszosnak egy labdadobásába került csak a dolog. A többiek, Vince az 5-ös, labdaelkapási gondokkal küzdenek, a 11-es QB Olsennel egyetemben. Mattnek pedig a Dillon Tech szakképzőben akadnak problémái, művészetoktatója szerint, így nem jut semmire, ha nem dönti el, festő, szobrász, vagy grafikus akar lenni. Fagyos hangulatú a családi vacsora Rigginseknél, Billy és Mindy nincs oda az örömtől hogy a kisöcs hazatért, és itt marad. Az évnyitón a Dillonban megjelenik Eric is, próbál pár edzőt átcsábítani Keletre, a móka kedvéért. Azok azonban nem állnak kötélnek, bár utálják McCoyt és Aikent. Az évnyitón durva dolgok történnek, a Keletre beosztott diákok szülei támadnak Tammynek. Hiába érvel hogy az a suli is ugyanolyan lesz, senki nem hisz neki, hisz lánya sem oda jár. A háttérben McCoy vigyorog aljasan, nem kis része volt ennek a megszervezésében.

Ericet egy boltban megállítja egy eladó és lelkesen ajánlkozik edzőnek.. Nem egy közönséges őrült Stan Traub, általános iskolákban tényleg volt edző évekkel ezelőtt. Ha más nincs hát jó a szamár is, felvéve. Mattnek el kell viselnie több alázást is, JD rendel pizzát, sajnálkozik hogy nem sikerült a chichagói suli, megjegyzést tesz Juliera, és alig ad jattot.. Edzés Keleten, Ericnek kissé zavaró hogy Stan Traub visszhangot játszik, és megismétli minden szavát, emelt hangerőn. Az már kevésbé zavaró hogy az 5-ös Vince elég öntörvényű, nehezen érti meg, miért is kellene a szabályokat és edzői utasításokat betartania. Ha viszont betartja, nagyszerű RB, átfut mindenkin.

Párducbuli, medencével, JD a fő szervező. Landry is itt van, Devinnek kesereg, az East suliról. Megjelenik Julie is, Mattet keresve, JD egyből ráhajt. Bemutatja Luke nevű haverját és meghívja a péntek esti győzelmükre. Julie viszont inkább Lions meccsre menne, erre kiröhögik, majd JD megjegyzéseket tesz Taylor edzőre. Annak lánya nem hagyja magát és megjegyzést tesz JD apjára.. A Párduc QB erre beledobná a medencébe, de érkezik, mint a 7. Lovasság, Matt Saracen, és bunyó lesz. Bár hamar szétválasztják őket, JD azon hisztizik hogy tavaly a döntőn leváltották, Julie meg azon hogy viselkedik Matt…

Billy és Tim gyerekszobát festenek, öcs próbál könnyed és vicces lenni, de az eredmény egy testvérbunyó. Bátyó közli, hogy nem látják szívesen a seggfejét ebben a házban.. Mivel ő 8 évig gürizett hogy öccse bekerüljön egy egyetemre, az meg az első hetet sem bírja ki.. Billy már férj és hamarosan apa, szóval Tim szerezzen magának lakást.

Kínos kötelessége Taylor igazgatónőnek, a serif jelenlétével kell 9 olyan diákot elküldenie, akik megtagadták hogy az Eastba kerüljenek, az egyik ilyen Devin is. Matt és Landry beszélik meg dolgaikat, Saracen szerint hajtson rá pulykatojás a Lionságra, ott kezdő is lehet, haver szerint meg seggfejként viselkedett éjjel, nem a a régi Mattként.. A Lions edzésen megvan az első válság. Edzői szentbeszéd közben fukszos nem bír magával, Landryt kezdi cikizni, aki visszaszól bunyó.. Edzői üvöltözés és szabályismertetés az öltözőben, lényege hogy a pályán az Edző az Isten. Majd felszólítja a verekedőket, béküljenek, Landry hajlik rá, de Fukszos nem, kirúgva. És távozik fele még néhány fekete srác is, akinek nem tetszik, hogy bárki is fegyelmezi őket.. Sajnos, épp a legnagyobbak, Vince marad.

Tim egy kocsmában borogatja fülét jéggel, lelkét whiskey-vel, és kikezd a vörös pultosnővel. Aztán a reggel a nő ágyában is éri, és arra ébredt hogy valaki a Himnuszt énekli.. kiderül hogy a vörös csaj korán kezdhette az életet, mert már van egy középiskolás lánya, bizonyos Becky. Aki mindjárt felismeri és ki is neveti az egykori sztárt, 33-ast és kér tőle egy fuvart a suliba. Közben sem áll be a szája, kérdezgeti milyen egykori sztárnak lenni? Tim szerint ő még mindig ugyanaz aki tavaly volt és a szívességért cserébe közli, kocsija eddig bírta, két mérföldet gyalogoljon a kiscsaj. Lions edzőiben dermedt a hangulat, összesen 18 játékos marad.. Taylor kiötöl valami formációváltogatást, mert péntek este játszanak a South King ellen. Hogy jó is történjen, egyik Párducedző, Crowley, mégis átjön hozzá. Meg is kapja Eric Lions sapkáját, mert épp nincs több.

Rendhagyó egy Péntek Este a mai. Tammy Taylor először nincs ott férje meccsén, mivel Dillonnak két csapata is játszik ma. Azért jó a hangulatuk, míg Julie nem közli hogy átmegy az East-Dillonba végzős évében. Ugyebár a barátai, Landry és Devin is odajár, no meg mindenki szerint a Keleti ugyanolyan, no meg anyára sem tesznek eztán megjegyzéseket, szóval el van döntve. Szülők lefagynak..

Lions öltözőben, Landry kivételével mindenki síkideg, jön Eric csata előtti beszédet tartani. Szól ékesen arról hogy tartsák magukat a szabályokhoz, a játéktervhez, végül a Párducok csatakiáltásával fejezi be, de sikeres. A Lions már nem remeg, harci lázban égve rohannak a pályára. Ott a nézők alig egy sort töltenek meg a Himnuszt viszont a vörös nő lánya, Becky énekli legalább..

Párducpályán nagyobb a felhajtás, TV, rádió, mindenki. Tammyt kérik, ha ő választhat pénzfeldobáskor, védekezést válasszon, mert erre alapozták a stratégiát. Tammy feldob, nyer, és támadást választ. Jól bosszút állt, Aiken és McCoy biztos megjegyzik egy életre. Tammy távozik, a Lions meccsre..

Keleten is Dillon támad, Vince kapja a labdát és jól előre is tud futni vele, míg ki nem lökik az oldalvonalon. Ez volt a Lions utolsó sikeres játéka. Innentől minden bemutatásra kerül, ami a szabálykönyvekben szerepel. Fumble (labdát vesztenek) Sack (QBt labdástól szerelik) Inerception( QB egy ellenfél kezébe dobja, az meg visszarohan és TD-t szerez). Csak saját TDre nem telik, félidő végére 45-0.

Az öltözőben igen ramatyul néz ki mindenki. Amikor azonban Eric végigjárja őket, mindenki esküdözik vért köpve, kitört foguk helyén, hogy tudnak tovább futni kificamított bokájukon és elkapják a labdát összezúzott ujjakkal. A három edző összenéz, Eric kimegy a pályára és közli a bíróval hogy feladják…

Címkék: fnl
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MsHamilton 2010.09.24. 16:21:59

FNL hogyvolt, de jó! Köszi, Sigismundus!!!

Azért pedig külön köszönet, hogy a focit is magyarázod, a fogalmakat, mert az még nekem még mindig homályos...

És nemsokára kezdődik a következő évad is, kár, hogy az az utolsó lesz.
süti beállítások módosítása