Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 10x18 - Családi kötelékek

2010. szeptember 19. 10:00 - the black ball

Lányaink egyenesen shoppingolásból érkeznek a bázisra, ugyanis Vala a Föld kultúráját próbálja elsajátítani, ami pedikűrből és több tucat fehérnemű vásárlásából áll. Siler csodálatát fejezi azzal, hogy lefejel egy nyíló ajtót, Mitchell pedig közli, hogy kapják le a tűsarkút, mert egy óra múlva küldetés. A többi maradhat. Bejövő féregjárat, egy idősebb fickó keres minket videón, akinek olyan információi vannak, ami kritikus lehet a Föld túlélésének szempontjából. Vala felismeri a fickót, Jaceknek hívják, és meg nem erősített DNS-tesztek alapján ő az apja. Nem éppen jó a kapcsolatuk, Vala felsorolná azokat a dolgokat, amik miatt Jacek nem egy példakép, de a féregjárat csak 38 percig tartható fent.

Az információról: ugyan Teal’c szögre akasztotta Arkadot, a mozgalma még ész nélkül flangál a galaxisban, és utolsó parancsként azt kapták, hogy pár naquadah-val megrakott hajóval menjenek már neki a Földnek. Természetesen Jacek tudja, hol vannak a hajók. Átmegyünk, útközben Vala elárulja, hogy az anyjától szépségét, eszét és akcentusát örökölte, az apjától pedig pár ételallergiát. Odaát Jacek alkut ajánl, megadja a hajók helyzetét, ő pedig menedéket kap a Földön. Otthon Vala figyelmeztet, hogy csak ki akar minket használni, de Daniel szerint ettől függetlenül még létezhetnek azok a hajók. Teal’c szerint a jaffa hírszerzés nem tud semmi ilyesmiről, ami nem meglepő, hiszen a jaffák sosem tudnak semmiről. Úgy döntünk, hogy leellenőrizzük az infót, aminek Vala nem örül.

Landry meglátogatja a lányát, és elmondja neki, hogy két rész múlva véget ér a sorozat, ezért igazán összejöhetne a család egy vacsorára. Már ha az asszony is úgy akarja, de ez csúszós talaj, majd Lam intézi. A többiek megérkeznek az Odüsszeiával, és mit adnak az Ősök, Jacek információi igazak. A naquadahval rakott hajók megpróbálnak menekülni, de esélyük sincs. Vala nem adja fel, hiába volt igaza Jaceknek, szerinte az a minimum, hogy a menedéket életfogytig tartó börtönbüntetésként értelmezzük, de Landry betartja az alkut. Három hét múlva maga visz egy levelet Valának az apjától, ami repül is a kukába. A tábornok keni-vágja a helyzetet, az ő karrierje is háttérbe szorította a családját, de Vala szerint ez nem ugyanaz, elvégre Landry fontos munkát végez. Jacek csak akkor ment haza, ha 12 rendszerben akarták kivégezni. Viszont amikor otthon volt, Vala alig várta, hogy elmesélje az újabb kalandjait, és mindig kapott valami ajándékot, amiket az ágya alatt őrzött. Aztán felnőtt, és elkezdte látni, hogy ki is Jacek valójában.

Landry közli, hogy ugyan nem ismeri az apját, de az csak mond valamit, hogy az utóbbi három hétben folyamatosan próbált kapcsolatba lépni a lányával. Azon felül viszont öregasszonyokat foszt ki bingóban, ahogy az kiderül Daniel és Mitchell látogatásából. Jacek hívta meg őket, de beilleszkedési tanácsokat is hoztak, ugyanis a „kis Pepitonak új vese kell” telefonos átverés nem egészen esik bele a legális jövedelem-kiegészítés halmazába. Jacek igyekszik, és ha már itt vannak, igazán meggyőzhetnék Valát, hogy látogassa meg az öregét. Szerencsére nem kell bevágniuk a csomagtartóba, mert már döntött, hogy megy. Caroline hozza Landrynek a jó hírt: Landryné a városban lesz pár nap múlva, és beleegyezett a vacsorába. Vala felvilágosítja apukát, hogy az egész életét megpecsételte a Jacekkel való kapcsolata, erre most van pofája ismét betolakodni az aránylag rendezett életébe. Ezt is csak azért mondja személyesen, hogy a barátai ne adjanak több kéretlen tanácsot. Jacek szerint ha Valának sikerült elnyernie a bizalmukat, akkor ő is adhatna az apjának egy esélyt, de nem ad.

Ellenben Jacek ad neki újabb ajándékot, egy nyakláncot, amit betehet a kincses dobozába, de közli, hogy attól már rég megszabadult. A bázison Sam netezik meló helyett, amikor észrevesz egy reklámot Jacekkel, aki eredeti csillagport árul óccóé. Jacek annyit mond a védelmében, hogy nem is volt igazi csillagpor, ami pont a lényeg Mitchell szerint. Megadja neki az ultimátumot: még egy átverés, és mehet Szibériába füvet nyírni. Teal’c kíséri ki az öreget, akinek ad egy jó tanácsot, miszerint hagyja békén a lányát, ha nem akar megváltozni. Mert Teal’c szerint bizony nem akar. Feltűnik Vala is, akit Jacek gyorsan el is hív egy Virginia Dialogue nevű showra, de mivel ő passzolja, Teal’c kapja a jegyeket. Daniel rábeszéli Valát, hogy adjon egy utolsó esélyt az apjának, elvégre ha valaki, akkor ő jól tudja, milyen nehéz ellenállni a régi szokásainak. El is mennek a lakására, de Jaceknek hűlt helye, egyedül a leszerelt jeladóját találják meg. Szerencsére Dr. Lam egy bőr alatti jeladót is beültetett, így hamar megtalálják a közeli erdőben.

Jacek egy inkognitóban lévő jaffával üzletel, aki ránk lő zattel, így Daniel kinyírja. Kiderül, hogy van még egy hajó, itt a Földön, amit Arkad már korábban kiküldött. Csakhogy a jaffák meggondolták magukat, ezért üzletet kötöttek Jacekkel, hogy adja el a naquadah-t, aztán osztoznak. A teherhajó álcázva van, így nem tudjuk bemérni a naquadah-t, de Jacek szerint Arkad megjelölte azt, és ő pont ismeri ezt az energiajelet. Cserébe azt kéri, hogy adjuk neki a cuccot, és osztozunk a hasznon, de Mitchell jobb ajánlatot tett, miszerint megtartjuk, és nem kap életfogytiglanit. Amíg Lee alkalmazza Jacek túlságosan briliáns bemérési módszerét, az öreg elhívja Cartert egy kis romantikázásra, de valamiért elutasítja. Caroline emlékezteti Landryt, hogy ma este vacsora, de a naquadah keresése miatt nem fog ráérni, mindenesetre megígéri, hogy ott lesz. Megtaláljuk a hajót, ami itt van a Cheyenne-hegység közelében, valószínűleg a Parancsnokság volt a célpont. Landry kiküldené a fél hadsereget, de Jacek szerint ha a jaffák rájönnek, hogy ugrott az üzlet, akkor biztosan robbantanak.

Meg aztán a jaffák ismerik őt, nem beszélve a csapdáról, ami akkor aktiválódik, ha valaki megpróbálja elkötni a hajót. De nincs semmi gond, szerencsére pont tudja a felülbíráló kódot. Jacek és Vala beöltöznek, és találkoznak a jaffákkal, akik közlik, hogy változott a terv, mivel a korábban kinyírt jaffa nem tért vissza. Vala jelet ad Mitchelléknek, akik leszedik a jaffákat, ők meg elmennek a hajóhoz. A hajót egy őr őrzi, aki zatet kap, aztán Jacek megy felülbírálni, de Valát nem engedi magával, mondván, hogy nem teheti kockára az életét. Odaadja neki a nyakláncot, hogy legyen mire emlékeznie, ha meghalna, aztán elköti a hajót. Egyértelmű, hogy nem volt semmilyen kód, mindenesetre Jacek már kezdhet kiöregedni, ugyanis kivételesen mi vertük át: a hajó a miénk volt és Teal’c őrizte, az igazi hajó a naquadah-val a jaffák másik oldalán pihent.

Landry örül a hírnek, és gyorsan ellép vacsorázni. Ugyan elkésik, de Landryné szerint eljött, és ez a lényeg. Jacek megpróbálja lepasszolni az árut, amiről még a galaxis leghülyébb vevője is tudja, hogy csak ólomrudakból és kukorica extradátumból (szóval „pufiból”) áll. Utóbbit így is sikerül eladnia űrviagraként, sőt párat meg is tart, jó ha van. A bázison Vala előkapja az ágy alól a mégiscsak létező kincses dobozát, amit gazdagít a nyaklánccal, aztán berúgnak Sammel, mert Mitchell randizik, Daniel alszik, Teal’c meg a Jacektől kapott jegyekkel előadásra ment, ahol jó kis eszmecserét hallgathat végig a vagináról, hozva ezzel a rész humorfaktorát.

Címkék: csillagkapu
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása