Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 7x04 - Segítség!

2010. szeptember 16. 13:00 - leeann

Buffy, Dawn és Xander egy-egy koporsóból bújnak elő, egy ravatalozó különtermében, ahogy egy különös sebekkel rendelkező halottat keresnek. Buffy jobban aggódik az iskolában töltendő első igazi munkanap, a közelgő gonosz és Will miatt, mint a tudatára ébredő vámpírnő miatt, amit egy kézmozdulattal el is intéz. Kár, hogy az egyéb problémák nem mennek ilyen egyszerűen. Másnap Buffy elkezdi a munkát az iskolában, ahol találkozik néhány érdekes tinivel és problémáikkal. Van köztük hallgatag, verekedős, kretén és jó fej, de ez általában így van egy iskolában, egyelőre semmi különös.

Miközben Buffy a kölykökkel bíbelődik, Will és Xander a temetőbe tartanak, de most nappal és csak Tarához mennek látogatóba, hisz Will a bekattanás óta még nem látogatta meg barátnője sírját. Miközben Will búcsúzkodik, Buffy elég jól tudja szűrni a lógósokat, a marhákat és az igazi gondokkal küzdőket, mígnem egy lány érdekes témát hoz magával. A lány azt állítja, hogy pénteken meg fog halni. Buffy azt hiszi, hogy a lány öngyilkos akar lenni, de nem akar az lenni, csak tudja, hogy meg fog halni.

Buffy azonnal jelenti az igazgatónak, aki nem igazán tud mit kezdeni az ilyen dolgok ellen, de Buffynak van egy szövetségese a diákok között, aki kideríthet esetenként olyan dolgokat is, amit egy felnőtt nem biztos. A megbízást Dawn kapja, ki más. A hugica ügyesen barátkozik a halálát meglátó lánnyal, miközben Buffy a csapattal tárgyalja ki a jövőbe látó lányt. Willnek vannak ötletei és még mindig jól bánik a számítógéppel is, így találnak a lányról néhány dolgot. Többek között egy saját honlapot is, amire elég érdekes versek vannak feltöltve.

A lány apjáról is van néhány érdekes rendőrségi információ, ittas rendzavarás, csendháborítás és ehhez hasonló nyalánkságok. Egy ilyen apa akár magyarázhatja is a lány halál vágyát. Közben Dawn egy Mike nevű fiúra tippel, mármint arra, hogy Mike keze lehet benne Cassie jövőbeli halálban, de egyelőre a csapat ezt nem veszi figyelembe, sőt egyáltalán nem figyelnek Dawn-ra. Közben Buffy és Xander elmegy családlátogatásra. Az apa tényleg alkesz, de semmi köze nincs a lánya megérzéséhez és a jövőbeli halálához.

Buffy és Xander az apa házából, kijőve összefutnak Cassievel, aki nem szeretné, ha tovább nyomoznának az ügyében. Buffy szerint küzdenie kéne és nem feladni, de a lány kitart amellett, hogy meg fog halni, pedig nem akar. Cassie elmeséli mi mindent szeretne még megtenni mielőtt meghal, szeretne terveket és jövőt, de úgy gondolja, hogy ez ellen nem lehet küzdeni, mert meg fog történni, ha akarja, ha nem. Buffy nagyon szeretne segíteni, de ehhez kéne tudnia azt, hogy milyen veszély leselkedik a lányra, viszont ez sajnos nincs az égre írva, így továbbra is kénytelenek sötétben tapogatózni.

Miközben Buffyék a lányt faggatják, 7 db piros ruhás fickó körbeáll egy papírhalmot, amit hamarosan meggyújtanak, és valamit kántálnak is hozzá. A meggyújtott papírhalomtetején Cassie a halálát látó lány fényképe ücsörög. Buffy nem tud elvonatkoztatni a lány haláltól, mert már péntek van és valahonnan veszély leselkedik arra a tinire, amit meg kellene akadályoznia, hisz ő vadász, aki segít. A csapat folyamatosan dolgozik az ügyön és a lány verseit tanulmányozzák, amikor Buffy úgy dönt, hogy több segítség kell.

Nem lehet tudni, hogy mekkora segítség lesz, de Buffy Spike-hoz megy, aki még most is őrült és csak ül meredten, mert így szerinte nem bántják a hangok. Spike teljesen őrült és magát kezdi ütlegelni, de azon kívül, hogy szánalmas a vámpír nem derül ki semmi. Buffy a Spike kitérő után a Dawn által felvetett vonalat is megvizsgálja, vagyis Mike-ot, akit Cassie már nagyon sokszor kikosarazott. Mike csak egy lúzer és semmi köze nincs a Cassie életére törő veszélyhez. Buffy elkap egy másik srácot is, akinek a szekrényéből fura érmék potyognak ki. Amíg Buffy a srácot faggatja Dawn Cassie-t követi, mint egy árnyék, de hamar elveszíti őt szem elől.

Később kiderül, hogy a piros ruhások mind tinik és a suliba járnak. 7 srác, akik Cassie-t akarják feláldozni, valami hülye gazdaggá tévő varázslat miatt. A 7 piros ruhás egyike szerencsére Buffy, úgyhogy a szeánsz egy kis bunyóba torkollik, majd megjelenik egy démon is, hogy ne csak tinikkel pofozkodjon a vadász. A démon és Buffy bunyóba kezdenek, de a főretardált továbbra is meg akarja ölni a lányt, amikor Spike érkezik nagy sebbel-lobbal. Amíg Buffy a démonnal harcol Spike kimenti a lányt az idióta karmaiból.

Buffy megmenti a síró lányt, aki Spikenak is mond egy értelmezendő mondatot és Buffynak is elmond valamit, majd élettelenül zuhan a földre. Cassie meghalt úgy, ahogy azt előre látta. Kiderül, hogy a lány nem tudta, de beteg volt. Az anyja elmondta, hogy gyakori volt a szív rendellenesség a családban és nem akarta, hogy a lánya emiatt máshogy éljen. Buffy úgy érzi, hogy cserbenhagyta, de ez nem így van, hisz ő sem segíthet mindenkin. Ezt Buffy is tudja, csak nehéz ezzel a tudattal élni. Mindig nehéz úgy élni, ha valaki valamit előre tud és nem tud rajta változtatni.

Címkék: buffy
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KiWiSaGe 2010.09.17. 19:18:39

Ez egy szomorú rész volt.

pleb 2010.09.18. 18:24:43

tisztára 1. évados feeling :)
süti beállítások módosítása