Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Terminátor 2x18-2x19 - A leszámolás napja

2010. szeptember 23. 11:18 - Hoppancs

Jesse Riley hulláját csomagolja éppen, mikor rátör az első flashback a küldetésre induló Derekről, aki tőle búcsúzik, és figyelmezteti, hogy vigyázzon a Queeg nevű géppel, és ha rosszalkodik, csak lője ki a chipjét, attól leáll. A jelenbe visszatérve Connorékat láthatjuk költözködés közben, talán az új helyen majd jobban megy Johnnak a beilleszkedés, és nem csak egy halott szőkét tud majd felmutatni. Cameron az illegális kütyüket rendezgeti annyira ráérősen, hogy John jónak látja figyelmeztetni, hogy minél előbb dugja el őket. A múltba merengő Jesset egy katona próbálja felcsípni, de ő nincs jó kedvében, ezért rövid bájolgást követően kocsmai verekedésbe fojtja a kísérletet.

Kacy a pakolászó Sarahnak csacsog, szegény nem sejti, hogy „barátnője” nem fogja többé felhívni, miután elváltak. Mellékesen megemlíti, hogy a rendőrök találtak a folyóban egy női holttestet, ami ráadásul szőke, és csillagos tetkó van a csuklóján. Sarah tekintete elsötétül, pedig már eddig sem volt virágos jókedvében. Megy is, hogy beszéljen Johnnal, aki épp Cameron titkos alkatrészeit segít eltüntetni. Kiküldi géplányt, aki rövid ideig ismét egy galambbal kénytelen társalogni, majd a hírektől lesújtott John után megy, hogy lelki támogatást nyújtson. A fiú neki is szegezi a kérdést, miszerint ő végzett-e Rileyval, amire Cameron határozott nemmel felel. John szeretne hinni neki, csak az a baj, hogy hazudott már máskor is a kis huncut.

Derek kihozza a fogdából agresszív nőjét, majd eredménytelenül érdeklődik az általa rendezett műsor okairól. Jesse válasz helyett tovább emlékezik 2027-re, amikor tengeralattjáróval átlépték az Egyenlítőt, és mindenki nagyon örült, egészen addig, amíg valami el nem találta őket. A rövid visszatekintés után végre újra láthatjuk Weaver asszonyt, aki továbbra sem tudja kezelni a gyerekproblémát, név szerint Savannaht. A kislány már beletörődött „anyja” érzelemmentes stílusába, úgyhogy nélküle indul játszani, minek során letéved az alagsorba. Létrejön hát a nagy találkozás John Henry és az emberporonty közt, aminek eredménye egy mókás kis bújócska menet lesz.

Közben Weavernek is feltűnik, hogy nincs meg a gyerek, ezért Ellisonnal közösen John Henryhez fordulnak, aki mindent megtalál. (Szegény Savannah ezt nem sejtette, mikor pont vele kezdett bújócskába…) JH játékos kedvében van, ezért csak akkor árul el infót a kiscsaj hollétéről, ha Weaverék kitalálják, mire gondol. Az „aggódó anya” bele is megy a dologba, Ellison meg csak búsul rendületlenül. Derek arról okítja Jesset, miért nem szabad szájba vágni valakit, majd telefonon kapja a hírt, hogy Riley halott, és feltehetőleg Cameron ölte meg. Jesse – miközben próbál közömbösnek látszani – közli, hogy Derek nem végezhet a robottal, Johnnak kell rászánnia magát erre a lépésre. Közben újra bepillanthatunk a 2027-es eseményekbe, amik most épp nagyon rázós fordulatot vettek. Bomba, torpedók, gépek jönnek mindenhonnan, de Queeg megmenti a hajót, mivel az ő keze sosem remeg. Jesse örül, viszont nem tudja nem észrevenni, hogy az android 300 mérfölddel eltért az eredeti útiránytól. Hoppá.

Sarah megtalálja az ügyetlenül elrejtett alkatrészeket, és sűrűbben néz, mintha negyed kiló heroint lelt volna John ágya alatt. Kérdőre vonja a fiát, majd Rileyra terelődik a szó. John nem hiszi, hogy Cameron ölte meg, mire Sarah emlékezteti a „lány” korábbi hazugságaira, többek közt arra, hogy szerelmet vallott a fiúnak. No, ettől aztán bepöccen a gyerek, jól el is viharzik.Weaver és Ellison tovább játszik JH-val, előbbi egyáltalán nem ideges, amit az ügynök furcsáll is. (Ha tudná…) Némi találgatás után elegendő infót kapnak ahhoz, hogy Savannah nyomára akadjanak, aki nagyon örül, hogy a mami megtalálta őt. Hát még anyu hogy örül! (Shirley Manson egyszerűen zseniális.)

John felkeresi Riley nevelőapját, aki még mit sem tud pártfogoltja szomorú végzetéről, és eljátssza, hogy a lányhoz jött látogatóba. Közben Cameron telefonál Riley hangján, biztosítva az apát, hogy minden oké, él és virul. Váratlan fordulatként Johnt kéri a telefonhoz, és szépeket mond neki, többek közt azt is, hogy szereti. A fiú nem érti, erre miért volt szükség, mikor csak el akarták hitetni a faterral, hogy Riley még életben van. Cameron szerint így hitelesebb volt. John egyedül szeretne lenni, ami érthető. Ellison nem élvezte a játékot, JH viszont azt nem érti, mit rontott el. Az ügynök elmagyarázza, hogy baja is eshetett volna Savannahnak, és az bizony rossz dolog.

Jesse kifejti Dereknek, hogy talán jó is származhat Riley halálából, amivel utóbbi nem ért egyet, mert vannak érzései. Ettől Jesse is nagyon meghatódik, úgyhogy szexelnek. A legfrissebb flashbackben a nő rákérdez Queegnél, hogy mi ez az eltérés, mire az közli, hogy új küldetésük van, miszerint egy csomagot kéne felvenni, és elvinni Serrano Pointhoz. Természetesen John Connor rendelkezett így. Jesse aggódik a kis csapatért, akik elmennek a cuccért egy tengeri fúrótoronyhoz, nem is alaptalanul, mert a katonák eléggé para gépekkel találják ott szembe magukat.

Sarah a tiltott fémdarabokat égeti, mikor beugrik Cameron, így kifejtheti neki, hogy végezne vele, de mivel tudja, hogy akkor John szomcsi lenne, nem teszi. Cameron szerint minden szerette kockázatot jelent Johnra, ezért csak akkor lehet biztonságban, ha magányos. John elmegy megnézni Riley holttestét, és a gyász sem tereli el a figyelmét arról, hogy a lányon komoly dulakodás nyomai láthatóak. Később meg is kérdezi Derektől, ő vajon meddig tudna életben maradni Cameron ellen fegyver nélkül, mire a férfi azt válaszolja, hogy természetesen semeddig. Na, ez az!

Ismét 2027-ben járunk, a csapat sikeresen túlélte a küldetést, és megvan a csomag is, amiről csak Queeg tudja, mit tartalmaz. Jesse nem aggódik, mert bízik Connorban, Dietze nevű kollégája viszont lázad, szerinte nem oké, hogy mindent a fémek irányítanak. Jesse egyelőre le tudja állítani. Azért ő is kérdezősködik kicsit Queegnél, hogy mi ez az egész, azzal indokolva az érdeklődést, hogy talán ösztönözné a legénységet, ha tudná, hogy mit visz. Queeg nem nyilatkozik, Dietze azonban pár társával együtt sutyiban kinyitja a ládikót, amiből kifolyik a Weaver asszonyhoz hasonló típusú géplény, és miután megölte az egyik csajt, rögtön fel is veszi az alakját. Dietze fel van háborodva, Jesse haragszik, Queeg csak hallgat rendületlenül.

A mába visszatérve John hazaérkezik a Rileynál tett látogatás után, és bocsánatot kér Camerontól, amiért kételkedett benne. JH szobrászkodással szórakoztatja Ellisont, aki már ha akarna, sem tudna életuntabb lenni. Felvilágosítja a tanítványt, hogy hiába készít szemet a kis szörnyeknek, attól nem lesz lelkük. Különben is fáradt, haza akar menni. JH kéri, hadd fejezze be az alkotást, és azt is megkérdezi: „Akkor mi most barátok vagyunk?” Cuki. A rángó kezű Cameront Sarah arról kérdezi, vajon elgondolkodott-e már azon, miért küldte el őt Jövő John a közeléből. JH Weavernek mesél a napjáról, és arról, milyen érdekes adatokat talált a ZeiraCorp dolgozóiról. Hárman eltűntek, és többen felmondtak, köztük Ellison is. Weaver sokatmondóan néz, mire JH megkérdi, tervezi-e az ő drága ügynök barátjuk meggyilkolását. Weaver erre csak annyit válaszol, hogy az emberek mindig csalódást okoznak.

A 2027-es események sem túl szívderítőek, mivel a fémkígyó elszabadult, a legénység pedig egyre feszültebb. (Enyhe Alien-feeling.) Dietze paranoiás, mindenkit azzal gyanúsít, hogy akár ő is lehet a rém, köztük Jesset is. Verekedést provokál, aminek Queeg vet véget azzal, hogy a fejét elegánsan a falba veri. Jessenek nem tetszik ez a módszer, de Queeget hidegen hagyja a véleménye. Dietze veszélyeztette a küldetést, tehát mennie kellett. Jesse erre felmenti a gépet pozíciójából, és át akarja venni az irányítást. Mindenki lélegzetvisszafojtva figyel. Queeg szerint Jesse beteg, agyrázkódása van, ezért vissza kéne mennie a kabinjába. A nő megunja a parttalan társalgást, és lerepíti Queeg fejét egy igen hatékony fegyverrel. Kiüríti a hajót, a gépet meg hagyják, hadd egye meg lent a rozsda. Jesse még egyszer találkozik a képlékeny robottal, aki közli, hogy John Connor kérdésére nem a válasz.

Napjainkban John pisztollyal várja Jesset, mert egy ideje már tudja, hogy mi a dörgés. Elkéri a lány fegyverét, röviden összefoglalja az első két Terminátor film tartalmát, majd elmondja, hogy egy ideje már rájött Riley küldetésére, és követte őt. Jesse terve is világossá vált előtte, és hibásnak érzi magát, amiért nem állította meg. Mielőtt elzavarná Jesset, közli vele, hogy akkor sem ölte volna meg Cameront, ha tényleg ő tette volna el láb alól Rileyt. Utolsó flashbackjében jövőbeli Cameron arról faggatja Jesset, miért úgy járt el a hajóval, ahogy. Jesse Johnnal szeretne beszélni, de azt nem lehet. Elmondja, hogy a válasz Connor kérdésére nem, és kiderül az is, hogy a kérdés arra irányult, hajlandó-e a szörny csatlakozni Johnékhoz. Cameron sajnálatát fejezi ki, amiért Jesse elvetélt a nagy izgalmak közepette.

Már jelenbéli Derek is tud mindent Jesse tetteiről, úgyhogy elmeséli neki Billy Wish történetét, aki jó barátja volt az eredeti életében, aztán egy másikban David Goode lett, akit meg kellett ölnie. Rossz volt, mert szerette. Jesse sír, mert sejti, hová tart ez a beszélgetés. Bár John azt parancsolta, hagyja futni, Derek inkább lelőné egykori szerelmét, úgyhogy már céloz is, miközben a lány futásnak ered. Később aztán Johnnal folytatott társalgásából kiderül, hogy nem végzett a nővel, mert engedelmes. Sarah elégeti a maradék fémet, Cameron egy galambot szeretget, John pedig jól kisírja magát anyu ölében.

Címkék: terminátor
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása