Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 10x19 - Uralom

2010. szeptember 20. 09:00 - Llew

Vala egy elmaradott kocsma, elmaradott látogatójától igyekszik kicsalni egy űrhajót valami dominó-póker hibrid játékban, de sajnos a bőrszerkója nem tereli el eléggé a fazon figyelmét, így csakhamar fél tucat fegyver gyűrűjében találja magát. A felmentő sereg meglepő módon Adria személyében érkezik, aki már nagyon vágyott egy újabb anya-lánya összeborulásra. Valószínűleg ettől van annyira jókedvében, hogy mindenféle vérfürdő nélkül elereszti a kocsma közönségét. Visszatért, mert még nem fejezte be a melót, amire szerződött, az Ori meg különben is köszöni, jól van. Még kedvesen anyja barátai felől is érdeklődik, és bár Vala nem akar vele lelkizni, némi telekinetikus marasztalás után kénytelen lesz.

A Clava Thesaura Infinitas (az ősök tényleg legutolsó mindent megoldó raktára) mégis csak létezhet, és amíg Daniel a sokadik könyvet olvasta a lelőhelyét kutatva, Vala teljesen véletlenül pont megálmodta. Volt már ilyen, szóval a csapat meglehetősen kétkedve fogadta, de volt némi esélye, hogy tényleg Quetesh egy régi emléke bukkant fel, így mit árthat alapon kiküldtek pár embert. Akiknek aztán nagyon is ártott a kirándulás, mert Reynolds ezredes két embere ott maradt és másik pár is megsérült egy rajtaütésben. Vala ennek ellenére másnap lelkesedésen számolt be az új koordinátákkal megálmodott címről, a tábornok és a csapat azonban most már kimondottan szkeptikus volt.

Mikor aztán az NFB biztonsági kockázatra hivatkozva be akarta kaszlizni az 51-es körzetben, az már a mindig vidám Vala jókedvét is elvette, és inkább egy sodan álcázót ellopva megszökött a Földről. Adria szerint akkor ez itt most egy tökélete alkalom a családegyesítésre, és a közös kincsvadászatra, ami közben Vala átgondolhatja a nem vagy a lányom kijelentését is. És mivel egy telepatának nehéz hazudni, azt is el kell mondja, hogy utolsó információi szerint a CSK-1 minden előzetes állítás ellenére elindult leellenőrizni a legutóbbi címet, de hajóval, nehogy megint csapdába rohanjanak. Így aztán anya és lánya csillagkapuval utaznak, hogy megelőzzék őket, de pont a karjaikba szaladnak. A hírnökblokkolóval Adriát is lefegyverezték és már éppen belemerülnének az ezt jól kiterveltük jellegű észosztásba, mikor Ba’al jaffái sugározódnak le melléjük, aztán pillanatokkal később Adriával együtt fel. Daniel pedig a biztonság kedvvért megerősíti bennünk, hogy ez nem volt a tervben.

Ba’al nyugtalanító magabiztossággal közli, hogy tervei vannak Adriával, de addig is blokkolja telepatikus és kinetikus erejét. Landry természetesen nem örül a fejleményeknek. Adriát vissza kell rabolni. Vala érthető módon háborog az ismételt bebörtönzés miatt, hiába állítja Daniel, hogy ez mind a terv része volt. Mégpedig úgy, hogy a galari emlékbeültető géppel ezt a hamis árulásos sztorit ültették Vala fejébe, hogy Adria gondolatolvasó képessége se buktathassa le. Az egészben az a legszebb, hogy mindezt Vala találta ki, ezért most egy felvételről a megszokott szerény stílusában magyaráz és gratulál önmagának. Tudtak róla, hogy Adria visszatért, és – most kapaszkodjatok – szerették volna meggyőzni, hogy ugyan menjen már haza seregestől, mindenestől, ha már az Ori elpusztult.

Ba’al eközben az erejétől és felesleges ruhadarabjaitól megfosztott Adriát cukkolja. Szem villogtatva, a régen hallott kukacos mély hangján közli, hogy a nő fogja az Ori sereg irányítását a kezére játszani. Barrett ügynök közben fülest kapott a klónok gyülekezéséről, így a CSK-1 megy is a körmükre nézni, de már csak egy rakás hullát találnak. Ba’al a szimbióta méreggel kiiktatta a feleslegessé vált másolatait, az egyik jaffája viszont tretonint használt, így túlélte és elmondhatja CSK-1-nek, hogy hol találják. A főgenyó közben felfedi frappáns ötletét, hogy egy goa’uld beültetésével vonja az irányítása alá Adriát, akit ez az eddig figyelmen kívül hagyott megoldás láthatóan aggodalommal tölt el.

Megérkezik az Odüsszeia, Adria cellájának bemérése után a CSK-1 átsugároz, aztán pár jaffa mellett mellékesen Ba’alba is eresztve egy sorozatot fogják a lezattolt nőt, és mire kettő pislogunk már el is tűntek. Nagy mellénnyel várják, hogy Adria a felébredjen a szuperember biztos székben, aztán jól meglepődnek, mikor a csaj mély hangon közli, hogy Adria házon kívül van, majd felvillantja a szemét is. Ba’al átköltözött egy szemrevalóbb gazdatestbe, de nyilván nem ez volt tettének mozgatórugója. Mitchell szerint most egy amolyan rosszfiú Cordon Bleu. A mit lehet tenni kérdésre Teal’c kapásból bedobja a megöljük mindkettőt választ, aztán emlékeztetik, hogy úgy a jelenleginél is nehezebb lenne meggyőzni az Ori seregek leállításáról. Ba’al ötlete nagyon is jó, pusztán annyit kell tenni, hogy kicserélik egy megbízható kukacra.

Amint ezt közlik Ba’allal, ő neki áll fenyegetőzni, hogy akkor megöli a gazdatestet, aztán alkudozni próbál Adria tudására hivatkozva és közli, hogy a múltkor sikeresen elpusztították az Orit. Megjönnek a tok’rák, és bele is vágnak a kukac cserébe, amit Vala a korábbi és jelenlegi állítása ellenére is elég rosszul visel. Ba’al nem blöffölt, mert hiába szedik ki, előtte még megmérgezi Adriát. A tok’ra doki szerint csak annyit tehetnek érte, hogy egy nagyobb dózissal megkímélik a szenvedéstől. Vala némi habozás után rábólint, a többiek meg persze nem tiltakoznak. Adria azonban az utolsó pillanatban magához tér, falhoz vágja a felesleges személyzetet, Danielt kidobja a szobából, Valát pedig foglyul ejti.

Teal’c már szalad is izmozni, mert valami tudatalatti kényszer hatására mindig meg kell próbálnia kinyitnia a kézzel kinyithatatlan ajtókat. Adria tudja, hogy haldoklik, csupán időt akar nyerni, hogy felkészülhessen a felemelkedésre. Daniel is erre a következtetésre jut, mivel azonban az eddigi tapasztalatok ellenére sem rendszeresítettek még vészhelyzeti ajtónyitó fénykardot a hajón, lángvágóval elég sokáig tart azt véghezvinni. Újabb ajtó, újabb izmozás, de ezúttal legalább nem tíz körömmel, hanem feszítővassal esnek neki. Hogy Daniel és Carter se unatkozzon, Adria megpróbálja előbbit mérges gázba fojtani, míg utóbbi ezt igyekszik megakadályozni a szellőző rendszer hackelésével.

Vala ekkor dönt úgy, hogy ideje pár golyót küldeni abba az önfejű gyerekbe, de Adria leszereli, és Darth Vader módra fojtogatni kezdi. Aztán elköszön tőle, mi meg Vala arcán látjuk a fényt, ahogy felemelkedik. Mire a többiek odaérnek, már eltűnt. Azt már otthon beszélik meg, hogy most vagy csatlakozott az Orihoz, vagy ha azokat tényleg kiiktatták, akkor átvette a helyüket, és egyedül birtokolja a hatalmukat. Az viszont biztos, hogy még találkoznak vele. Ráadásul Ba’alt sem biztos, hogy megölték, hiszen Mitchell lelőtt egyet, mikor már nyilvánvalóan Adriába volt egy másik, így még mindig lehet belőle több. Vala szerint azonban legalább egy időre megszabadultak Adriától, ami mindenképpen pozitív eredmény.

Címkék: csillagkapu
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kla 2010.09.20. 20:28:13

Huh, nagyon a végén vagyunk vagy már, ha jól számolom, akkor ez volt az utolsó Llew-féle CSK-1 hogyvolt...

the black ball 2010.09.20. 21:06:19

@kla: még számolj két filmet. :]

Kahles 2010.09.20. 21:53:23

Ha jól értem akkor megcsináljátok még a 2 filmet is? Mert ha igen akkor még nagyobb tiszteletem a tiétek, ha ez lehetséges még! :D

Llew 2010.09.20. 22:14:41

@Kahles: valamikor igen, de egyelőre nem konkretizálnám az időpontokat

kla 2010.09.20. 23:39:26

Hát akkor további kitartást. :)

éjjeli_alkesz · http://latensiszakos.blog.hu/ 2010.10.07. 20:52:26

Ritkán szólok hozzá, mert ezekhez hv-okhoz nem nagyon van mit hozzátenni, legföljebb, hogy grat, meg köszi, de ez meg unalmas egy idő után :) De mivel tudom, hogy blogot azért nem magunknak írunk, így a vége felé azért még egyszer: köszönöm Llew és The Black Ball kartácsoknak a hatalmas munkát. Nektek köszönhető, hogy végre percíz időrendben összeállt a sztori.

Tudjátok, a tv2-viasat3-Axn, meg még ki tudja melyik adók 10 éve nyomjak teljes káoszban a különböző évadokat, hol abbahagyva, hol találomra újra kezdve, brrr.
Izgatottan várom a végét :)

Llew 2010.10.08. 08:37:21

@éjjeli_alkesz: olyannyira ritkán, hogy szerintem ez az első kommented nálunk :D A dicséretet a kolléga és a magam nevében is köszönjük.

Jester 2010.10.17. 17:38:32

Nekem nem az első, de köszönet és tisztelet a kitartó és szórakoztató munkátokért!

Llew 2010.10.17. 18:36:12

Köszönjük. Az utolsót azért még várjátok meg. Lassan, de bizonytalanul készül. A szívünkhöz nőtt a projekt, kicsit nehezen engedjük el. :D
süti beállítások módosítása