Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos számok 6x04 - Mint a filmeken

2010. szeptember 22. 13:32 - Hoppancs

Fiatalok autóznak a sivatagban, mert a lány valami kincskeresős játékban vesz részt, a fiú pedig elkíséri, mert már rég volt nővel. Meg is érkeznek a gyanúsan nagy ládához, amiben nagyon meglepődnénk, ha nem hulla lenne. Nem lepődünk meg. Charlie és Amita szerelmes pillanatokat élnek át, amikor belép Larry, és megosztja velük súlyos problémáját, miszerint nem tudja eldönteni, hová utazzon. Colby közben már a helyszínen nézelődik, ahol megtudja, hogy nem csupán lelőtték, megkéselték, és fojtották az áldozatot, de egy folyadékelszívó szemcsékkel teli ládikóba tették, amitől enyhén múmiaszerű külsőt öltött. Ez megnehezíti az azonosítást, és a halál okának megállapítását is, feltehetőleg ezért is csomagolt a gyilkos ilyen gondosan.

Charlie-ék a Liztől kapott filmet nézik egy jó adag pattogatott kukorica társaságában, Alan pedig egy megtanulandó számítógépes programmal bénázik, mikor Colby megzavarja az Eppes-lak idilljét, és Don elé tárja a fura esetet. Néznek is nagyot, mikor kiderül, hogy Liz-féle filmalkotásban pontosan ugyanolyan holttestre bukkan egy fiatal pár, amilyet a valóságban is találtak. A cucc viszont csak 5 napja került fel a netre, azaz ha valamik ennyire pontosan meg tudta valósítani az ott látottakat, feltehetőleg már a kalózmásolat elkészülte előtt tekintette meg a művet.

A szárítóanyag nedvszívó képességének, és más matematikai szempontból fontos adatok figyelembe vételével Charlie ki tudja számolni, mennyi ideje lehetett a test a dobozban. Remek hír, ügynökeink viszont arra is kíváncsiak, vajon miért tesz valaki ilyet a film premierje előtt pár nappal. Talán promóciós célból gyilkolt? A stúdió fejese, Carolyn White biztosítja Davidet és Colbyt, hogy a Bixel Street-nek nem kell reklám, anélkül is az év nagy dobása lesz. Megismerkedünk a forgatókönyvíróval is, aki a Chris MacNall névre hallgat, és a sztereotípiának megfelelően buggyant külsővel rendelkezik. A nyomozásnak nem jósol nagy sikert, hiszen kitalálta a tökéletes gyilkosságot.

Larry és Charlie a számításaikhoz készítik elő a terepet, mikor Amita kérdőre vonja párját, miért is nem segít idős atyjának a programmal. Charlie szerint ez nem jó ötlet, mert ha ő tanítani kezdi a fatert, annak sírás lesz a vége, de a nő kedvéért megígéri, hogy tesz egy próbát. Don közben az alkotás művészi értékéről elmélkedik, majd megtudja, hogy a stábban igen nagy számban képviseltették magukat a priusszal rendelkező deviánsok. A halottat is sikerült azonosítani, mert maradt egy ép foga. Brett Fullernek hívták, amíg élt, és producerként működött. Találnak egy stábtagot, Victor Stokes-t, aki több Fuller-filmben is dolgozott, úgyhogy tudhat valamit az ügyről. Stokes épp néhány próbababa és egy múmia társaságában múlatja az időt, mikor meglepi az FBI, bár utóbbiról kiderül a fickó lekapcsolása után, hogy csak kellék.

Stokes nagy nehezen kiböki, hogy azért futott el az ügynökök elől, mert ügyeskedett egy kicsit filmes pénzekkel, és gondolta, ezért jöttek. Fullerről elmondja, hogy jól tudott emberekből zsét kiszedni, és eredetileg ő akarta elkészíteni a Bixel Street-et. Charlie feje épp szétrobbanni készül Alan okítása közben, amikor Larry megmenti őt a szárító cuccról szóló hírekkel. Ezek szerint a holttest már legalább kilenc hónapja ott színyelt a ládában, azaz már a forgatókönyv megírása előtt megtörtént a gyilkosság. Nem az élet másolta tehát a filmet, hanem fordítva. Ideje újra elbeszélgetni McNall úrral, aki azt állítja, még sosem hallott Fullerről, és gőze sincs, ki ölhette meg.

Mivel Charlie ritkán téved, McNall feltehetőleg hazudik, de egyelőre nincs rá bizonyíték. Davidék felkeresik Fuller házát, ahová már beköltözött annak asszisztense, és boldogan él, nem feszegetve, hogy vajon hová tűnt a főnöke tíz hónapja. Még a fizetését is ki tudja venni a Fuller által otthagyott hatvanezer dolcsiból, hát hol itt a baj? David kicsit furán néz rá, majd közli, hogy Fuller halott. A csávó meglepődik, majd egy számlát mutat, amiből kiderül, hogy a megboldogult producer halála előtt együtt ebédelt MacNall-lel és egy Westbourne nevű nővel...

Alannek ezúttal Amita magyarázza a számítógépes tervezés rejtelmeit, és nyugtatgatja az öreget, hogy talál majd munkát. Charlie megvette a McNall által reklámozott forgatókönyvíró programot, de még nem tudjuk, mit akar vele. David közli az íróval, hogy tudják, hogy hazudott, és szerintük ő ölte meg Fullert, de McNall lazán a képükbe vágja, hogy nincs bizonyítékuk. Egyelőre igaza is van, hacsak meg nem találják a harmadik vacsorázót, aki talán segíthet valamit. A hölgy azonban már halott, és Lizék pont úgy találják fellógatva, ahogyan a Bixel Street-ben is látható.

Liz fejéből kipattan egy elmélet, ami szerint McNall elmondhatta a filmötletét a két producernek, majd egy stúdió rákapott a dologra. McNall azonban korábban csak kisköltségvetésű filmeket készített, ezért vele nem akartak volna együtt dolgozni. Lefizette hát a két nagykutyát, hogy álljanak el az útból, Fullerrel viszont gond akadt, ezért megölte. Ezután végzett a nővel is, mint tanúval. Alan Larryvel sakkozik és elmélkedik, amíg Amita kifejti aggodalmát Charlienak, miszerint a papa azért akar görcsösen állást találni, mert arra számít, hogy az esküvő után el kell költöznie. A lány nem bánná, ha Alan velük lakna később is, Charlie azonban örülne némi kettesben töltött időnek. Már belemerülnének a szerelembe, mikor Larry megint megzavarja őket, azzal, hogy Donnak segítségre van szüksége.

Charlie útmutatása alapján megtalálják McNallt, aki hamarosan motorra pattan, és kezdődhet az üldözés. Larry megállapítja, hogy az író több, mint 100 sms-t kapott a nap folyamán, és az utolsó arról szólt, hogy meghal, ha nem ér oda gyorsan valahová. Nade hová? Colbyék elvesztik, de Liznek beugrik, hogy a film következő jelenete egy bizonyos parkban játszódik, és feltehetőleg McNall is arra ment. Charlie közben megjegyzi, hogy fura, mert a fickó többi filmjével ellentétben a Bixel Street nem illik a forgatókönyvíró program algoritmusába. Az ügynökök közben odaérnek a parkba, ahol már várja őket Carolyn White hullája. Charlie elárulja sejtését arról, hogy talán nem is McNall írta a film forgatókönyvét. Az írót végül sikerül meglepnie Colbyéknak, mire az a sötétben rájuk lő. Miután rájön, hogy az FBI-tól jöttek, azt állítja, nem akarta őket bántani, csak azt hitte, valaki más követte.

Némi unszolásra McNall bevallja, hogy Fuller és Westbourne mutatta meg neki a forgatókönyvet, amit valójában az előbbi asszisztense, Tyson írt. Ő volt hát, aki legyilkolta a szerencsétleneket, miután megtudta, hogy ellopták a művét, majd zsarolni kezdte a tehetségtelen kollégát. Tyson nem áll ellen, mikor letartóztatják, a következő forgatókönyve viszont börtönből való szökésről szól, ami kissé gyanús, úgyhogy nem árt, ha szemmel tartják. Visszatérünk Eppes-ékhez, ahol Amita biztosítja leendő apósát, hogy nem kívánják az utcára tenni, Alan viszont azzal a meglepő hírrel szolgál, hogy állást kapott az általa utált programot forgalmazó cégnél. Az utolsó jelenetben Larryt láthatjuk elhajtani ismeretlen célja felé, ami talán nem is lesz olyan messze, mint eredetileg tervezte.

Címkék: gyilkos számok
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2010.09.22. 17:57:39

Mintha a geocaching valami elqrt amcsi változatának tűnt volna a játék, hát, érdekes cache :D
(Amúgy most ezentúl lesz megint NUMB3RS hogyvolt?)

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2010.09.22. 19:21:52

@enzo23: Igen, lesz, és bepótolom majd az ötödik szezon utolsó, és a hatodik első három részét is.

Courtney (törölt) 2012.05.12. 20:38:33

valaki meg tudná nekem írni a 5 évad 23.részének hoygvoltját . asszem az az az a rész mikor elrabolják amitát és nem láéttam diliztem is jó nagyot hoyg anyámnak pont akkor kellett farmert venni elhorcolni...
süti beállítások módosítása