Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 7x05 - Önkívület

2010. szeptember 23. 15:00 - leeann

A csapat éppen Will szobáját rendezi be, amikor Anya és a jelenlegi foglalkozása is szóba kerül. Buffy szerint Anya bosszúszomja a régi, Xander viszont az „ő már nem ugyanaz a démon, aki volt” álláspontot képviseli. Az még nem egyértelmű, hogy kinek lesz igaza, de jelenleg Anya, egy halott srácokból álló lerakat közepén ül talpig véresen, ami nem Xander véleményét támasztja alá. Anya éppen lemossa magáról a vért, miközben belenézhetünk abba az időszakba, amikor még az időközben Trollá lett Olaf-fal járt. Buffy úgy döntött, hogy megnézi mi van Williammel, mert már lelke van és a vámpírnak nagy szüksége lenne segítségre ahhoz, hogy ne csavarodjon be még jobban.

Csakhogy akit a vámpír elképzelt az egy kedves Buffy vízió volt. Az igazi ugyanis nem abajgatja, hanem fenéken billenti, ami általában jobb hatással van a vámpírra, mint az együtt sajnálkozás. Másnap Will visszamegy a főiskolára, ahol a nagyon zavart Anyára lesz figyelmes, aki éppen a fiúszövetség székházából jön ki. Will kiszúr egy vérfoltot Anya kezén, majd a székház felé veszi az irányt. Willt teljesen sokkolja, amit odabent tapasztal, de az egyik szekrényből egy sírdogáló hangra, lesz figyelmes, ami nem engedi, hogy átengedje magát a megdöbbenésnek. A szekrényben lévő női hang azt mondogatja, hogy „visszavonom, visszavonom”.

Will nyugtatni próbálja a lányt, aki zokogva elkezdte mesélni a vérfürdő részleteit. A fiúk egy bulit csaptak, és a lányt az egyik pasi a többiek szeme láttára kidobta. Azt mondta neki, hogy csak játék volt és a lányt kinevették, aki ekkor sírva fakadt. A lány dühében azt kívánta, hogy „bárcsak megtudnák milyen ha kitépik a szívüket”, és ekkor megjelent egy pók, ami vérfürdőt rendezett. Will azt kérdezi, a lánytól, hogy hová tűnt a pók, ami ezt művelte, de fel sem kellett tenni a kérdést, mert a kérdéses pók pont Will fölött tanyázik és támadni készül. Will észreveszi a pókot, és pár kézmozdulattal kidobja az ablakon.

Újra visszatérünk 1880-ba, de ekkor Olaf már troll és a falubeliek menekülnek előle és a nagy kalapács elől, majd elkergetik a faluból. Természetesen Anya műve volt némi varázslattal fűszerezve, amikor megjelenik D'Hoffryn jövőbeli főnöke és elmondja neki, hogy ki is ő valójában és mit kellene tennie a mindennapokban. Anya örömmel vállalta akkoriban, de manapság sokkal jobban megrendíti őt az ilyen bosszúállás, mint az emberléte előtt. Halfrek persze örül, hogy barátnője a régi, de az embereket nem rázza a röhögés, ha kitépi a szívüket egy pókdémon. Mindeközben Will értesíti Buffyt a történtekről, aki azonnal rohan a helyszínre.

Hamarosan Will tör rá Anyára és a segítségét ajánlja, hisz ő is átélt hasonlót nem is olyan régen. Anya szerint azt kapták, amit megérdemeltek, mert a porba alázták a lányt, és ő mint bosszúálló démon csak a dolgát tette. Buffy közben Xanderrel indult vadászni és azt gondolják, hogy Will éppen a sulis dolgait intézi. Buffy és Xander meg is találják a pókdémont, majd a vadász meg is öli, de ezzel még nincs vége a dolognak. Mire Buffyék hazaérnek Will már várja őket, és elmondja, hogy körülbelül 10-12 halott srác szárad az Anya által megidézett pókdémon lelkén. Xander nem érti, hogy miért titkolta el ezt Will, de Buffy tudja, hogy azért, mert most a vadásznak meg kell ölnie Anyát.

Visszatérünk 1905-be, ahol Anya és Halfrek kiválóan szórakozik néhány orosz arisztokrata lemészárlása után. Visszatérve a jelenbe, Xander nem akarja, hogy Anya meghaljon és Will öldöklését hozza elő, de Buffy minden eddiginél világosabban elmagyarázza, hogy miért ő dönt, és miért kell így döntenie. Xander szerint van más megoldás és meg is kell keresnie, mert ha nem akkor Anyának távoznia kell az élők sorából. Miközben Xander elmegy Buffy kardot ragad és ő is elmegy, de nem ugyanazzal a céllal, amivel Xander.

Miközben Buffy elment Anyankát ölni Will megidézi a fürdőszobában D'Hoffryn-t. Will a főnöknél próbál kijárni valamit Anyának, de sietnie kell, mert Buffy már megtalálta az aggódó Xandert és a közönyös Anyát, aki jobban ki van attól, amit tett, mint attól, hogy Buffy meg akarja őt ölni. Xander azzal érvel , hogy Anya és Buffy barátok, de ez itt most nem segít, a lányok összecsapnak. A verekedés vége: kard Anya szívébe. Megint emlékezünk méghozzá 2001-ben az éneklős rész elevenedik meg és az ahogy Anya arról énekelt, hogy milyen boldog Xanderrel menyasszonyként. Időközben újra a jelenbe ugrunk Xander magához tér, Anya még él ugyan, de a falhoz van szögezve egy karddal.

Persze a démon nem hal meg egy ilyen döféstől, így simán kihúzza magából a kardot és folytatódhat a harc. Csakhogy már Anyánál van a kard és ő is jól fogatja. A harc megint abba a fázisba jut el, hogy Anya áll vesztésre, amikor Xander neki ugrik Buffynak és ezzel egyidejűleg megjelenik D'Hoffryn is. A démon főnök elmondja, hogy beszélt Willel és idejött, hogy megnézze mi a móka tárgya. Mindenki meglepetésére Anya képes feláldozni magát azért, hogy a 12 fiú újra éljen. Az egyensúly érdekében ugyanis szükséges egy démon halála, hogy a srácok újra éljenek. Anya benne van és kíván D'Hoffryn-től.

A főnök viszont odarúg, ahol a legjobban fáj és nem Anya életét veszi el, hanem Halfrekét, a fiúk életéért cserébe. D'Hoffryn visszacsinálja Anya tettét, de őt kitagadja a démonok közül és mivel ő is tudja, hogy valami nagy és veszélyes dolog közelít alulról, nem aggódik amiatt, hogy Anya életével mi lesz. Hisz nyilván a csapat száll majd szembe a dologgal és abban emberként Anya simán elhullhat. Buffy elmegy és megnézi a fiúkat, miközben Xander a pityergő Anya után fut. Némi beszélgetés és sírdogálás után Anya most még hagyja elmenni a fiút a másik irányba, mert meg akarja tudni, hogy egyedül kicsoda lehet, de nem hiszem, hogy ennek a kapcsolatnak ez lesz a vége.

Címkék: buffy
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pleb 2010.09.23. 16:22:02

Nagyon jó rész volt, míg a legtöbb sorozatban a 7. évad már igen gyenge, itt még azért igen jó, hiába már nem a 2. és 3. évados színvonalat hozza, azóta csak egy kicsit kopott.

brown_h 2010.09.23. 18:02:35

"Újra visszatérünk 1880-ba"
Egész pontosan 880-ba. A rendkívül mulatságos svéd trollos részek akkor játszódnak.

brown_h 2010.09.23. 18:15:43

Buffy szokatlanul keveset szerepel ebben az epizódban. Ennek oka, hogy Sarah Michelle Gellar nem igazán ért rá azon a forgatási héten - éppen férjhez ment.
A jelenetekben látható hajviselete már az esküvői frizurája.
süti beállítások módosítása